Overslaan en naar de inhoud gaan

Het grootste eiland van Guadeloupe, is een eiland in de vorm van een vlinder, dat naast een turkoois snorkelparadijs ook een groen wandelparadijs is. Klinkt fantastisch, niet? Tijdens deze selfdrive verblijf je zowel op het tropische, bergachtige en groene Basse-Terre als op Grande-Terre, dat bekend staat voor z'n witte stranden. Een dagelijkse zwempartij in één van de baaien staat natuurlijk op het programma, maar ga zeker ook zeilen, snorkelen tussen de tropische vissen, vaar of rij naar de kleinere eilanden of kies voor canyoning of paragliden. Misschien wil je wel een dagje duiken? De GR-routes leiden je door de jungle en de gastvrije bevolking leert je de lekkere creoolse keuken kennen. De ideale bestemming voor een gevarieerde vakantie. Ook voor duikers!

Deze reis laat je de vrijheid om zelf je programma samen te stellen. Wij zorgen voor de overnachtingen in charmehotels en een comfortabele huurwagen. Je kan zelf kiezen om je reis aan te vullen met deze optionele excursies in Guadeloupe

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (LT).

De hoogtepunten van deze reis

Guadeloupe grande terre
©Comité du tourisme des Îles de Guadeloupe

Kilometerslange witte zandstranden

Guadeloupe basse terre
©Comité du tourisme des Îles de Guadeloupe

Het weelderige binnenland van Basse-Terre

Guadeloupe sainte anne
©Comité du tourisme des Îles de Guadeloupe

Lokale kruidenmarkt

Programma

Programma

A Dag 1
Pointe-à-Pitre

Bij aankomst op de luchthaven van Pointe-à-Pitre pik je de huurwagen op. Je verblijft 3 nachten in Le Relais Du Moulin tussen de stadscentra van Sainte-Anne (5km) en Saint-François (8km) op Grande-Terre (zo’n 40 minuten rijden).

Overnachting: Le Relais Du Moulin – Bungalow & ontbijt

 

B Dag 2-3
Grande-Terre

Grande-Terre is een uitgestrekt kalksteenplateau begrensd door magnifieke witte zandstranden en trendy resorts die garant staan voor een memorabele vakantie. Het vormt het oostelijk gedeelte van wat algemeen bekend staat als “le papillon”.

Overnachting: Le Relais Du Moulin – Bungalow & ontbijt

C Dag 4-7
Grande-Terre – Basse-Terre

De volgende 4 nachten spendeer je in Trois-Rivières op het bergachtige Basse-Terre, de thuisbasis van het tropische Parc National de la Guadeloupe en bekroond met de spectaculaire vulkaan La Soufrière.

Overnachting: Le Jardin Malanga - Cottage kamer & ontbijt

D Dag 8-11
Basse-Terre

Voor de laatste 4 nachten rijd je naar Deshaies, in het noorden en meest ongerepte deel van Basse-Terre. Het is de ideale uitvalsbasis voor excursies in het omringende tropische regenwoud.

Overnachting: Langley Resort Fort Royal – Bungalow met tuinzicht & ontbijt

E Dag 12
Terugkeer naar huis

Op zo’n drie kwartier rijd je terug naar de luchthaven van Pointe-à-Pitre om de huurwagen in te leveren.  

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 12 dagen huurwagen cat. A met pick-up en drop-off op de luchthaven, onbeperkt aantal kilometers, 24/7 bijstand en verzekering
 • 3 nachten Le Relais Du Moulin (Bungalow & ontbijt)
 • 4 nachten Le Jardin Malanga (Cottage kamer & ontbijt)
 • 4 nachten Langley Resort Fort Royal (Bungalow met tuinzicht & ontbijt).

Niet inbegrepen

 • vluchten
 • toeristentaks (€2,30 pppn in Relais du Moulin en €2 pppn in Langley Resort, ter plaatse te betalen)
 • brandstof en extra opties huurwagen
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en dranken
 • alle persoonlijke uitgaven
 • annulatie- en reisbijstandsverzekering
 • Optionele excursies

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Wil je extra excursies inplannen tijdens deze reis? Bekijk dan zeker onze outdooractiviteiten en excursies van een halve of hele dag op Guadeloupe. Vermeld je voorkeur bij je aanvraag voor een offerte. Wij gaan dan de actuele prijzen en beschikbaarheid voor je na. 
 • Relais du Moulin is een adults only-hotel en ontvangt gasten vanaf 14 jaar.  Dit hotel sluit jaarlijks van 31/08/24 tot 03/10/24.
 • Le Jardin Malanga sluit jaarlijks van 31/5/24 tot 6/7/24 en van 26/8/24 tot 12/10/24.
 • Langley Resort Fort Royal sluit jaarlijks van 18/8/24 tot 17/10/24.
 • Vraag zeker een aangepaste offerte aan indien je reist met jonge kinderen.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren