Overslaan en naar de inhoud gaan

Verwacht je tijdens deze roadtrip met huurwagen aan indrukwekkende en diverse landschappen, interactie met de lokale bevolking en heel veel dieren en natuurpracht. De ultieme Namibië-ervaring!

 

De hoogtepunten van deze reis

Walvisbaai

Walvisbaai

Fish River Canyon, Namibië

Fish River Canyon

Safari’s in het nationale park van Etosha.

Op safari in het nationale park van Etosha.

Programma

Programma

A Dag 1
Windhoek

Vandaag kom je aan in Windhoek, de hoofdstad van Namibië, een stad waarvan het centrum erg westers aanvoelt. Traditie en moderniteit gaan hier hand in hand. Duitse invloeden zijn sterk aanwezig in de architectuur.

B Dag 2
Waterberg Plateau
280 km  -  2u50

Onderhandelen doe je tijdens de souvenirjacht op de ambachtenmarkt van Okahandja. De omgeving in en rond Waterberg leent zich dan weer uitstekend voor prachtige wandelingen. Op het iconische Waterberg Plateau vinden dieren een veilig onderkomen.

 

 

Optionele excursie Waterberg
Leefwereld van het jachtluipaard
Optionele excursie Waterberg
C Dag 3-5
Safari's in Etosha National Park
Waterberg - Etosha Oost 320 km/Etosha Oost- Etosha Zuid: 152km km  -  Waterberg - Etosha Oost+- 4u/Etosha Oost- Etosha Zuid: +- 3u

Met je eigen wagen ga je op safari in het grootste wildpark van Namibië. Soms moet je zelfs niet eindeloos op zoek gaan naar de wilde dieren, maar stel je de wagen strategisch op aan een drinkplaats. De dieren komen één voor één langs en jij zit op de eerste rij! 

 

D Dag 6-7
Het woeste Damaraland
340 km  -  4u

Ga op pad in het versteende woud van Damaraland en bewonder de unieke rotstekeningen. Wie weet spot je er wel woestijnolifanten, want deze woeste vallei is hun habitat. In Cape Crossin Skelton Coast vind je de grootste kolonie pelsrobben.

 

E Dag 8-9
Swakopmund aan de Atlantische Oceaan
360 km  -  4u30

Je voelt je als een echte avonturier wanneer je met de wagen doorheen de woestijn en de prachtige Gaub en Kuiseb passen rijdt richting de oceaan. Mistslierten sieren de woestijnvlakten en laten unieke plantensoorten hier al eeuwen bloeien. De uitgestrekte kustlijn is bijzonder geschikt om even uit te waaien tijdens een strandwandeling. Laagvliegende pelikanen, rebelse pelsrobben en Benguela-dolfijnen verwelkomen je tijdens een boottocht vanuit Walvis Bay (warm aanbevolen).

 

 

Optionele excursies Swakopmund
Lie Down Boarding - 4x4 Tour
Optionele excursies Swakopmund
Optionele excursies Walvisbaai
Kajaktour - boottocht
Optionele excursies Walvisbaai
F Dag 10-11
De Namibwoestijn
360 km  -  4u30

De Namibwoestijn: eenzame bergen, afgewisseld met uitgestrekte zandvlakten en de hoogste landduinen ter wereld. Na een fikse wandeling naar de top van de ‘Big Daddy’-duin sta je letterlijk met de woestijn aan je voeten. Genieten maar!

 

 

Optionele excursie Namibwoestijn
G Dag 12
Aus & Lüderitz
130 km  -  2u

Lüderitz was en is nog steeds het hart van de Diamant Kust, hoewel de diamantontginning vandaag enkel nog gebeurt in het niet door reizigers toegankelijke ‘Sperrgebiet’. De wilde paarden zijn de enigen die dit gebied mogen bewonen en hebben de uitgestrekte vlakten als hun galop-terrein. Het verzande spookdorp van Kolmanskop heeft nog wel de kracht om je te laten mijmeren over hoe uitzonderlijk deze streek ooit was. Dat deze plek uitzonderlijk fotomateriaal oplevert zal je niet verbazen.

 

H Dag 13-14
Fish River Canyon
340 km  -  4u

Het gedurende miljoenen jaren door de Fish River uitgesleten gesteente zorgt voor een zeer indrukwekkend en prachtig landschap. De Grand Canyon in ‘miniatuur’, maar minder toeristisch. De eindeloze uitkijkpunten zijn op zijn minst spectaculair te noemen. Het surrealistische landschap wordt gevormd door poederzand en gesteenten. Opvallend zijn de hitte en de grote stilte aan de rand van de canyon. De fascinerende rotsformaties en het groen van de Euphorbia-struiken nodigen je uit tot een wandeling in de omgeving.

 

I Dag 15
Kalahari
Fish River Canyon - Kalahari 400 km / Kalahari - Windhoek 270 km  -  Fish River Canyon - Kalahari 4u30 / Kalahari - Windhoek 3u00

Kalahari betekent in het Tswana 'de grote dorst'. Deze rode duinen worden afgewisseld met steppe en savanne. Het is de thuis van de San, ook wel 'bosjesmannen' genoemd. Maak kennis met hun manier van leven tijdens een wandeling of kies een van de mogelijke excursies. 

 

Optionele excursies in de Kalahari
Woestijnwandeling - 4x4 Safari
Optionele excursies in de Kalahari

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2:
Optionele excursie Waterberg Prijs op aanvraag
Dag 8-9:
Optionele excursies Swakopmund Prijs op aanvraag
Optionele excursies Walvisbaai Prijs op aanvraag
Dag 10-11:
Optionele excursie Namibwoestijn Prijs op aanvraag
Dag 15:
Optionele excursies in de Kalahari Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Huurwagen Europcar  Nissan Xtrail-Renauld duster (of gelijkwaardig) bij 2 personen. Toyota Fortuner (of gelijkwaardig) bij 4 personen.

  • Classic Plus verzekering (inclusief schade aan carrosserie, banden en ruiten en schade door zandstorm)

  • Onbeperkt aantal kilometer,

  • Early booker promo (minimum 35 dagen op voorhand te reserveren)

 • Accommodaties volgens gekozen categorie (of gelijkwaardig – afhankelijk van beschikbaarheid)

 • Maaltijden volgens programma (of gelijkwaardig)

 • Informatiedossier Namibië & wegbeschrijving

 • Reservatiekosten

 • Lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Vliegtuigtickets & luchthaventaksen

 • Facultatieve excursies, toegangsgelden, parkgelden en fooien

 • Overige kosten wagen:

  • Benzine

  • Contract fee

  • Extra chauffeur

  • GPS

 • Satelliettelefoon (Vele plaatsen in Namibië hebben geen bereikbaarheid, daarom kan je ook overwegen om een satelliettelefoon te huren.)

 • Reis- & annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels

Kies uit deze verschillende comfortniveaus:

 • Comfort: Verblijven met een eigentijds karakter en extra stijl, geen grote ketens, wel echte parels die we voor je uitzochten. 
PlaatsHotel
WindhoekThe Elegant Guesthouse
WaterbergWaterberg Valley lodge
OngumaOnguma forest camp
Etosha ZuidToshari lodge
TwyfelfonteinTwyfelfontein Country lodge
SwakopmundThe Stiltz
SossusvleiDesert Quiver Camp
AusKlein Aus Vista desert horse Inn
Fish River CanyonCanyon Roadhouse
KalahariCamelthorn Kalahari lodge

Opmerkingen:

 • Upgrade hotels/kamers & huurwagen: prijzen op aanvraag
 • Groter reisgezelschap, families met kinderen, singletoeslag: prijzen op aanvraag
 • Kerstperiode: prijzen op aanvraag

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren