Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanuit Lima trek je via de Ballestas-eilanden en Nazca in een paar dagen naar het koloniale Arequipa.  Hier kan je even acclimatiseren alvorens verder te reizen naar de Colca canyon en het Titicaca-meer. Je maakt er op het eiland Amantani een mooie wandeling en overnacht bij de plaatselijke bevolking. Tenslotte verken je Cuzco en omgeving en uiteraard de wereldberoemde site van Machu Picchu.

 

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (CO).

De hoogtepunten van deze reis

Colca Canyon

De andescondor die door de diepe kloven van de Colca Canyon vliegt

Titicaca

Het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld

Machu Picchu

Machu Picchu, weergaloos gelegen op 2400m hoogte tussen de steile bergen

Programma

Programma

A Dag 1-2
Lima

Onthaal aan de luchthaven van Lima en transfer naar het hotel. 

Daarna vrij om Lima op eigen houtje te ontdekken.

 

B Dag 3
Paracas

Transfer naar het busstation voor de bus naar Paracas (07.00-10.30). Onthaal aan het busstation en transfer naar het hotel. In de namiddag bezoek aan de peninsula . Overnachting, Paracas.

C Dag 4
Ballestas Eilanden - Nazca

Excursie per boot naar de Ballesta eilanden. Transfer naar het busstation voor de bus naar Nazca (17.00-20.30). Onthaal aan het busstation en transfer naar het hotel.

Overnachting in Nazca.

D Dag 5
Nazca

Bezoek aan het kerkhof van Chauchilla en vlucht over de mysterieuze Nascalijnen.Vrije namiddag voor tal van optionele mogelijkheden: sandboarding, buggy tochten...

Overnachting in Nazca.

E Dag 6
Nazca - Arequipa

Transfer naar het busstation voor de bus naar Arequipa (14.30-23.00). Onthaal aan het busstation en transfer naar het hotel. 

F Dag 7
Arequipa

Vrije voormiddag. In de namiddag bezoek aan de stad Villa Hermosa de Arequipa en het Santa Catalina klooster. Geniet aan Yanahuara en Carmen Alto van het prachtige uitzicht over de stad en de Misti vulkaan. Bezoek aan het Santa Catalina klooster, het stadsplein, de Kathedraal, het Saint Francis complex en Casa del Moral met zijn barokke mestizo architectuur. 

G Dag 8
Colca Canyon

Vertrek vanuit je hotel in Arequipa voor een 2-daags bezoek aan de Colca Canyon: het Salinas & Aguada Blanca Nationaal Reservaat en het Los Andes uitkijkpunt vanwaar u een prachtig zicht heeft over 8 vulkanen die samen de Cirkel van het Vuur vormen. Overnachting, Chivay.

H Dag 9
Colca Canyon - Puno

Bezoek aan de Colca Canyon: het uitkijkpunt La Cruz del Condor, waar je in het prachtige canyon landschap de condors kunt observeren, maar ook de dorpjes Pinchollo & Maca, de steenformaties van Pillones en het meer van Lagunillas. Transfer naar Puno. Overnachting, Puno.

I Dag 10
Titicacameer

Vertrek in de ochtend (meestal tussen 7 en 8 uur) voor een bezoek aan het eiland Uros (bezoek 1u30). Verderzetting per boot naar het eiland Amantani en wandeling (ca. 30 minuten) naar de accommodatie (deze zijn heel simpele lokale hutjes). Na de lunch en rust, trekking naar de tempel van Pachatata en Pacha Mama. Terugkeer voor het diner. Overnachting, Amantani. (lunch-diner)

J Dag 11
Taquile Island

Vroeg ontbijt (6u30) om hopelijk (mogelijks) een prachtige zonsopgang te bewonderen. Vertrek met de boot naar het eiland Taquile. Vrije tijd om het eiland te verkennen. Terugkeer naar Puno. Aankomst in het hotel omstreeks 16u. Overnachting, Puno.

K Dag 12
Puno - Cuzco

Transfer naar het busstation voor de toeristenbus naar Cusco (394km), een traject bezaaid met dorpen en bergen. Bezoeken tijdens transfer naar Cusco: het Pukara Museum met sculpturen uit de pre-Inca cultuur. De Raya’s Pass met zijn vele lama’s en alpaca’s. Raqchi of Wiracocha Tempel en de Andahualyllas met de Sixtijnse kapel van de Americas met zijn prachtige schilderijen, juwelen en koloniale kunst. Onthaal aan het busstation en transfer naar het hotel. 3 Overnachtingen, Cuzco. (lunch)

L Dag 13
Cuzco

Vrije voormiddag. In de namiddag bezoek aan Cusco en omgeving, met de Kathedraal, de Qorikancha Tempel, Saqsayhuaman, Q’enqo waar vroeger religieuze ceremonies plaatsvonden, het Inca checkpoint Puca Pucara, en de religieuze plek Tambomachay en zijn band met het water in de vorm van fonteinen, aqauducten en kanalen.

M Dag 14
Cuzco

Halve dag (5 uur) bezoek aan de zoutterrassen Maraz en de site Moray

N Dag 15
Heilige Vallei

Volle dag bezoek aan de Heilige Vallei met bezoek aan de weverij van Awana Kancha, de lokale markt van Pisac, Urubamba en de archeologische site van Ollantaytambo. We eindigen de dag aan het station van Ollanta voor de trein naar Aguas Calientes.  Overnachting, Agua Calientes. (lunch)

O Dag 16
Machu Picchu

Per bus naar de site. Bezoek aan de ruïnes (circa 3 uur). Terugkeer naar Aguas Calientes voor de trein naar Ollanta.  Ontaal en transfer naar het hotel. Overnachting, Cuzco.

Optioneel: Niet enkel het normale bezoek aan de ruïnes, maar ook aan de Zonnepoort. In dit geval is het bezoek met private gids. (je mag niet meer vrij rond wandelen in de ruines, ook niet naar de Zonnepoort of de Inca-brug, dit moet met gids (circa 2 uur langer)

P Dag 17
Cuzco

Transfer naar de luchthaven van Cusco.

 

 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen in vermelde of gelijkaardige hotels op basis van een dubbele standaard kamer tenzij anders vermeld 
 • Dagelijks ontbijt
 • Vermelde maaltijden (3x lunch; 1x diner)
 • Vermelde transfers en bezoeken op basis van groepsdiensten (transfers met lokale chauffeur (Spaanssprekend) of per bus zoals vermeld; bezoeken met entreegelden en Engelstalige gids)

Niet inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten 
 • Luchthaventaksen
 • bezoek Machu Picchu & de Zonnepoort  (ong. € 52 per persoon)
 • Niet vermelde diensten en maaltijden
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven 
 • Fooien (niet verplicht, facultatief en als idee per persoon per dag: 3-5USD)
 • Reis- en annuleringverzekering 

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Toegelaten bagage tijdens de rondreis:
  • 1 stuk bagage per persoon (normale grote, max. 20kg)
  • 1 stuk handbagage van 5kg. (55x35x20cm)
  • Uitzonderingen: 
   • 5kg tijdens uw verblijf te Amantani (uw bagage kan u achterlaten in het hotel in Puno)
   • 5 kg tijdens de treinritten Machu Picchu (uw bagage kan u achterlaten in het hotel in Cuzco)
 • De prijs van de rondreis afhankelijk van de wisselkoers tussen euro en US Dollar.  Op moment van publicatie (26/10/21) was deze 1 euro = 1,155 USD.

 

Hotels

Lima: Arawi Express

Paracas: Los Flamencos

Nazca: Alegria

Arequipa: Nueva Espana

Chivay: Terra Mistica Colca Ecolodge

Puno: Camino Real

Amantani: Amantani Guest House

Cuzco: Cusco Plaza Saphi

Aguas Calientes: Hostal Presidente

 

 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren