Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze ultieme safari-rondreis ontdek je de vier bekendste wildparken van Noord-Tanzania: Serengeti, Ngorongoro, Tarangire & Lake Manyara. Nagenieten doe je op de tropische stranden van Zanzibar.

Als opwarmer ontdek je het grillige Tarangire NP met z'n enorme baobabs en olifantenkuddes. Daarna reis je via een safari in het Lake Manyara National Park naar de uitgestrekte groengele savannes van het Serengeti National Park. Een safari op de bodem van de Ngorongoro Crater vormt de kers op je safari-taart. Je beschikt over een privéjeep met gids/chauffeur, die je de hele safari lang begeleidt. Of je nu kiest voor de budget formule (kamperen), de comfort formule (tented-lodges) of de deluxe formule (luxe tented-lodges), slapen doe je elke avond opnieuw midden in de Tanzaniaanse natuur. Een unieke safari-ervaring om nooit meer te vergeten!

De hoogtepunten van deze reis

Safari tanzania afrika wildlife tarangire
Tarangire NP

Wildlife spotten langs de Tarangire rivier.

Serengeti
Serengeti National Park

Waan je de leeuwenkoning op de eindeloze savannes van Tanzania

zanzibar tropisch strand hotel oceaan tanzania afrika
Oostkust Zanzibar

Relaxen op Zanzibar

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomstdag: Arusha

Karibu! Aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, aan de voet van Afrika’s hoogste berg. Na het ophalen van de bagage en het regelen van je visum word je aan de uitgang van de luchthaven opgewacht en met een privétransfer naar Arusha gebracht. Na een uurtje rijden kom je aan in je lodge in Arusha.

B Dag 2
Arusha - Tarangire National Park (NP)

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Na een twee uur rijden bereik je de parkgate van het Tarangire National Park (NP). De rest van de dag ga je op safari! Maak indrukwekkende foto's van de grillige baobab-bomen, geniet van de mooie vergezichten in het park en aanschouw hoe grote kuddes olifanten hun dorst lessen aan de Tarangire rivier. Een schitterend decor voor je eerste echte safari ervaring in Tanzania! 

C Dag 3
Tarangire NP - Lake Manyara NP

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Vanaf het Tarangire gebied rij je richting Lake Manyara, voor een volle dag safari met picknick. Dit wildpark ligt genesteld aan de muur van de indrukwekkende riftvallei. Hoewel het Lake Manyara NP relatief klein is (325km²), bestaat het uit vijf verschillende vegetatiezones: mahoniewouden, vijgenboomwouden, moerasland, open grasland met acaciabomen en de zo karakteristieke Afrikaanse savanne. Elke wildlifespotter vindt hier zijn gading: luipaarden, olifanten, buffels en de beroemde boomklimmende leeuwen hebben hier hun thuisbasis. Met meer dan 350 vogelsoorten dat het park rijk is, komen vogelliefhebbers zeker aan hun trekken in dit park.

D Dag 4
Lake Manyara NP - Serengeti NP

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Tijd voor het echte safariwerk op de eindeloze savannes van het Serengeti National Park! Via de Ngorongoro Conservation Area rij je naar de officiële toegangspoort van de Serengeti. Onderweg geniet je van schitterende panorama's op de Ngorongoro Plains en spot je vast en zeker al wat wildlife, aangezien de Serengeti niet omheind is. Er zijn niet veel wildparken in Afrika waar het zo eenvoudig is om de Big 5 te spotten dus hou je fototoestel zeker en vast bij de hand! Daarnaast is het park ook wereldberoemd voor De Grote Trek of Great Migration. De trek van deze immense kudde gnoes, zebra’s en antilopen is één van de meest spectaculaire natuurfenomenen ter wereld. Het is dan ook logisch dat deze trek grote roofdieren aantrekt zoals leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s, jakhalzen, gieren, …  Maar ook zonder de aanwezigheid van deze enorme kudde gnoes leven er nog steeds duizenden en duizenden dieren op de Serengeti vlaktes, dus laat je vakantie zeker niet enkel afhangen van De Grote Trek.

E Dag 5
Serengeti NP

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Het Serengeti National Park is zo groot is als de helft van België, daarom ga je vandaag een volledige dag op safari. Zo kom je ook in andere delen van het park, die weer garant zullen staan voor andere landschappen en bijzonder wildlife. Je zal merken dat de “Serengeti”, wat eindeloze vlakte betekent in het Masai, zijn naam vandaag alle eer aandoet. Zo ver het oog reikt zie je savannes met hier en daar een acaciaboom, beelden die zo uit de The Lion King weggeplukt zijn. s ’Middags wordt er even halt gehouden voor een lekkere lunch, zodat je voldoende energie hebt om er in de namiddag opnieuw tegenaan te gaan.

Optionele excursie: De ultieme safari? De Balloonsafari!
F Dag 6
Serengeti NP - Ngorongoro Crater

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

In de voormiddag onderneem je nog een laatste game-drive door de Serengeti om vervolgens de verplaatsing te maken naar de Ngorongoro Crater. Je passeert de uitgestrekte Ngorongoro Plains om vervolgens de groene Ngorongoro Highlands in te rijden. In de loop van de namiddag kom je aan bij de krater en geniet je al een eerste maal van een panorama op dit prachtig stukje natuur. Morgenvroeg daal je af in de krater voor een safari!

G Dag 7
Ngorongoro Crater - Karatu

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

's Ochtends vroeg uit de veren want je gaat op safari op de bodem van de Ngorongoro Crater (6-uren permit).

Deze indrukwekkende krater is de grootste intacte krater ter wereld met een diepte van ruim 600 meter en een diameter van 20 km. De krater huisvest een spectaculair eco-systeem met een prachtige, weelderige natuur en de grootste concentratie wildlife in Tanzania. Weinig dieren verlaten dit gebied aangezien de leefomstandigheden in de krater zo goed als ideaal zijn. Er is bijna altijd water aanwezig en vers gras groeit er in overvloed.  Het is niet voor niets dat deze bijzondere plek bijnamen heeft zoals Ark van Noach of Tuin van Eden.

Na de safari in de Ngorongoro rij je terug naar Karatu, waar je overnacht.

H Dag 8
Karatu - Arusha - Zanzibar

Inbegrepen: ontbijt-lunch

In de voormiddag rij je van Karatu naar Arusha, een rit van +/- 3 à 4u. Kort na de middag kom je aan in Arusha en neem je de binnenlandse vlucht naar het tropische eiland Zanzibar.

Na een anderhalf uur vliegen land je op Zanzibar en word je aan de uitgang van de luchthaven opgewacht voor de transfer naar je strandverblijf. Tijd om te relaxen!

I Dag 9 - 10
Zanzibar: strandverblijf

Inbegrepen: ontbijt

Vrij verblijf op Zanzibar. Relax op het strand of ontdek dat Zanzibar meer is dan alleen maar zon, zee en strand tijdens één van de talrijke excursies die we graag voor je regelen.

Optionele excursies: Zanzibar

Ontdek wat Zanzibar nog te bieden heeft en voeg optionele excursies toe aan je verblijf op Zanzibar.

Ga snorkelen of duiken, beleef een dag op zee tijdens een Original Safari Blue, proef en ruik verschillende kruiden tijdens een fiets-of wandeltocht, ga peddelen tijdens een SUP tocht door de mangroves of proef de lokale keuken tijdens een kookworkshop.

J Dag 11
Zanzibar: vertrekdag

Inbegrepen: ontbijt

Afhankelijk van het vertrekuur van je vlucht word je naar de luchthaven van Zanzibar gebracht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Dag 5: Optionele excursie
Optionele excursie: De ultieme safari? De Balloonsafari! Prijs op aanvraag
Dag 9 - 10: Optionele excursie
Optionele excursies: Zanzibar Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle luchthaventransfers
 • Vermelde maaltijden
 • Privévervoer in 4x4 Toyota Landcruiser met pop-up dak en elektrische koelkast tijdens de hele safari
 • Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma
 • Drinkwater tijdens de safari
 • Diensten van een Engelstalige privégids/chauffeur (en privékok bij budget formule)
 • Alle vermelde activiteiten en alle park permits
 • Gebruik van alle kampeermateriaal tijdens de safari (enkel bij budget formule)
 • Binnenlandse vlucht naar Zanzibar met lokale luchtvaartmaatschappij
  • OPGELET (max. 20kg bagage in totaal =handbagage + check-in bagage)
 • Transfers op Zanzibar
 • Bijdrage voor het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Dranken
 • Alle overige maaltijden in Arusha & op Zanzibar
 • Optionele activiteiten in de Serengeti:
  • Ballonsafari met champagne ontbijt - € 635 per persoon
 • Slaapzak (enkel bij budget versie, te huur aan USD5/dag)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Vanaf de leeftijd van 6 à 7 jaar worden safari's in Tanzania doorgaans aangenaam ervaren door kinderen. Veel lodges en tented camps hebben een zwembad waardoor je safari's kunt afwisselen met zwembad-fun. Door te kiezen voor familiekamers of -tenten, slapen jullie ook samen, een veilige gedachte in de Tanzaniaanse wildparken. Ga op safari in 2 of 3 wildparken en opteer voor een traject per vliegtuig, zo maak je het reistempo helemaal kidsproof!

Bijkomende info

Voor rondreizen in Tanzania werken we met drie verblijfscategorieën: Budget, Comfort & Deluxe. Meer uitleg over deze verschillende verblijfscategorieën vind je hieronder.

Wil je graag een combinatie van categorieën, een uniek verblijf dat vrienden je hebben aangeraden of een luxueuze all-inclusive op Zanzibar om mee te eindigen? Contacteer je Joker-kantoor om je droomreis in Tanzania op basis van jouw verwachtingen te laten samenstellen.

 

Budget

Tijdens een Tanzania rondreis in de Budget categorie verblijf je in eenvoudige maar sfeervolle, accommodaties in Arusha en op Zanzibar. Elk kamer heeft z’n eigen badkamer met warm en koud water, douche en toilet. Tijdens de safari overnacht je in een kampeertent op public of private campsites, midden in de Tanzaniaanse natuur. Het sanitair op deze campsites is eenvoudig maar doorgaans proper. Hoewel er niet altijd garantie is op een douche met warm water. Een comfortabele privéjeep met pop-up dak, een driver/guide die je alles bijleert over de wilde dieren en een kok die heerlijke maaltijden voor je bereidt, zijn de ideale ingrediënten voor een avontuurlijke kampeersafari. Voeg daar nog de nachtelijke geluiden van de savanne bij en je hebt een spannende ervaring die je niet snel gaat vergeten!

Hieronder vind je onze selectie budget-accommodaties van het reisprogramma:

PlaatsAccommodatie
ArushaOutpost Lodge
Tarangire NPTarangire Public Campsite
Lake Manyara NPMigombani Campsite
Serengeti NPSeronera Campsite
Ngorongoro CraterSimba Campsite
KaratuEileen Trees Inn
ZanzibarZanzistar Lodge

 

Comfort

De Comfort categorie is uitermate geschikt voor reizigers die ietsje meer verwachten van hun verblijf. Tijdens de safari overnacht je in comfortabele (tented) lodges die het comfort van een westerse hotelkamer benaderen. Je beschikt over een volwaardig bed met en-suite badkamer met douche met warm water en westers toilet. Een terrasje met een uniek zicht op de indrukwekkende Tanzaniaanse natuur maakt het plaatje compleet. 's Avonds geniet je van een sundowner (aperitief) aan het kampvuur waar je je safari-verhalen kunt uitwisselen met de andere gasten van de lodge. Daarna schuif je de benen onder tafel en geniet je van een lekkere maaltijd in het restaurant van de lodge. Met je privéjeep met pop-up dak en driver/guide, word je professioneel begeleid zodat je safari zonder twijfel een succes wordt. Voor en na de safari en op Zanzibar voorzien we leuke verblijven met comfortabele kamers, een zwembad en restaurant met goede keuken. Perfect om helemaal tot rust te komen na de safari.

Hieronder vind je onze selectie comfort-accommodaties van het reisprogramma:

PlaatsAccommodatie 
ArushaAfrican Tulip
Tarangire NPLake Burunge Tented Camp
Lake Manyara NPAfrica Safari Lake Manyara
Serengeti NPEmbalakai Serengeti
Ngorongoro CraterKuhama Ngorongoro
KaratuTloma Lodge
ZanzibarSunshine Bay

 

Deluxe

Bij de deluxe formule, maken de zorgvuldig geselecteerde accommodaties stuk voor stuk het verschil met hun schitterende ligging in de natuur, hun kwalitatieve keuken, de professionele service en de prachtige kamers of suites. Tijdens de safari overnacht je in luxueuze (tented) lodges die beschikken over al het comfort van een luxueuze hotelkamer maar dan midden in de Tanzaniaanse natuur. Een patio met comfortabel meubilair bied je een uniek zicht op de indrukwekkende Tanzaniaanse natuur. 's Avonds geniet je van een sundowner (aperitief) aan het kampvuur waar je je safari-verhalen kunt uitwisselen met de andere gasten van de lodge. Daarna schuif je de benen onder tafel en geniet je van een exquise maaltijden in het restaurant van de lodge. Met je privéjeep met pop-up dak en driver/guide, word je professioneel begeleid zodat je safari zonder twijfel een succes wordt. Na de safari vlieg je naar Zanzibar voor een luxueus strandverblijf. De ideale afsluiter van een onvergetelijke vakantie in Tanzania!

Hieronder vind je onze selectie comfort-accommodaties van het reisprogramma:

PlaatsAccommodatie 
ArushaMachweo Retreat
Tarangire NPMaramboi Tented Camp
Lake Manyara NPManyara's Secret
Serengeti NPKubu Kubu Tented Camp
Ngorongoro CraterNgorongoro Lions Paw
KaratuKitela Lodge
ZanzibarZ-hotel
Onze reizigers in Tanzania

Praktisch

Klimaatinfo

De maanden december tot februari en juni tot september zijn perfect voor een rondreis in Tanzania.

Wij raden ook het korte regenseizoen aan, dat loopt van midden oktober tot midden december. Er valt in die periode wel af en toe een bui, maar er zijn veel minder toeristen in de nationale parken en je safari-programma wordt er niet door beïnvloed. Minder geschikt is het lange regenseizoen, dat loopt van midden maart tot eind mei. Wildlife is in die periode moeilijker te spotten en wegen kunnen zeer modderig zijn ten gevolge van de felle regen.

De beste periode om de Great Migration in het Serengeti National Park te spotten? Die verschilt van plaats tot plaats. Meestal trekken de enorme kuddes gnoes en zebra’s op deze manier verder:

 • in juni en juli in het noordwesten van het park
 • in augustus en september in het noorden
 • in december tot maart in de zuidelijke Serengeti

Door de klimaatverandering wordt de grens tussen het droge seizoen en het regenseizoen in Tanzania elk jaar minder duidelijk. Daarom baseren we ons advies voor de beste reisperiode op de afgelopen reisseizoenen. Dit is onze ervaring met de beste reisperiode voor een safari in Tanzania en het spotten van de Great Migration. Meer details over de beste reisperiode en advies per maand vind je hier >>

Goed om weten
 • De campsites, lodges en nationale parken zijn niet omheind in Tanzania. Dieren kunnen in principe tot bij je tent of lodge. Dit kan akelig lijken, maar maakt het safari avontuur alleen maar compleet. Indien je met kinderen reist, moet er uiteraard extra opgelet worden.
 • Je paspoort moet minimum 6 maanden langer geldig zijn dan de geldigheid van het visum. Vraag je paspoort op tijd aan.  Regelmatig horen we berichten dat het weken kan duren om een afspraak te krijgen bij je stad of gemeente. De aanvraag zelf 
 • Aan de Ngorongoro krater kan het na zonsondergang flink afkoelen. Daarom raden we je aan om in elk seizoen toch een warme trui en jas mee te nemen. 

 • Waarom je safari safari boeken bij Joker? Lees hier ons duurzame safariverhaal.
 • De Toyota Landcruisers die worden gebruikt tijdens de safari beschikken over een pop-up dak, een elektrische koelkast en stopcontact voor het opladen van je smartphone of fototoestel

 • Voor je op safari vertrekt, wordt er nog even halt gehouden aan een supermarktje. Zo kan je zelf nog wat snacks of drankjes kopen voor tijdens de safari.
Fooien en geldzaken

Fooien

Bij geleverde diensten is het zeer gebruikelijk om een fooi te geven. In Tanzania vormt de fooi een groot deel van het loon dus daarom vragen we van Joker uit om deze ook te geven. Hieronder vind je richtbedragen, maar uiteraard bepaal je dit zelf:

Kampeersafari

 • Chauffeur/Gids : tussen $15 en $25 USD per dag per voertuig
 • Kok: Tussen de $15 en $20 per dag per voertuig

 Lodgesafari :

 • Chauffeur/Gids: tussen $15 en $25 per dag per voertuig

 Beklimmingen:

 • Hoofdgids : tussen de $15 en $25 per dag per groep
 • Assistantgids:  tussen de $15 en $20 per assistantgids per dag per groep
 • Kok: tussen de $15 en $20 per dag per groep
 • Dragers: tussen $10 en $15 per drager per dag per groep


Geldzaken

In Tanzania kan er zowel in Amerikaanse dollar (USD) als in Tanzaniaanse shilling (TZS) betaald worden. Daarom raden we aan om voldoende grote biljetten in USD mee te nemen en een deel hiervan te ruilen bij aankomst in TZS. Grote biljetten (USD50 of USD100) krijgen een betere wisselkoers naar TZS dan kleinere USD biljetten. In Tanzania en Zanzibar kan je eenvoudig met kredietkaart terecht bij een bankautomaat (ATM) om TZS af te halen. Drankjes, maaltijden en souvenirs worden meestal betaald in TZS, optionele excursies daarentegen worden vaak in USD afgerekend.  1€ = +/- 2.000TZS

Wanneer je USD bestelt bij je bank, zorg er dan zeker voor dat je USD bestelt uitgegeven na het jaar 2006. Biljetten van vóór het jaar 2006 worden in Tanzania niet aanvaard.

Een diner kost gemiddeld tussen 20.000TZS en 50.000TZS (€10 en €25 pp zonder drankjes)

Een biertje kost gemiddeld  tussen 3.000TZS en 5.000TZS (€1,50 en €2,50)

Frisdrank kost gemiddeld 1.500TZS (€0,75 cent tot €1)

Een fles wijn op restaurant kost gemiddeld tussen 20.000 TZS en 50.000TZS (€10 en €25 euro voor een fles)

 

Credit Card wordt in de meeste hotels, lodges en restaurants aanvaard maar reken op een extra 5% tot 10% als transactie fee. Daarom kan het interessanter zijn om voldoende cash in USD te voorzien, aangezien dit het meest gebruikt wordt en je geen extra kost moeten betalen zoals bij de Credit Card.

Medische info

Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode. Alle andere up-to-date informatie over reisgeneeskunde voor Tanzania kan je terugvinden op de website of de app van Wanda.

Waarom je safari boeken bij Joker? Ons duurzame safariverhaal.

Wanneer je een safari boekt, is de prijs belangrijk. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Bij Joker vinden we de kwaliteit van de service erg belangrijk, net als een duurzame insteek en een eerlijk loon voor alle medewerkers. We leggen je graag uit waarom je een safari beter boekt bij Joker dan bij een spotgoedkope lokale touroperator.

In een land als Tanzania – waar we heel wat safari's aanbieden – zijn er honderden safari-operators die allemaal beweren de beste, de veiligste, de betrouwbaarste en de goedkoopste te zijn én het meeste ervaring te hebben. Het is dus helemaal niet moeilijk om online of ter plaatse een safari-touroperator te vinden die enkele dollars goedkoper is of toch meer lijkt te bieden dan het programma van Joker. Boeken dan maar? Liever niet, want de werkelijkheid is toch net iets gecompliceerder.

Op safari in Afrika: service en veiligheid zijn belangrijk! Om te beginnen staat of valt je safarivakantie met de service die je geboden wordt. Wanneer je echter on- of offline rechtstreeks boekt bij een lokale touroperator, heb je geen idee van het materiaal (jeeps, kampeermateriaal,…) waar ze mee werken, je kent de achtergrond van de gidsen niet, krijgt vaak geen informatie over de exacte route die jullie zullen rijden…

 

3 veelvoorkomende problemen met goedkope safari-touroperators

Wanneer een safari-aanbieder goedkoper wil zijn dan de anderen, is dat voor hem een koud kunstje. Veelvoorkomende praktijken zijn onder andere:

Besparen op loonkost. Helemaal niet fair voor de locals, en het zorgt ervoor dat je vaker met weinig gemotiveerde en slecht opgeleide gidsen te maken kan krijgen.

Besparen op brandstof. Sterk ingekorte gamedrives door de parken beperken de brandstofkosten, maar natuurlijk heb jij dan ook veel minder wildlife kunnen zien. Onze driver/guides krijgen de vrijheid om zelf teWil je nog een extra foto bij zonsondergang vanop die heuvel? Toch nog een extra foto

Besparen op het essentiële onderhoud van de jeeps. Op die manier kan je veiligheid sterk in het gedrang komen. Een gevaarlijke situatie dus! Deze drie veelvoorkomende problemen bij safari-aanbieders in Tanzania willen we als duurzame reisorganisatie natuurlijk niet stimuleren. Daarom kiezen we bij Joker bij de individuele reizen en de meeste groepsreizen resoluut om samen te werken met een safari-operator die zelf een zo duurzaam mogelijk beleid voert en volledig transparant werkt.

 

Safari met Joker: kwalitatief materiaal & opgeleide gidsen.
De safari-aanbieder waar we voor onze individuele reizen en groepsreizen mee samenwerken heeft meer dan 20 jaar ervaring en beschikt over een eigen wagenpark en eigen kampeermateriaal. Ze hebben personeel in dienst dat instaat voor het onderhoud van de jeeps en de kampeer- benodigdheden, zodat er altijd degelijk en goed onderhouden materiaal klaarstaat om je een onvergetelijke safari te bezorgen. Alle personeelsleden bij onze safari-touroperator krijgen een eerlijk loon voor hun werk, dat zelfs een stuk boven het Tanzaniaanse gemiddelde ligt. Alle gidsen hebben massa’s ervaring en zijn meestal opgeleid door de Professional Tour Guide School (PROTS) in Arusha. Deze school, waar Joker zeer intensief mee samenwerkt, geeft lokale jongeren een kwalitatieve opleiding tot safari-, natuur- of trekkinggids.

Kies tijdens je safari voor een duurzame touroperator en steun de lokale economie Door tijdens je reis (naar Afrika of andere continenten) te kiezen voor een duurzame touroperator ben je niet alleen zeker van een kwaliteitsvolle ervaring, je steunt er ook de lokale economie mee. Geld storten voor een goed doel is altijd een nobel idee, maar als je toch ter plaatse op reis bent is er geen betere manier om de lokale bevolking te steunen dan hen een eerlijk loon betalen na een geleverde dienst. Dit zorgt voor een gezonde economie waar klant en leverancier snel samen tot een win-win-situatie komen. Wanneer je kiest voor een safari met Joker weet je zeker dat de lokale touroperator zijn personeel een eerlijk loon betaalt, waardoor vele lokale families zelf in hun eigen basisbehoeften kunnen voldoen. Bovendien doet het personeel op hun beurt aankopen met hun salaris, wat dan weer de lokale economie aanzwengelt. Natuurlijk helpen ook fooien en andere uitgaven van tevreden reizigers een handje.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Safari in Tanzania Afrika Great Migration Grote Trek

Wat andere reizigers vinden

Het was een zeer mooie reis waarvan we maximaal hebben genoten. Onze wensen en verwachtingen zijn meer dan ingelost. Een ervaring voor het leven voor ons en onze vier kinderen.

Familie Onselaere

De verwachtingen waren hooggespannen voor deze ?Once in a lifetime? reis - vooral de Safari heeft deze ingelost en zelfs overtroffen. Heel blij dat we dit konden meemaken!

Familie De Clercq

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren