Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze ultieme safari ga je op safari in de vier bekendste wildparken van Noord-Tanzania. Als opwarmer ontdek je het grillige Tarangire NP met z'n enorme baobabs en olifantenkuddes. Daarna reis je via een safari in het Lake Manyara National Park naar de uitgestrekte groengele savannes van het Serengeti National Park. Een safari op de bodem van de Ngorongoro Crater vormt de kers op je safari-taart. Je beschikt over een privéjeep met gids/chauffeur, die je de hele safari lang begeleidt. Of je nu kiest voor de budget formule (kamperen), de comfort formule (tented-lodges) of de deluxe formule (luxe tented-lodges), slapen doe je elke avond opnieuw midden in de Tanzaniaanse natuur. Een unieke safari-ervaring om nooit meer te vergeten!

De hoogtepunten van deze reis

Safari tanzania afrika wildlife tarangire
Tarangire NP

Wildlife spotten langs de Tarangire rivier.

Tanzania safari lion king savanne afrika
Serengeti NP

Waan je de leeuwenkoning op de eindeloze savannes van Tanzania

zanzibar tropisch strand hotel oceaan tanzania afrika
Oostkust Zanzibar

Relaxen op Zanzibar

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomstdag: Arusha

Aankomst op Kilimanjaro airport, aan de voet van Afrika’s hoogste berg. Na het ophalen van de bagage en het regelen van je visum word je aan de uitgang van de luchthaven opgewacht en met een privétransfer naar Arusha gebracht. Na een uurtje rijden kom je aan in je lodge in Arusha.

B Dag 2
Arusha - Tarangire NP (O-L-D)

Na het ontbijt word je opgehaald en volgt de transfer naar je eerste wildpark: het Tarangire National Park. Dit minder bekende, maar zeker niet minder interessante wildpark is gelegen ten zuiden van Lake Manyara, langs de Tarangirerivier. Deze trekt vooral in de droge zomermaanden grote concentraties wild aan die hun dorst lessen aan de rivier. De vegetatie is dichter en grilliger dan in de andere parken, waardoor het park vrij ruig aandoet.

C Dag 3
Tarangire NP - Lake Manyara (O-L-D)

Vanaf het Tarangire gebied rij je richting Lake Manyara, voor een volle dag safari met picknick. Dit wildpark ligt genesteld aan de muur van de indrukwekkende Rift Valley. Hoewel dit gebied relatief klein is (325km²), bestaat het uit vijf verschillende vegetatiezones: mahoniewouden, vijgenboomwouden, moerasland, open grasland met acaciabomen en de zo karakteristieke Afrikaanse savanne. Elke wildlifespotter vindt hier zijn gading: luipaarden, olifanten, buffels en de beroemde boomklimmende leeuwen hebben hier hun thuisbasis. Met 350 vogelsoorten maakt dit park het plaatje compleet.

D Dag 4
Lake Manyara - Serengeti National Park (O-L-D)

Na het ontbijt zet je koers richting Serengeti National Park. De rit naar de officiële toegangspoort van het park neemt een dikke twee uur in beslag. Maar onderweg kom je vast en zeker al enkele dieren tegen, aangezien de Serengeti niet omheind is waardoor het wild zich vrij kan verplaatsen. Het immense Serengeti-reservaat is één van Afrika's beroemdste wildparken, met een enorme populatie grote diersoorten. Het landschap bestaat overwegend uit savannes, onderbroken door afgeronde granietformaties (kopjes) en stukken acaciawoud. Er zijn niet veel wildparken in Afrika waar het zo eenvoudig is om de Big 5 te spotten aangezien alle bekendste Afrikaanse diersoorten aanwezig zijn. Daarnaast is het park ook wereldberoemd voor De Grote Trek of Great Migration. De verplaatsing van deze immense kudde gnoes, zebra’s en antilopen is één van de meest spectaculaire natuurfenomenen ter wereld. In principe verplaatst de kudde zich in wijzerzin van november tot juli door het park. In de overige maanden bevindt de massa zich in het Masai Mara National Park in Kenya. Het is dan ook logisch dat deze trek grote roofdieren aantrekt zoals leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s, jakhalzen, gieren, …  Maar ook zonder de aanwezigheid van deze enorme kudde gnoes leven er nog steeds duizenden en duizenden dieren in het Serengeti National Park, dus laat je vakantie zeker niet afhangen van De Grote Trek.

E Dag 5
Serengeti National Park (O-L-D)

Aangezien het park zo groot is als de helft van België, staat er vandaag een volledige dag safari op het programma. Zo kom je ook in andere delen van het park, die weer garant zullen staan voor andere landschappen en bijzonder wildlife. Je zal merken dat de “Serengeti”, wat eindeloze vlakte betekent in het Masai, zijn naam vandaag alle eer aandoet. Zo ver het oog reikt zie je savannes met hier en daar een acaciaboom, beelden die zo uit de The Lion King weggeplukt zijn. s ’Middags wordt er even halt gehouden voor een lekkere picknick, zodat je voldoende energie hebt om er in de namiddag opnieuw tegenaan te gaan.

F Dag 6
Serengeti National Park - Ngorongoro Crater (O-L-D)

In de voormiddag onderneem je nog een laatste game drive door de Serengeti om vervolgens de verplaatsing te maken naar de Ngorongoro krater. Aangezien je in de loop van de namiddag aankomt aan de krater is er vandaag geen tijd meer voor een game drive in de krater.

De ultieme safari? De Balloonsafari natuurlijk !

Geniet van onevenaarbare vergezichten op de vlaktes van de Serengeti bij zonsopgang. Deze unieke once-in-a-lifetime ervaring sluit je af met een vers champagne-ontbijt midden in de savanne.

G Dag 7
Ngorongoro Crater - Arusha (O-L)

Na het ontbijt daal je met de jeep af in de krater en ga je de hele voormiddag wildlife spotten op de kraterbodem (6-uren permit). De Ngorongoro krater is de grootste intacte krater ter wereld  met een diepte van ruim 600 meter en een diameter van 20 km. De krater huisvest een spectaculair eco-systeem met een prachtige, weelderige natuur en de grootste concentratie wildlife in Tanzania. Weinig dieren verlaten dit gebied aangezien de leefomstandigheden in de krater zo goed als ideaal zijn. Er is bijna altijd water aanwezig en vers gras groeit er in overvloed.  Het is niet voor niets dat deze bijzondere plek  bijnamen heeft zoals Ark van Noach of Tuin van Eden. ‘s Middags hou je opnieuw halt voor een picknick, daarna zet je koers richting Arusha. Bij aankomst zit de safari er jammer genoeg op. Maar je kan wél genieten van een dik verdiende duik in het zwembad van de lodge. Zo kan je het stof van de parken definitief van je afspoelen. De bar bij het zwembad kan je voorzien van een lekkere Tanzaniaanse pint of een Zuid Afrikaans wijntje!

H Dag 8
Arusha - Zanzibar: Oostkust (O-D)

Je laat het Tanzaniaanse vasteland achter je en reist per privétransfer naar de luchthaven voor de vlucht. Na anderhalf uur land je op de luchthaven van Zanzibar en word je naar je hotel aan de oostkust van Zanzibar gebracht. Tijd om te relaxen op het tropische strand!

I Dag 9 - 10
Zanzibar: oostkust (O-D)

Vrij verblijf op Zanzibar. Je kan lekker luieren op het strand of deelnemen aan één van de talrijke excursies die het hotel aanbiedt (optioneel).

J Dag 11
Zanzibar: vertrekdag (O)

Afhankelijk van het vertrekuur van je vlucht word je naar de luchthaven van Zanzibar gebracht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Dag 6: Optionele activiteit
De ultieme safari? De Balloonsafari natuurlijk ! Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle luchthaventransfers
 • Vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • Privévervoer in 4x4 Toyota Landcruiser met pop-up dak en elektrische koelkast tijdens de hele safari
 • 2 overnachtingen (kamer met ontbijt) in Arusha
 • 5 overnachtingen (volpension) tijdens de safari
 • 2 flessen mineraalwater per persoon per dag
 • Diensten van een Engelstalige privégids/chauffeur (en privékok bij budget formule)
 • Alle vermelde activiteiten en alle inkomgelden
 • Gebruik van alle kampeermateriaal tijdens de safari (enkel bij budget formule)
 • Binnenlandse vlucht Arusha - Zanzibar met lokale luchtvaartmaatschappij
  • OPGELET (max. 20kg bagage in totaal =handbagage + check-in bagage)
 • 3 overnachtingen (half pension) aan de oostkust van Zanzibar
 • Transfers op Zanzibar
 • Bijdrage voor het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle overige maaltijden in Arusha & op Zanzibar
 • Optionele activiteiten in de Serengeti:
  • Ballonsafari met champagne ontbijt - EUR 555 per persoon
 • Dranken
 • Slaapzak (enkel bij budget versie, te huur aan USD5/dag)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Verzekeringen

Bijkomende info

Budget

Tijdens een Tanzania rondreis in de Budget categorie verblijf je in eenvoudige maar sfeervolle, accommodaties in Arusha en op Zanzibar. Elk kamer heeft z’n eigen badkamer met warm en koud water, douche en toilet. Tijdens de safari overnacht je in een kampeertent op public of private campsites, midden in de Tanzaniaanse natuur. Het sanitair op deze campsites is eenvoudig maar doorgaans proper. Hoewel er niet altijd garantie is op een douche met warm water. Een comfortabele privéjeep met pop-up dak, een driver/guide die je alles bijleert over de wilde dieren en een kok die heerlijke maaltijden voor je bereidt, zijn de ideale ingrediënten voor een avontuurlijke kampeersafari. Voeg daar nog de nachtelijke geluiden van de savanne bij en je hebt een spannende ervaring die je niet snel gaat vergeten!

Hieronder vind je onze selectie budget-accommodaties van het reisprogramma:

PlaatsAccommodatie
ArushaOutpost Lodge
Tarangire NPTarangire Public Campsite
Lake Manyara NPMigombani Campsite
Serengeti NPSeronera Campsite
Ngorongoro CraterSimba A
ZanzibarEvergreen Bungalows

 

Comfort

De Comfort categorie is uitermate geschikt voor reizigers die ietsje meer verwachten van hun verblijf. Tijdens de safari overnacht je in comfortabele (tented) lodges die het comfort van een westerse hotelkamer benaderen. Je beschikt over een volwaardig bed met en-suite badkamer met douche met warm water en westers toilet. Een terrasje met een uniek zicht op de indrukwekkende Tanzaniaanse natuur maakt het plaatje compleet. 's Avonds geniet je van een sundowner (aperitief) aan het kampvuur waar je je safari-verhalen kunt uitwisselen met de andere gasten van de lodge. Daarna schuif je de benen onder tafel en geniet je van een lekkere maaltijd in het restaurant van de lodge. Met je privéjeep met pop-up dak en driver/guide, word je professioneel begeleid zodat je safari zonder twijfel een succes wordt. Voor en na de safari en op Zanzibar voorzien we leuke verblijven met comfortabele kamers, een zwembad en restaurant met goede keuken. Perfect om helemaal tot rust te komen na de safari.

Hieronder vind je onze selectie comfort-accommodaties van het reisprogramma:

PlaatsAccommodatie 
ArushaAfrican Tulip
Tarangire NPLake Burunge Tented Camp
Lake Manyara NPIsoitok Tented Camp
Serengeti NPKati Kati Tented Camp
Ngorongoro CraterNgorongoro Sopa Lodge
ZanzibarSunshine Hotel

 

Deluxe

Bij de deluxe formule, maken de zorgvuldig geselecteerde accommodaties stuk voor stuk het verschil met hun schitterende ligging in de natuur, hun kwalitatieve keuken, de professionele service en de prachtige kamers of suites. Tijdens de safari overnacht je in luxueuze (tented) lodges die beschikken over al het comfort van een luxueuze hotelkamer maar dan midden in de Tanzaniaanse natuur. Een patio met comfortabel meubilair bied je een uniek zicht op de indrukwekkende Tanzaniaanse natuur. 's Avonds geniet je van een sundowner (aperitief) aan het kampvuur waar je je safari-verhalen kunt uitwisselen met de andere gasten van de lodge. Daarna schuif je de benen onder tafel en geniet je van een exquise maaltijden in het restaurant van de lodge. Met je privéjeep met pop-up dak en driver/guide, word je professioneel begeleid zodat je safari zonder twijfel een succes wordt. Na de safari vlieg je naar Zanzibar voor een luxueus strandverblijf. De ideale afsluiter van een onvergetelijke vakantie in Tanzania!

PlaatsAccommodatie 
ArushaOnsea House
Tarangire NPMaramboi Tented Camp
Lake Manyara NPLake Manyara Serena Lodge
Serengeti NPKubu Kubu Tented Camp
Ngorongoro CraterNgorongoro Serena Lodge
ZanzibarHotel Z

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

De beste reistijd voor Tanzania zijn de maanden december, januari, februari en juni, juli, augustus, september. De regenseizoenen vinden over het algemeen plaats van begin oktober tot eind november en van begin maart tot eind mei. Maar door de klimatografische veranderingen wordt het steeds moeilijker een lijn te trekken tussen het droog- en regenseizoen.

Goed om weten
 • De campsites, lodges en nationale parken zijn niet omheind in Tanzania. Dieren kunnen in principe tot bij je tent of lodge. Dit kan akelig lijken, maar maakt het safari avontuur alleen maar compleet. Indien je met kinderen reist, moet er uiteraard extra opgelet worden.
 • Het visum voor Tanzania kan bij aankomst op de luchthaven aangekocht worden.
  De kostprijs van dit visum bedraagt USD50 en is meteen ter plaatse te betalen, zorg dus dat je reeds USD meeneemt vanuit België.
 • Je paspoort moet minimum 6 maanden langer geldig zijn dan de geldigheid van het visum.
 • Aan de Ngorongoro krater kan het na zonsondergang flink afkoelen. Daarom raden we je aan om een warme trui en jas mee te nemen.

 • Waarom je safari safari boeken bij Joker? Lees hier ons duurzame safariverhaal.
 • Geheugenkaartjes voor je fototoestel zijn moeilijk verkrijgbaar in Tanzania. Daarom raden we je aan om deze op voorhand voldoende te voorzien.

 • De Toyota Landcruisers die worden gebruikt tijdens de safari beschikken over een pop-up dak, een elektrische koelkast en stopcontact voor het opladen van je smartphone of fototoestel

 • Voor je op safari vertrekt, wordt er nog even halt gehouden aan een supermarktje. Zo kan je zelf nog wat snacks of drankjes kopen voor tijdens de safari.
Fooien en geldzaken

Fooien

Bij geleverde diensten is het zeer gebruikelijk om een fooi te geven. In Tanzania vormt de fooi een groot deel van het loon dus daarom vragen we van Joker uit om deze ook te geven. Hieronder vind je richtbedragen, maar uiteraard bepaal je dit zelf:

Kampeersafari

 • Chauffeur/Gids : tussen $15 en $25 USD per dag per voertuig
 • Kok: Tussen de $15 en $20 per dag per voertuig

 Lodgesafari :

 • Chauffeur/Gids: tussen $15 en $25 per dag per voertuig

 Beklimmingen:

 • Hoofdgids : tussen de $15 en $25 per dag per groep
 • Assistantgids:  tussen de $15 en $20 per assistantgids per dag per groep
 • Kok: tussen de $15 en $20 per dag per groep
 • Dragers: tussen $10 en $15 per drager per dag per groep


Geldzaken

In Tanzania kan er zowel in Amerikaanse dollar (USD) als in Tanzaniaanse shilling (TZS) betaald worden. Daarom raden we aan om voldoende grote biljetten in USD mee te nemen en een deel hiervan te ruilen bij aankomst in TZS. Grote biljetten (USD50 of USD100) krijgen een betere wisselkoers naar TZS dan kleinere USD biljetten. In Tanzania en Zanzibar kan je eenvoudig met kredietkaart terecht bij een bankautomaat (ATM) om TZS af te halen. Drankjes, maaltijden en souvenirs worden meestal betaald in TZS, optionele excursies daarentegen worden vaak in USD afgerekend.  1€ = +/- 2.000TZS

Wanneer je USD bestelt bij je bank, zorg er dan zeker voor dat je USD bestelt uitgegeven na het jaar 2006. Biljetten van vóór het jaar 2006 worden in Tanzania niet aanvaard.

Een diner kost gemiddeld tussen 20.000TZS en 50.000TZS (€10 en €25 pp zonder drankjes)

Een biertje kost gemiddeld  tussen 3.000TZS en 5.000TZS (€1,50 en €2,50)

Frisdrank kost gemiddeld 1.500TZS (€0,75 cent tot €1)

Een fles wijn op restaurant kost gemiddeld tussen 20.000 TZS en 50.000TZS (€10 en €25 euro voor een fles)

Medische info

Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode.

Alle up-to-date informatie voor Tanzania kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Tanzania

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

MALARIA: is een ernstige ziekte die overgedragen wordt via de malariamuskiet. Deze is vooral actief tussen zonsondergang en zonsopgang. Zorg voor malariapreventie en raadpleeg hiervoor je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Neem daarnaast een goed insectenwerend middel mee. Gewone muggenmelk beschermt dikwijls onvoldoende tegen tropische muggen. Er wordt dan ook aangeraden om een anti-muggenprodukt op basis van minimum 50% diethyltoluamide (DEET) te gebruiken. Het is belangrijk om muggensteken te voorkomen. Draag daarom losse kleding in lichte kleuren, bedek de huid zoveel mogelijk door lange mouwen en een lange broek te dragen.

BILHARZIA: De bilharzia-parasiet (schistosomiasis of bilharziose) komt voor in stilstaande zoetwaterplassen, stroompjes, meren en stuwmeren. Vermijd om in dit soort water te zwemmen of pootje te baden.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren