Overslaan en naar de inhoud gaan

De meest gekende plek in Bolivia is ongetwijfeld de zoutvlakte van Uyuni, maar dit land heeft zoveel meer te bieden! Gaande van gezellige marktjes, een ongerepte jungle, indrukwekkende bergketens tot de levendige steden. Deze verborgen parel in Zuid-Amerika is heel wat minder toeristisch dan buurland Peru en zal je zeker positief verrassen!

De hoogtepunten van deze reis

La Laz - Snowcat - Unsplash

Zweef over La Paz en verken de stad vanuit de lucht.

Uyuni Jellemieke

Spot honderden flamingo's aan de lagunes tijdens de driedaagse 4x4 tocht.

Sucre - Jellemieke

Wen aan de hoogte in Sucre, een gezellig wit stadje op +-2800m hoogte.

Programma

Programma

A Dag 1
Santa Cruz - Aankomstdag

Santa Cruz de la Sierra, of kortweg Santa Cruz is een van de grootste steden van Bolivië. De stad is niet op grote hoogte gelegen (400m) en heeft een subtropisch klimaat, ideaal om je reis in Bolivië te starten. De ‘plaza de 24 de Septiembre’ is hét bruisende hart van de stad. De kathedraal van rode steen is hier een blikvanger die je zeker niet mag missen.

B Dag 2
Amboro National Park
70 km  -  2u30

Het nationaal park Amboró is een verborgen parel, gelegen op zo’n twee uur rijden van Santa Cruz. Hier verblijf je in een leuke ecolodge omgeven door torenhoge rode zandstenen kliffen en dichte tropische bossen. Je vindt hier tal van wandelpaden om de overweldigende natuur te verkennen. 

C Dag 3-5
Sucre
485 km  -  1u vliegen

Welkom in de witte universiteitsstad Sucre, de officiële hoofdstad van Bolivia. Hier geniet je van de gezellige, koloniale sfeer. De omgeving is gekend om haar schitterend textiel met subtiele kleuren en geometrische motieven. Dit is de ideale plek om te wennen aan de hoogte (2800m). Je wandelt een stuk van de, veel minder gekende, Incatrail op de kam van de Cordillera de los Frailes.

D Dag 6
Potosí
155 km  -  3u30

Ooit was deze stad de rijkste van heel Zuid-Amerika door de aanwezigheid van de zilvermijnen. Vandaag de dag leveren deze mijnen voornamelijk tin en andere metalen op. Nog steeds zwoegen de mijnwerkers hier dag in dag uit in extreme temperaturen. In samenspraak met de gids bepaal je hoe diep en avontuurlijk je deze mijnen wenst te bezoeken.

E Dag 7-10
Salar de Uyuni
205 km  -  3u30

Tijd voor enkele dagen op de meest bekende en indrukwekkende plaats van Bolivië: de zoutvlaktes van Uyuni. Je onderneemt een meerdaagse jeeptocht door de Salar de Uyuni met een privégids (optioneel kan dit ook in groep: zie ‘opmerkingen’). Je rijdt door de zoutvlaktes naar het cactuseiland Inca Huasi en zet dan de tocht verder door een woestijnlandschap op meer dan 5.000 m hoogte. Je vindt hier kleurrijke lagunes met horden flamingo’s. Deze meerdaagse is ongetwijfeld het hoogtepunt van de hele reis!

F Dag 11-12
La Paz
540 km  -  1u vliegen

Met een binnenlandse vlucht of nachtbus reis je naar La Paz. De stad zelf is gelegen in een steile canyon. De skyline van de stad bevat hoge gebouwen en besneeuwde bergtoppen. La Paz bestaat uit twee delen: het armere el alto (+-4100m), en het lager gelegen gedeelte van de stad waar de meeste hotels gelegen zijn (+- 3600m). Het eenvoudigste en snelste openbaar vervoer in de stad is de kabelbaan. Alle delen van de stad zijn verbonden door 10 verschillende routes. Het zicht op de stad vanuit de lucht is adembenemend. Je bezoekt de heksenmarkt in het centrum, een plek in het teken van bijgeloof, tradities en rituelen.

G Dag 13
Titicacameer - Copacabana
150 km  -  3u30

Op zo’n 150km van La Paz ligt het dorpje Copcabana aan het Titicacameer. De Boliviaanse kant van het Titicacameer is nog minder toeristisch dan de Peruaanse kant. Isla del Sol is het grootste eiland in het meer. Je bezoekt het eiland en ontmoet de lokale Quechua en Aymara families die zich voornamelijk toeleggen op landbouw, het hoeden van vee en de verkoop van souvenirs aan toeristen. Hierna vaar je terug naar Copacabana voor je overnachting.

H Dag 14
La Paz
150 km  -  3u30

Je rijdt in de voormiddag met de bus terug naar La Paz. Hier kan je in de namiddag nog enkele laatste souvenirs inslaan of op eigen houtje de stad verder verkennen.

I Dag 15
Santa Cruz
855 km  -  1u vliegen

Voor je terugvlucht neem je eerst een binnenlandse vlucht van La Paz naar Santa Cruz (niet inbegrepen). Vrije dag in Santa Cruz.

Dag 16
Santa Cruz - vertrekdag

In de voormiddag word je naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Transfers zoals vermeld in het programma (bus transfers in goede lokale toeristische bussen)
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Logies op basis van een tweepersoonskamer met privésanitair
 • Alle transfers van en naar de luchthaven en busstations
 • Excursies zoals vermeld in het programma
 • Lokale Engelstalige gids waar vermeld in het programma
 • Bijdrage voor het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden (een maaltijd vind je gemakkelijk tussen de 8 en 15 euro)
 • Optionele toegangsgelden
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? Houd er rekening mee dat je tijdens deze reis op grote hoogtes zal verblijven. Het tropisch instituut (itg) raadt verblijven op hoogtes boven de 3000m hoogte af voor kinderen onder de 10 jaar. Gezinnen met tieners of oudere kinderen kunnen deze rondreis dus zeker wel maken. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Het verschil tussen de 'budget' en de 'comfort' categorie zit in de drie-daagse jeep tocht naar de zoutvlaktes van Uyuni. Bij de budgetcategorie is deze jeep gedeeld met andere (internationale) reizigers. Je slaapt wel steeds in een privékamer tijdens deze tour. Bij de comfortcategorie heb je een privégids en jeep enkel voor je eigen reisgezelschap tijdens de tour. Uiteraard slaap je hierbij ook in privékamers. De logies tijdens de rest van de reis zijn hetzelfde bij de budget en comfort categorie. 

Bij de deluxe rondreis doe je de drie-daagse jeeptocht met een privégids en privévervoer. Je verblijft tijdens de volledige rondreis in deluxe logies.

Budget-Comfort categorie

Santa CruzHotel tryp by Wyndham 
Amboro National ParkRefugio los Volcanes
SucreOn Boutique hotel
PotosiHotel colonial Potosí
UyuniCasona de Sal
La PazHotel Calacoto
CopacabanaRosario Copacabana

 

Deluxe categorie

Santa CruzHotel Tajibos
Amboro National ParkRefugio los Volcanes
SucreOn Boutique hotel
PotosiColoso hotel
UyuniHotel Luna Salada
La PazAtix hotel
CopacabanaRosario Copacabana

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren