Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen betere manier om het schitterende West-Canada te verkennen dan met een camper! Met je 'eigen huisje' rij je door de ruige, weidse Canadese landschappen, leef je dichtbij de natuur en heb je de vrijheid om je route en je kampeerplaatsen zelf te bepalen. Zo wordt deze Roadtrip met de camper ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie! De huurprijs van de camper is afhankelijk van vraag en aanbod en verandert wekelijks. Daarom neem je best contact op met ons om te kijken wat de huurprijs is voor jouw huurperiode en de door jou gekozen route.

Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je mobilhome!

De hoogtepunten van deze reis

Roadtrip camper West-Canada mobilhome

Beleef het ultieme roadtrip gevoel met een camper!

Rocky Mountains Camper Canada selfdrive

Geniet met volle teugen van de schoonheid van de Rocky Mountains

Canada roadtrip camper beer wildlife

De extra touch van West-Canada: Beren en ander fascinerend wildlife!

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2: Optionele activiteit
Optionele excursie: Met de fiets door Vancouver € 0
Dag 8: Optionele activiteit
Optionele excursie: Verken de Sundance Loop te paard € 0
Dag 11: Optionele activiteit
Optionele excursie: Boottocht naar Spirit Island op Maligne Lake € 0
Dag 13: Optionele activiteit
Optionele Excursie: Raften in de Canadese wildernis op de Clearwater River € 0
Dag 16: Optionele activiteit
Optionele excursies: Peak2Peak 360 Experience of kajakken op de River of Golden Dreams € 0

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

Net zoals de prijzen van vliegtuigtickets, zijn de verhuurprijzen van campers in Canada afhankelijk van vraag en aanbod. Elke maandag ontvangen we de prijzen van onze leverancier en deze blijven geldig tot zaterdagmiddag. Het type camper, de huurperiode (aantal dagen en gekozen maand) en de vertrek/inleverlocatie zijn allemaal factoren die invloed hebben op de prijs. Daarom neem je best contact op met ons om te kijken wat de huurprijs is voor jouw huurperiode, jou gekozen route en type camper.

Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je camper!

  • 2 Overnachtingen in Vancouver bij aankomst

  • Het gebruik van de camper (type C19 of C25 of C30)

  • Vroegboekkorting van 15% voor boekingen vóór 31 december 2018

  • Wettelijke dekking van aansprakelijkheidsrisico’s: verzekering zowel voor de wagen als de chauffeur (bij ongeval, brand of diefstal) met een franchise van $ 1 500. (niet afkoopbaar)

  • L.I. Supplemental Liability Insurance: dekking van de burgerlijke aansprakelijkheid (tegenover derden) tot $ 1.000.000.

  • Starter kit (1/4 tank propaan, toiletchemicaliën en een rol toiletpapier)

  • Taksen

        Niet inbegrepen

        • Kosten en de reservaties van de kampeerplaatsen (zelf te voorzien, +/- CAD 50 per nacht per camper)

        • Personal kit (lakens, dekens, kussen, keuken- en badhandoeken) CAD 60 per persoon

        • Motorhome kit (eet- en kookgerei) CAD 110 per camper

        • Kilometerpaketten (op voorhand te reserveren):

         • 100 kilometerpakket - €22 per pakket

         • 500 kilometerpakket - €112 per pakket

         • Onbeperkt kilometerpakket - €1009

         • Onbeperkt kilometerpakket Plus - €1234 (onbeperkte mijlen, 1 motorhomekit, personal kit per persoon, generator)

        • Early Bird Departure Special - €314 per camper

         • Hoteltransfer van je hotel in Vancouver naar verhuurlocatie (vanaf 08u30)

         • Vroege pick up van de camper tussen 09u00 en 12u00 ipv in de namiddag

         • Late drop off van de camper tot 15u00 (ipv 11u00 op de laatste dag)

         • Hoteltransfer van de verhuurlocatie naar je hotel in Vancouver of de luchthaven

        • Transfers naar de verhuurkantoren van onze partner. (behalve indien je het pakket Early Bird Departure Special bijboekt).

        • Benzine

        • Environmental Fee: verplichte toeslag van CAD 5 per motorhome voor afvalverwerking.    

        • British Columbia Tax: bij pick-up in British Columbia moet er een verplichte toeslag bijbetaald worden van CAD 1,5 per dag. Deze toeslag vervalt als men de camper meer dan 28 dagen huurt.

        • Internationale vluchten

        • ETA (Online visum Canada)

        • Routebeschrijving

         

         

        Promo

        • 15% korting als je boekt ten laatste op 31/12/2018, voor reizen in de zomer, tussen 1 april 2019 en 31 oktober 2019. 
        • 10% korting als je boekt ten laatste op 31/08/2018, voor reizen in de winter, tussen 1 november 2018 en 31 maart 2019. 
        • 5% korting als je boekt ten laatste op 30/09/18, voor reizen in de winter, tussen 1 november 2018 en 31 maart 2019.
        • Boek je deze reis ten laatste op 30/11/2018, dan krijg je van ons een gratis rugzak van kwaliteitsvol outdoormerk Vaude cadeau. Je krijgt één rugzak bij reservaties vanaf €1500 per dossier (excl. vluchten en verzekeringen).

        Bijkomende info

        • Wens je de hotelovernachting of duur van je programma op één of andere manier te wijzigen? Geen probleem!

        Hotel

        Vancouver: Best Western Plus Sands by the Sea

        Wat je moet weten over deze reis

        Klimaatinfo

        Oost Canada

        In de oostelijke staten Quebec en Ontario zijn de temperaturen in voor- en najaar net wat aangenamer dan bij ons. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Canada in deze periode. Het ontluikende groen en de eerste trekvogels in mei of de schitterende herfstkleuren in september en oktober. De zomers zijn hier heerlijk warm en de temperaturen kunnen gemakkelijk oplopen tot 30°C. In de winter is het koud maar dan wordt het landschap omgetoverd tot een magisch sneeuwlandschap. Je kan dan deelnemen aan enkele leuke winteractiviteiten zoals rijden met de sneeuwscooter, skiën,…

         

        West Canada

        Een beste reisperiode in West Canada is er eigenlijk niet. Elke periode heeft zo zijn voor- en nadelen maar over het algemeen genomen is de meest ideale periode van halverwege mei tot einde september. In mei en juni kan er nog sneeuw aangetroffen worden in de Rocky Mountains en ook de gletsjermeren kunnen nog bevroren zijn. Het hoogseizoen valt in de zomer (juli en augustus). Dan zijn er veel toeristen waardoor er vele hotels vol zullen zitten en er lange wachtrijen kunnen ontstaan. In het naseizoen (september en oktober) is het weer iets rustige zoals in mei en juni. Tijdens deze periode kan je genieten van het prachtige gekleurde bladerdek. De winter is streng in het binnenland van British Columbia en Alberta. De sneeuw kan hier gemakkelijk nog tot einde mei blijven liggen.

        Goed om weten
        • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan ten allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.
        • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Canada vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.
        • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers,… kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd.
        • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt.
        • Sommige hotels hanteren een resort fee (verblijfstaks). Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze resort fee is inbegrepen. Indien van toepassing is dit ter plaatse te betalen.
        • In Canada is de officiële munteenheid de Canadese dollar (CAD).
        Fooien en geldzaken

        De Canadese bankbiljetten bestaan in verschillende maten en kleuren. Er zijn munten met een waarde van 1 cent, 5 cent, 10 cent, 25 cent, 1 CAD (‘loonie’) en 2 CAD (‘toonie’). Er bestaan biljetten met een waarde van 5 CAD, 10 CAD, 20 CAD, 50 CAD, 100 CAD, 500 CAD en 1000 CAD. Het is verstandig om in kleinere gelegenheden niet te betalen met biljetten van 50 dollar of groter, deze worden over het algemeen met argwaan bekeken.

        Voor fooien geldt in hotels, net als overal, dat je betaalt voor geboden hulp. Als hotelpersoneel de koffers naar de kamer brengt geef je doorgaans 1à2 dollar per koffer, maar het staat bezoekers vrij om naar eigen inzicht te tippen. In restaurants ligt het wat anders. De reden voor de algemeen zeer vriendelijke bediening is gelegen in het feit dat de kelner of serveerster hoopt een aardige fooi te krijgen. Ze verdienen een minimum en zijn op het bedieningsgeld aangewezen. Gemiddeld wordt zo’n 15 à 20 percent van de totale rekening verwacht. Tegenwoordig rekenen sommige restaurants automatisch een percent bij de rekening. Dit staat telkens vermeld op de rekening. Kijk deze dus telkens goed na zodat u niet 2x fooi geeft. Als je cash betaalt, laat je de fooi op tafel achter. Ook wanneer je met een creditcard afrekent, kun je de fooi afzonderlijk achterlaten en alleen de werkelijke rekening per creditcard voldoen.

        Medische info

        De geneeskundige verzorging in Canada is uitstekend, maar erg duur. Ziekenhuiskosten voor nietingezetenen van Canada bedragen over het algemeen tussen de 1000 en 2000 CAD per dag. Als uw normale ziektekostenverzekering geen of onvoldoende dekking geeft, is het heel belangrijk dat u een aanvullende reisverzekering afsluit. Zorg er in ieder geval voor dat uw reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maag- en darmstoornissen, aspirines, ruggenwerende crème en de medicijnen die door uw arts zijn voorgeschreven. Alle rekeningen voor medische zorg en medicijnen dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen, zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

        Over deze reisformule

        Reizen met Joker, dat is

        • méér beleven, durven en doen
        • op een duurzame manier
        • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
        • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
        • en als een betere versie van jezelf terug te keren

        Reistips

        Andere individuele reizen die je kunnen interesseren