Overslaan en naar de inhoud gaan

Reizen in Botswana

Botswana is de safaribestemming bij uitstek. Het aantal reizigers is nog relatief beperkt, de natuurbeleving ongeëvenaard. Per 4x4, boot of zelfs per vliegtuig ontdek je de mooiste, ongerepte natuurgebieden en enorm veel wilde dieren. 

1. Roadtrip in Botswana

Tijdens een begeleide safari rondreis in Botswana, reis je overland in op maat gemaakte 4x4’s met een vaste chauffeur/gids. Je kiest uit een aantal vaste vertrekdata waarbij er nog andere mensen kunnen aansluiten (tot max. 12). Omdat je de kosten kan delen blijft je trip betaalbaar. Je kan kiezen uit twee comfortniveau's.

Kies je voor 'budget', dan slaap je in tweepersoonstenten met een comfortabel veldbed. Je logeert steeds op campings midden in de natuur. Het sanitair is basic, de beleving en de gezelligheid aan het kampvuur zijn vijf sterren waard!

Kies je voor 'comfort', dan slaap je in kleinschalige guesthouses, lodges of glampingtenten met privésanitair, steeds midden in de natuur of de community. Een fantastische beleving!

2. Botswana per vliegtuig, 'fly-in'

Fly-in safari's zijn de meest luxueuze manier om de natuur echt ten volle te beleven. Per vliegtuig word je naar lodges gebracht die op de meest exclusieve locaties midden in de natuur liggen, bijvoorbeeld diep ik de Okavango-delta. Van daaruit maak je prachtige safari's waar je héél veel wildlife kan spotten. Tijdens de reis verplaats je je afwisselend met een 4x4 met privéchauffeur (per regio een andere) en in kleine vliegtuigen. Je ziet de dieren en de natuur dus zowel hoog vanuit de lucht, als van dichtbij op de grond. 

Overnachten doe je in luxueuze (tented) lodges op bijzondere plekken die nauwelijks bereikbaar zijn over de weg. Je geniet van een verfijnde keuken en een exclusieve ervaring.

Dit reisprogramma kan je binnenkort online bekijken. 

Jouw reis aanvragen

De reisprogramma's die je op onze website kan vinden zijn minutieus uitgewerkt door onze bestemmingsexperten. Ze houden rekening met de afstanden die je moet afleggen en voorzien voldoende tijd om écht te genieten van de schoonheid onderweg.

  • Kies je voor een roadtrip overland, dan ligt de route vast. Extra dagen toevoegen voor of na het programma kan natuurlijk wél.
  • Bij een fly-in is er meer flexibiliteit om nog dingen aan te passen aan je eigen wensen.

Onze reisexperts in de Joker-reiskantoren helpen je graag verder met persoonlijk advies en stippelen samen met onze bestemmingsexperten jouw droomreis uit.

Wie in de populaire vakantieperiodes wil reizen, boekt best zo vroeg mogelijk. Zo heb je nog een ruime keuze aan accommodaties op de beste plekken. Vliegtickets kan je meestal vanaf 11 maanden voor vertrek aan een interessante prijs boeken. Vraag nu je gepersonaliseerde offerte aan via onze Joker-reiskantoren.