Overslaan en naar de inhoud gaan

Hier lees je alles over reizen met Joker, van onze waarden tot een complete geschiedenis van Joker en het Joker ViaVia Netwerk. 

Reizen met Joker, dat is…

  • Avontuur. Van wandelingen in de ongerepte natuur tot een spannende raftingtocht, maar evengoed nieuwe smaken leren kennen of een overvolle lokale bus nemen. Met Joker op reis verleg je grenzen en beleef je je bestemming écht.
  • Ontmoeting. Van een toevallige ontmoeting met een local op de trein of samen koken met een plaatselijke familie tot een homestay in een klein bergdorp. Ontmoetingen – met medereizigers, met de wereld of met jezelf - horen voor ons bij de essentie van reizen.  
  • Vakantie. Plezier maken en nieuwe landen ontdekken, lekker eten, drinken en ontspannen met vrienden, het gezin of in groep. Méér beleven, durven en doen. Voelen dat je leeft.

Joker brengt reizigers in contact met de wereld, door reizen die zowel letterlijk als figuurlijk grensverleggend zijn en hierdoor memorabel worden. Naarmate kennis en contact met de andere toenemen, groeien begrip en waardering maar ook de verwondering en het avontuur. 

Duurzaamheid staat centraal

Onze groepsreizen zijn steeds in kleine groep, met max. 13 personen. Dat zorgt ervoor dat we kunnen reizen met het openbaar vervoer, eten in lokale restaurants en slapen in familiale logies. We maken een opsplitsing tussen de prijs (die je aan Joker betaalt) en een budget voor al je uitgaven ter plaatse, zoals restaurants, hotels en activiteiten. Zo gaat het geld dat onze reizigers spenderen rechtstreeks naar de lokale bevolking. Lees meer over onze groepsreizen.

Ook bij onze individuele reizen kiezen vaak voor lokale logies, betrouwbare lokale contacten, duurzame safaripartners,…  Wie een vliegticket boekt, moedigen we aan om hun Co2 te compenseren via BOS+.

Daarnaast steunen we het Zuiden via ons eigen Projectenfonds, ondertekenden we het Belgische SDG-charter, deden we al heel wat concrete acties zoals het schrappen van olifantenritten en zijn onze ViaVia's pioniers in sociaal en duurzaam ondernemen wereldwijd. 

In 2014 was Joker de eerste Belgische reisorganisatie die het Travelife duurzaamheidscertificaat kreeg en in 2016 mocht verlengen voor 2 jaar. Lees meer over het Travelife duurzaamheidslabel.

Joker werd in 2018 gekozen als 1 van de 6 Belgische SDG Voices. Dat wil zeggen dat we er alles aan doen om de Sustainable Development Goals van de VN bekender te maken, zodat we ze tegen 2030 samen realiseren. 

In 2018 werden we ook promotor van het Europese project Sundry Seeds (met de steun van ESF en het Vlaamse Cofinancieringsfonds)

Hoe kan je reizen met Joker?

Bij Joker kan je terecht voor:

Verder helpen onze reisexperts je ook graag met het zoeken en boeken van hotels, huurwagens en campers, trekkings, safari’s, familiereizen, fietsreizen, buitensportvakanties, boottrips, poolreizen, citytrips en reisverzekeringen.

De geschiedenis van Joker

Het verhaal van Joker en het ViaVia netwerk gaat meer dan 40 jaar terug in de tijd. Het begon allemaal tijdens een intense studentenreis met bus en tenten naar Moskou.

Het Joker ViaVia Netwerk

Joker maakt deel uit van een duurzaam netwerk dat organisch gegroeid is, samen met Karavaan, Anders Reizen, de ViaVia Joker Reiscafés, ViaVia Tourism Academy, enz.