Overslaan en naar de inhoud gaan

Geniet met je partner, gezin of vrienden twee weken lang van vele gezellige marktjes, ongerepte jungle, indrukwekkende bergketens, levendige steden en de onevenaarbare zoutvlakte Uyuni. Of combineer de hoogtepunten van Bolivia met enkele highlights, zoals Machu Picchu, van het populaire Peru.

Over deze reisformule

Tijdens onze reizen naar Bolivia hoef je niet zelf te rijden. We verzorgen alle transfers. Meestal is dat met goede lokale toeristische bussen. Ook de transfers van en naar de luchthaven en busstations is voorzien.

Ook voor gezinnen?

Avontuurlijke rondreizen in Bolivia zijn minder geschikt voor wie reist met kinderen jonger dan 10 jaar, omwille van de grote hoogtes en hoogteverschillen in deze reis. Jonge kinderen reizen immers beter niet naar gebieden die hoger liggen dan 3000 meter. Voor actieve tieners is het wél een goede bestemming. We kunnen de activiteiten en het reistempo steeds wat aanpassen aan jongere avonturiers.

De beste reistijd voor Bolivia

Bolivia kan je het hele jaar lang bezoeken.

Het meest populaire reisseizoen is van mei tot oktober. Tijdens deze Boliviaanse winter valt er weinig neerslag en is de hemel vaak staalblauw. Temperaturen overdag zijn aangenaam, tot 20 graden. 's Avonds kan het behoorlijk koud zijn, rond (of onder) het vriespunt. Over het algemeen geldt ook in Bolivia: hoe hoger, hoe kouder.

Van november tot april is het zomer in Bolivia. De gemiddelde dagtemperaturen liggen enkele graden hoger dan de temperaturen in de Bolivaanse winter, maar het regent meer. Wie in die periode naar de zoutvlakte van Uyuni trekt, kan genieten van een uniek schouwspel: de regen vormt een laag op het zout, waardoor het lijkt alsof je over een gigantische spiegel rijdt.

Offerte aanvragen

De kant-en-klare individuele rondreizen die je op onze website kan vinden zijn minutieus uitgewerkt door onze Bolivia-specialisten.

Laat je inspireren door onze programma's, maar weet dat je alles nog kan aanpassen aan je eigen wensen. Kies je favoriete programma en vraag je gepersonaliseerde offerte aan door te bellen of mailen naar een Joker-reiskantoor >>

Inspiratie en tips over reizen naar Bolivia op onze blog

Vragen? Offerte op maat? Contacteer onze reisexperts!

Empty