Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze sneeuwreis van 7 dagen verken je het hart van Zweeds Lapland. Je wisselt een tocht met husky's af met een sneeuwscootertocht. Dankzij een bezoek aan de Sami kom je meer te weten over de rendiercultuur. Er zijn tijdens dit programma voldoende vrije momenten die je zelf kan invullen met allerlei activiteiten. Overnachten doe je in de Aurora Mountain Lodge in het midden van de Aurora zone. Tijdens de 2-daagse sneeuwscootertocht slaap je in een authentieke wildernishut. Back to basics, zonder stromend water of elektriciteit, wel met traditionele houtsauna. 

Vertrek enkel mogelijk op zaterdag.

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (NO).

De hoogtepunten van deze reis

Noorderlicht

Een spectaculaire noorderlichtexcursie

Husky

Dagtocht met de husky's

Sneeuwscooter

Tweedaagse tocht met de scooter door de toendra

Programma

Programma

A Dag 1
Heenreis naar Lapland

Heenreis naar Lapland, waar iemand van de lodge je op de luchthaven opwacht en je zal begeleiden naar de bus voor de bustransfer van ongeveer 3 uur naar de Aurora Mountain Lodge.

Je checkt-in bij de lodge met een woordje uitleg en krijgt het programma met de definitieve indeling van de activiteiten.

Hierna kan je de warme kledij gaan passen die je krijgt voor het hele verblijf en ’s avonds geniet je van een heerlijk diner.

B Dag 2
Lapse avonturen

In de voormiddag gaan we op stap met crosscountryski's (2u): we langlaufen een rondje (of verschillende rondjes voor de sportievelingen) in de bossen.

's Middags geniet je van een warme lunch in de lodge.  In de namiddag maken we met de gids een prachtige tocht op sneeuwschoenen (2 u) door dik besneeuwde oeroude dennenwouden, een must in Lapland. We ervaren de onwezenlijke stilte van het Hoge Noorden.

s Avonds geniet je van een heerlijk diner in de lodge.

C Dag 3
Lokale cultuur

Geniet van een deugddoende vrije voormiddag. Lees een boek in de gezellige lounge of maak een wandeling in de prachtige natuur.  Lunch in de lodge.

De lodge wordt omringd door de Lapse taiga van de Sami, waar ze hun kuddes rendieren hoeden. We maken kennis met de lokale cultuur van de Sami en leren alles over de rendieren (2.30 u).

Na het diner staat een spectaculaire avondexcursie (2 u – 3 u) gepland: we rijden met de sneeuwscooter naar een open plaats (berg) uit de nabijheid van alle laatste strooilicht. Wanneer de kansen hoog zijn, kunnen we vanaf hier het noorderlicht uniek beleven.

D Dag 4
Dagtocht met husky's

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de mooie huskykennel. Aansluitend volgt een dagtocht met de huskyslee van 35 km (2 personen/slee). Met z'n twee deel je een huskyslede van vier tot zes Alaskan husky's. Je kan afwisseld ‘mushen’ - de hondenspan zelf besturen - en gewoon genieten van de prachtige landschappen. Onderweg lunchen we buiten, bij een gezellig kampvuur. De totale duurtijd van deze activiteit is 5 uur, inclusief kennelbezoek, uitleg, tocht en middagpauze met outdoorlunch en warme drank onderweg.

’s Avonds diner in de lodge.

E Dag 5-6
Tweedaagse sneeuwscootertocht

Vandaag gaan we op avontuur voor de tweedaagse sneeuwscootertocht (2 personen/scooter). Maak je klaar voor een tocht door de dik besneeuwde taigabossen: je steekt bevroren rivieren en meren over en krijgt steeds meer en meer de feeling met de sneeuwscooter. Geniet van een outdoor lunch op het kampvuur.

Je overnacht in een wildernishut op een prachtige afgelegen locatie. Er is geen stromend water of elektriciteit in de hut, maar je kan ’s avonds wel genieten van een heerlijk warme sauna.

De volgende dag geniet je opnieuw van een tocht op de sneeuwscooter door het dik besneeuwde landschap. In de loop van de namiddag kom je opnieuw aan in de lodge en ’s avonds geniet je van een heerlijk diner.

Opmerking: deze tocht is ideaal voor wie op zoek is naar een uitdagende sneeuwscootertocht. Gezien de afgelegen ligging van de lodge en de afstand die zal worden afgelegd gaat minstens een deel van de tocht over minder goed geprepareerde trails.

F Dag 7
Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag. Er is een ruime keuze aan optionele activiteiten. Je kan gratis gebruik maken van de sneeuwschoenen of langlaufski's van de lodge of gewoon een lekkere wandeling maken in de ongerepte natuur.

G Dag 8
Terugreis

De transferbus brengt je vandaag terug naar de luchthaven voor je vlucht naar huis. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Rechtstreekse retourvlucht vanuit Brussel (detail bij offerte)
 • Vluchten vanuit Brussel inclusief 23 kg bagage en 8 kg handbagage, vanuit Amsterdam 20 kg bagage en 8 kg handbagage, alle luchthaventaksen
 • Overnachtingen in gekozen accommodatie, met privé sanitair
 • Alle maaltijden in volpension vanaf diner op de eerste avond tot en met ontbijt op de laatste ochtend (ontbijtbuffet, soeplunch en 2-gangen diner: brood, boter en een kleine salade + hoofdgerecht en dessert aan tafel geserveerd)
 • Incl. koffie, thee, berry juice gedurende de maaltijden beschikbaar in het restaurant, plat water is de hele dag beschikbaar
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
 • Kleine groepen van max. 12-14 deelnemers
 • Professionele begeleiding door Engels- en Nederlandstalige gidsen
 • Gebruik luxe-warme expeditie kledij tot maat XXL: donsjas en donsbroek, donswanten, berenmuts, balaclava, winterboots (tot maat 49)
 • Vrij gebruik van sneeuwschoenen, crosscountryski's en stepsledes
 • Alle lokale transfers aansluitend op de vlucht
 • Btw, bijdrage Garantiefonds reizen
 • Bij chalets ook elektriciteit, water, handdoeken, lokale verblijftaks, eindschoonmaak
 • Uitgebreide reisinfo na boeking

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering annulatie en/of bijstand
 • Lokale optionele verzekering verlagen eigen risico bij schade. Verzekering enkel ter plaatse af te sluiten: € 49 (490 SEK)/persoon. Eigen risico bedraagt standaard 12 000 SEK, met verzekering verlagen naar 2000 SEK voor sneeuwscooter en ijsbuggy, verlagen naar 0 voor huskyslee, kledij en ander materiaal

Upgrade accommodatie

Verschil per persoon/basisprijs

Single kamer

€385 toeslag

Aurora Suite

€260 toeslag

Zweeds huisje 2 personen

€190 toeslag

Zweeds huisje 3 personen

€0 toeslag

Zweeds huisje 4 personen

€60 korting

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Afhankelijk van de route en de weersomstandigheden nemen kinderen jonger dan 14 jaar plaats in de slede achter de sneeuwscooter van de gids voor de sneeuwscootertochten. Voor de huskytochten nemen kinderen plaats in de slede van 1 van de ouders.
 • Volgorde van de activiteiten kan wisselen lokaal, dag-per-dag programma voorgesteld hierboven is voorbeeld.
 • Let op: Rijbewijs B is verplicht om met de sneeuwscooter te rijden.
 • Vertrek ook mogelijk vanuit Amsterdam (periode 16/12/23 - 02/03/2024 - prijs en info via je Joker-reiskantoor)

 

OPTIONEEL (VOORAF TE RESERVEREN)

Bovenstaand pakket is reeds zéér volledig. Onderstaande excursies zijn er voor wie graag een heel goed gevuld programma heeft of speciale accenten wil leggen.

 • Lange sneeuwscootertocht ‘Arctic Tundra’ (shared driving - 6u) €260
 • Multi dag (husky wandeling, Lapse lunch, ijsvissen met de sneeuwscooter achter in de slee)  €150
 • Bezoek ICEhotel €190
 • Ijsvissen met sneeuwscooterslee (3u) €92
 • Avondexcursie met sneeuwscooterslee  €89
 • Summit sneeuwschoenwandeling (5u) €140

Prijzen per persoon tenzij anders vermeld

 

 

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren