Overslaan en naar de inhoud gaan

Reizen naar het extreme Antarctica, met zijn imposante ijsbergen en schattige pinguins kruipt niet in je koude kleren. Of wat dacht je van de Noordpool, Groenland of Spitsbergen verkennen vanop een goed uitgerust expeditieschip, van waarop je gletsjers, ijsberen en het noorderlicht kan bewonderen? De majestueuze Arctische en Antarctische gebieden maken ongetwijfeld een diepe indruk op wie een poolreis onderneemt. Nieuw zijn nu ook de Polar Running Expedities: lopen op de polen, een expeditie begeleid door o.a. Dixie Dansercoer. 

Op Zuidpoolexpeditie

Op 14 december 1911 bereikte de Noor Roald Amundsen als eerste de Zuidpool. Een eeuw later is een expeditie naar het onbeschrijflijk mooie Antarctica nog steeds maar voor weinigen weggelegd.

De expeditie start ofwel vanuit Ushuaia, de hoofdstad van de Argentijnse provincie Vuurland en de meest zuidelijke stad ter wereld, ofwel vanuit Invercargill, de meest zuidelijke stad in Nieuw-Zeeland. Daarna zet het expeditieschip koers naar de uitgestrektheid van de Zuidpool, waar pinguïns, walvissen en ijsbergen het landschap bepalen. De tocht vanuit Nieuw-Zeeland gaat richting het Ross Sea-gebied van Antarctica, één van de meest afgelegen en fascinerende plaatsen ter wereld.

Een poolervaring zoals in de beste natuurdocumentaires

 • Pinguïns, zeehonden, walvissen in hun natuurlijke omgeving tijdens dagelijkse excursies in een zodiac
 • Aan boord van een kleinschalig maar stabiel en comfortabel expeditieschip, dat extra wendbaar is waardoor je meer te zien krijgt
 • De real thing aangevuld met lezingen door specialisten aan boord
 • Extra actie voor wie wil: kajakken, suppen en zelfs kamperen op Antarctica

Een trip die je na thuiskomst nog lang zal beïnvloeden!

Een dag op Antarctica

 • Om 9u een felbelichte fotoshoot bij de blauwachtige ijsschotsen
 • Om 11u een excursie aan land tussen de pinguïns
 • Om 16u een duik in het poolwater en daarna opwarmen in de hottub
 • Om 17u een walvis spotten
 • Om 21u met medegelukzakken een pintje drinken op de wateren van de Zuidpool

Verschillende reisroutes

De schepen volgen verschillende reisroutes. Sommige expedities nemen zelfs uitgebreid de tijd voor het ruwe landschap van Patagonië vooraleer via de Drake Passage naar de Zuidpool te varen. De reisduur varieert dan ook meestal van zo'n 10 dagen tot meer dan 3 weken.

Tijdens de expeditie vanuit Nieuw-Zeeland verken je ook de sub-Antarctische eilanden The Snares, Auckland, Macquarie en Campbell. Zo kom je stapsgewijs tot het hoogtepunt van deze reis: Antarctica.

Op Noordpoolexpeditie

Een Noordpoolexpeditie, dat is een grensverleggend avontuur. Een reis voor toeristen is het allerminst, wel eentje voor avonturiers die zich willen laten overweldigen door het koninkrijk van de ijsbeer. Met gletsjers en zeevogels die je lijken te omsingelen, zeehonden die zonnebaden op een ijsschots en ijsberen die schijnbaar doelloos rondslenteren.

Een expertenteam aan boord

Op een kleinschalig expeditieschip heb je een bevoorrecht zicht op deze ongekende regio. De zodiac brengt je aan wal om de natuurpracht en het leven op de pool van dichtbij te bekijken. Dankzij het uitgebreide expertenteam van marinebiologen, geologen, historici enz. leer je tijdens je reis zoveel mogelijk bij over de Noordpool.

Verschillende reisroutes

De expeditieschepen varen langs verschillende reisroutes. De reisduur varieert dan ook van 8 tot 14 dagen.

Waarom een poolexpeditie bij Joker boeken?

Onze partners respecteren een duurzame aanpak

We werken voor onze poolexpedities samen met o.a. G Adventures, Heritage Expeditions en Quark Expeditions, experts ter zake. En expert zijn, dat betekent ook respect hebben voor datgene waar je zo'n diepe passie voor hebt. Op de borst van elke partner prijken de nodige labels, gelinkt aan een duurzaamheidsbeleid waar ook wij achter staan.

Wij laten de puzzel kloppen

Slim boeken doe je door een Joker-reiskantoor te contacteren met 2 vragen:

 1. een gratis optie nemen op de poolexpeditie van jouw keuze
 2. een gratis optie nemen op de internationale vlucht naar de start van je expeditie

Zo ben je zeker dat alles beschikbaar is en de puzzel klopt. Bel, mail of kom eens langs in één van de 9 Joker-reiskantoren! The time is now...

Bekijk het aanbod van Quark Expeditions, Heritage Expeditions en G Adventures

Empty