Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste manier om de winterblues te snel af te zijn? Nu al een avontuurlijke reis boeken in de herfst! De mogelijkheden zijn enorm. Dit zijn alvast onze 8 favoriete najaarsbestemmingen.

1. Indian Summer in Canada en de USA

Tijdens de Indian Summer, die ongewoon warme en zonnige dagen in de Noord-Amerikaanse herfst, kleurt het felgroene blad van menig boom rood, oranje en geel. Het landschap verandert daardoor in een prachtig schouwspel van geuren en kleuren.

In het immer mooie Canada en noordoosten van de USA (New England) zit je voor een échte Indian Summer goed tussen midden september en midden oktober. Eind oktober kan je ook in de Deep South van de USA de Indian Summer aanschouwen.

Lees ook de blog 5 locaties waar je ten volle kan genieten van de Indian Summer >>

Reisinspiratie

2. Nepal

Tussen half september en begin december heb je in Nepal de grootste kans op een picture perfect zicht op de adembenemende toppen van de Himalaya én aangename temperaturen ’s nachts en overdag. Het is dus de ideale periode voor een rondreis of meerdaagse trekking(s). Je plant een Nepal-reis in het najaar wel best op voorhand, want ook andere reizigers hebben deze ideale periode ondertussen ontdekt. Lees: het kan wat drukker worden op de bekende hiking trails en in de vele mountain lodges.

Half september bestaat de kans dat je af en toe opgefrist wordt door een plotse regenbui. Vanaf december dalen de nachtelijke temperaturen. Het mooie daaraan is dat je ’s ochtends kan ontwaken met zicht op een helblauwe lucht met glinsterende sneeuwtoppen.

Reisinspiratie

3. Tanzania

Reisplannen tussen half september en eind november? Overweeg dan zeker ook een rondreis in Tanzania! Overdag schommelen de temperaturen in de safariparken tussen 25° en 30° C, ’s nachts koelt het flink af waardoor je comfortabel kan slapen. De parken en lodges zijn bovendien minder drukbezocht dan tijdens onze zomermaanden. Je waant je dus al snel de enige bezoeker van het park! Een extra streepje zon kan je ook in die periode nog meepikken op het tropische eiland Zanzibar.

Geen onbelangrijk detail: tijdens het najaar kan je in de centrale en noordelijke Serengeti grote kuddes gnoes, met in hun kielzog heel wat ander wildlife zoals zebra's en gazellen, spotten (de beroemde Great Migration). Een impressionant schouwspel.

Reisinspiratie

4. Cuba

Cuba vanaf november betekent veel zon, weinig neerslag en gemiddelde temperaturen tussen 22° en 28° C. Een aangenaam weertje dus om heupwiegend te flaneren door de straten van Cuba’s mooiste steden, met een oldtimer een ritje te maken door dorpen en valleien, de geheimen te leren (en proeven) van échte Cubaanse sigaren en je terug te trekken op een parelwit strand met een cocktail in de hand.

Reisinspiratie

5. Slovenië

De vele groene bossen kleuren tijdens de herfst ook in Slovenië rood, oranje en geel. De dagen beginnen fris en mistig, maar de zon brengt daar snel verandering in en zorgt voor een aangename warmte. De perfecte omgeving én temperatuur voor fikse wandeltochten door de bonte natuur, een bezoek aan een van de vele kastelen of het verkennen van de Sloveense grotten. Ontspannen kan in één van de thermale baden.

Reisinspiratie

6. Thailand

Het hele jaar lang speelt Thailand zijn vele troeven uit, maar tijdens het koele seizoen (november tot februari) vertoeven wij er nog net iets liever. Waarom? Het regent minder, maar de natuur is nog fris groen en de watervallen zijn spectaculair. Het is er aangenaam warm (net geen 30° C) en je kan genieten van 9 uur zon per dag. Ideaal dus om rustig rond te struinen over de vele kleurrijke markten, de prachtige tempels te bezoeken, de jungle in te trekken en te genieten van zon, zee en strand. Ook kleine ontdekkingsreizigers kunnen zich in Thailand helemaal uitleven.

Reisinspiratie

7. Florida, USA

Florida, de Sunshine State. Het hele jaar is het weer er aangenaam, maar vanaf november tot eind april is het gewoon… uitstekend! Het orkaanseizoen ligt dan achter ons, de gemiddelde temperatuur schommelt rond een gezellige 25° Celsius. En dat is helemaal perfect voor een bezoek aan het betoverende Disney World of de Universal Studios, om zeekoeien en dolfijnen te spotten aan Fort Myers, om te kajakken in het Everglades National Park, het grootste beschermde moerasgebied van de USA, en om te flaneren op Miami Beach.

Je kan Florida perfect zelf verkennen met een huurwagen, camper of campervan.

Reisinspiratie

8. Japan

In het najaar, tijdens de Japanse herfst, kleurt het land vuurrood dankzij het blad van de esdoorn. De verkleuring begint midden september op het noordelijke eiland Hokkaido. Op het hoofdeiland Honshu veranderen de blaadjes half oktober tot begin december van kleur. Het eiland Shikoku verkleurt tussen midden november en begin december. Op het Zuidereiland Kyushu geniet je van de herfstkleuren tussen begin en eind november.

Met wat geluk kan je in het najaar zelfs bloesems spotten, de zogenaamde fuyuzakura die zowel in het voorjaar als in het najaar bloeien. Een waar plaatje!

Lees ook de blog Herfst in Japan >>

Reisinspiratie