Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruip achter het stuur en ontdek de talloze natuurwonderen van Slovenië tijdens deze onvergetelijke autovakantie. Slovenië is klein maar bijzonder afwisselend, waarbij de natuur en de middeleeuwse dorpen de meeste aandacht verdienen. Van de Alpen reis je naar de kust en via de karstregio met haar bijzondere grotten naar de oude stad Ptuj. De reis wordt afgesloten in de hoofdstad Ljubljana dat sinds de onafhankelijkheid een transformatie heeft ondergaan

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (WE).

 

De hoogtepunten van deze reis

Bled - WorldExperts

Ga op verkenning rond het sprookjesachtige meer van Bled

Ptuj - Pixabay

Op ontdekking door de oudste stad van Slovenië: Ptuj

Slovenië - Pixabay

Genieten van de rust in de natuur

Programma

Programma

A Dag 1
Ljubljana - Bled

Welkom in Slovenië, één van de kleinste landen van Europa! Als je bent aangekomen op de luchthaven, kan je meteen de huurwagen ophalen en beginnen aan de mooie reis. De rit brengt je meteen richting de bergen. Onderweg bezoek je het fraaie middeleeuwse stadje Skofja Loka. Dit is één van de oudste nederzettingen van Slovenië. Het stadje is prima te verkennen te voet. Het historische centrum met het middeleeuwse kasteel en de oude gildehuizen neemt je terug in de tijd. De stenen burg behoort tot één van de oudste bruggen van Europa! Na deze stop rijd je door naar Bled.

Je verblijft 2 nachten in Bled.

 

B Dag 2
Bled en omgeving

Het prachtige plaatsje Bled is populair om het gelijknamige gletsjermeer en het opvallende kasteel dat fier op een rots uitkijkt op het meer. In het midden van het meer is een eiland, die makkelijk te bereiken is met een boottochtje. Het eiland is de thuisbasis van de Mary Pelgrimskerk. De omgeving van Bled is super voor activiteiten in de natuur! De mooie smalle Vintar kloof met azuurblauw water ligt dichtbij en ook een bezoek aan Bohinj is zeker de moeite waard. Aan de oever van het gletsjermeer Bohinj staat een opvallende bok (gems) met gouden hoorns, een standbeeld van Goldhor Zlatorog. Een zeer populaire wandeling in dit gebied is de korte, steile klim naar de Savica waterval. Deze 78 meter hoge waterval, komt van een karstbron en dit is de enige rivier die het meer van Bohinj voedt. Wat ook leuk is om te bezoeken als culturele uitstap, is Rodovljica. Een stad met een tal van culturele en historische laatmiddeleeuwse bezienswaardigheden.

C Dag 3
Bled – Cerkno – Idrija – Portoroz

Na het ontbijt reis je naar Portoroz aan de Adriatische kust. Onderweg kan je een aantal stops maken waaronder in Cerkno, hier is het Franja Partisan Hospital, dit was een geheim ziekenhuis uit de Tweede Wereldoorlog. Het is een cultureel monument van nationaal belang en staat zelfs vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vervolgens kan je verder reizen naar alpenstad Idrija, wat wereldberoemd is om de kwikmijn, ook dit stadje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Aansluitend kan je naar de kust reizen, door de wijnstreek Vipaza, met prachtige golvende wijnvelden en traditionele dorpen.

Je verblijft 3 nachten in Portoroz

D Dag 4
Portoroz

Portoroz is een badplaats met verschillende sparesorts. Het ligt vlakbij het authentieke Piran, bekend om haar smalle straatjes, mediterrane sfeer en pastelkleurige monumenten. Het heeft iets weg van Venetië. Vanuit deze badplaats kan je gemakkelijk de grootste Sloveense zoutverdampingsvijver bezoeken, Secovlje. Zout wordt hier nog op traditionele wijze met de hand gewonnen, het natuurreservaat staat bekend om de vele soorten planten en vogels. Om de dag af te sluiten kan je de binnenstad van Izola bezoeken. De kade van de jachthaven is een mooie plek om met zonsondergang te dineren.

E Dag 5
Portoroz en omgeving

Deze dag kan je een bezoek brengen aan Hrastovlje, een klein Mediteraans dorpje met als grootste bezienswaardigheid de Drievuldigheidskerk uit de 12e eeuw. Aan de binnenkant van deze kerk zijn de muren helemaal bedekt met fresco’s uit zowel het Oude als Nieuwe Testament. Iets wat je echt niet mag missen in deze omgeving zijn de Skocjan grotten. Deze druipsteengrotten zijn vanwege hun bijzondere betekenis opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de grotten zijn kleine watervallen en ronde putten die zijn ontstaan door watererosie, vooral de ondergrondse kloof is een aanrader om te bezichtigen.

F Dag 6
Portoroz – Lipica – Postojna

Vandaag reis je verder naar Lipica. Hier worden al meer dan 500 jaar de mooie witte Lipizzaner paarden worden gefokt. Deze paarden staat bekend om hun uitmuntende prestaties die zij danken aan de opleiding die zij krijgen. Postojna beschikt misschien wel over de bekendste attractie van Slovenië! Namelijk de 2 miljoen jaar oude druipsteengrotten, die tot één van de meest toegankelijke grotten ter wereld behoren en wel 27 km lang zijn. Hier kan je een rit met de elektrische trein nemen,  hierna volgt een begeleide wandeling door de grotten en langs de interessante rotsformaties. Vlakbij de grotten is het grotkasteel Predjama op 9km afstand, wat goed te combineren is.

G Dag 7
Postojna – Kamnik – Velika Planina – Ptuj

In de ochtend reis je verder naar het stadje Kamnik, in het noorden van het land en de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van plateau Velika Planina. Deze omgeving is een werkelijk sprookje en de karakteristieke houten herdershutten maken van dit plateau een openluchtmuseum. Een aantal van de herdershutten zijn in gebruik en in de zomermaanden grazen de schapen hier nog steeds. Je kunt kiezen of je via de snelweg of via de mooie panoramische route door de Logar-vallei reist naar Ptuj.

H Dag 8
Ptuj en omgeving

Ptuj is een zeer charmante stad en is één van de oudste steden van Slovenië. Op historisch gebied is Ptuj minstens net zo belangrijk als de hoofdstad Ljubljana. Het mooiste panoramazicht op deze stad heb je vanaf de overkant van de Drava-rivier, met de mooie klinkerstraatjes en rode daken. Nadat je de stad wandelend hebt verkend, kan je de Prekmurje-Jeruzalem wijnroute volgen door de Ljutomer-Ormoz heuvels, met een mooi landschap waar de frisse kleuren elk seizoen veranderen. Jeruzalem is natuurlijk trots op zijn heilige naam, bedevaartkerk en fantastische uitzichtpunten. Kruisvaarders, pelgrims en romeinen onderweg naar het Heilige Land en Turken die plunderden hebben allemaal hun stempel gedrukt op deze route. 

 

I Dag 9
Ptuj – Ljubljana

In de morgen vervolg je de reis en rijd je naar Ljubljana. Deze stad is uitgegroeid tot een levendige en trotse hoofdstad, sinds de onafhankelijkheid in 1991. Met haar vele studenten en nog geen 300.000 inwoners is Ljubljana een gezellige kleine stad met gemoedelijke sfeer. De invloed van Sloveense architect Jože Plečnik, is tijdens een stadswandeling goed te zien. Natuurlijk mag een bezoek aan het kasteel van Ljubljana niet ontbreken. Het kasteel is makkelijk te bereiken met de lift, maar het is ook een mooie uitdaging om via het steile pad naar boven te lopen, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. Het centrale plein Presernov met de barokke kerk is mooi om te bezoeken, daarnaast is de drakenbrug van Ljubljana is een geliefde ontmoetingsplaats.

Je verblijft 1 nacht in Ljubljana

J Dag 10
Ljubljana

Vandaag is de laatste dag in het prachtige Slovenië! Je kan terugrijden naar de luchthaven en de auto inleveren conform het vluchtschema.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Huurwagen
 • Reisgids + wegenkaart Slovenië
 • BTW en bijdrage garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Vluchten 
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven 
 • Fooien
 • Toeristentaks
 • Extra's huurwagen: GPS
 • Annulatie- en bijstandsverzekering 
 • Alle niet vermelde diensten

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels zoals onderstaand of gelijkwaardig:

Bled - Hotel Astoria 3*

Portoroz - LifeClass Grand Hotel Portoroz 4*

Postojna - Cave Hotel Jama 4*

Ptuj - Hotel Mitra 4*

Ljubljana - Hotel Ljubljana Park 3*

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren