Overslaan en naar de inhoud gaan

Zet je schrap voor een gevarieerde Roadtrip door Oost-Canada! Een blitzbezoek aan Ottawa en een kort verblijf in Québec City en Montréal zorgen voor een leuke afwisseling met de beren, elanden en fenomenale natuur van Algonquin Provincial Park en de nationale parken van Québec. Een overnachting aan de Niagara Falls en een boottocht tot aan de voet van de watervallen vormen een spectaculaire afsluiter.

Mits aanpassingen kan deze reis ook met de camper gedaan worden! 

De hoogtepunten van deze reis

Algonquin Provincial Park Huntsville Ontario Canada rondreis
Algonquin Provincial Park

 Algonquin Provincial Park, een absolute paradijs voor wandel- en kanoliefhebbers.

Quebec Canada rondreis huurwagen selfdrive
Québec City

De meest romantische stad van Noord-Amerika : Québec City.

Niagara Falls Canada roadtrip huurauto oosten
Niagara Falls

Niagara Falls, één van ’s werelds 7 natuurwonderen.

Programma

Programma

A Dag 1
Toronto

Na je aankomst in Toronto pik je je wagen op of neem je het openbaar vervoer naar je eerste hotel. Geef niet toe aan de jetlag en ontdek deze indrukwekkende stad met uiteenlopende bezienswaardigheden.

B Dag 2
Toronto

Geniet van een volledige dag in deze multiculturele metropool. De skyline van Toronto is wereldberoemd vanwege de iconische CN Tower. Bezoek ook zeker de andere geweldige bezienswaardigheden van de stad zoals het Eaton Centre, Toronto Zoo, Casa Loma, het oude en nieuwe stadshuis en het Royal Ontario Museum. Ontspannen kan je dan weer goed in het trendy Yorkville met zijn ontelbare boetiekjes en cafeetjes.

C Dag 3
Toronto - Huntsville
235 km  -  02u35

De rit naar Huntsville brengt je langs Midland dat toegang biedt tot +/-30.000 grote en kleine eilanden die in de Georgian Bay gelegen zijn. Vlakbij Midland kan je het Wye Marsh Wildlife Centre bezoeken, een moerasgebied met verschillende wandel en- kanoroutes én met de zeldzame trompetzwanen. In deze buurt het je ook nog het museumdorp 'Ste.-Marie among the Hurons', een 17de eeuwse reconstructie van een versterkte missiepost, gebouwd door Franse jezuïeten-missionarissen. In de late namiddag kom je aan in Huntsville waar je twee nachten zal verblijven.

D Dag 4
Huntsville

Vanuit Huntsville ontdek je het Algonquin Provincial Park. Het park omvat maar liefst 3.000 meren en met meer dan 2.000 kilometer aan kanoroutes is dit hét absolute paradijs kanoliefhebbers! Zowel daguitstapjes als meerdaagse kanotochten zijn hier mogelijk. Natuurlijk kan je in dit park ook prachtige wandelingen maken of gaan mountainbiken. Verder is het park is gekend om zijn uitgebreid wildbestand. De imposantste dieren om hier tegen te komen zijn elanden, wolven en beren. Maar ook herten, bevers, kalkoenen,... zijn zeker te spotten in hun natuurlijke omgeving.

Optionele excursie: Kanotocht in Algonquin - Self guided

Verken de meren en waterwegen van het Algonquin Provincial Park per kano. Kijk uit voor elanden, reigers en bevers!

Bekijk hier alle details over deze excursie

Optionele excursie: Bike Riding Algonquin Park

Ga fietsen op één van de vele routes in het Algonquin Provincial Park.

Lees hier alle details

E Dag 5
Huntsville - Ottawa
350 km  -  04u05

Rij 's ochtends voor een laatste keer door het Algonguin Provincial Park naar Ottawa en hou je klaar om wildlife te spotten. In de namiddag kom je aan in Ottawa, de hoofdstad van Canada. De stad pronkt met zijn grote boulevards, sprankelende fonteinen en statige parlementsgebouwen. Laat je verwennen door een waaier aan winkels, cafés, restaurants en kunstgalerijen én door de vele festivals die hier het hele jaar door plaatsvinden.

Optionele excursie: Amfibie Tour Ottawa

Klim aan boord van de ‘Amfibus’, de boot met wielen dat zowel op het land als op het water kan reizen.

Lees hier alle details

F Dag 6
Ottawa - Tremblant
170 km  -  01u55

Als je Parliament Hill of het Rideau Canal & Locks nog niet bezocht had, dan is dit het moment! Je verlaat de provincie Ontario en betreedt de provincie Quebec. Na een korte rit stop je in Tremblant, de uitvalsbasis voor het prachtige natuurgebied Parc National du Mont-Tremblant.

Optionele excursie: Raften in Grenville-Sur-la-Rouge

Houd onderweg halt voor een raftingavontuur op de Rouge River, met enkele spannende en uitdagende versnellingen te midden een schitterende omgeving.

Bekijk hier alle details over deze raftingtrip

G Dag 7
Tremblant

Baan je een weg door het weelderige woud die de heuvels en valleien van het natuurgebied Tremblant bedekken. Verlies je hart aan de esdoorns, gele berken, uitgestrekte meren, kabbelende riviertjes en bulderende watervallen. Naast prachtige flora, kan je hier ook veel fauna tegenkomen. Wandelen, fietsen of kajakken/kanoën is hier de ideale manier om dieren te spotten én van de natuur te genieten.

Optionele excursie: The Winding Diable kano- of kajaktocht - Self guided

Geniet van een halve dag op de Diable Rivier tussen Chat Lake en Mont de La Vache Noire. 

Bekijk hier alle details over deze kanotocht

H Dag 8
Tremblant - Québec City
380 km  -  03u50

Na Tremblant staat alweer een wereldstad op het programma, maar eerst rij je voorbij Trois Rivières. Hier kom je, buiten enkele knappe 18de eeuwse gebouwen, ook het POP Museum tegen. Het museum is tegenwoordig een historisch monument dat de unieke identiteit samenvat van de Quebecse samenleving. Nadien rij je langs de St. Lawrence River verder door naar Québec City. Voor velen de meest romantische stad van Noord-Amerika!

I Dag 9
Québec City

Tijdens een wandeling door de stad ontdek je het charmante Québec City. De Franse invloed is overal in de historische gebouwen en straten terug te vinden en heeft dan ook een aantal interessante bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Het eerste waar je oog zal op vallen, en wat je bijna overal in de stad kunt zien, is Chateau Frontenac. Dit kasteel is een unieke plek om te overnachten en ook het uitzicht op de stad is prachtig. Vanaf het Dufferin Terrace heb je dan weer een prachtig uitzicht op de benedenstad met zijn gezellige, smalle, kronkelende straatjes uit de 17de eeuw. Bezoek zeker ook de Citadel, het Plains of Abraham Battlefield Park en Place Royal!

Optionele excursie: Wandelen in de Fairmont Le Château Frontenac

Onder leiding van een gekostumeerde gids leer je meer over de beroemde personen en de historische gebeurtenissen van de Fairmont Le Château Frontenac

Lees hier alle details

J Dag 10
Québec City - St-Alexis-des-Monts
192 km  -  02u05

Rij in de voormiddag even naar de imposante Montmorency Falls nabij Québec City voor je opnieuw de natuur intrekt. Geniet van de ongerepte natuur van de regio’s Lanaudière en Mauricie terwijl je langs deze groene, glooiende heuvels rijdt.

K Dag 11
St-Alexis-des-Monts

Geniet van de rust en de prachtige natuur van deze regio. Of neem de kano/kajak op één van de vele meren en ga lekker picknicken op de vele afgelegen plekken die je hier zal vinden. Deze regio biedt onderdak aan vele dieren, waaronder beren, bevers, elanden en reigers maar ook een stevige wandeltocht is perfect mogelijk.

L Dag 12
St-Alexis-des-Monts - Montréal
140 km  -  02u00

Na twee dagen te verblijven in de natuur, keer je terug naar de bewoonde wereld. Spendeer je liever het grootste gedeelte van deze dag nog in de natuur? Geen probleem, aan jouw de keuze!

M Dag 13
Montréal

Montréal, de tweede grootste stad van Canada kan je het beste ontdekken met een leuke wandeling. De charme van het oude stadscentrum in combinatie van het moderne centrum maakt van Montréal een gezellige stad. Bezoek hier zeker de mooie kathedraal Notre Dame, het stadshuis, Marché Bonsécours en Place Jacques Cartier. In de ondergrondse stad kan je kantoren, winkels,… zijn verbonden door verschillende hotels en metrostations. Ideaal voor de strenge winters! Ga zeker ook naar de top van Mont Royal vanwaar je een prachtig uitzicht hebt!

Optionele excursie: Montréal Plus Cycling Tour

Tijdens deze begeleide fietstocht door Montréal krijg je een goed overzicht van de stad, zijn geschiedenis en alles wat het te bieden heeft!

Lees hier alle details

N Dag 14
Montréal - Kingston
290 km  -  02u55

Midden in de St. Lawrence River verwelkomen de Thousand Islands je tijdens je rit naar Kingston. Een boottocht langs deze duizenden eilandjes, met soms imposante vakantieverblijven, is een absolute aanrader! Met ongeveer 17 musea, is Kingston een echte 'museumstad' maar ook City Hall, Public Market en het Fort Henry National Historic Site zijn aanraders!

Optionele excursie: Heart of the 1000 Islands Cruise

Ontdek en ervaar het hart van de 1000 Islands, majestueuze kastelen en de  lokale legendes tijdens deze 1 uur durende cruise.

Bekijk hier alle details over deze excursie

O Dag 15
Kingston - Niagara Falls
390 km  -  03u55

Eindigen doe je met een klepper van formaat: de Niagara Falls. Deze ernorme watervallen kan je bewonderen langs de Canadese grens, langs de Amerikaanse grens én je kan zelfs achter de waterval om een uniek beeld te krijgen van de Niagara Falls! Als je 's avonds door de stad kuiert, zal de sfeer zelfs aanvoelen als een mini-Las Vegas. Zelfs de watervallen worden verlicht!

Optionele excursies: Ervaar de Niagara Falls

Maak kennis met de indrukwekkende Niagara Falls van dichtbij of ervaar de stroom van de Niagara River in een jet boat.

Bekijk hier alle details over de verschillende excursies

P Dag 16
Niagara Falls - Toronto
120 km  -  01u15

Werp nog een laatste blik op de watervallen vooraleer je terugkeert naar Toronto. Neem de panoramische route, de Niagara Parkway, en stop even in het historische dorpje Niagara-on-the-Lake met zijn typisch 19de-eeuwse sfeer. Hier kan je de Magnotta Winery bezoeken en enkele uitstekende wijnen uit Ontario proeven. Je sluit deze prachtige reis af aan de luchthaven van Toronto waar je ook de wagen inlevert.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Overweeg een upgrade van je huurwagenPrijs op aanvraag
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 4: Optionele activiteit
Optionele excursie: Kanotocht in Algonquin - Self guided Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Bike Riding Algonquin Park Prijs op aanvraag
Dag 5: Optionele activiteit
Optionele excursie: Amfibie Tour Ottawa Prijs op aanvraag
Dag 6: Optionele activiteit
Optionele excursie: Raften in Grenville-Sur-la-Rouge Prijs op aanvraag
Dag 7: Optionele activiteit
Optionele excursie: The Winding Diable kano- of kajaktocht - Self guided Prijs op aanvraag
Dag 9: Optionele activiteit
Optionele excursie: Wandelen in de Fairmont Le Château Frontenac Prijs op aanvraag
Dag 13: Optionele activiteit
Optionele excursie: Montréal Plus Cycling Tour Prijs op aanvraag
Dag 14: Optionele activiteit
Optionele excursie: Heart of the 1000 Islands Cruise Prijs op aanvraag
Dag 15: Optionele activiteit
Optionele excursies: Ervaar de Niagara Falls Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van logies
  • Bij 2 personen - op basis van een tweepersoonskamer          
  • Bij 3 personen - op basis van een driepersoonskamer
  • Bij 4 personen - op basis van een vierpersoonskamer
 • Maaltijden
  • Deluxe: dag 10 en 11: 2x avondmaal en 2x ontbijt
 • Excursies: bepaalde activiteiten in Auberge du Lac Taureau, Lac à l'Eau Claire of Hotel Sacacomie
 • 1 Joker roadbook
  • In dit roadbook staat een beschrijving van de bezienswaardigheden die je onderweg kan bezoeken. Je beslist zelf welke bezienswaardigheden je bezoekt en langs welke wegen je daar naartoe rijdt.
  • Opgelet: indien de huurwagen niet bij Joker geboekt wordt, wordt er geen roadbook opgemaakt!
 • Plaatselijke taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Huurwagen: (richtprijzen)
  • 2 pers. - Hyundai Accent - tussen €70 en €95 per huurdag
  • 3 pers. - Ford Escape SUV - tussen €80 en €105 per huurdag
  • 4 pers. - Chevrolet Tahoe SUV - tussen €90 en €135 per huurdag
  • Eventuele parkeerkosten, benzine, tolgelden
 • Toegangsgelden Nationale Parken
 • Optionele excursies
 • Transfers
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekering
 • ETA (Electronic Travel Authorization Canada)

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

 • Wens je dit programma op één of andere manier te wijzigen? Geen probleem, wij kunnen ieder programma op maat uitwerken!
   
 • Prijzen van huurwagens en hotelkamers in Canada zijn afhankelijk van vraag en aanbod, dus de prijs van een hotelkamer en huurwagen kan van dag tot dag wijzigen. De prijs van onze offertes op maat kan lager of hoger kunnen liggen dan de richtprijzen per reisperiode, die we hiernaast weergeven. Op eventuele tijdelijke promoties na, geldt voor reizen naar Canada: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je rondreis! Wil je de scherpste prijs en de grootste keuze op vlak van accommodaties? Boek dan in oktober-november-december wanneer je wilt reizen in juli of augustus.
   
 • Mits aanpassingen kan deze reis ook met de camper of campervan gedaan worden!
   
 • Vertrek beperkt mogelijk en mits supplement op volgende data:
  • 18/05 - 20/05: Ottawa Marathon
  • 26/06 - 27/06: Canada Day (Ottawa)
  • Einde mei/begin juni: Grand Prix Montreal Formule 1
  • 30/07 - 02/08: Osheaga Music & Arts Festival Montreal
  • 19/06 - 22/06 en 21/08 - 24/08: Iron Man Tremblant

Hotels

Budget

Toronto: Super 8 Hotel
Huntsville: Comfort Inn Huntsville
Ottawa: Capital Hill Hotel & Suites
Tremblant: Les Suites Tremblant – La Tour des Voyageurs
Québec City: Hotel le Concorde
St. Michel-des-Saints: Auberge du Lac Taureau
Montréal: Les Suites Labelle
Kingston: Thriftlodge Kingston
Niagara Falls: Wyndham Garden Niagara Falls Fallsview

Comfort

Toronto: Chelsea Hotel
Huntsville: Best Western Plus Muskoka Inn
Ottawa: Delta Ottawa City Centre
Tremblant: Marriott Residence Inn Tremblant
Québec City: Hotel Pur
St. Alexis-des-Monts: Lac à l'Eau Claire
Montréal: Best Western Ville Marie
Kingston: Ambassador Resort Hotel & Conf. Centre
Niagara Falls: Radisson Hotel & Suites Fallsview

Deluxe

Toronto: Fairmont Royal York Hotel
Huntsville: Deerhurst Resort
Ottawa: Le Germain Hotel Ottawa
Tremblant: Les Suites Tremblant - Westin Resort & Spa
Québec City: Hotel Chateau Laurier
St. Alexis-des-Monts: Hotel Sacacomie
Montréal: Hotel le Germain
Kingston: Four Points by Sheraton Kingston
Niagara Falls: Hilton Niagara Falls Fallsview Hotel & Suites

Bekijk de avonturen van onze reizigers in Canada. Wil jij je foto's binnenkort ook op onze website zien schitteren? Deel je foto's dan openbaar op Instagram met de hashtag #jokerreizen.

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Oost Canada

In de oostelijke staten Quebec en Ontario zijn de temperaturen in voor- en najaar net wat aangenamer dan bij ons. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Canada in deze periode. Het ontluikende groen en de eerste trekvogels in mei of de schitterende herfstkleuren in september en oktober. De zomers zijn hier heerlijk warm en de temperaturen kunnen gemakkelijk oplopen tot 30°C. In de winter is het koud maar dan wordt het landschap omgetoverd tot een magisch sneeuwlandschap. Je kan dan deelnemen aan enkele leuke winteractiviteiten zoals rijden met de sneeuwscooter, skiën, …

West Canada

Een beste reisperiode in West Canada is er eigenlijk niet. Elke periode heeft zo zijn voor- en nadelen maar over het algemeen genomen is de meest ideale periode van halverwege mei tot einde september. In mei en juni kan er nog sneeuw aangetroffen worden in de Rocky Mountains en ook de gletsjermeren kunnen nog bevroren zijn. Het hoogseizoen valt in de zomer (juli en augustus). Dan zijn er veel toeristen waardoor er vele hotels vol zullen zitten en er lange wachtrijen kunnen ontstaan. In het naseizoen (september en oktober) is het weer iets rustige zoals in mei en juni. Tijdens deze periode kan je genieten van het prachtige gekleurde bladerdek. De winter is streng in het binnenland van British Columbia en Alberta. De sneeuw kan hier gemakkelijk nog tot einde mei blijven liggen.

Goed om weten
 • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan te allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.
 • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Canada vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.
 • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers, … kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd.
 • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt.
 • Sommige hotels hanteren een resort fee (verblijfstaks). Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze resort fee is inbegrepen. Indien van toepassing is dit ter plaatse te betalen.
 • In Canada is de officiële munteenheid de Canadese dollar (CAD).
Fooien en geldzaken

De Canadese bankbiljetten bestaan in verschillende maten en kleuren. Er zijn munten met een waarde van 1 cent, 5 cent, 10 cent, 25 cent, 1 CAD (‘loonie’) en 2 CAD (‘toonie’). Er bestaan biljetten met een waarde van 5 CAD, 10 CAD, 20 CAD, 50 CAD, 100 CAD, 500 CAD en 1000 CAD. Het is verstandig om in kleinere gelegenheden niet te betalen met biljetten van 50 dollar of groter, deze worden over het algemeen met argwaan bekeken.

Voor fooien geldt in hotels, net als overal, dat je betaalt voor geboden hulp. Als hotelpersoneel de koffers naar de kamer brengt geef je doorgaans 1à2 dollar per koffer, maar het staat bezoekers vrij om naar eigen inzicht te tippen. In restaurants ligt het wat anders. De reden voor de algemeen zeer vriendelijke bediening is gelegen in het feit dat de kelner of serveerster hoopt een aardige fooi te krijgen. Ze verdienen een minimum en zijn op het bedieningsgeld aangewezen. Gemiddeld wordt zo’n 15 à 20 percent van de totale rekening verwacht. Tegenwoordig rekenen sommige restaurants automatisch een percent bij de rekening. Dit staat telkens vermeld op de rekening. Kijk deze dus telkens goed na zodat u niet 2x fooi geeft. Als je cash betaalt, laat je de fooi op tafel achter. Ook wanneer je met een creditcard afrekent, kun je de fooi afzonderlijk achterlaten en alleen de werkelijke rekening per creditcard voldoen.

Medische info

De geneeskundige verzorging in Canada is uitstekend, maar erg duur. Ziekenhuiskosten voor niet-ingezetenen van Canada bedragen over het algemeen tussen de 1000 en 2000 CAD per dag. Als uw normale ziektekostenverzekering geen of onvoldoende dekking geeft, is het heel belangrijk dat u een aanvullende reisverzekering afsluit. Zorg er in ieder geval voor dat uw reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maag- en darmstoornissen, aspirines, muggenwerende crème en de medicijnen die door uw arts zijn voorgeschreven. Alle rekeningen voor medische zorg en medicijnen dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen, zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren