Overslaan en naar de inhoud gaan

Uit ervaring weten we dat het zuidoosten van Thailand en noordelijk Cambodja een uitstekende combinatie vormen. Geografisch en religieus hebben ze veel met mekaar gemeen - beide landen zijn overwegend boeddhistisch, en ook historisch zijn er banden die dateren vanuit de oude Khmertijd. Maar toch weten de 2 staten zich op opmerkelijke manieren van elkaar te onderscheiden.

De hoogtepunten van deze reis

Angkor Wat

De ruïnes van Angkor Wat verkennen

Battambang

De homestay in Battambang

Ayutthaya

Fietsen in Bangkok

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 dag 1-4
Bangkok

We nemen een vlucht vanuit Brussel naar Bangkok. We snuiven voor het eerst de sfeer op van deze prachtige metropool en bezoeken het koninklijk paleis met de boeddhistische tempel Wat Phra Kaew en Wat Pho, waar we de grootste liggende Boeddha aanschouwen. Om helemaal in de sfeer te komen nemen we een longtailboat om het leven langs de klongs (kanalen) te bekijken.

3 overnachtingen in een hotel in Bangkok. 

2 dag 5-6
Ayutthaya

We verlaten Bangkok en vertrekken richting Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. In deze vroegere hoofdstad van Siam, verkennen we verschillende van de oude tempels en ruïnes die verspreid liggen in het centrum van de stad.

2 overnachtingen in een hotel in Ayutthaya. 

4 dag 7-8
Khao Yai National Park

Vandaag rijden we richting Pak Chong, onze uitvalsbasis voor een bezoek aan het Khao Yai Nationaal Park. We maken een dagtocht naar het Khao Yai Nationaal Park, door kenners beschouwd als één van de topparken wereldwijd. We trekken deels met jeep en deels te voet door het tropische regenwoud en bewonderen het panorama van op de hoogste heuveltop. Met een beetje geluk spotten we gibbons of zelfs olifanten.

2 overnachtingen in een hotel in het National Park van Khao Yai.

5 dag 9
Khmerbouwwerken in Oost-Thailand

We vertrekken per minibus naar Aranyaprathet en stoppen in Phanom Rung en Muang Tam. Phanom Rung Historical Park omvat een tempelcomplex gebouwd tussen de 10de en de 13de eeuw. We maken hier, en op de andere sites kennis met de Khmerbouwstijl, we naderen immers Cambodja.

1 overnachting in een hotel in Aranyaprathet. 

6 dag 10-12
Omgeving van Battambang, Cambodja

We verplaatsen ons naar Battambang, de tweede stad van Cambodja. We logeren bij de inwoners van het nabijgelegen dorp Tapon. Achterop de motorfiets trekken we een dag door de landelijke omgeving. Het contact met onze Cambodjaanse drivers en de homestay geven een absolute meerwaarde aan deze trip. We volgen kookles bij de lokale bevolking en leren authentieke gerechten klaarmaken.

2 overnachtingen in een homestay bij de lokale bevolking van Battambang.
1 overnachting in een hotel in Battambang. 

7 dag 13-15
Boottocht op het Tonlé Sapmeer, tempels van Angkor Wat

Als het water voldoende hoog staat, varen we langs rivieren en kanalen en steken het noordelijk deel van het Tonlé Sapmeer over richting Siem Reap. We verkennen Siem Reap, onze uitvalsbasis om de verbluffende schoonheid van de tempels van Angkor Wat te ontdekken. Twee dagen lang verkennen we de pracht en praal van een magistraal Angkor Wat en aanschouwen de door wortels omklemde Ta Prohm.

3 overnachtingen in een hotel in Siem Reap. 

8 dag 16-17
Terug naar huis

Vanuit Siem Reap vliegen we opnieuw huiswaarts.

Hotels

Info

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers (aparte bedden) met privé-sanitair in hotels of familiepensions. Hierboven zie je enkele voorbeelden van mogelijke overnachtingen. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Na boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Indien er geen beschikbaarheid is, heb je het recht je boeking te annuleren. Bij je boeking kan je ook laten weten dat je als koppels of als vrienden graag samen ligt (1 of 2 bedden). 

Uitzonderlijk ruilen we tijdens de reis ons comfortabel verblijf in voor een unieke overnachting zoals een homestay, een nacht onder de sterren of een andere unieke locatie.

Data en prijzen

Vertrek: 14/11/2024
Terug: 30/11/2024
Basisprijs: €2.710
+ 850 EUR budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-353
36-452
46-555
56-652
+651
Geslacht
mannen6
vrouwen7
Vertrekvergadering op: 19/10/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/03/2024
Vertrek: 08/02/2025
Terug: 24/02/2025
Basisprijs: €2.900
+ 850 EUR budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
al 7 boekingen (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-351
46-551
56-655
Geslacht
mannen3
vrouwen4
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekcadeau tot en met 30/06/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Bangkok en Siem Reap - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen + ontbijt
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden, maaltijden en visum. 
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

 • Wil je een single kamer op deze reis, dan kost dit 390 EUR (2025) extra. Let wel dat je in de homestay geen single kamer kan krijgen, de groep deelt de slaapruimte en je ligt mogelijks met mensen van het andere geslacht op de kamer. 

 

  Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

  Laatste wijziging op: 21 / 06 / 2024
  Belangrijke documenten

  Voor Cambodja heb je een internationaal paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is vanaf de datum van aankomst en een visum.
  Je kan je visum online aanvragen via de website: https://www.evisa.gov.kh/ . De kostprijs van het visum is 36 USD, waarvan een service fee van 6 USD. Op de vertrekvergadering krijg je van je begeleider meer info wat betreft het aanvragen van het visum.

  Voor Thailand heb je een internationaal paspoort nodig dat geldig is ten minste 6 maanden na aankomst (let op: andere aankomstdatum dan de start van de reis).

  Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

   

  Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

  Transport en vluchturen

  Vervoer ter plaatse

  Tijdens deze reis maken we gebruik van zowel gecharterd vervoer als lokaal transport zoals de de boot, de fiets, tuktuk... 

  Vluchturen

  Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

  Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

  Vluchturen

  Reis met vertrek op 14/11/2024

  Vertrek
  Aankomst
  BRUSSELS - BRU AIRPORT 14/11/24 - 11:20
  SINGAPORE - CHANGI INT. 15/11/24 - 06:55
  SINGAPORE - CHANGI INT. 15/11/24 - 09:35
  BANGKOK - SUVARNABHUMI INT. 15/11/24 - 11:00
  SIEM REAP - ANGKOR AIRPORT 29/11/24 - 16:40
  SINGAPORE - CHANGI INT. 29/11/24 - 20:05
  SINGAPORE - CHANGI INT. 29/11/24 - 23:55
  BRUSSELS - BRU AIRPORT 30/11/24 - 06:50

  Reis met vertrek op 08/02/2025

  Vertrek
  Aankomst
  BRUSSELS - BRU AIRPORT 08/02/25 - 11:20
  SINGAPORE - CHANGI INT. 09/02/25 - 06:55
  SINGAPORE - CHANGI INT. 09/02/25 - 09:35
  BANGKOK - SUVARNABHUMI INT. 09/02/25 - 11:00
  SIEM REAP - ANGKOR AIRPORT 23/02/25 - 16:40
  SINGAPORE - CHANGI INT. 23/02/25 - 20:05
  SINGAPORE - CHANGI INT. 23/02/25 - 23:55
  BRUSSELS - BRU AIRPORT 24/02/25 - 06:50
  Bagagelijst

  Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

  • Grote trekkingrugzak 
  • Dagrugzak
  • Goede stapschoenen
  • Degelijke wandelbroek
  • Een lakenzak

  Hou er rekening mee dat je in een boeddhistisch land bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt aangepaste kledij verwacht, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen en erg hartelijk zijn.

  Duurzame Tips:

  • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.
  • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee
  • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen
  Maaltijden

  We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. 

  Logies

  Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers met privé-sanitair. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs.

  We overnachten in centraal gelegen drie- of viersterrenhotels. De hotels hebben elk een ander karakter, afhankelijk van de plaats waar we verblijven. We ruilen voor 2 nachten onze comfortabele hotelkamers in voor een unieke overnachting in een homestay bij de lokale bevolking van Battambang. Hier is geen single kamer mogelijk en slapen we met de groep in een slaapruimte waardoor je mogelijks met mensen van het andere geslacht de kamer moet delen. 

  Geldzaken

  Prijs en budget ter plaatse

  Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

  Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

  Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

  Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

  Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

  Fooien

  In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

  Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

  Gezondheid

  Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

  Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

  Conditie

  Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie.

  Het is belangrijk dat je uitgerust aan deze reis begint. Even belangrijk is een goede mentale ingesteldheid. We gaan immers op verkenning in een land met andere gewoontes. Met de juiste instelling verteer je beter eventuele temperatuur-en tijdsverschillen en lange transporttijden. Ook een open groepsgeest is belangrijk.

  Gerust op reis

  Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

  1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
  2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
  De reisbegeleider

  Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

  Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

  De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

  *Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

  Duurzamer op reis

  Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

  Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

  We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

  Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

  Reisperiode en klimaat

  Thailand en Cambodja hebben een tropisch klimaat waarbij de gemiddelde temperatuur tijdens het jaar amper schommelt (gem. 30°C). Het regenseizoen loopt van juni tot en met oktober en kenmerkt zich door een vrij korte maar ook wel hevige bui in de late namiddag. In november begint het droge seizoen.

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren
  Annelies Bergen

  Wat andere reizigers vinden

  De reis naar Thailand en Cambodja was een zeer boeiende en uitdagende ervaring: niet alleen was er voldoende variatie op het vlak van de activiteiten, maar ook zorgde de groep voor een zeer fijne dynamiek! De geboden service is onverbeterlijk en het comfortniveau biedt de nodige ruggensteun om de dagen goed door te komen!

  Tess Nachtergaele

  Voor mij was het een leerrijke ervaring. Heel veel gezien, andere mensen en gedachten leren kennen. Het ervaren van hoe de mensen anders leven dan bij ons.

  Rita Debrabandere

  Zoveel indrukken op korte tijd, alles was goed geregeld en we hadden de keuze om rustig op de kamer te blijven of nog iets te gaan drinken. Het was comfort maar toch veel avontuur. Ideaal. Zeker als je dit nog nooit gedaan hebt.

  Ann-Sofie Boussu

  Veelgestelde vragen

  Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

  Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

  Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
  • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
  • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
  Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
  • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
  • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
  • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
  Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

  Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

  1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
  2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

  In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

  Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
  • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
  • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
  • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
  • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
  Wat als je reis geannuleerd wordt?

  Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

  Wat moet ik betalen bij boeking?

  Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

  Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

  Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

  Zijn er verborgen kosten?

  Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".