Overslaan en naar de inhoud gaan

Cuba is een zonovergoten eiland dat werkelijk alle zintuigen prikkelt. Elke toerist wordt er onthaald op een rijke variatie aan exotische ritmes. Salsa en rumba zijn niet weg te denken uit het straatbeeld van dit idyllisch eiland. De sensuele en aanstekelijke ritmes van Cuba hebben wereldwijd al ontelbare muzikanten beïnvloed. Hun sigaren zijn wereldberoemd, hun cocktails smaken heerlijk. Verdiep je in de gechiedenis van Cuba en geniet van de weelderige natuur en de fantastische sfeer. 

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (MO).

De hoogtepunten van deze reis

Havana, da hoofdstad van Cuba

Havana, de bruisende hoofdstad van Cuba met zijn mooie architectuur

Cienfuegos

Cienfuegos

Cuevas de Santo Tomas

Cuevas de Santo Tomas

Programma

Programma

A Dag 1
Havana

Bij aankomst op Havana airport krijg je een transfer naar je accomodatie. Van dag 1 tot dag 4 zal je driemaal overnachten in een typische casa particular in Havana, op een tweepersoonskamer met ontbijt. Er zijn diverse dingen te beleven in Havana, zoals een bezoek aan een sigaren- of rumfabriek. Maar het mooiste stuk is Oud-Havana: een smeltkroes van monumentale bouwwerken uit de Spaans-koloniale tijd met onder andere Plaza de Armas, Plaza de Catedral, Obispo etc. Je kan het gebied verkennen tijdens een wandeling of met een koets. 

B Dag 2-3
Privé-tour Habana colonial y Capital

’s Morgens op dag 2 word je aan je hotel opgepikt voor een privé-tour met gids doorheen Oud-Havana.  Deels gebeurt dit te voet en deels per cocotaxi. Het Capitolio, de Cathedral, de Plaza de Armas, de Palacio de los Capitanes Generales, de El Templete en de Plaza Vieja zijn maar enkele bezienswaardigheden die je tijdens deze tour ontdekt. Nadien kan je eventueel wat afkoelen met een heerlijke Mojito in Hemingways Bodeguita del Medio. Lunchen doe je in een zeer goede paladar. Je wordt aan het restaurant opgewacht door een prachtige oldtimer – hiermee ga je in een 2 uur durende tocht even terug in de tijd, doorheen het Havana van de 1950’s! De rit voert je langs het plein van de Revolutie, het kerkhof Colon, Avenida de los Presidentes, Malecon, het legendarische hotel Nacional met zijn Maffia-verhalen en nadien gaat de rit verder langsheen de bekende 5ta Avenida, de voormalige upper class residentiële wijk.

C Dag 4-5
Pinar del Rio – Viñales

Op dag 4 haal je jouw wagen, van het type medio, op. Je rijdt vandaag eerst diep de provincie Pinar del Rio in, tot aan de Viñales Vallei.  Enkele gegarandeerde toppers waar de route je langs voert zijn de Mogote Vallei met zijn beroemde kalksteenrotsen en het pittoreske dorpje Viñales waar de tijd stil stond. Je kan ook een boottochtje maken in de Indian Cave of de grootste grot in Cuba bezoeken: de mooie Gran Caverna de Santo Tomas. Voor een prachtig uitzicht kan je een bezoek brengen aan het uitzichtpunt van hotel Los Jazmines. Je overnacht zowel de 4de als de 5de dag in een casa particular, op een twee persoonskamer met ontbijt.

D Dag 6
Las Terrazas

Na je ontbijt zet je de reis verder naar Las Terrazas. Las Terrazas ligt middenin bosrijke heuvels en is een door Unesco beschermd natuurreservaat. In de jaren '70 was dat heel anders. Het landschap was kaal door buitensporige houtkap. De regering startte een herbebossingsprogramma en bouwde een ecologisch hotel bovenop een heuvel bij het dorp.  Een aanrader is een wandeling door het Sierra del Rosario natuurreservaat. Dankzij het milde klimaat, de hoge vochtigheidsgraad en de regelmatige regenval staat dit gebied bekend als de ‘regenboog van Cuba’. Het is er weelderig groen en tijdens je wandeling zie je varens, orchideeën, begonia’s en andere bloemen. Zwemmen in de watervallen of een canopytocht zijn aanraders. De durvers kunnen kiezen voor een soft “deathride”.

Je overnacht éénmaal in Hotel La Moka, in een tweepersoonskamer met ontbijt.

E Dag 7
Cienfuegos

Vandaag reis je verder naar Cienfuegos. Onderweg kan je een bezoek brengen aan het Fiesta Campesina en de Crocodile farm, Guama of het Montemar National Park. Je eindbestemming is het Frans geïnspireerde Cienfuegos. Het is de op twee na grootste stad van Cuba. Je vindt hier mooie kunstgallerijen, de bekende wijk Punta Gorda met zijn mooie jachthaven, het Moorse Palacio del Valle.

Je overnacht in Melia San Carlos.

F Dag 8-9
Trinidad

Je route gaat verder naar Trinidad. Deze stad staat op de lijst van UNESCO als beschermd werelderfgoed en bij aankomst begrijp je zeker waarom. Kenmerkend zijn de talrijke musea, de barokke huisjes en de witte kerktorens. Je hebt tijd genoeg om hier rond te keuvelen en eventueel een honinglikeurtje te drinken in de beroemde Canchancharabar. Trek tegen de avond naar de trappen van het Playa Mayor, richting de Casa de la Musica. Op de trappen zitten vaak mensen gezellig te kletsen met een canchanchara, de locale drank in de hand. Bandjes komen erbij staan, beginnen te spelen en iedereen begint spontaan te dansen. De Cubanen hebben muziek en dansen in hun bloed, hier maak je het mee zonder dat het 'georganiseerd' is.  Enkele andere bezienswaardigheden in deze mooie stad zijn de slaventoren, de suikerrietplantages en eventueel het stadje Sancti Spiritus.

Je overnacht twee keer in een goede casa particular in een tweepersoonskamer met ontbijt.

G Dag 10-13
Varadero

Breng onderweg zeker een bezoek aan Santa Clara, de stad van Che Guevara. Hier staan een bezoek aan zijn mausoleum en de tren blindado op het programma. Bij aankomst in Varadero breng je de wagen terug naar het verhuurkantoor. 

Eindigen doe je de laatste dagen onder het motto 'Dolce far niente' aan het strand of breng een bezoek aan Cardenas, een prachtig provinciaal stadje weg van het toerisme.

Er zijn 3 overnachtingen voorzien in hotel Melia Varadero op basis van een dubbele kamer (met zeezicht) in all inclusive. 

H Dag 13
Havana

Na het ontbijt volgt een transfer van het hotel in Varadero naar de luchthaven.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 12 nachten op basis van een dubbele kamer met ontbijt

 • Maaltijdenbasis Varadero: all inclusive

 • Huurwagen: 7 dagen

  • Type medio inclusief verzekering

  • Pick up Havana - drop off Varadero

 • Dagexcursie Havana privé begeleid inclusief lunch en oldtimertocht.

 • Transfers

  • Havana airport - Havana Casa

  • Varadero hotel - Havana airport

 • Hoteltaksen

 • Toeristenkaart

 • Documentatiemap

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten

 • Annulatie & bijstandsverzekering

  • Opgelet een gezondsheidsverzekering is verplicht in Cuba!

 • Alle niet vermelde maaltijden & dranken.

 • Extra's huurwagen

  • deposit 250 CUC per wagen
  • Drop-off kosten

 • Persoonlijke uitgaven

 • Fooien

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren