Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij sommige reizen gaat het inpakken bijzonder makkelijk en laat deze korte Slovenië-trip er nu net eentje van dat kaliber zijn. Onontbeerlijk: goed ingelopen wandelschoenen en makkelijke kledij. Want Slovenië is een land voor outdoor liefhebbers, we zetten dan ook de natuur centraal. De beste manier om zuivere lucht op te snuiven is er te voet op uit te trekken. Cultuur, die is er ook, in Ljubljana en Piran.

De hoogtepunten van deze reis

Gert Geysen

Het stadsbezoek aan Ljubljana met zijn vele bruggen

Mark Hautekiet

De tochten in de bergen rond Bled.

Steven Vervaeke

Relaxen aan de zonnige kust.

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-2
Citytrip Ljubljana

We brengen een 2-daags bezoek aan de hoofdstad van Slovenië; Ljubljana

2 Dag 3-5
Dagtochten in de omgeving van het meer van Bled

Op dag 3 rijden we met onze huurwagens naar het meer van Bled, aan de voet van de Julische Alpen. De volgende 2 dagen maken we 2 dagtochten in deze prachtige omgeving. Hoe zwaar we de wandelingen maken, beslissen we samen.

3 Dag 6
Rit naar Piran met onderweg een stop bij een lokale wijnboer

We verlaten de bergen en rijden naar de Middellandse Zeekust. Onderweg stoppen we bij een wijnboer en proeven van de lekkere wijnen.

4 Dag 7
Bezoek aan Piran en omgeving
5 Dag 8
Wandeltocht in het natuurpark van Strunjan
6 Dag 9
Bezoek aan de grot van Postojna en vlucht naar huis

Onderweg naar de luchthaven brengen we nog een bezoek aan de grotten van Postojna. Vanuit Lubljana vliegen we terug naar België.

Vertrekdata en prijzen

Boek vroeg! Zo ben je zeker van je plaats en het vertrek van de reis zal sneller gegarandeerd zijn. 

Op dit moment zijn er (nog) geen vertrekdata beschikbaar.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Ljubljana en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • 7 dagen huurwagens omnium verzekerd met franchise (art. 7.2)
 • Brandstof huurwagens
 • Alle overnachtingen + ontbijt
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Wil je een single kamer op deze reis, dan kost dit € 435 extra.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 13 / 03 / 2019
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie. Hoe we dat allemaal concreet maken op deze reis, dat lees je hieronder.
Deze reis is geknipt voor wie op zoek is naar een mix van cultuur en natuur. We beginnen de reis in het kleine Ljubljana met z'n mooie historische stadskern rond de Ljubljanica. In Ljubljana gaan we op stap met een lokale stadsgids.

Na dit stadsbezoek trekken we de bergen in, de Julische Alpen in het noordwesten van Slovenië. We maken er mooie dagtochten naar watervallen of langs kloven. Wie écht op zoek is naar actie, kan ook kiezen voor een fietstocht, kajakken of raften.

Ook aan het kleine stukje kust van Slovenië combineren we cultuur en natuur. Vanuit Piran, het Venetië van Slovenië, maken we een wandeltocht in het natuurpark van Strunjan.

Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige restaurants en voor logementen in handen van plaatselijke mensen, en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen. Specifiek voor deze reis werden volgende 'duurzame' keuzes gemaakt.
In elke reis streven we naar een evenwicht tussen people, planet en profit, zo ook in deze reis naar Slovenië. Het groene Slovenië profileert zich trouwens als dé ecobestemming in Europa.

Hoewel we Slovenië met huurwagens verkennen, proberen we er zo bewust mogelijk mee om te gaan. Het historisch centrum van Ljubljana is zo goed als verkeersvrij. We laten dus ook onze auto's aan het hotel staan om de stad te voet te verkennen. Wanneer onze voeten écht niet meer mee willen, kunnen we korte afstandjes in het autovrije gedeelte nog altijd overbruggen met de kavalir, een elektrisch karretje dat - gratis - tot 5 personen vervoert.

In de Alpen kiezen we voor wandelingen die vertrekken vanuit het dorp waar we logeren of een naburig dorp op enkele minuutjes rijden.

Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken. Hoe we tijdens de reis kansen creëren om mensen te leren kennen, dat lees je hier.
Door te kiezen voor kleinschalige logies, hebben we sowieso een persoonlijker contact met de eigenaars of de mensen die ons inchecken. Ze delen graag al hun kennis van de streek en overladen ons met tips over dingen die we zeker moeten doen, wandelingen die we zeker moeten maken of restaurants die het beste eten serveren.

In Ljubljana laten we ons op sleeptouw nemen door een lokale stadsgids, mensen die niet alleen veel weten over hun stad, maar ook hun verhaal kunnen doorspekken met kleine anekdotes.

Slovenië produceert heerlijke wijnen. En hoe kan je die beter ontdekken dan door op bezoek te gaan bij een lokale, kleinschalige wijnboer? Met hart en ziel vertelt hij over zijn wijnen en met plezier laat hij je een glaasje proeven.

Documenten

Voor Slovenië volstaat je geldige Belgische identiteitskaart.
Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist of neem contact op met je Joker-reiskantoor.
Voor de (co)-chauffeurs volstaat het (roze) Europese rijbewijs.

Transport

Heen en terug

Vaak vliegen we naar de reisbestemming, maar minibus of trein kunnen ook. Kies je voor een reis met een vlucht dan is het goed om weten dat Joker samenwerkt met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. We raden je aan om de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren door middel van een bijdrage aan GreenSeat (www.joker.be/greenseat).
Het gebeurt dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen. De vluchturen die je hieronder vindt, of die worden aangevuld van zodra ze beschikbaar zijn, zijn indicatief en geven bij wijziging geen recht op annulering. Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je 2 weken voor vertrek via e-mail ontvangt. Ook eventuele info over minibus, huurwagens of trein vind je hieronder.

Voor deze reis zijn de vluchturen nog niet bekend.

Ter plaatse

We reizen vaak met gecharterd vervoer of comfortabel openbaar vervoer. Voor kortere afstanden en als deel van een activiteit kiezen we voor een variatie aan transportmiddelen: van kano’s, mountainbikes en tuktuks tot fietsen en achterop een brommer.

Specifiek voor deze reis:

Tijdens de reis beschikken we over een comfortabele huurwagen.

Het gebruik van huurwagens heeft als voordeel dat we plaatsen kunnen bereiken die weinig of niet door het openbaar vervoer worden aangedaan. We reizen dus flexibeler!
Voor reizen met huurwagens is het evident dat naast de begeleider, ook enkele deelnemers fungeren als chauffeur en cochauffeur. Actieve participatie, autorijden, kaartlezen zijn niet alleen gewenst, maar vaak ook noodzakelijk.

Conform de reisvoorwaarden (art. 7.2) moeten álle deelnemers en zeker de chauffeurs als een goede huisvader zorgen voor het hun toevertrouwde voertuig. Verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg, zijn ten laste van de reizigers. Daar waar mogelijk is steeds een omniumverzekering onderschreven. Soms is een franchise van toepassing. Glas-, bodem- en bandenschade kan in sommige gevallen niet verzekerd worden. Dergelijke kosten worden steeds door de deelnemers gedragen. Op de vertrekvergadering krijg je hierover meer informatie.

Vergeet zeker je rijbewijs niet! Elke hoofdchauffeur moet tevens over een kredietkaart op zijn/haar naam beschikken.

Logies

We kiezen voor kleinschalige hotels van 3 à 4 sterren. Een homestay, een nacht onder een sterrenhemel of een andere unieke slaapplek voor 1 of 2 nachten sluiten we zeker niet uit, want bij Joker beleven we natuurlijk graag méér. Maar daarna slapen we weer lekker in een comfortabel bed.

Waar mogelijk zorgen we ervoor dat je een eenpersoonskamer kan kiezen als je dat belangrijk vindt. Hiervoor betaal je een meerkost. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Deze eenpersoonskamers zijn bovendien op aanvraag: na je boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Kunnen we deze optie niet bevestigen, dan heb je uitzonderlijk het recht om je boeking te annuleren. Tweepersoonskamers met sanitair op de kamer zijn inbegrepen in de prijs. Ben je alleen ingeschreven, dan deel je een twin kamer et iemand van hetzelfde geslacht.

Voorbeelden van hotels vind je bij het programma op de website en zijn louter indicatief. Het overzicht van hotels krijg je op de vertrekvergadering.

Specifiek voor deze reis:

Tijdens deze reis slapen we in comfortabele, kleinschalige hotels.

Maaltijden

Lokale restaurantjes die ons tegen een redelijke prijs 'streekspecialiteiten' serveren zijn dé plaatsen om een land niet alleen te bekijken maar letterlijk te ruiken en te proeven.
Culinaire specialiteiten voor deze reis zijn:
De Sloveense keuken is een mix van de Italiaanse, de Oostenrijkse en de Hongaarse keuken. Op het menu staan dus niet alleen pasta’s en pizza’s, maar ook stoofpotjes en goulash. Hierbij drink je een heerlijk Sloveens wijntje.

Bagage

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige info over de bagage krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.
- soepele reistas, géén harde koffers
- kleine dagrugzak
- lichte katoenen kledij in de zomer
- warme trui voor frissere avonden en in de bergen
- windjack/regenjas
- zwemkledij
- wandelkledij
- zonnebescherming: pet, bril, crème
- goede wandelschoenen

Omdat we met huurwagens reizen vragen we slechts beperkte bagage mee te nemen in een soepele, niet te grote reistas (of rugzak). Koffers of rugzakken mét uitwendig frame zijn uitgesloten.

Geldzaken

Budget ter plaatse

Kostenraming voor activiteiten, (ander) plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.

Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants en gidsen. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een redelijke fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

De hoogte van die fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budgetbedrag is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Voor deze reis zijn er geen verplichte inentingen. Een inenting tegen tetanus (klem) is wel aanbevolen. Raadpleeg tijdig je arts.

In Slovenië komen heel wat teken voor, neem eventueel een tekentang mee.

We raden je aan je Europese ziekteverzekeringskaart (blauwe kaartje)mee te nemen . Dit kan je gratis verkrijgen bij je ziekenfonds. Hiermee vermijd je heel wat administratieve rompslomp en voorschieten van geld bij bezoek aan de dokter of opname in een ziekenhuis.

Conditie

Voor deze reis volstaat een normale fysieke conditie. Het aanbod van wandelingen in de Alpen is zeer groot, voor ieder wat wils dus.

Reisperiode en klimaat

Slovenië kent verschillende klimaatzones: aan de kust heerst een mediterraan klimaat, meer landinwaarts heerst een continentaal klimaat.

Slovenië is een groen land met veel bos en dat kan niet zonder...regen. Het kan nat zijn in Slovenië; vooral in de Alpen kan het weer wisselvallig zijn met regenachtige en zonnige dagen.

De Julische Alpen kennen een continentaal klimaat met submediterrane invloeden. In de zomer (van juni tem augustus) is de gemiddelde temperatuur 26 °C. Sommige zomers kan het echt wel heet worden met maxima van 40 °C.

We kiezen voor een reis eind augustus, zo vermijden we de hete zomerdagen. Zomerse dagen kunnen afgewisseld worden met de eerste herfstprikken, de Sloveense bossen beginnen zich te tooien met hun herfstkleuren...

De reisbegeleider

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Een gids is hij niet: voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, kan je mee een restaurant uitzoeken of bijkomende voorstellen doen qua activiteiten.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig (met uitzondering van de reis naar Indonesië, met reiscode IDCI die begeleid wordt door een lokale, Engelstalige ViaVia-medewerker) en werden geselecteerd en opgeleid door vzw Karavaan. De Karavaan-opleiding is gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. De opleiding legt vooral de nadruk op contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur, praktische vaardigheden en theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Over Slovenië
Geografie

De oppervlakte van Slovenië bedraagt 20.273 km², ongeveer 2/3 van België. Slovenië grenst aan Oostenrijk, Italië, Hongarije en Kroatië. Slovenië heeft ook een korte kuststrook van ongeveer 50 km.

Mount Triglav is de hoogste berg met een hoogte van 2.864 meter en bevindt zich in de uitlopers van de Alpen, de Julische Alpen genaamd.

Enkel aan de kust en aan de grens met Hongarije is er laagland, meer dan 90% van Slovenië ligt boven de 300 meter.

Fauna en flora

Slovenië is het derde meest beboste land van Europa en een derde van Slovenië is beschermd gebied. In Maribor zou de oudste wijngaard van de wereld liggen die meer dan 400 jaar oud is.

In de bergen komen naar schatting nog 500 à 700 bruine beren voor. Andere roofdieren zijn lynxen en wolven. Uniek in de wereld is de grotsalamander, niet verwant aan andere amfibieën en kan meerdere jaren overleven zonder eten.

De nationale bloem van Slovenië is de anjer.
Het bekendste dier van Slovenië zijn de Lipizzaners die al sinds 1580 gekweekt worden in de Lipica Stoeterij.

Staatsvorm

Op 25 juni 1991 verklaarde Slovenië zich onafhankelijk van het toenmalige Joegoslavië, zeer tegen de zin van de Serviërs die toen de meeste macht hadden. Na een korte strijd van 10 dagen was de onafhankelijkheid een feit.

Sindsdien is Slovenië een republiek met een vooral ceremoniële president aan het hoofd. De president, momenteel Borut Pahor wordt door het volk verkozen voor maximaal 2 termijnen van 5 jaar.

Het parlement bestaat uit 2 kamers, de Nationale Assemblée, Državni Zbor, met 90 zetels en de Staatsraad, Državni Svet, met 40 zetels. De Staatsraad wordt verkozen door een kiescollege voor een termijn van 5 jaar en heeft een adviserende rol. De Assemblée wordt door het volk verkozen voor een termijn van 4 jaar. In de grondwet staat dat er 1 zetel voorbehouden is voor de Italiaanse minderheid en 1 voor de Hongaarse minderheid. De premier is Miro Cerar.

Bevolking

In Slovenië wonen een kleine 2 miljoen mensen. Ljubljana is de grootste stad en telt 279.000 inwoners.

Hoewel de grootste minderheden de Serviërs, Kroaten en Bosniërs zijn, zijn zij geen officieel erkende minderheden. Italianen (aan de kust) en Hongaren (in het oosten) zijn dat wel.

Economie

Sinds de onafhankelijkheid van Joegoslavië ging de economie van Slovenië er met rasse schreden op vooruit. Dit vooral door de centrale ligging tussen Europa en de Balkanregio. Het bnp van Slovenië is bijna dubbel zo hoog als in de overige ex-Joegoslavische republieken.

De belangrijkste bedrijftakken zijn de dienstensector (toerisme) en de chemische industrie.

Een groot deel van de economie wordt nog steeds geregeld door de overheid.

Slovenië werd in 2004 lid van de EU en de euro werd vanaf januari 2007 de munteenheid.

Religie

De meeste Slovenen, ongeveer 28%, volgen de Rooms-Katholieke Kerk. Respectievelijk 2.4% en 2.3% is Moslim en Orthodox. In Slovenië staan meer dan 3.000 kerken, kapellen of religieuze monumenten.

Lokale gebruiken en gewoonten
 • Slovenen houden enorm van stempels. Een stempel op een brief van een organisatie maakt die geloofwaardiger, gewichtiger. Elk officieel en eigenlijk alle documenten worden dan ook met hartelust bestempeld. Een andere uiting van de stempelwoede is de stempel die je kan verzamelen bij elke berghut, elke bergtop en in vele grotten. De meest gegeerde stempel is die van de Triglav. Deze “driehoofden”-berg is de hoogste van Slovenië. Hij heeft drie pieken waar je hoofden in kan zien. één kijkt naar het verleden, een in het heden en een naar de toekomst. Als nationaal symbool, ook aanwezig in de vlag, is het de berg die je als Sloveen ooit in je leven moet beklommen hebben. En bewijs dat maar eens zonder stempel.
 • Als je één ding kan zeggen van een Sloveen is dat die wel heel erg flexibel is. Dit uit zich o.a. in de gastronomie. Op restaurant, in het eetkraampje, in de voedingswinkels geldt de leuze “u vraagt, wij draaien”. Zin in een ijsje met één bol, maar problemen bij het kiezen? Geen probleem, je vraagt gewoon “één bol, de helft X en de helft Y”, is dit nog niet genoeg om aan al je smaken te voldoen dan vraag je gewoon “tutti frutti”. Dan krijg je één bol met de mix van alle smaakjes die ze hebben. Verdere variaties kunnen dan zijn “tuttti frutti zonder pistache en zonder banaan”, en ga zo maar door. Ook bij de bakker zijn ontelbare mogelijkheden: een half brood, een kwart brood.
  -Bij een bezoek bij een Sloveen thuis is het hoogst onbeleefd om je schoenen aan te laten. Je laat ze achter in de gang, maar geen nood, je hoeft niet op je sokken te lopen. De Sloveen heeft verschillende bezoekers-slofjes in alle maten en kleuren, waar je eentje kan uitkiezen zodat je nooit koude voeten hoeft te hebben. De Sloveen zelf is erg verknocht aan zijn pantoffels. Ze horen bij de basisuitrusting als ze op weekend of vakantie gaan en hebben bijna dezelfde belangrijkheidgraad als de tandenborstel. Soms gaat het zelf zo ver dat de leerlingen op school verplicht zijn binnen hun pantoffels aan te doen.
Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Slovenië en België.

Elektriciteit

In Slovenië gebruiken ze dezelfde stekkers en voltage als in België. Geen nood dus om een wereldstekker mee te nemen.

Veiligheid

Er zijn geen bijzondere risico’s verbonden aan reizen naar Slovenië.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Veelgestelde vragen

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar met Joker en het Joker ViaVia Netwerk, hebben we nog veel meer impact. Want duurzaam reizen gaat veel verder dan het schrappen van olifantenritten! Lees meer over wat we allemaal realiseren, onder het toeziend oog van onze duurzaamheidscoördinator (onze Green Queen). 

Hebben jullie bagagetips?

Bij elk reisprogramma vind je meer info over wat je best meeneemt op reis en ook tijdens de vertrekvergadering verneem je er alles over. Nog iets nodig? Met je Joker-factuur krijg je 7% korting in de winkels van A.S. Adventure. Alvast dit: een soepele trolley geniet de voorkeur en je reist best zo licht mogelijk. Kies voor makkelijke, sportieve kledij waarin je je goed voelt en comfortabele (wandel)schoenen zijn een must. Vaak is er gelegenheid om je kleren te laten wassen!

 

Hoe actief zijn de reizen van Joker Comfort Editions?

Wandelschoenen hebben we op reis altijd bij en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Ooit al willen paardrijden, kanovaren of met een zipline door het oerwoud suizen? Ook wij houden van dit soort van actie! Natuurlijk kan je na een inspanning lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan. Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Weet alvast dat al onze reizen toegankelijk zijn voor iedereen met een normale, gezonde fysieke en mentale conditie. Op onze website geven we per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4).

Hoe culinair is een avontuur met Joker Comfort Editions?

Afhankelijk van de bestemming, gaan we ’s middags picknicken of we eten iets kleins in een lokaal restaurant. ’s Avonds mag het uitgebreider, met voor ieder wat wils. Geen standaardmenu, je kiest zelf waar je zin in hebt. Bovendien betaal je met het budgetsysteem enkel wat je zelf gegeten of gedronken hebt. Je geniet van lokale specialiteiten en misschien wel een kookworkshop: het culinaire avontuur is nooit veraf!

Hoe flexibel reis je als individu in een groep?

Elke reis bij Joker is uniek. De reisroute loopt langs minder platgetreden paden dankzij onze jarenlange ervaring en goede contacten ter plaatse. Alle reizen worden daarnaast nog unieker doordat elke groep mee de reis invult. Hoe dan?

Elke reis is dankzij onze reisbegeleiders op maat van de deelnemers, de groep en de lokale omstandigheden. Al tijdens de vertrekvergadering speelt de reisbegeleider in op de interesses van de groep. Wil er iemand salsales volgen in Cuba en gaat de rest er liever mojito’s leren mixen? Je begeleider doet zijn uiterste best om het voor elkaar te krijgen! Net zo met een festival of een andere niet te missen gebeurtenis: dan passen we de reisroute aan als het kan en in samenspraak met de groep.

Omdat we iedereen een prachtreis willen bezorgen, zorgen we ervoor dat er voldoende flexibiliteit en vrijheid is. Ook als dat betekent dat je liever een namiddag op je eentje wat onderneemt.

Hoe verplaatsen we ons op reis met Joker Comfort Editions?

Ter plaatse reizen we vaak met gecharterd vervoer of comfortabel openbaar vervoer. Voor kortere afstanden en als deel van een activiteit kiezen we voor een variatie aan transportmiddelen: van kano’s, mountainbikes en tuktuks tot fietsen en achterop een brommer! Op sommige bestemmingen maken we gebruik van huurwagens. We doen dan als chauffeur beroep op de meest rijvaardige deelnemers uit de groep.

Waarom is reizen in kleine groep belangrijk?

We reizen in een groep van 5 tot 13 personen: klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen en de impact van onze aanwezigheid te beperken

Wat betekent avontuur bij Joker Comfort Editions?

Net zoals bij Joker Avontuur bestaat ons recept voor een fantastische reis uit 100% avontuurlijke, lokale ingrediënten, samengesteld volgens de oogst van de dag. Ongekende smaken en geuren, nieuwe mensen ontmoeten en activiteiten die thuis buiten beeld blijven: daar kicken wij op! Reizen op de Joker-manier heeft impact: er ontspruiten nieuwe inzichten, je kan nieuwe vaardigheden leren en je grenzen verleggen: enter adventure, 24/7!

 

Wat mag ik me voorstellen bij de accomodaties van Joker Comfort Editions?

De naam zegt het: bij Joker Comfort Editions combineer je avontuur met comfortabel reizen. Je slaapt in een aangename kamer met een charmante uitstraling en een lekker bed, in een hotel dat duurzame keuzes belangrijk vindt en waar het prettig thuiskomen is. Als het de reisbeleving sterker maakt, wijken we daar 1 of 2 nachten van af: slapen in een bedoeïenentent of bij mensen thuis wordt dan een memorabele ervaring die we je niet willen ontzeggen. Liever een eenpersoonskamer op reis? Dat kan, daar waar het logement dat mogelijk maakt. Je vindt alle specifieke info bij elk reisprogramma. Bij een 2-persoonskamer neem je een eigen bed in, in een kamer die je deelt met iemand van hetzelfde geslacht. 

TIP:  Mag voor jou het comfort eenvoudig zijn, check dan zeker het aanbod van Joker Avontuur. Bij Joker Avontuur overnacht je in kleinschalige hotels en guesthouses, die - waar mogelijk - in handen zijn van plaatselijke families. Bij een aantal reizen is kamperen de norm. De kamerverdeling kan wisselen van dag tot dag. Meestal deel je een kamer met 2 of meer reisgenoten en soms zijn de kamers gemengd.

Wie is je reisbegeleider?

Onze reisbegeleiders

Met een reisbegeleider van Joker Comfort Editions mag je op beide oren slapen: hij heeft veel reiservaring en weet wat het is om met een kleine groep op pad te gaan. Hij coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt praktische zaken ter plaatse. Ook al weet hij veel te vertellen, een klassieke gids is hij niet: voor rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met haar bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij  genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een gezellig restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een activiteit. Tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor je vertrek, bespreekt de reisbegeleider samen met de groep het reisprogramma en polst hij een eerste keer naar de verwachtingen.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig en volgden bij Karavaan vzw een door Toerisme Vlaanderen gecertificeerde opleiding van 2 jaar.  De opleiding legt vooral de nadruk op contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur, op praktische vaardigheden, reislogistiek en op het belang van een gesmeerde groepsdynamica. Op die manier worden de reisbegeleiders klaargestoomd om alles organisatorisch op rolletjes te laten lopen. Karavaan werkt nauw samen met Joker om de kwaliteit van de groepsreizen te garanderen. Jaarlijks ontwikkelen we samen nieuwe bestemmingen en evalueren we vorm en inhoud van de reizen. Karavaan vormt een essentiële schakel tussen Joker, jij als deelnemer en je begeleider!

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Comfort Editions en het vroegere Kaap 46. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".

Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.