Overslaan en naar de inhoud gaan

Klassieke oldtimers, la revolución, rum, sigaren, …. Cuba laat niemand onberoerd. We tre­den in de voetsporen van revolutie­leiders Che Guevara en Fidel Castro en ontdekken het echte Cuba met zijn koloniale gebouwen, vele salsa-barretjes, paradijselijke natuur en gezellige pleintjes. We logeren in typisch Cubaanse casas, waardoor we echt in contact komt met de sympathieke en gastvrije Cubanen.

Kom meer te weten over deze reis tijdens de gratis online reisvoorstelling >>

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Cuba - Viñales

Paardrijtocht door de vallei van Viñales 

Groepsreis Cuba - Havana

Couleur locale en salsalessen in het levendige Havana

Groepsreis Cuba - Trinidad

UNESCO werelderfgoed in Trinidad

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-4
Salsa en koloniaal verleden in Havana

Te voet, in prachtige oldtimers, met vreemde bussen, alle middelen zijn goed om Havana te verkennen. Op de Plaza de la Revolución staan we oog in oog met Che Guevara en José Marti. We flaneren door het koloniale verleden van oud-Havana.

We krijgen de kans om salsalessen te volgen. Na enkele dagen kennen we de basispasjes voldoende om ons op de dansvloer te mengen met de Cubanen.

We logeren in Cubaanse casas op verschillende locaties. Omdat we telkenmale in kleine groepjes logeren en er dikwijls ook blijven eten, is enige kennis van het Spaans geen overbodige luxe.

2 Dag 5-6
Che-mausoleum in Santa Clara

In Santa Clara effende Che Guevara het pad voor het succes van de revolutie. Het indrukwekkende mausoleum is een must om de complexe Cubaanse ziel te leren begrijpen. 

3 Dag 7-11
Suiker in Trinidad en relaxen a la playa

In de suikerhoofdstad is de tijd in de koloniale periode blijven stilstaan. Het is heerlijk rondslenteren in dit stadje met haar talloze kerken, pleintjes en musea. We verpozen op even aan Playa Ancón waar we genieten van de zon en het strand, alvorens we de Sierra Escambray intrekken. Een verrassend stuk natuur waarin we een stevige dagtocht maken.

In de Valle de los Ingenios komen we meer te weten over de opkomst en het verval van de suikerproductie in deze streek. 

4 Dag 12-14
Groene kalkstenen heuvels en tabakcultivatie Viñales

Het westen van Cuba wordt beheerst door de tabaksplant en de mogotes, vreemde bulten uit kalksteen. Het sprookjeslandschap rond Viñales nodigt uit tot een avontuurlijke tocht met de fiets. Maar ook te voet of te paard verbazen we ons over deze fotogenieke streek. In de Valle de Viñales lopen we binnen bij een tabaksboer en leren alles over het cultiveren van tabak. 

5 Dag 15-16
Aflsuiten in Havana

Als halve Cubanen keren we terug naar Havana waar we, na een bezoek aan de tabaksfabriek, zoeken naar een goed plaatsje op de Malecon of de Paseo del Prado voor nog een sigaar met of zonder rum.

Data en prijzen

Vertrek: 19/10/2024
Terug: 03/11/2024
Basisprijs: €1.960
+ 1.200 EUR budget
1 boeking
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 29/02/2024
Vertrek: 29/12/2024
Terug: 13/01/2025
Basisprijs: €2.315
+ 1.200 EUR budget
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekcadeau tot en met 30/06/2024
Vertrek: 05/04/2025
Terug: 20/04/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel-Havana en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Toeristenkaart voor Cuba
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse,toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Er is ook een 23-daagse reis! www.joker.be/CUAC

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 18 / 04 / 2024
Belangrijke documenten

Je hebt een internationaal reispaspoort nodig dat geldig is tot na uw vertrek uit Cuba, net als een toeristenkaart (visum). Deze toeristenkaart krijg je van de begeleider bij vertrek. Ook heb je een bewijs van bijstandsverzekering nodig, maar daar hoef je zelf niet voor te zorgen, je begeleider heeft die voor de hele groep bij.

Als u in het bezit bent van een ESTA, kan deze geannuleerd worden door de Amerikaanse overheden nadat u in Cuba bent geweest. U moet, indien nodig, een Amerikaans visum aanvragen bij een Ambassade.

Meer info op https://diplomatie.belgium.be/nl/reisdocumenten

En op https://misiones.cubaminrex.cu/es/belgica/servicios-consulares#visa_turismo

Transport en vluchturen

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...) De schaarse plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport. Specifiek voor deze reis maken we gebruik van comfortabele nachtbussen voor de langere trajecten. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 19/10/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 19/10/24 - 10:45
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 19/10/24 - 13:10
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 19/10/24 - 16:05
HAVANA - JOSE MARTI INT. 19/10/24 - 19:50
HAVANA - JOSE MARTI INT. 02/11/24 - 23:00
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 03/11/24 - 12:40
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 03/11/24 - 15:15
BRUSSELS - BRU AIRPORT 03/11/24 - 17:45

Reis met vertrek op 29/12/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 29/12/24 - 10:45
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 29/12/24 - 13:15
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 29/12/24 - 15:35
HAVANA - JOSE MARTI INT. 29/12/24 - 19:50
HAVANA - JOSE MARTI INT. 12/01/25 - 22:00
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 13/01/25 - 12:40
MADRID - A. S. BARAJAS INT. 13/01/25 - 15:15
BRUSSELS - BRU AIRPORT 13/01/24 - 17:45
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

•          Grote rugzak (70L) of soepele reistas

•          Dagrugak

•          Goede stapschoenen (Type A)

•          Degelijke wandelbroek en T-shirt met lange mouwen voor de muggen

•          Muggenmelk met Deet

Cuba heeft een christelijke bevolking, als je religieuze monumenten bezoekt dien je je kleding aan te passen. Concreet betekent dit mannen een lange broek en T-shirt mét mouwen en voor vrouwen een lange broek of rok en t-shirt mét mouwen (schouders moeten bedekt zijn!). Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen en erg hartelijk zijn.

Duurzame Tips:

•          Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.

•          Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee

•          Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet.

Reizen in Cuba staat garant voor een culinair avontuur. We tafelen in lokale kleine restaurants of bij de mensen thuis: de paladares of in de casas particulares.

Sta er zeker even bij stil dat in Cuba niet altijd alles voorhanden is. Soms kunnen producten die wij als vanzelfsprekend beschouwen zoals zuivelproducten schaars zijn. 

Logies

De charme van Cuba gaat voor een groot stuk schuil in de Cubanen zelf met hun Caraïbische gastvrijheid. We logeren bij bij Cubanen thuis, in Casas Particulares, een unieke en intense belevenis die maakt dat we ons thuis voelen in dit gastvrije land. De casas kan je vergelijken met B&B's. Cubaanse families verhuren een of twee slaapkamers en verzorgen het ontbijt. In sommige gevallen nuttigen we ook het avondmaal in de casas. Daardoor steunen we de lokale economie, kunnen we vlotter contact leggen met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen.

We leggen contact op een respectvolle manier. Bovendien leren we hoe de Cubaanse staat privé-initiatief met communisme rijmt. Tijdens onze verblijven kan het zijn dat we worden onderverdeeld in verschillende casas. Een mondje Spaans is dan ook aan te bevelen, samen met een dosis zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is voor iedereen die van afwisseling houdt en over een normale lichamelijke conditie beschikt. Er staan geen zware trekkings op het programma, wel regelmatig wandelen en door het klimaat kan het wel zwaar zijn.

In juli en augustus kan het flink heet zijn. Dan kunnen inspanningen wel doorwegen. De charme van Cuba gaat voor een groot stuk schuil in de Cubanen zelf met hun Caraïbische gastvrijheid. Naarmate je een mondje Spaans spreekt wordt het contact natuurlijk makkelijker. Overigens leggen we contact op een respectvolle manier.

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Cuba is een Caraïbisch eiland met een tropisch klimaat. Dit zorgt voor hoge temperaturen en af en toe een flinke bui, meestal in de late namiddag of vroege avond. De zomers zijn warm tot zeer warm, de winters warm en beduidend droger. De meest vochtige maanden zijn mei tot oktober. Door het voorkomen van frisse zeewinden is de combinatie van hoge temperatuur en vochtigheid zelden onaangenaam in de kuststeden.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Cuba groepsreis

Wat andere reizigers vinden

Cuba was een reis om nooit te vergeten met ontmoetingen en ervaringen om voor altijd te koesteren!

Marieke Verhoestraete

Mijn reis naar Cuba was echt een ervaring om nooit te vergeten! Ik heb voor mezelf echt bepaalde grenzen verlegd zoals het paardrijden in Vinales. Onze reisbegeleidster bleek een Cubakenner bij uitstek en een hele gezellige en positieve persoon die de groepssfeer alleen maar heeft verrijkt.

Catlyne Nix

Een heel aangename, leerzame en gevarieerde reis qua activiteiten (voor elk wat wils). Ook voldoende ruimte voor keuze-activiteiten en eigen inbreng in de planning. Weer een geslaagde ervaring met Joker!

Sara

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".