Overslaan en naar de inhoud gaan

Japan staat bekend voor haar prachtige kersenbloesems (Sakura) in de lente. Massa's toeristen stromen die periode naar Japan om dit wonderschoon natuurspektakel te aanschouwen. Maar de herfst in Japan moet zeker niet onderdoen voor de lente. dan staat de natuur er vuurrood met z’n sprookjesachtige esdoornbomen. Herfst in Japan? You’re in for a treat!
 

Wanneer is de Japanse herfst op zijn best?

Elke regio in Japan heeft zijn eigen herfstpiek, die 2 tot 4 weken kan duren. Het kan zelfs voorvallen dat binnen een bepaald gebied, verschillende plekken een apart piekmoment hebben. Zo zijn bijvoorbeeld de bergen van Nikko al over hun hoogtepunt heen, terwijl het gebied rond de tempels en schrijnen er nog aan moet beginnen.

Als er een specifieke locatie is die je echt graag op zijn herfsthoogtepunt wilt zien, zoek dan zeker de gemiddelde piekmomenten van deze locatie op. Op het internet zijn er tal van websites die je daar graag bij helpen en jaarlijks de progressie van verschillende locaties bijhouden. 

Van Noord naar Zuid

Hou er  rekening mee dat de herfst in Japan van noord naar zuid trekt. De verkleuring begint op het noordelijke eiland Hokkaido rond midden september. Op het hoofdeiland Honshu veranderen de blaadjes half oktober tot begin december van kleur. Het eiland Shikoku verkleurt tussen midden november en begin december. Op het Zuidereiland Kyushu geniet je van de herfstkleuren tussen begin en eind november. Elke plek verkleurt dus op z’n eigen tijd, maar als je reist in november zal je ongetwijfeld veel herfstkleuren kunnen spotten! 

Herfstbloesems

Wist je dat er niet alleen lentebloesems, maar ook herfstbloesems bestaan? Bomen die bloesems krijgen in de herfst kan je op sommige plekken in Japan spotten.  De meest gekende plek hiervoor is in het Obara Disctrict in Toyota City in het Aichi Prefecture dat in volle bloei staat in november. In het Jomine Park in Saitama Prefecture kan je in het najaar zelfs winterbloesems spotten, een waar plaatje!  

Kan je in eender welk seizoen reizen, dan heb je het wonderlijke geluk te kunnen kiezen tussen vier prachtige seizoenen in Japan. Alle vier met evenveel charme en hun eigen schoonheid. 

Deze tips kreeg je van onze Japan-experte Nicki Brepoels (product manager individuele reizen)

Misschien is dit ook interessant voor jou?