Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze groepsreis in Slovenië staat voor spanning en avontuur. We gaan op meerdaagse trekking in de Julische Alpen. Met klimgordels en op handen en voeten banen we ons een weg langs rotsen en ravijnen. De ultieme klim gaat tot de top van Mount Triglav (2.864 m), een inspanning van 2 uur. Afsluiten doen we met een rafting op de Soca-rivier.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Slovenië

De beklimming van de Triglav

Groepsreis Slovenië

Raften op de Soca-rivier

Slovenië groepsreis

De adembenemende natuur tijdens alle wandelingen

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1
Op weg naar het meer van Bled

Bij aankomst in Ljubljana nemen we de bus naar Bled dat aan de voet van de Alpen ligt. We brengen er alles in gereedheid om de volgende dag op trektocht te vertrekken: we doen de laatste inkopen, vullen de rugzakken, stellen de klimgordels af ... Ter afwisseling nemen we een zalige duik in het meer of we flaneren over de boulevard.

2 Dag 2-8
Stevige 6-daagse trekking in de Julische Alpen

Voor 6 of 7 dagen trekken we op tocht. Aanvankelijk is de weg zacht glooiend. Meer en meer stijgen we echter boven de bomen uit en wordt leisteen onze trouwe bondgenoot. Gemakkelijke stukken wisselen we af met steile bergpaden. Af en toe moet we zelfs op handen en voeten klauteren. Op die stukken zijn in de rotsen stalen pinnen en kabels bevestigd. Wij maken er onze klimsetjes aan vast zodat we gezekerd verder kunnen stijgen. Veiligheid staat voorop maar een gezonde portie durf mag zeker niet ontbreken. We stappen gemiddeld 8 uur en overbruggen doorgaans 1.000 hoogtemeters per dag.

Elke avond overnachten we in een hut waar we weer op krachten komen, voorraad inslaan en genieten van een heerlijke, warme huttenmaaltijd. Meestal zijn we ‘s morgens op tijd weg om de hete middagzon voor te zijn maar evengoed wachten we tot de ochtendnevel is opgetrokken, om dan al wandelend van de eerste zonnestralen te genieten. In de bergen pas je je aan de omstandigheden aan, en dat is ook wat wij doen.

Het dak van onze trektocht is de Mount Triglav (2.864 m), het hoogste punt van Slovenië en van de Julische Alpen. Zelden domineert één berg op die manier het omringende gebergte. Op dag 4 overnachten we aan de voet van de berg, om dan in 2 uren naar de top te klimmen. Onze laatste dagen gebruiken we om de majestueuze westkant van het massief op te zoeken, in de schaduw van de bergen Razor en Prisojnik. We dalen af tot Kranjska Gora waar we weer van beschaving kunnen genieten.

3 Dag 9
Raften op de Soca-rivier

We worden opgepikt door onze lokale partner en die ons terugbrengt naar Ljubljana. Onderweg gaan we raften op de Soca-rivier, onze manier om de Julische Alpen vaarwel te zeggen.

4 Dag 9-10
Ljubljana

Onze laatste avond en voormiddag brengen we door in Ljubljana, de sympathieke hoofdstad, waar we ons het ene moment in Oostenrijk, het andere in Italië wanen.

Vertrekdata en prijzen

Je wil gráág op groepsreis maar zit ook met vragen over het boeken van je reis in deze onvoorspelbare tijden. Terecht! Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. We stellen je graag gerust. 

De prijzen op de website zijn richtprijzen. Boek je vroeg, dan kunnen we jou de goedkoopste prijs garanderen. Lees hier hoe dit werkt.

Vertrek: 02/09/2022
Terug: 11/09/2022
Basisprijs: €648
+ 625 EUR budget
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekvoordeel tot en met 31/01/2022

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Ljubljana en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Gebruik beveiligingsmateriaal
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logementen, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in het budget.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 19 / 01 / 2021
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie. Hoe we dat allemaal concreet maken op deze reis, dat lees je hieronder.

Specifiek voor deze reis

 • 6 dagen trekken we met hebben en houwen de bergen in. We dragen onze bagage zelf. We slapen en eten in de berghutten en moeten dus geen tenten en kookmateriaal meedragen.
 • We sluiten de trekking af met een stevige rafting op de Soca-rivier.
Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen. Specifiek voor deze reis werden volgende 'duurzame' keuzes gemaakt.

Specifiek voor deze reis

 • We trekken er vooral te voet op uit. Overnachten en eten doen we in lokaal uitgebate berghutten.
 • Vanuit Ljubljana reizen we met het openbaar vervoer naar Bled, het startpunt van onze trekking.
Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken. Hoe we tijdens de reis kansen creëren om mensen te leren kennen, dat lees je hier.

Specifiek voor deze reis

In de berghutten hangt er altijd een gemoedelijke sfeer waar je steeds een praatje kan slaan.

Documenten

Voor Slovenië volstaat je geldige Belgische identiteitskaart.

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist of neem contact op met je Joker-reiskantoor.

Transport
Heen en terug

Vaak vliegen we naar de reisbestemming, maar minibus of trein kunnen ook. Kies je voor een reis met een vlucht dan is het goed om weten dat Joker samenwerkt met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. We raden je aan om de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren door middel van een bijdrage aan BOS+ (www.joker.be/bosplus).

Het gebeurt dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen. De vluchturen die je hieronder vindt, of die worden aangevuld van zodra ze beschikbaar zijn, zijn indicatief en geven bij wijziging geen recht op annulering. Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. Ook eventuele info over minibus, huurwagens of trein vind je hieronder.

Vluchturen

Reis met vertrek op 02/09/2022

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS AIRPORT 02/09/22 - 14:00
LJUBLJANA - BRNIK INT"L 02/09/22 - 15:40
LJUBLJANA - BRNIK INT"L 11/09/22 - 16:25
BRUSSELS AIRPORT 11/09/22 - 18:15
Ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus of gecharterde minibus, auto, te voet, …). De keuze voor openbaar of gecharterd vervoer hangt af van de plaatselijke omstandigheden. Wanneer het risico bestaat dat we de schaarse plaatsen van de lokale bevolking inpalmen op de bus, dan kiezen we voor gecharterd vervoer. Ook dat is verantwoord transport.

Specifiek voor deze reis:

Tijdens de reis gaan we natuurlijk vooral te voet. Voor de transfer naar Bled nemen we het openbaar vervoer. Voor de terugreis naar Ljubljana charteren we een busje.

Logies

We overnachten in kleine hotels en bij een aantal reizen in tenten. Ook een combinatie van beide is mogelijk. De hotels, pensions of – bij een aantal reizen – campings zijn veelal in handen van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie. De logementen worden in naam van Joker door de reisbegeleider gereserveerd waardoor hij/zij impact heeft op het verloop van de reis. Daardoor kunnen de logies verschillen van reis tot reis. De overnachtingen betalen de deelnemers ter plaatse vanuit het budget. Doorgaans variëren de logementen van basic, charmant tot wat meer comfortabel, afhankelijk van het plaatselijke aanbod. Meestal slapen we in 2- of 3-persoonskamers, maar ook 4- of meerpersoonskamers kunnen voorkomen. Een regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk.

Specifiek voor deze reis:

Tijdens de trekking slapen we in eenvoudige berghutten.

Maaltijden

Lokale restaurantjes die ons tegen een redelijke prijs 'streekspecialiteiten' serveren zijn dé plaatsen om een land niet alleen te bekijken maar letterlijk te ruiken en te proeven.

Culinaire specialiteiten voor deze reis zijn: de kost van de hutten. 's Morgens en 's avonds eten we immers in de hutten waarbij je meestal kan kiezen uit 2 of 3 eenvoudige gerechten. Voor 's middags nemen we een stevige picknick mee.

Bagage

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige info over de bagage krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

 • rugzak (70-80L) met inwendig frame
 • een regenhoes voor over de rugzak
 • slaapzak / lakenzak
 • stevige ingelopen bergschoenen met enkelsteun én degelijk profiel
 • goede wandelsokken, geen katoen, zonder of met platte naden
 • eventueel stapstokken en/of getten
 • degelijke regenjas (van ‘ademende’ type) + regenbroek
 • waterzak met drinkslurf of een drinkbus van 1 of 2 liter
 • eventueel zakmes
 • een warme trui (fleece blijft warm zelfs als de stof nat is geworden)
 • zwemkledij
 • trekkingbroek(en) met afritsbare pijpen, géén jeans
 • T-shirt of hemd met lange mouwen, bescherming tegen zon en muggen
 • zonnemelk en lippenstift
 • natuurlijk afbreekbare tandpasta, zeep, shampoo
 • wc-papier
 • EHBO-set: met o.a. Compeed, sporttape en persoonlijke medicatie
 • trekkershanddoek
 • eventueel verrekijker
 • zonnebril, zonnepet en/of sjaaltje
 • compact gezelschapsspel, reisgids en/of ander leesboek

Joker zorgt voor degelijk klimmateriaal (klimbroek en via ferrata-uitrusting).

Geldzaken
Budget ter plaatse

Het te voorziene budget voor deze reis vind je op je factuur en kan in euro of in een andere munteenheid staan. Het budget is een raming van de kosten ter plaatse. Je betaalt enkel voor de activiteiten die je effectief doet of die Joker volgens het programma op voorhand heeft moeten betalen, niets meer, niets minder. Daarenboven komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht, zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Voor deze reis bedraagt het budget 590 euro.

Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.

Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Aangezien het aantal bankautomaten in de bergen vrij beperkt is, voorzie je best het grootste deel van het budget cash.

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een redelijke fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

De hoogte van die fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budgetbedrag is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Deelnemers aan een Joker-reis moeten over een goede fysieke en mentale gezondheid beschikken.

Voor Slovenië zijn er geen verplichte inentingen, een vaccinatie tegen tetanus (klem) is wel aan te bevelen.

We raden je aan je Europese ziekteverzekeringskaart (blauwe kaartje) mee te nemen. Dit kan je gratis verkrijgen bij je ziekenfonds. Hiermee vermijd je heel wat administratieve rompslomp en voorschieten van geld bij bezoek aan de dokter of opname in een ziekenhuis.

Conditie

Deze reis is alleen geschikt voor personen zonder hoogtevrees en met een uitstekende lichamelijke conditie!! De meerdaagse trekking is erg zwaar en mag dus niet onderschat worden: de mogelijke hitte/regen, 5 tot 7 uur stappen per dag op oneffen rotsbodem, het bergachtige terrein, het zelf dragen van je bagage,… een sportieve ingesteldheid is dus zeker vereist.

En nogmaals: steile stenige paden en rotspartijen met kettingen en staalkabels maken zeker deel uit van onze spectaculaire tocht! Tredzekerheid en ervaring met rugzaktrekkings is noodzakelijk. Tijdens de trekking wordt steeds de volledige bagage zelf gedragen: een rugzak van meer dan 15 kg! De hoogteverschillen variëren van 700 m tot 1.000 m en soms meer per dag.

Reisperiode en klimaat

De Julische Alpen kennen een continentaal klimaat met submediterrane invloeden. In de zomer (van juni t.e.m. augustus) is de gemiddelde temperatuur 26 °C. Sommige zomers kan het echt wel heet worden met maxima van 40 °C.

September is het kantelmoment... zomerse dagen kunnen afgewisseld worden met de eerste herfstprikken, of hoog in de bergen zelfs de eerste sneeuwval.

De reisbegeleider

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Een gids is hij niet: voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een leuk restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een leuke activiteit.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig (met uitzondering van de reis naar Indonesië, met reiscode IDAJ, die wordt begeleid door een lokale, Engelstalige ViaVia-medewerker) en werden geselecteerd en opgeleid door vzw Karavaan. De Karavaan-opleiding is gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. De opleiding legt de nadruk op contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur, praktische vaardigheden en theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Gebruik van je gegevens

Bij boeking vragen we je naar je emailadres. We maken van dit adres enkel gebruik om je info te bezorgen over de door jou geboekte reis of om je de link naar het feedbackformulier te sturen.

Over Slovenië
Geografie

De oppervlakte van Slovenië bedraagt 20.273 km², ongeveer 2/3 van België. Slovenië grenst aan Oostenrijk, Italië, Hongarije en Kroatië. Slovenië heeft ook een korte kuststrook van ongeveer 50 km.

Mount Triglav is de hoogste berg met een hoogte van 2.864 meter en bevindt zich in de uitlopers van de Alpen, de Julische Alpen genaamd.

Enkel aan de kust en aan de grens met Hongarije is er laagland, meer dan 90% van Slovenië ligt boven de 300 meter.

Fauna en flora

Slovenië is het derde meest beboste land van Europa en een derde van Slovenië is beschermd gebied. In Maribor zou de oudste wijngaard van de wereld liggen die meer dan 400 jaar oud is.

In de bergen komen naar schatting nog 500 à 700 bruine beren voor. Andere roofdieren zijn lynxen en wolven. Uniek in de wereld is de grotsalamander, niet verwant aan andere amfibieën en kan meerdere jaren overleven zonder eten.

De nationale bloem van Slovenië is de anjer. Het bekendste dier van Slovenië zijn de Lipizzaners die al sinds 1580 gekweekt worden in de Lipica Stoeterij.

Staatsvorm

Op 25 juni 1991 verklaarde Slovenië zich onafhankelijk van het toenmalige Joegoslavië, zeer tegen de zin van de Serviërs die toen de meeste macht hadden. Na een korte strijd van 10 dagen was de onafhankelijkheid een feit.

Sindsdien is Slovenië een republiek met een vooral ceremoniële president aan het hoofd. De president, momenteel Borut Pahor wordt door het volk verkozen voor maximaal 2 termijnen van 5 jaar.

Het parlement bestaat uit 2 kamers, de Nationale Assemblée, Državni Zbor, met 90 zetels en de Staatsraad, Državni Svet, met 40 zetels. De Staatsraad wordt verkozen door een kiescollege voor een termijn van 5 jaar en heeft een adviserende rol. De Assemblée wordt door het volk verkozen voor een termijn van 4 jaar. In de grondwet staat dat er 1 zetel voorbehouden is voor de Italiaanse minderheid en 1 voor de Hongaarse minderheid. De premier is Marjan Šarec.

Bevolking

In Slovenië wonen een kleine 2 miljoen mensen. Ljubljana is de grootste stad en telt 279.000 inwoners.

Hoewel de grootste minderheden de Serviërs, Kroaten en Bosniërs zijn, zijn zij geen officieel erkende minderheden. Italianen (aan de kust) en Hongaren (in het oosten) zijn dat wel.

Economie

Sinds de onafhankelijkheid van Joegoslavië ging de economie van Slovenië er met rasse schreden op vooruit. Dit vooral door de centrale ligging tussen Europa en de Balkanregio. Het bnp van Slovenië is bijna dubbel zo hoog als dat van de overige ex-Joegoslavische republieken.

De belangrijkste bedrijfstakken zijn de dienstensector (toerisme) en de chemische industrie.

Een groot deel van de economie wordt nog steeds geregeld door de overheid.

Slovenië werd in 2004 lid van de EU en de euro werd vanaf januari 2007 de munteenheid.

Religie

De meeste Slovenen, ongeveer 28%, volgen de rooms-katholieke Kerk. Respectievelijk 2.4% en 2.3% is moslim en orthodox. In Slovenië staan meer dan 3.000 kerken, kapellen of religieuze monumenten.

Lokale gebruiken en gewoonten
 • Slovenen houden enorm van stempels. Een stempel op een brief van een organisatie maakt die geloofwaardiger, gewichtiger. Elk officieel en eigenlijk alle documenten worden dan ook met hartelust bestempeld. Een andere uiting van de stempelwoede is de stempel die je kan verzamelen bij elke berghut, elke bergtop en in vele grotten. De meest gegeerde stempel is die van de Triglav. Deze “driehoofden”-berg is de hoogste van Slovenië. Hij heeft 3 pieken waar je hoofden in kan zien. Eén kijkt naar het verleden, één in het heden en één naar de toekomst. Als nationaal symbool, ook aanwezig in de vlag, is het de berg die je als Sloveen ooit in je leven moet beklommen hebben. En bewijs dat maar eens zonder stempel.
 • Als je één ding kan zeggen van een Sloveen is dat die wel heel erg flexibel is. Dit uit zich o.a. in de gastronomie. Op restaurant, in het eetkraampje, in de voedingswinkels geldt de leuze “u vraagt, wij draaien”. Zin in een ijsje met één bol, maar problemen bij het kiezen? Geen probleem, je vraagt gewoon “één bol, de helft X en de helft Y”, is dit nog niet genoeg om aan al je smaken te voldoen dan vraag je gewoon “tutti frutti”. Dan krijg je één bol met de mix van alle smaakjes die ze hebben. Verdere variaties kunnen dan zijn “tuttti frutti zonder pistache en zonder banaan”, en ga zo maar door. Ook bij de bakker zijn ontelbare mogelijkheden: een half brood, een kwart brood. -Bij een bezoek bij een Sloveen thuis is het hoogst onbeleefd om je schoenen aan te laten. Je laat ze achter in de gang, maar geen nood, je hoeft niet op je sokken te lopen. De Sloveen heeft verschillende bezoekers-slofjes in alle maten en kleuren, waar je eentje kan uitkiezen zodat je nooit koude voeten hoeft te hebben. De Sloveen zelf is erg verknocht aan zijn pantoffels. Ze horen bij de basisuitrusting als ze op weekend of vakantie gaan en hebben bijna dezelfde belangrijkheidsgraad als de tandenborstel. Soms gaat het zelf zo ver dat de leerlingen op school verplicht zijn binnen hun pantoffels aan te doen.
Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Slovenië en België.

Elektriciteit

In Slovenië gebruiken ze dezelfde stekkers en voltage als in België. Geen nood dus om een wereldstekker mee te nemen.

Veiligheid

Er zijn geen bijzondere risico’s verbonden aan reizen naar Slovenië.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Kris Van Deuren

Wat andere reizigers vinden

Een fantastische reis!!! Voor wie van uitdaging houdt en wil afzien en toch wil genieten van de prachtige Sloveense bergen moet zeker deze reis doen! De wandelpaden zijn ietsje gewaagd, maar met een goede groepssfeer kan je alle wandelpaden/rotsen aan!!!!

Britt Moens

Mijn Slovenië-herinneringen kenmerken zich door onnozele mopjes, de eerste keren een te hoge hartslag bij het stijgen, schrik tijdens het beklimmen van de Mount Triglav om nadien zonder problemen terug naar beneden te gaan, een leuke besneeuwde afdaling en een agstig moment toen ik bij het raften uit de boot viel. Vele leuke en spannende momenten beleefd op 10 dagen.

Anoniem

Een mooie, pittige trekking in een indrukwekkend landschap met de beklimming van de Triglav als apotheose en een toffe rafting en bezoek aan Ljubljana als leuke afsluiters!

Frank Poesen

Reistips

Veelgestelde vragen

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar met Joker en het Joker ViaVia Netwerk, hebben we nog veel meer impact. Want duurzaam reizen gaat veel verder dan het schrappen van olifantenritten! Lees meer over wat we allemaal realiseren, onder het toeziend oog van onze duurzaamheidscoördinator (onze Green Queen). 

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Wandelschoenen hebben we op reis binnen handbereik en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Wie zin heeft kan paardrijden, raften, sandboarden of het thuisfront op Facebook verblijden met een bungeesprong. Natuurlijk kunnen we na een ferme inspanning ook lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan.

Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Op onze website geven we bij per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4). Ben je net op zoek naar zoveel mogelijk actie en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe flexibel reis je als individu in een groep?

Elke reis bij Joker is uniek. De reisroute loopt langs minder platgetreden paden dankzij onze jarenlange ervaring en goede contacten ter plaatse. Alle reizen worden daarnaast nog unieker doordat elke groep mee de reis invult. Hoe dan?

Elke reis is dankzij onze reisbegeleiders op maat van de deelnemers, de groep en de lokale omstandigheden. Al tijdens de vertrekvergadering speelt de reisbegeleider in op de interesses van de groep. Wil er iemand salsales volgen in Cuba en gaat de rest er liever mojito’s leren mixen? Je begeleider doet zijn uiterste best om het voor elkaar te krijgen! Net zo met een festival of een andere niet te missen gebeurtenis: dan passen we de reisroute aan als het kan en in samenspraak met de groep.

Omdat we iedereen een prachtreis willen bezorgen, zorgen we ervoor dat er voldoende flexibiliteit en vrijheid is. Ook als dat betekent dat je liever een namiddag op je eentje wat onderneemt.

Hoe zit het met het comfort op reis?

Het comfort is eenvoudig. We overnachten in kleinschalige hotels en guesthouses, die –waar mogelijk- in handen zijn van plaatselijke families. Op bepaalde reizen gaan we kamperen of logeren we tijdens een homestay bij de mensen thuis (en daar spreken we dan nog láng van)!  De kamerverdeling kan wisselen van dag tot dag. Meestal deel je een kamer met 2 of meer reisgenoten en soms zijn de kamers gemengd. Heb je vragen over het comfort? Contacteer een Joker-reiskantoor: zij kunnen je specifieke vraag dan doorspelen naar de Joker-medewerkers die de reizen samenstellen.

Reizen we uitsluitend met openbaar vervoer?

Ter plaatse reizen we meestal met het openbaar vervoer. We streven naar een variatie aan transportmiddelen: van kano’s, mountainbikes en tuktuks tot futuristische monorails! We kunnen ook vervoer huren om op plekken te komen die anders onbereikbaar zijn. Een exclusieve collectie aan voertuigen, want zelden neem je ze thuis in het straatbeeld waar!

Waarom is reizen in kleine groep belangrijk?

We reizen in een groep van 5 tot 13 personen: klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen en de impact van onze aanwezigheid te beperken

Wat betekent avontuur bij Joker?

Ons recept voor een fantastische reis bestaat uit 100% avontuurlijke, lokale ingrediënten, samengesteld volgens de oogst van de dag. Ongekende smaken en geuren, nieuwe mensen, activiteiten en vervoersmiddelen die thuis buiten beeld blijven: daar kicken wij op! Weinig is van A tot Z voorgekauwd en daardoor wordt elke dag spannend. Enter adventure, 24/7!

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 34 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 30% bij inschrijving. Het saldo volgt 6 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Comfort Editions en het vroegere Kaap 46. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".

Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.