Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze groepsreis in Slovenië staat voor spanning en avontuur. We gaan op meerdaagse trekking in de Julische Alpen. Met onze grote rugzak, klimgordels en op handen en voeten banen we ons een weg langs rotsen en ravijnen. De ultieme klim gaat tot de top van Mount Triglav (2.864 m), de hoogste berg van Slovenië. Afsluiten doen we met een rafting op de Soca-rivier.

Meer weten? Bekijk de online infosessie over onze trekking in Slovenië >>

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Slovenië

De beklimming van de Triglav

Groepsreis Slovenië

Raften op de Soca-rivier

groepsreis Slovenië

De adembenemende natuur tijdens alle wandelingen

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1
Op weg naar het meer van Bled

Bij aankomst in Ljubljana nemen we de bus naar Bled dat aan de voet van de Alpen ligt. We brengen er alles in gereedheid om de volgende dag op trektocht te vertrekken: we doen de laatste inkopen, vullen de rugzakken, stellen de klimgordels af ... Ter afwisseling nemen we een zalige duik in het meer of we flaneren over de boulevard.

2 Dag 2-8
Stevige 6-daagse trekking in de Julische Alpen

Voor 6 of 7 dagen trekken we op tocht. Aanvankelijk is de weg zacht glooiend. Meer en meer stijgen we echter boven de bomen uit en wordt leisteen onze trouwe bondgenoot. Gemakkelijke stukken wisselen we af met steile bergpaden. Af en toe moet we zelfs op handen en voeten klauteren. Op die stukken zijn in de rotsen stalen pinnen en kabels bevestigd. Wij maken er onze klimsetjes aan vast zodat we gezekerd verder kunnen stijgen. Veiligheid staat voorop maar een gezonde portie durf mag zeker niet ontbreken. We stappen gemiddeld 8 uur en overbruggen doorgaans 1.000 hoogtemeters per dag.

Elke avond overnachten we in een hut waar we weer op krachten komen, voorraad inslaan en genieten van een heerlijke, warme huttenmaaltijd. Meestal zijn we ‘s morgens op tijd weg om de hete middagzon voor te zijn maar evengoed wachten we tot de ochtendnevel is opgetrokken, om dan al wandelend van de eerste zonnestralen te genieten. In de bergen pas je je aan de omstandigheden aan, en dat is ook wat wij doen.

Het dak van onze trektocht is de Mount Triglav (2.864 m), het hoogste punt van Slovenië en van de Julische Alpen. Zelden domineert één berg op die manier het omringende gebergte. Op dag 4 overnachten we aan de voet van de berg, om dan in 2 uren naar de top te klimmen. Onze laatste dagen gebruiken we om de majestueuze westkant van het massief op te zoeken, in de schaduw van de bergen Razor en Prisojnik. We dalen af tot Kranjska Gora waar we weer van beschaving kunnen genieten.

3 Dag 9
Raften op de Soca-rivier

We worden opgepikt door onze lokale partner en die ons terugbrengt naar Ljubljana. Onderweg gaan we raften op de Soca-rivier, onze manier om de Julische Alpen vaarwel te zeggen.

4 Dag 9-10
Ljubljana

Onze laatste avond en voormiddag brengen we door in Ljubljana, de sympathieke hoofdstad, waar we ons het ene moment in Oostenrijk, het andere in Italië wanen.

Data en prijzen

Vertrek: 07/09/2024
Terug: 16/09/2024
Basisprijs: €810
+ 700 EUR budget
Nog maar 2 vrije plaatsen (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-251
26-355
36-451
Geslacht
mannen4
vrouwen3
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Ljubljana en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Gebruik beveiligingsmateriaal
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • BTW en bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logementen, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in het budget.

Bijkomende info

Deze reis is een expeditie omwille van volgende redenen: beperkt comfort, meerdaagse trektocht met min. 6u/dag stappen, grote hoogtes en hoogteverschillen.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 14 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Kroatië heb je een identiteitskaart nodig, minimaal 3 maanden geldig na de geplande datum van terugkeer. 

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Vervoer ter plaatse

We maken voornamelijk gebruik van gecharterd vervoer. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 07/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 07/09/24 - 14:15
LJUBLJANA - JOZE PUCNIK INT. 07/09/24 - 15:55
LJUBLJANA - JOZE PUCNIK INT. 16/09/24 - 16:40
BRUSSELS - BRU AIRPORT 16/09/24 - 18:25
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

 • Grote rugzak +/-55l
 • Oerdegelijke stapschoenen (type B)
 • Degelijke wandelbroek
 • Goede regenjas met ademend vermogen
 • Een lakenzak
 • Wandelstokken

Duurzame Tips:

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.
 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee
 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen
Maaltijden

Tijdens de trekking eten we 's ochtends en 's avonds in de berghutten.  Ons lunchpakket voorzien we zelf.  Na en voor de trekking eten we in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet.

Logies

Tijdens de trekking slapen we in eenvoudige berghutten.  Hierbij slapen we regelmatig met zijn allen samen in grote dorms.  Sommige zijn voorzien van sanitair maar sommige ook niet.  In Ljubljana  en Bled slapen we in meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en indien nodig gemengde kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een uitstekende lichamelijke conditie om volgende redenen:

 • Meerdaagse trekking
 • Minstens 6u stappen per dag
 • Tot 1000 hoogtemeters per dag
 • Grote hoogtes trotseren (via ferrata) – niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees
 • Dragen van eigen bagage +/15 kg
 • Beperkt comfort en weinig privacy (slapen in een 10-persoons kamer in berghutten)
 • Wisselende weersomstandigheden
Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

De Julische Alpen kennen een continentaal klimaat met submediterrane invloeden. In de zomer (van juni t.e.m. augustus) is de gemiddelde temperatuur 26 °C. Sommige zomers kan het echt wel heet worden met maxima van 40 °C.

September is het kantelmoment... zomerse dagen kunnen afgewisseld worden met de eerste herfstprikken, of hoog in de bergen zelfs de eerste sneeuwval.
 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Slovenië

Wat andere reizigers vinden

Een fantastische reis!!! Voor wie van uitdaging houdt en wil afzien en toch wil genieten van de prachtige Sloveense bergen moet zeker deze reis doen! De wandelpaden zijn ietsje gewaagd, maar met een goede groepssfeer kan je alle wandelpaden/rotsen aan!!!!

Britt Moens

Het was een avontuurlijke reis met pittige beklimmingen, technische passages, uitdagende afdelingen en adembenemende zichten achter elke bergpas. Niet voor onervaren bergwandelaars wegens het veeleisende parcours, maar net daardoor ook de voldoening 's avonds bij het uitrusten en napraten in de berghut elke avond. De aangename groep verlegde elke dag hun grenzen. Er kon best ook wel een goed potje gelachen worden. De rafting op de voorlaatste dag zorgde voor een leuke afwisseling. Daarna nog een klein feestje en lekker tafelen in Ljubljana. De begeleider was de kers op de taart. Topreis!

Matthias Wallaert

Een mooie, pittige trekking in een indrukwekkend landschap met de beklimming van de Triglav als apotheose en een toffe rafting en bezoek aan Ljubljana als leuke afsluiters!

Frank Poesen

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".