Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 15-daagse Thailand reis verlies je je hart aan al het moois dat Thailand te bieden heeft. Deze hoogtepuntenreis dompelt je helemaal onder in de cultuur en natuur van het land. Na een verkenning van de bruisende hoofdstad Bangkok reis je naar Noord-Thailand. Ontdek er de lokale gebruiken van de monniken en minderheden en geniet er van de weidse natuur. Afsluiten doe je in het tropische zuiden met een bezoek aan de jungle van Khao Sok NP en de witte zandstranden van Krabi. Ontspanning ten top!

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT)

De hoogtepunten van deze reis

Bangkok - Pixabay

Een begeleid bezoek aan het bruisende Bangkok met zijn paleizencomplexen en tempels

Chiang Mai - Yindi

Bezoek aan de minderheden van Mae Chan

Khao Sok - Yindi

Verkenning van het Khao Sok NP

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst Bangkok

Bij aankomst in Bangkok verwelkoming op de luchthaven en privétransfer naar uw hotel. Check-in en vrije tijd om te bekomen van de vlucht en om de omgeving te verkennen.

B Dag 2
Bangkok (O)

Na het ontbijt neemt de lokale Engelstalige privégids jullie mee (om 8u) voor een eerste verkenning van deze bruisende stad. Met de skytrain en publieke boot bereiken jullie het ponton in de buurt van het glinsterende Grand Palace, dat al meer dan twee eeuwen de zetel is van de gerespecteerde koninklijke familie van Thailand. Jullie verkennen dit spectaculaire complex en al zijn paleizen, tempels en musea en leren er meer over de geschiedenis van de Royals. Voor vertrek komen jullie nog langs het Emerald Buddha-beeld, een van de meest heilige beelden van Thailand. Na het Grand Palace gaat de verkenning verder naar het nabijgelegen Wat Pho - de oudste tempel van Bangkok en misschien wel het meest indrukwekkend. De thuisbasis van de prachtige 45-meter lange liggende Boeddha, Wat Pho, is ook een plaats van leren als eerste Thaise school voor traditionele geneeskunde en Thaise massage. Vervolgens stappen jullie aan boord van een typische ‘long-tail boat’ en verkennen er de ‘Klong’s, het labyrint van kanaaltjes met zijn oude paalwoningen, plantages, tempels,… Jullie genieten van de typische ‘couleur locale’. Als afsluiter bezoeken jullie Wat Arun, de 'Tempel van de Dageraad' met zijn typische Khmer-invloeden. De centrale pagode van 79m is versierd met een mozaïek van Chinees porselein, dat schittert in het zonlicht.  Na het bezoek terugkeer naar het hotel en vrije avond. 

C Dag 3
Bangkok (O)

Na het ontbijt neemt de lokale Engelstalige privégids jullie mee naar de ‘Tuin Provincie’ Samut Songkhram (+- 80 km) gelegen in de Mae Klong Delta.  Een eerste stop is de ‘Flip Flop Market’. Hier bent u getuige van een heus spektakel als de trein voorbijkomt en alle goederen die op en rond de sporen uitgestald zijn als bij toverslag verdwijnen. Vervolgens verkennen jullie de omgeving per boot met o.a. een bezoek aan de wereldberoemde ‘Damnoen Saduak floating market’ en de landelijke omgeving met zijn typische ‘couleur locale’.  Na het bezoek terugkeer naar jullie hotel en vrije namiddag/avond om de stad op eigen houtje verder te verkennen. 

D Dag 4
Bangkok - Chiang Rai (O)

Na het ontbijt check-out en privétransfer naar de luchthaven van Bangkok.  Check-in voor de binnenvlucht naar Chiang Rai. Bij aankomst privétransfer naar uw hotel en check-in. Vrije namiddag/avond om de omgeving te verkennen.

E Dag 5
Chiang Rai (O,L)

Deze morgen verkennen jullie de omgeving met een bezoek aan Mae Chan en zijn Yao en Akha minderheden.   Jullie komen er meer te weten over hun leefwereld, hun gebruiken en cultuur.  Na het middagmaal in een lokaal restaurant brengen jullie een bezoek aan de bruisende markt van Mae Sai, en maken jullie een boottocht met een typische longtailboat op de Mekong aan het drielandenpunt.  Ook brengen jullie een bezoek aan het Opium Museum. Als afsluiter verkennen jullie de historische Chiang Saen Tempels (A.D. 1260), gelegen aan de oever van de Mekong.   Terugkeer naar het hotel in Chiang Rai en vrije avond.

F Dag 6
Chaing Rai - Chiang Mai (O)

Jullie verlaten Chiang Rai en rijden naar Chiang Mai (+/- 2u45). Onderweg brengen jullie een bezoek aan de bijzondere ‘Witte Tempel’. Ook wordt een koffiestop voorzien onderweg.  Bij aankomst in Chiang Mai check-in in het hotel en vrije verkenning van de omgeving.  Jullie kunnen er bv. de bruisende nachtmarkt verkennen.

G Dag 7
Chiang Mai (O,L)

Vroeg in de morgen wonen jullie de traditionele monnikenprocessie bij (ontbijtbox wordt voorzien vanuit hotel). Jullie zijn er getuige van hoe de monniken hun almoezen ophalen bij de lokale mensen. Vervolgens brengen jullie een bezoek aan de Wat Doi Suthep. Dit is het bekendste heiligdom in de regio, gelegen op een heuvel. Vanop het tempelterras genieten jullie van een prachtig panoramisch uitzicht over de vallei van Chiang Mai. Aansluitend verkennen jullie het labyrint van de Wat Umong met zijn tunnels en grotten. En bezoeken jullie Wat Suan Dok, een tempel die beroemd is om zijn witgekalkte Lanna-stoepa's. Sluit deze prachtige ochtend af met een heerlijke kom Khao Soy. Dit beroemde Noord-Thaise gerecht is een combinatie van kokosroom, knapperige noedels en veel specerijen die de smaakpapillen zeker zullen verrassen! Vrije namiddag om te genieten van de voorzieningen van het hotel.

 

H Dag 8
Chiang Mai (O)

Na het ontbijt afspraak met de gids in de lobby van uw hotel om 08:00 uur. Vandaag neemt uw privégids u mee voor een unieke fietstour door Chiang Mai en omgeving. Jullie volgen de oevers van de rivier Ping, langs traditionele teakhouten huizen en vissers op het water. Jullie gids vertelt jullie lokale verhalen over het Thaise leven en de Thaise cultuur, en er wordt voldoende tijd voorzien voor foto’s. Bezoek er enkele verborgen tempels en proef vers fruit van straatstalletjes. Jullie fietsen verder naar de buitenwijken van de stad tot bij Wiang Khum Kham. Deze oude stad dateert uit de 13e eeuw en werd jarenlang onder modder bedolven en 'vergeten' tot de opgraving in de jaren tachtig. Fiets rond de ruïnes van de stad en bezoek een oude tempel waarvan de legende vertelt dat deze de geest van de koning huisvest.  Vervolgens keren jullie terug naar Chiang Mai en fietsen voorbij de Tha Pae-poort, de ingang van de historische oude stad. Jullie brengen ook een bezoek aan de Somphet-markt, een populaire versmarkt, en kuieren er langs de kraampjes met verse kruiden en specerijen. Leer hoe deze ingrediënten worden gebruikt in de Thaise keuken en maak foto's van de kleurrijke omgeving. Terugkeer naar het hotel en vrije verkenning van de omgeving.

 

I Dag 9
Chiang Mai - Krabi - Khao Sok NP (O,D)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven van Chiang Mai.  Vervolgens check-in voor de binnenvlucht naar Krabi.  Bij aankomst transfer naar het Khao Sok National Park tot bij de Ratchaprapa Dam. Hier maken jullie een boottocht op het Chiew-Larn Meer tot bij het Greenery Panvaree Floating Resort.  Check-in en vrije avond met de junglegeluiden op de achtergrond.

J Dag 10
Khao Sok NP (O,L,D)

Verdere verkenning van de groene omgeving met ‘s morgens een jungle trekking naar de smaragd groene lagune en een verkenning van de Prakarang grot per bamboeboot.  Na het middagmaal in het drijvende resort check-out en transfer per boot naar de pier.  Hierna volgt een kanotocht op de Sok Rivier. Onderweg genieten jullie van de natuur, de vriendelijke lokale dorpelingen,…  Ook wordt er vrije tijd voorzien om even te zwemmen.  Vervolgens check-in in de Anurak Community Lodge en vrije avond.

K Dag 11
Khao Sok NP - Krabi (O)

Na het lokale ontbijt staat er een ‘Elephant Bathing and Feeding Experience’ op het programma. Hier zal uw gastheer u informeren over de geschiedenis en waarde van olifanten in de Thaise cultuur. Jullie krijgen er de mogelijkheid om de bijzondere dieren te voederen en te wassen.  Vervolgens transfer naar jullie hotel in Krabi. Check-in en vrije verkenning van de omgeving.

L Dag 12-14
Krabi

Vrij verblijf naar eigen invulling.  Diverse optionele activiteiten zijn er mogelijk.

M Dag 15
Vertrek uit Krabi

Na het ontbijt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Phuket. Check-in voor de terugvlucht. Einde van onze diensten.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Maaltijden zoals vermeld in het reisvoorstel. (O=ontbijt ; L=middagmaal; D=avondmaaltijd)

 • Alle excursies incl. inkomgelden met lokale Engelstalige privégidsen zoals vermeld in het programma (niet tijdens het vrij verblijf / strandverblijf) en alle vermelde transfers cf. het reisvoorstel

 • Verblijf op basis van vermelde kamertype in de vermelde hotels cf. het reisvoorstel

 • Bijdrage garantiefonds
 • Reisinfo incl. reisgids
 • 24u/24u assistentie van een lokale agent ter plaatse

Niet inbegrepen

 • Alle vluchten
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Alle niet vermelde diensten
 • Annulatie- en bijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels

Bangkok:  The Rose Residence (Deluxe Room)

Chiang Rai: Laluna Hotel & Resort (Pool View Room)

Chiang Mai: 99 The Gallery (Deluxe Room)

Khao Sok NP: Panvaree Floating Resort (The Greenery Superior Room)

Khao Sok NP: Anurak Community Lodge (Standard Room)

Krabi: Krabi Cha Da Resort (Standard Garden View Room)

 

 

 

 

 

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren