Overslaan en naar de inhoud gaan

De grenzen gingen open deze zomer en wat wierpen we ons graag in de armen van Europa’s mooiste natuurgebieden! Voor sommigen een hartelijk weerzien, voor anderen een eerste ontmoeting met ongekend Europa. Waar hingen onze Joker-collega’s uit deze zomer en wat zijn hun tips voor reizen in Europa? Volg Ludwig, Leen, Bart, Hanne en Stijn door Oostenrijk, Frankrijk en Spanje!

Of liever de frisse berglucht in Duitsland en Zwitserland?

Leen op Corsica: plezant, van bergmeer tot strand

Leen (van het communicatieteam) reed met haar vriend Mehdi met de auto tot in Livorno (Italië), nam er de ferry en kwam aan in wandel- en zwemparadijs Corsica. De bijnaam van dit Franse eiland luidt “Île de Beauté”: kon origineler, maar is zeker toepasselijk! Leen deed zich 2 weken te goed aan natuurpracht, supergezellige stadjes en kaasplankjes to die for. Bij trekkingfanaten is het eiland vooral bekend om de zware GR20-wandelroute, maar ook voor wie het liever wat rustiger aan doet heeft Corsica veel te bieden. Leen en haar vriend maakten heel wat dagwandelingen. Met de azuurblauwe achtergrond van de zee, is elk uitzicht vanop de bergflanken er een fotogeniek panorama.  Hun favoriete wandelingen:

  • De Gorges de la Restonica: met veel zwemmogelijkheden in de rivier
  • De Calanques de Piana: spelenderwijs tussen de rode rotsen met grillige vormen
  • De zwaardere klim naar het Lac de Nino, dat ook op de GR20-route ligt

En nadien lekker aperitieven op een terrasje natuurlijk!  A salute!

Met Joker naar Corsica

> Met 2, het gezin of vrienden op trekking in Corsica

> Op groepsreis: kies uit een trekking langs de GR20, combineer een lichtere trekking met outdoorsporten of kies voor de jongerenreis (expeditie) voor 24- tot 30-jarigen

Hanne en co op roadtrip door het groene Noord-Spanje

Toen Spanje nog niet rood kleurde, vloog Hanne (productmanager groepsreizen en reisbegeleidster) naar de groene noordkust van Spanje. Samen met drie bevriende Joker-reisbegeleiders en een koffer vol kampeerspullen, landde ze in Bilbao. Een huurwagen en twee groene Joker-trekkerstenten wisselden dag en nacht af tijdens een roadtrip die hen tot Santiago de Compostela bracht. Daarna reed het gezelschap helemaal terug tot San Sebastián, langs nog meer kleine dorpen en onbezoedeld moois. 1500 km kampeer- en rijplezier afgewisseld met adembenemende trektochten. De favorieten van Hanne: de Camino dos Faros langs de kust en de Ruta del Cares in de bergen van de Picos de Europa. Verse inktvis, heerlijke pinchos (hapjes) en een glas txakoli (witte wijn) erbij: Hanne en de Noord-Spaanse keuken zijn dikke vrienden!

5 tips voor Noord-Spanje

Cadeautje van Hanne:

  • Eten: pinchosbar Abastos 2.0 in Santiago de Compostela
  • Drinken: Cruel Cocktail bar in A Coruña 
  • Slapen: Camping Perlora in Candás
  • Doen: Ruta del Cares in Picos de Europa
  • Zien: Faro de Finisterre bij zonsondergang

Met Joker naar Noord-Spanje

> Op individuele rondreis langs de groene kust van Noord-Spanje

Stijn, thuis in Catalonië

Stijn, onze CEO, bracht sinds zijn kindertijd ontelbare vakanties door in Catalonië. Met de kleurcodes van de FOD Buitenlandse Zaken bij de hand, baande hij zich met zijn gezin een weg naar de rust van het binnenland. Amper telefoonbereik, geen tv, family time dus. Geen bezoek aan steden, laat staan Barcelona dit jaar, maar daardoor was er meer tijd om nieuwe activiteiten te ontdekken.

In het Prades-gebergte bijvoorbeeld, dat Stijn leerde kennen via de Belgische eigenaar van casa rural Aaccent in Prenafeta. In dit gebergte ligt o.a. Siurana, officieel één van de mooiste dorpen van Spanje, en de Moorse geschiedenis kaapt ook wat pagina’s in de reisgids weg. Tip van Stijn: via het dorp Ulldemolins stap je naar de verborgen ermita van San Bartolomeu, uit de 15de eeuw. Een pittige wandeling langs de rivierbedding van de Riu Montsant bracht Stijn en zijn tieners via grillige rotsformaties naar deze afgelegen bestemming. Ze amuseerden zich onderweg met het herkennen van figuren in de rotsen, en gelukkig zat er wel wat verbeelding in de dagrugzak. Terug in het dorp smaakten de canelones en de fideuá zoals dat alleen in een lokaal restaurant kan. En ja hoor, zelfs de tieners waren tevreden!

Met Joker naar Catalonië

> Op groepsreis met Joker Avontuur

> Op individuele rondreis in Zuid-Catalonië: kies voor actie/sport/relaxen of een mix van natuur, cultuur en zwembad

Ludwig in Frankrijk: superfan van de campervan

Na een schitterende roadtrip met de campervan in 2019 naar New York & New England, maakten Kristien en Ludwig (productmanagers USA en Canada) nieuwe plannen voor een gezinsvakantie met hun kinderen Levi (6) & Lena (4). Helaas viel hun trip naar Utah & Colorado tijdens de coronazomer van 2020 in het water. Toch maakten ze alsnog een schitterende roadtrip van 3 weken in Frankrijk, à l’américaine, met focus op natuur en volgens het ritme van hun favoriete vervoersmiddel: de campervan.

Hun compacte kampeerbusje bracht hen via de kleinere wegen vlot van het leerrijke Fort de Fermont nabij Verdun, via de bosrijke toppen van de Vogezen naar zonsondergangen in de verrassend mooie Jura. De 4 wreven ’s morgens hun ogen uit bij de gletsjermeren rond Annecy, aten heerlijke baguettes tussen de cols en gletsjers van de Hautes Alpes en gingen kanovaren op het blauwgroene water van de Gorges du Verdon. Ze volgden de Provençaalse geuren naar de Luberon, trokken naar de grotten en rivieren rond de Ardèche en maakten stevige wandelingen tussen de oeroude vulkanen en meren in de Auvergne. Volgend jaar hopelijk graag weer naar de VS, maar wat een geweldig alternatief bleek deze roadtrip vlakbij! Niet in het minst op culinair gebied.

Bart in Oostenrijk: the hills are alive!

Via Frankfurt en Munchen, spoorden Bart (Klantendienst en Opleidingen) en zijn gezin naar Salzburg. 8u onderweg op hogesnelheidstreinen, zonder mondmaskerpauze! Nadat ze de huurwagen opgepikt hadden, reden ze het weidefrisse decor van de film The Sound of Music (1965) in (geen zorgen, we bedoelen dit figuurlijk). Bart liet de thematische wandelingen rond deze film voor wie ze bedoeld zijn, want pubers uit de 21ste eeuw vormen niét het doelpubliek. Wat ze wél deden en de max vonden, was met de mountainbike de berglift nemen en daarna naar beneden vlammen: “The hills are alive!” Dáár zong die gouvernante dus over!

Bart en zijn gezin verbleven eerst een week in de regio van Zell am See en Grossglockner, waar ze wandelden langs enkele indrukwekkende kloven. Ook tijdens hun tweede vakantieweek, in Lofer, waren de kloven met loodrechte wanden van de partij (een Klamm, heet dat), met spectaculaire watervallen, heldere bergriviertjes en frisse bergweides om het plaatje af te maken. Ze liepen er langs een oude pelgrimsweg naar Maria Kirchertal, beklommen de Loferer Alm (1425m), gingen mountainbiken en natuurlijk ook zwemmen in de bergmeertjes.

Lofer ligt in het Saalach-dal, op 50 km van Salzburg.

Misschien is dit ook interessant voor jou?