Overslaan en naar de inhoud gaan

Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Van het hooggebergte in het binnenland daal je af naar de diepblauwe zee aan de Golf van Porto. Onderweg kom je voorbij unieke plaatsen zoals het bos van Aîtone, de Gorges de Spelunca, de Calanche de Piana en de mooie dorpjes Evisa en Ota.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Gezellige bergdorpen op Corsica

Gezellige bergdorpen

De Golf van Porto aan Corsica

De mooie Golf van Porto

Ruige berglandschappen op Corsica

Magnifieke ruige berglandschappen

Programma

Programma

A Dag 1
Ajaccio - Corte

Per trein (niet incl.) reis je naar Corte in het binnenland, een mooie rit van 2 uur. Heb je daarna nog tijd, dan kan je de mooie Tavignano-vallei intrekken, de vroegere verbindingsroute met de Niolu-vallei. Je volgt een stenig pad onder de granieten kliffen en de loop van de rivier. Onderweg zijn er talloze plekjes die uitnodigen tot een (wel erg!) verfrissende duik. Je wandelt heen en terug via hetzelfde pad.
12 km | 310 m stijgen en dalen

 Overnachting.

B Dag 2
Corte - Calacuccia

Vertrek per taxi (inbegrepen) voor een rit van 20 km (30 min.) naar het startpunt van de wandeling bij  ‘Scala di Santa Régina’ (trappen van Santa Regina, met klein kapelletje). Hier volg je een oud herderspad dat werd gebruikt om de schapen naar de vallei van Niolu te brengen. Het pad kronkelt door een decor van granieten kliffen tot bij de hoogste dorpen van Corsica.

14 km | 800 m stijgen | 475 m dalen

Overnachting. (O, A)

O = ontbijt, A = avondmaal

C Dag 3
Calacuccia - Evisa

Na een transfer naar Col de Vergio begin je met een afdaling door het woud van Aïtone, de overgang tussen het hooggebergte en de Golf van Porto. Het pad loopt langs de Aïtonerivier met grote rotsblokken, waarvan sommige door de kracht van het water uitgehold werden tot ware natuurlijke poelen.

10 km | 320 m stijgen | 880 m dalen

Overnachting. (O, A)

D Dag 4
Bergdorpjes in de vallei van Tavulella

De etappe voert je langs de dorpen en gehuchten Cristinacce en Marignana en het verlaten gehucht Tassu. Je volgt dezelfde paden die al zo lang men zich kan herinneren gebruikt worden door de mannen en vrouwen van deze regio. Het zijn de oude communicatieroutes tussen deze vergeten dorpjes. In dit middengebergte verkeer je vaak in het gezelschap van de mooie Tavulella-stroom.

15 km | 600 m stijgen en dalen

Overnachting. (O, A)

 

E Dag 5
Evisa - Porto
  km

Taxitransfer naar Deux-Ponts. Vanaf deze zeer pittoreske plek kan je op verkenning gaan door de Spelunca-kloof tot bij de brug van Zaglia. Hier keer je op je schreden terug en zet je koers richting Ota (340 m). De rest van de route gaat afwisselend over de weg en over wandelpaden voordat je de unieke omgeving van de Golf van Porto bereikt, met zijn prachtige roze kliffen die in zee storten.  De vegetatie wordt mediterraan met mooie vijgenbomen, agaven en eucalyptus.

12 km | 350 m stijgen | 600 m dalen

Overnachting. (O)

F Dag 6
Porto - Piana

Langs het strand laat je Porto weer achter je. Langzaamaan klimt het pad tot je hoog boven de Golf van Porto uitkijkt op de magnifieke baai, het natuurreservaat van Scandola en de Kaap van Ceninu. Overnachting in Piana.

12 km | 520 m stijgen | 140 m dalen

Overnachting. (O)

G Dag 7
Piana - Ajaccio

’s Ochtends vroeg neem je de bus* terug naar Ajaccio waar je nog een laatste nacht verblijft. Tijdens de maanden juli en augustus is er ook een bus in de namiddag waardoor je nog een kleine wandeling kan maken naar de mooie baai van Ficaghjola. Deze inham is een van de weinige die makkelijk bereikbaar is in de Calanches van Piana, omgeven door de bergen is dit een zeer schilderachtig plekje.

5 km | 450 m stijgen en dalen

*bus Piana – Ajaccio: bus om 8u30 (ma – za van 1/9 – 30/6) vertrek bij de kerk van Piana, aankomst in Ajaccio om 10u15. In juli en augustus is er een extra bus om 14u10 met aankomst om 15u45 in Ajaccio (ma – zo en feestdagen). Buiten juli en augustus is een vertrek op maandag dus niet mogelijk.

Overnachting. (O)

H Dag 8
Einde

Einde na het ontbijt. (O)

 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt 
 • 3 x avondmaal (Calacuccia, 2 x Evisa) 
 • bagagetransport (zie 'bagagevervoer')
 • taxitransfers op dagen 2, 3 en 5
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • topografische wandelkaarten 
 • gps-tracks
 • btw

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • evt. niet voorziene transfers
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

Extra overnachtingen op aanvraag

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 mei tot/met 30 september 2024.

Warme zomers (tot 30°C) maar door de hoogte en de zee blijft het meestal aangenaam. 's Nachts kan het  flink afkoelen en regen of onweer is nooit uitgesloten. 

Let op: buiten de maanden juli en augustus is er geen bus op zondag tussen Piana en Ajaccio (= dag 7). Je zorgt er dan best voor dat dag 7 niet op een zondag valt, m.a.w. dat je niet op een maandag afreist. Wil je dit toch, dan is een vrij dure taxirit de enige mogelijkheid om terug in Ajaccio te geraken (prijs op aanvraag).

Heen- en terugreis

Met het vliegtuig: Vlucht tot Ajaccio: op de luchthaven neem je een taxi (ca. € 30) of de pendelbus (vanaf € 8,5, ca. 15 tot 30 min) naar het treinstation van Ajaccio. Hier neem je de trein naar Corte in het binnenland. Er zijn een drietal treinen per dag waarvan twee in de namiddag; de laatste trein vertrekt rond 17 uur. Aankomst in Corte twee uur later. Check het uurschema van de treinen voor het boeken van je vluchten. 

Voor dienstregelingen van treinen en bussen op gans Corsica kan je op de website van Corsica Bus terecht. 

Met de wagen + ferry: Tot Nice of Marseille. Van daaruit zijn er rechtstreekse ferries naar Ajaccio. 

Vervoer tijdens de reis

Tijdens de reis zijn er een aantal verplaatsingen voorzien, hetzij per taxi of per bus, respectievelijk:

 • dag 2: taxi naar Scala di Santa Régina (20 min.) – inbegrepen
 • dag 3: taxi naar Col de Vergio - inbegrepen
 • dag 5: taxi naar Deux-Ponts - inbegrepen
 • dag 7: bus Piana – Ajaccio (ca. 2 uur) – niet inbegrepen: bus om 8u30 (ma – za van 1/9 – 30/6) aankomst in Ajaccio om 10u15. In juli en augustus is er een extra bus om 14u10 met aankomst om 15u45 in Ajaccio (ma – zo en feestdagen). Behalve in juli en augustus is een afreisdatum op maandag niet mogelijk tenzij je op dag 7 een taxi neemt.

Voor dienstregelingen van treinen en bussen in heel Corsica kan je op de website van Corsica Bus terecht.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 2 en 3 stappertjes. Wandelingen van 4,5 tot 6,5 uur met hoogteverschillen van max. 890 m stijgen en 1000 m dalen. Je wandelt meestal over vrij goede wandelpaden, maar soms ook over rotsachtig terrein met losse stenen. Tredzekerheid is aangeraden. De wandelingen zijn slechts matig en deels gemarkeerd, je kan daarom best overweg met een gps waarvoor je van ons de tracks ontvangt.

Bagagevervoer

Je bagage wordt vervoerd op wandeldagen. Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. Tijdens de verplaatsingen met het openbaar vervoer neem je zelf je bagage mee. 

Gelieve je bagage te beperken tot 1 zak van maximum 15 kg per persoon.

Kinderen

 • voor sportieve kinderen vanaf 12 jaar
 • veel zwemgelegenheid onderweg

Logies

Eenvoudige **-hotelletjes of chambres d’hôtes. Je verblijft in een tweepersoonskamer, meestal met privésanitair.

Maaltijden

In het programma staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • Het lunchpakket is niet inbegrepen maar kan je in het logies laten klaarmaken. In vele kleine dorpjes is er een kruidenierswinkel zodat je eventueel zelf je picknick kan samen stellen.
 • 3 x avondmaal inbegrepen in Calacuccia en in Evisa (2x). De overige avondmaaltijden zijn vrij te nemen op hotel of in een restaurantje in de buurt. Het avondmaal wordt gewoonlijk rond 20 u. opgediend. Het hotel in Calacuccia beschikt zelf niet over een restaurant, je eet dan ’s avonds in een restaurant in de buurt (op 350 m), deze maaltijd is wel inbegrepen.
 • De avondmaaltijden in Corte, Ajaccio, Piana en in Porto zijn nooit inbegrepen en vrij te nemen op restaurant of in het hotel.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren