Overslaan en naar de inhoud gaan

De medewerkers van Joker en Karavaan (de organisatie die o.a. onze reisbegeleiders opleidt) zijn zelf reizigers in hart en nieren, hoe kan het ook anders! En om die reiskriebels te stillen, moesten we vorige zomer wat dichterbij huis op reis. Maar ook daar zijn er gelukkig uitdagende bergwandelingen te vinden. Reis mee met Katrijn, Sarah, Joachim en Wouter, die vorige zomer op zoek gingen naar frisse berglucht in Duitsland en Zwitserland.  

Wandelen in de Sächsische Schweiz in Duitsland

Joachim, onze collega bij Karavaan, trok met zijn man naar Oost-Duitsland. Na wat citytrippen in Dresden en Leipzig, ging het richting het Saksische Zwitserland (Sächsische Schweiz). Ze wandelden er de tocht over de Malerweg, vlakbij de Tsjechische grens. Je wandelt er gedurende een goeie week over Duitslands mooiste route langs steile kloven met een koel microklimaat, uitgestrekte bossen, tafelbergen, watervallen, meren en de Elbe. De Malerweg (Schildersweg) is een historische route, want de kunstschilders van de 18de-eeuwse Romantiek vonden hun weg er al naartoe. En deze zomer dus ook Joachim: "Heerlijk onthaasten en wandelen op de Malerweg, in een voor ons ongekend stukje Duitsland, op slechts 7 u rijden van ons huis."

Bekijk de route van de individuele wandeltocht over de Malerweg

Hiken in het Zwarte Woud

Duitsland herbergt heel wat adembenemende wandelparadijzen. Zo trok Sarah, ook collega bij Karavaan, naar het Zwarte Woud. De leuze van de vakantie was rust, natuur en hiken. Het bleek een topcombinatie te zijn! Je hoeft helemaal niet ver te rijden om je eigen paradijs vol rust te beleven, zo stelde Sarah tevreden vast. 

Bekijk de individuele wandelreis door het zuidelijke Zwarte Woud (kies uit 5 of 8 dagen)

De Zwitserse Alpen in

Een groot deel van de vakantiefoto's van Wouter (Joker Gent) zijn op grote hoogte genomen, op pieken over de hele wereld. Dit jaar koos hij, gezien de omstandigheden, voor bergen dichter bij huis: die van Zwitserland. Samen met zijn vrouw volgde hij er een deel van de Via Alpina, een reeks langeafstandsroutes door de Alpen. De Via Alpina Green Trail, één van deze routes, loopt door Zwitserland. De hoogtemeters zijn indrukwekkend want je overbrugt soms 1500m onderweg van het ene dal naar het andere, maar wie wil kan ook gebruik maken van kabelbanen of pendelbussen. Dit koppel wilde natuurlijk voor de ultieme bergervaring gaan en ging dus gewoon hard core over het dak van Europa: te voet dus!

De kleppers op deze route zijn de Eiger, de Mönch en de Jungfrau, met hun besneeuwde bergtoppen. Tijdens het klimmen en dalen tussen gletsjers en groene valleien, kom je watervallen en canyons tegen. En in het geval van Wouter, ook onze collega Fré van Anders Reizen, die er één van hun programma's aan den lijve wilde ondervinden! Afsluiten deden Wouter en zijn vrouw in de bergen rond Zermatt (denk Matterhorn), een 100-tal kilometer verderop. 

Ook Katrijn van Joker Mechelen kon de lokroep van de Zwitserse bergen niet weerstaan. Zij koos dan weer voor het bredere plaatje: een roadtrip doorheen heel Zwitserland, waarbij ze de route van de Grand Tour volgde. Ook haar wandelavontuur liep langs spitse bergen en adembenemende watervallen. 

Nu al plannen maken en later reizen? Bekijk de individuele wandelreis door de Zwitsere Alpen van onze zusterorganisatie: wandelspecialist Anders Reizen >>

Zelf ook op avontuur dichtbij huis?

Misschien is dit ook interessant voor jou?