Overslaan en naar de inhoud gaan

Je wil actief een bestemming verkennen en een fiets zit voor jou best wel comfortabel. Echter zie je een volledige route uitdokteren niet zitten. Wij stippelden enkele fietsreizen in Europa voor je uit zodat je zorgeloos kan fietsen en optimaal kan genieten van de omgeving.

We zijn ervan overtuigd dat er meer dan één reden bestaat, waarom een fietsvakantie ook voor jou wel eens de ideale vakantie zou kunnen zijn!

1. De weg geraak je niet meer kwijt

Gedaan met tijd te verliezen en op de kaart of je gps te turen waar je nu precies heen moet. Bij aankomst in het hotel ontvang je een uitgebreid roadbook met het programma in detail. Op sommige reizen ontvang je zelfs een GPS waar alles op voorhand is ingesteld. Het geeft weer hoeveel km je die dag zal fietsen en of je je kuiten best nog eens stevig insmeert voor vertrek. Het aantal hoogtemeters - als die er zijn - worden dagelijks meegedeeld. Je wordt attent gemaakt op welke pijlen te volgen en welke te negeren. Of wanneer je een grindweg of geasfalteerde baan moet nemen. Wij geloven dus sterk dat verkeerd rijden bijna onmogelijk is.  

2. Mis geen enkel hoogtepunt

Op reis valt er altijd wel wat te beleven. Het aanbod is enorm, de keuze bijzonder lastig. Je beslist onderweg te stoppen en dat prachtig kasteel te bezoeken. Fantastische ervaring! Na 2 uur fietsen, nodigen aanlokkelijke borden je uit om wijn te proeven in het bekendste wijndomein van de streek. Maar helaas dwingt de tijd je om verder te fietsen. Bij elk van onze individuele fietsreizen, ontvang je een overzicht met wat er onderweg te zien is. Een huisgemaakte reisgids met suggesties met wat je zeker onderweg niet mag missen. Hoeveel tijd je moet voorzien voor een stop of bezoek om 's avonds niet in de problemen te geraken. Zo kies je op voorhand zelf welk museum jij de moeite vindt of welke streekspecialiteit jij absoluut wil proeven.

3. Fiets met het gezelschap dat jij zelf kiest

Op reis met een koppel vrienden? Of liever onderweg met je gezin? Alles kan. Ook voor wie liever alleen vertrekt zijn er heel wat mogelijkheden. Jij kiest met wie je fietst. Dus geen ander gezin in de buurt die dagelijks rond 15u op zoek gaat naar een ijsje. En al helemaal geen frustraties als jouw tempo hoger ligt dan de rest en je verplicht moet wachten. Of dat je alles moet geven om toch maar die koploper te kunnen bijbenen. Toch eerder een groepsbeest? Bekijk dan ons aanbod aan fietsvakanties in groep.

4. Reis wanneer jij dat wil

Het is simpel. Geef ons een datum en wij doen de rest. Er zijn geen vaste vertrekdata. Prijzen zijn gebaseerd op periodes. Doe bij ons een aanvraag en wij geven je zo snel mogelijk feedback of je fietsreis kan bevestigd worden. Alles hangt af van de beschikbaarheid in de door ons geselecteerde accommodaties. 

5. Doe alles op je eigen tempo

Je voelt 's morgens dat je sterke benen hebt en beslist wat langer van je uitgebreide ontbijt te genieten. Of je bent wel een stadsmens en wenst het centrum nog even te verkennen alvorens op het zadel te springen. Doe je liever meteen all the way tot het eindpunt van de dag of wissel je het fietsen liever af met onze aangeboden suggesties onderweg? Jij maakt je eigen keuzes!

6. Leer een bestemming écht kennen

Met de fiets reis je trager en maak je al makkelijker een praatje, toch? Bovendien kom je waarschijnlijk ook regelmatig wel eens een ander fietsliefhebber tegen en heb je alvast een gemeenschappelijk onderwerp om over te praten: de fiets. Of je verbroedert in de plaatselijke pub of op een zonovergoten terras. Dankzij het trager reizen zal je ook meer oog hebben voor detail. Zo mis je nog minder op je fietsvakantie!

7. Ter plaatse een fiets huren

Op de meeste bestemmingen bieden wij een oplossing voor iedereen die geen fiets heeft of wenst mee te nemen. Je hebt geen eigen fiets of eigenlijk heb je gewoon niet veel zin om die fiets achter op je wagen te monteren. Ook als je liever met de trein reist, is het voor jou al uitdagend genoeg om enkel op je reistas te letten. Je laat je fiets dus liever thuis. Geen probleem! Op bijna alle locaties kan je een gewone fiets of E-Bike huren aan aanvaardbare prijzen. Bij elke reis vermelden we onderaan bij 'Bijkomende info' of een fiets huren mogelijk is. 

 

8. Comfortabel fietsen in Europa

Kiezen voor een individuele fietsvakantie in Europa betekent ook kiezen voor comfort, kwaliteit en degelijkheid. Je fietst op meestal goed aangelegde fietspaden, al dan niet voorzien van bewegwijzering. De fietsen die je huurt zijn van een bijzonder degelijke kwaliteit. Een nachtrust wordt gegarandeerd doordat we steevast kiezen voor kwalitatieve accommodaties die de Europese standaard garanderen. Een probleem onderweg of een dringende dépannage is zo verholpen aangezien de fietsroutes zeer bereikbaar zijn. Regelmatig kom je onderweg ook drankgelegenheden tegen waardoor je gespaard blijft van het meezeulen van liters water op de fiets. Dus laten we stellen dat je met een fietsreis in Europa iedere ochtend zonder zorgen kan starten aan je fietsavontuur.

Overtuigd?

Neem dan een kijkje in ons fantastisch fietsaanbod voor individuele reizigers. Want elke fietsvakantie heeft zo wel zijn eigen redenen om er een topervaring van te maken.

Misschien is dit ook interessant voor jou?