Ons aanbod georganiseerde groepsreizen in Frankrijk brengt je naar het Franse vasteland, maar evengoed naar de wonderlijke natuur van het eiland Corsico of het everzeese Réunion.
Groepsreizen
Individuele rondreizen
Kies uit een groot aanbod fietsreizen en wandelreizen met je eigen reisgezelschap in alle regio' van Frankrijk.
Individuele reizen met huurwagen
Vluchten naar Frankrijk
Er zijn op dit moment geen promotarieven beschikbaar op deze pagina.
Partners
Over Frankrijk
De totale oppervlakte van Frankrijk bedraagt 643.801 km², dit is inclusief de overzeese gebieden Freans Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte en Reunion. Als we deze gebieden niet meerekenen, is de oppervlakte van Frankrijk 551.500 km².
Het Franse vasteland grenst aan België, Luxmburg, Duitsland, Zwitserland, Italië, Monaco, Spanje en Andorra.
Langs de kusten (buiten Bretagne) en in het noordoorsten liggen de laaggelegen gebieden, hoe meer men naar het centrum van het land gaat, hoe geaccidenteerder het terrein wordt. De Elzas en de Vogezen, tegen de Duitse grens, kennen toppen tot 1.400 m. Meer naar het zuiden komen we in de uitlopers van de Alpen met de Mont Blanc, 4.807 m, als hoogste top van het land en van Europa. De Pyreneeën vormen in het zuidwesten de grens met Spanje. In deze bergketen bevindt zich de hoogste waterval van Europa, de Grande Cascade de Gavarnie.
Wegens de uitgestrektheid van Frankrijk komen er verschillende vegetatiezones voor. In het noorden waren vroeger uitgestrekte wouden waarvan er nog enkele terug te vinden zijn zoals Compiègne bij Parijs en in Normandië. Meer naar het zuiden worden de bossen afgewisseld met heidegebied om verder over te gaan in wijngebieden en olijfgaarden tot citrusgaarden. Helemaal in het zuiden vindt men de maquis en de garrigue. In de berggebieden komen, eens boven de boomgrens, bergweides voor met vooral in de zomer prachtige bloemen. De nationale bloem van Frankrijk is de iris.
De fauna is vrij gelijkaardig met dat van ons. In de Pyreneeën en de Alpen komen nog een aantal wilde bruine beren voor. Typisch voor de Pyreneeën is de lammergier, de grootste Europese gier met een spanwijdte tot 3 meter. In de Elzas vindt men veel ooievaars. Het nationale dier van Frankrijk is de haan.
Frankrijk viert zijn nationale feestdag op de quatorze juillet, een herinnering aan de bestorming van de Bastille die het einde van de Franse monarchie inluidde. Sindsdien is Frankrijk voornamelijk een republiek geweest. Op 4 oktober 1958 werd de 5de Franse republiek gesticht.
In 2017 werd Emmanuel Macron verkozen als nieuwe president van Frankrijk. Een Franse president wordt door het volk verkozen voor een termijn van 5 jaar en kan maximaal 1 keer herkozen worden. De president stelt de premier aan en momenteel is dit Élisabeth Borne.
Het parlement bestaat uit 2 kamers, de Senate met 348 zetels en Assemblee Nationale met 577 zetels. In de senaat zijn er 328 zetels voorzien voor het vaste land en 10 zetels voor de overzeese gebieden. Senatoren worden voor 6 jaar verkozen, maar om de 3 jaar wordt één derde van de senatoren verkozen. In de Assemblee Nationale zijn er 555 zetels voor het vasteland en 22 voor de overzeese gebieden.
In Frankrijk wonen ongeveer 66,8 miljoen mensen waarvan een goede 3 miljoen in de overzeese gebieden. Frankrijk staat op de 2 plaats in Europa qua bevolkingsaantal, maar bijna helemaal onderaan de ladder naar bevolkingsdichtheid.
85% van de Fransen wonen in de steden. In Parijs telt meer dan 10 miljoen inwoners, Lyon is de 2de grootste stad met 1,6 miljoen inwoners op de voet gevolgd door Marseille.
Frankrijk telt een groot aantal inwoners uit de voormalige (Noord)Afrikaanse kolonies.
Frankrijk is het meest door toeristen bezochte land te wereld. Ieder jaar bezoeken bijna 80 miljoen toeristen Frankrijk.
De belangrijkste economische sector van Frankrijk is de dienstensector, goed voor bijna 80% van het bbp. Ook de industrie is belangrijk met als grootste exportproducten vliegtuigen, auto's, elektrische apparaten en natuurlijk wijn.
In Frankrijk betaalt men met de euro.
Sinds 1905 is er in Frankrijk een scheiding tussen kerk en staat. Daarvoor was het katholicisme de staatsgodsdienst, tussen 1309 en 1377 verbleven ook pausen in Frankrijk, meer bepaald in Avignon.
Nog steeds is het katholicisme de grootste godsdienst in Frankrijk, ongveer 80% van de inwoners noemt zich katholiek. Ongeveer 10% van de Franse bevolking bestaat uit moslims, vooral soennieten.
Er is geen tijdsverschil tussen Frankrijk en België.
In Frankrijk gebruiken ze dezelfde stekkers en voltage als in België. Geen nood dus om een wereldstekker mee te nemen.
Frankrijk deelt met de rest van Europa de algemene dreiging van terrorisme.
Naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Frankrijk hebben de Franse autoriteiten bijzondere maatregelen genomen, die kunnen leiden tot verscherpte grenscontroles en een versterking van de bewaking van gevoelige locaties. Maatregelen die het verkeer beperken kunnen worden genomen, ook wat het openbaar vervoer betreft, alsook beperking van parkeerruimte. Belgen ter plaatse dienen waakzaam te zijn, grote bijeenkomsten te vermijden en de richtlijnen van de lokale autoriteiten op te volgen.
Toeristen vormen geen specifiek doelwit van criminaliteit, maar opgelet voor zakkenrollers en diefstal in geparkeerde wagens, alsook voor diefstallen door motorrijders in wagens die in de file staan te wachten. In de grootsteden en voorsteden kunnen er ten tijde van betogingen spanningen optreden tussen de betogers en de ordediensten.