Overslaan en naar de inhoud gaan

We hebben een idyllische plek gevonden in het binnenland van Catalonië op 40 km van de kust. Een uurtje rijden ten zuiden van Barcelona.  De casa rural, uitgebaat door Vlamingen, ligt in het rustige dorpje Prenafeta, dat tegen het bergmassief van de Tossal Gros ligt. Geniet van het uitzicht op de vallei terwijl je relaxt op het zonneterras aan het zwembad of in de tuin. Een gemeenschappelijke keuken en woonkamer staat ter beschikking van de gasten en buiten kun je ’s avonds de BBQ aansteken.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (TH).

De hoogtepunten van deze reis

Geniet van de befaamde Catalaanse (h)eerlijke keuken.

Geniet van de befaamde Catalaanse (h)eerlijke keuken.

Ontspan in de tuin of aan het zwembad van de Casa Rural.

Ontspan in de tuin of aan het zwembad van de Casa Rural.

Ontdek het modernistische Reus en het fantastische Tarragona onder begeleiding.

Programma

Programma

A Dag 1
Prenafeta: Transfer en welkomstdrankje

Wij halen je op in de luchthaven van Reus of in het treinstation St Vincent Calders.  In een 30-tal minuutjes ben je in het kleine, typische Catalaanse dorpje Prenafeta.  Hier kom je helemaal tot rust en geniet je van je zwembad en de omgeving. Avondeten in de casa rural. (D)

 

B Dag 2
Montblanc en Cava

Na het ontbijt trekken we er op uit naar het middeleeuwse Montblanc.  We maken je wegwijs in het oude stadsgedeelte. Vrije tijd voor eigen verkenning.  In een lokaal restaurant geniet je van een Catalaanse maaltijd. In de namiddag rijden we samen naar een bodega voor een Cava-proeverij.  Je zal versteld staan over de grote variëteit. Terugkeer naar de casa rural en avondeten. (O L D)

C Dag 3
Vallei van Montblanc

Relaxen aan het zwembad of een je maakt een uitgestippelde wandeling langsheen het massief van de Tossal Gros, Lilla en Vilaverde naar Montblanc. Het wandelpad loopt langs bergpaden, pistes, verlaten wegen en doorheen enkele authentieke dorpjes. Je krijgt een lunchpakket mee, want je bent een hele dag onderweg, waarvan een 6-tal uur wandeltijd; uiteraard heb je ook voldoende tijd om de dorpjes Lilla en Villaverde te bezoeken.  Avondmaal in Montblanc. Transfer naar de casa rural. (O L D)

D Dag 4-6
Vrije dagen voor eigen exploratie

Ontbijt. Genieten van het zwembad, of zelf uitstappen maken in een boeiende omgeving. (O)

E Dag 7
Tarragona en Reus

Na het ontbijt gaan we met openbaar vervoer naar Tarragona.  Onder begeleiding bezoek je de Romeinse overblijfselen, zoals het amphiteater en oude gewelven van het Romeinse circus.  Op een terrasje genieten we van een typische maaltijd.  Per trein rijden we samen naar Reus. We maken er de modernistische wandelingen. Indien gewenst kan je het het Gaudi-museum bezoeken (inkomgelden niet inbegrepen). Terugkeer naar Prenafeta en avondmaal. (O L).

F Dag 8
Casa Rural

Ontbijt en transfer naar de luchthaven van Reus of St Vincent Calders. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle vermelde maaltijden (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Alle logies
 • Excursie naar Tarragona en Reus
 • Nederlandstalige begeleiding tijdens de excursies zoals vermeld in het dag-aan-dagprogramma
 • Alle transport zoals beschreven in het dag-aan-dagprogramma
 • Lokale taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Alle overige niet vermelde maaltijden
 • Alle andere niet vermelde uitgaven
 • Reis- en Annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Prijzen

Prijzen op basis van meerdere samenreizende personen. Prijs voor singles: op aanvraag.

Toeslagen :

1/7 – 31/8/2024: € 200 pp

Extra:

 • Workshop Paella: € 95 pp (minimum 2 deelnemers per workshop)

 

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren