Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie Corsica zegt, denkt meteen aan de GR20. Dit ‘Grote Route pad’ is één van de bekendste en strafste van Europa, een uitdaging voor elke hiker! Tijdens deze stevige expeditie trekken we 6 dagen op het noordelijke en meest spectaculaire deel van deze trail. Zoals het een expeditie betaamt, dragen we onze bagage zelf, slapen doen we in tenten aan de hutten. Na 6 dagen komen we terug aan de kust waar we ons zweet afspoelen in de azuurblauwe zee.

De hoogtepunten van deze reis

Corsica GR20

De machtige uitzichten van de befaamde GR20

Corsica GR20

Samen kamperen in de ongerepte natuur

Calvi Corsica groepsreis

Genieten aan de kust 

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1
Naar de start van de trekking

We vliegen naar Corsica, waar een gecharterd busje ons naar de Col De Verghio brengt.

2 Dag 2-7
6-daagse trekking op de GR20

Gewapend met stapschoenen en een goedgevulde rugzak ruilen we de bewoonde wereld voor een stevige en uitdagende trektocht langs het meest noordelijke deel van de legendarische GR20. Zes dagen lang de zwaarste Grande Randonnée van Europa volgen staat garant voor overweldigende en afwisselende natuurpracht!

We stappen langs de waterval van de Radule naar de Refuge de Ciottulu di i Mori, van waar we een stuk van de Paglia Orba (2.525 m) beklimmen, tot we een indrukwekkend zicht hebben op de 'doorboorde' Capu Tafunatu. Ons pad loopt vervolgens naar de Refuge de Tighjettu en langs de flanken van de Monte Cinto, met zijn 2.706 meter de hoogste berg van het eiland. Zij die een extra uitdaging niet uit de weg willen gaan, kunnen de top zelf op hun palmares zetten.

Na de Bocca a i Stagni (2.010 m) en het bergmeer van Muvrella krijgen we de azuurblauwe Middellandse Zee in het vizier. Maar we gaan eerst nog langs de hangbrug van Spasimata, de Refuge de Carozzu en de Refuge d’Orto di Piobbu vooraleer opnieuw de bewoonde wereld te bereiken in Calenzana. Van daaruit zakken we af naar Calvi of L'île-Rousse, waar we na alle inspanningen en zweet een frisse duik in zee kunnen nemen. 's Avonds genieten we dan van een uitgebreide maaltijd op één van de vele terrasjes die deze havenstadjes rijk zijn.

3 Dag 8-9
Bezoek aan L'île-Rousse of Calvi en terug naar Bastia

De voorlaatste dag staat in het teken van dolce far niente op het strand of een verkenning van de historische binnenstad van Calvi en een terugblik op de sportieve prestaties van de afgelopen week. Wie ook hier sportief iets 'dieper' wil gaan, kan zich wagen aan een heuse doopduik (facultatief). De laatste dag charteren we een busje naar de luchthaven van Bastia en wacht ons de terugvlucht naar Charleroi.

Data en prijzen

Vertrek: 15/06/2024
Terug: 23/06/2024
Basisprijs: €585
+ 550 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-251
26-355
36-452
56-651
Geslacht
mannen7
vrouwen2
Vertrekvergadering op: 11/05/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/10/2023
Vertrek: 07/09/2024
Terug: 15/09/2024
Basisprijs: €730
+ 550 EUR budget
al 4 boekingen
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-251
26-351
36-451
46-551
Geslacht
mannen3
vrouwen1
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024
Vertrek: 14/06/2025
Terug: 22/06/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 06/09/2025
Terug: 14/09/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Charleroi - Ajaccio en Bastia - Charleroi 
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Gebruik van kampeermateriaal
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Btw en bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

 

 • Deze reis is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
 • Door de meerdaagse tocht met rugzak (volledige bepakking) en het ruwe terrein vereist deze reis een uitstekende lichamelijke conditie.
 • Tredzekerheid en ervaring met rugzaktrekkings is noodzakelijk. 

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 24 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Corsica heb je een identiteitskaart nodig, minimaal 3 maanden geldig bij aankomst.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Vervoer ter plaatse

Alle verplaatsingen doen we met de bus of al liftend mee met auto's. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 15/06/2024

Vertrek
Aankomst
CHARLEROI - BRU SOUTH 15/06/24 - 18:10
AJACCIO - NAPOLEON BONAPARTE 15/06/24 - 19:55
BASTIA - PORETTA INT. 23/06/24 - 10:25
CHARLEROI - BRU SOUTH 23/06/24 - 12:10

Reis met vertrek op 07/09/2024

Vertrek
Aankomst
CHARLEROI - BRU SOUTH 07/09/24 - 18:10
AJACCIO - NAPOLEON BONAPARTE 07/09/24 - 19:55
BASTIA - PORETTA INT. 15/09/24 - 10:25
CHARLEROI - BRU SOUTH 15/09/24 - 12:10
Bagagelijst

Zowel tijdens als na de trekking voorzien we meestal ons eigen eten. We dragen al het eten voor de trekking mee in onze rugzak.

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

 • Grote rugzak +/- 65l
 • Warme slaapzak
 • Goede stapschoenen (type B)
 • Degelijke regenjas en regenbroek
 • Degelijke wandelbroek
 • Thermisch ondergoed
Maaltijden

Gedurende de hele reis wordt er gekampeerd: op plaatselijke campings (elementair comfort), bij berghutten (elementair comfort) of onder de blote hemel. Van de deelnemers wordt een actieve inzet gevraagd voor alle kampeeractiviteiten (opzetten tenten, koken, afwassen,...). Joker zorgt voor degelijk kampeermateriaal. Uitzonderlijk logeren we misschien eens in een goedkoop hotelletje of een gîte met elementair comfort. Afhankelijk van het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde ‘tenten’-indeling soms onvermijdelijk. Meestal stimuleren wij een wisselende tentenverdeling.

Logies

Gedurende de hele reis wordt er gekampeerd: op plaatselijke campings (elementair comfort), bij berghutten (elementair comfort) of onder de blote hemel. Van de deelnemers wordt een actieve inzet gevraagd voor alle kampeeractiviteiten (opzetten tenten, koken, afwassen,...). Joker zorgt voor degelijk kampeermateriaal. Uitzonderlijk logeren we misschien eens in een goedkoop hotelletje of een gîte met elementair comfort. Afhankelijk van het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde ‘tenten’-indeling soms onvermijdelijk. Meestal stimuleren wij een wisselende tentenverdeling.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. 

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is alleen geschikt voor personen met een uitstekende lichamelijke conditie om volgende redenen:

 • Meerdaagse trekking
 • Per dag stappen we 5 tot 8u
 • Tot 1000 hoogtemeters per dag
 • Stevig klimwerk via smalle paden en over rotsen => niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees
 • Dragen van eigen bagage, eten, kookmateriaal, … reken op een rugzak van minstens 15 kg
 • Beperkt comfort en weinig privacy (slapen in tenten)
 • We koken ons eigen potje aan de hutten
 • Vaak warme tot zeer warme temperaturen
Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Van juni tot september zitten we in volle zomerseizoen, meestal warm (tot 30°C en meer) en droog overdag, koud ’s avonds in de bergen. Af en toe breekt er wel eens een fiks onweer los. Zowel de mogelijke hitte als regen verzwaren de reis aanzienlijk!

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
corsica expeditie

Wat andere reizigers vinden

Deze stap in de natuur bleek een stap in een oase van vrijheid! Een beleving waaruit de hechtheid van onze groep bleek. Hoogtes, laagtes, oneffenheden, alle mogelijke hindernissen, uitdagingen... namen we met een glimlach en onder begeleiding van een schitterende gast, een van ons, een vriend.

Elien Ameye

Ik herinner me nu opnieuw waarom ik dit zo leuk vond. Geen sociale media, gewoon doen waar je mee bezig bent: wandelen, voor eten zorgen en een goed slaapplekje vinden. Back to basics!!!

Kim Van Osselaer

Het was de perfecte reis op het perfecte moment, met leuke mensen in een prachtig land. We hebben met z'n allen zwaar afgezien, maar het was meer dan de moeite waard!

Barbara

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".