Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 10-daagse rondreis langs een van de mooiste kusten van Noord-Spanje, reis je van de Baskische cultuurstad Bilbao naar het groene kustgebied van Cantabrië. Je maakt een wandeling rond de helderblauwe meren van Lago de Covadonga vooraleer je gaat uitwaaien in La Coruna. Tot slot reis je naar bedevaartsoord Santiago de Compostela waar, net zoals voor vele pelgrims, het eindpunt ligt van je tocht.

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (IM).

 

De hoogtepunten van deze reis

Guggenheim Bilbao

Bezoek het spraakmakende Guggenheim Museum in Bilbao.

Covadonga

Wandel rond de helderblauwe gletsjermeren van Lago de Covadonga.

Reis mee naar Costa Verde, de meest groene regio in Spanje!

Programma

Programma

A Dag 1-2
Bilbao

Bij aankomst in Bilbao haal je je huurwagen op om naar je hotel te rijden. Bilbao is een bruisende stad met een combinatie van oude Baskische elementen en hedendaagse cultuur.

Ga wandelen in de oude Casco Viejo wijk, met tal van sfeervolle pleintjes en smalle straatjes en bezoek het indrukwekkende en bijzonder vormgegeven Guggenheim-museum.

Overnachting in Bilbao.

B Dag 3
Bilbao – Santillana del Mar
126 km  -  01u30

Vandaag rijd je het traject langs de Cantabrische kust tot aan Santillana del Mar, een goed bewaard middeleeuws dorp uit de negende eeuw. Vanuit Santillana del Mar kun je een replica van de grotten van Altamira bezoeken. De originele grotten werden ontdekt in 1879 en door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Overnachting in Santaillana del Mar.

C Dag 4-5
Santillana del Mar – Gijon
153 km  -  01u40

Vandaag kan je een bezoek brengen aan Cangas de Onis, gelegen aan de voet van de  de bergketen ‘Nationaal Park Picos de Europa’ gelegen op 25 km van de Cantabrische kust. Ook het heiligdom en bedevaartsoord van Covadonga waar de reconquista of de Christelijke herovering van de Moren begon kan je gaan bezoeken. 

Hierna ga naar Gijon, gelegen in Asturië, een historische stad met een grote haven en een 5 km lang strand in de baai van San Lorenzo. Tussen het strand en de haven ligt de visserswijk Cimadevilla, het oude stadscentrum met steile straten vol cidercafés, leuke restaurants en tapabars .

Overnachting in Gijon.

 

D Dag 6-7
Van Gijon naar La Coruña
282 km  -  02u50

Vandaag rijd je naar La Coruña in Galicië. Geniet onderweg van de mooie groene landschappen, de kleine dorpjes en de uitgestrekte stranden. 

De haven van La Coruña, is de grootste haven van Europa op het gebied van de handel in verse vis en zeevruchten. In La Coruña heb je tal van historische gebouwen, kloosters, kerken, het prachige Plaza de Maria Pita, grote boulevards en kleine steegjes. 

Overnachting in La Coruña.

 

E Dag 8-9-10
La Coruña – Santiago de Compostella
75 km  -  01u00

Vandaag ga je naar bedevaartsoord Santiago de Compostella, UNESCO-Werelderfgoed. Het is het eindpunt van de pelgrimstocht ‘Camino de Santiago’. Bezoek de romaanse kathedraal, de pleinen, kerken, kloosters en de vijfhonderd jaar oude universiteit.  De hele stad ademt grandeur, geschiedenis en cultuur uit. 

Op dag 9 doe je een dagtuitstap langs de ria’s van Galicië, brede inhammen waarlangs de zee het land binnenspoelt. Ze zorgen voor de betoverende schoonheid van deze kustregio. Je kan ook de vismarkt in Muros bezoeken, een authentiek en idyllisch vissersdorpje. Ook Cambados, de sfeervolle hoofdstad van het wijndomein Rias Baixas is een interessante stopplaats.

Overnachting in Santiago de Compostela.

Het programma eindigt op dag 10. Na het inleveren van je huurwagen neem je de terugvlucht naar huis.

 

 

 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 9 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt

Niet inbegrepen

 • Transport naar Bilbao en terug vanuit Santiago
 • Huurwagen
 • Overige maaltijden, toegangsgelden en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels

 • Hotel Barcelo Bilbao Nervion
 • Parador de Santillana Gil Blas
 • Hotel Abba Gijon
 • Hotel Pazo do Rio, La Coruna
 • Capitol Boutique Hotel, Santiago de Compostela

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren