Overslaan en naar de inhoud gaan

Corsica dat is wandelen en actie met de grote A. Niet alleen is er de beruchte GR20, dit eiland vol bergen, bossen, stranden en baaien heeft alles om de sportieveling uit te dagen. Tijdens de 1ste week hiken we 6 dagen van hut naar hut. Na een rustdag in Corte gaan we er de 2de week weer stevig tegen aan met tal van uitdagende sportieve activiteiten: canyoning, fietsen, snorkelen, dagtochten, watersporten,…

Ons zweet spoelen we af met een duik in de azuurblauwe zee.

De hoogtepunten van deze reis

t

Stappen op de befaamde GR20.

Foto Gunter Lauwers

De boottocht naar Capu Rossu

t

Het halen van de top tijdens de pittige fietstocht

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1
Ajaccio

We komen aan in Ajaccio, de geboorteplaats van Napoleon. Met een bergtreintje doorkruisen we het mooie berglandschap richting Corte, het kloppend hart van Corsica.

2 Dag 2-7
6-daagse trekking van de Gorges du Tavignano tot Vizzavona

Voorzien van stevige stapschoenen en een goedgevulde rugzak vatten we onze tocht aan, klimmend en dalend langs oude muilezelpaden. Al van bij het vertrek in de Gorges du Tavignano is de tocht spectaculair. Af en toe stoppen we onderweg om even af te koelen in een riviertje of de schaduw op te zoeken onder de naaldbomen. Gedurende 2 dagen stappen we op de Mare a Mare-route en de overige dagen volgen we de GR20, de bekendste en beruchtste Grande Randonnée van Europa. Van op de Brèche de Capitello (2.225 m) hebben we een adembenemend uitzicht op de bergmeren Lac de Capitello en Lac de Melo. Tijdens de trekking slapen we in tenten die we huren aan de berghutten. Zo moeten we onze tenten niet meedragen.

3 Dag 8-10
Van Corte naar L'île Rousse

In Corte komen we terug op adem na de geleverde inspanningen en verkennen we de eeuwenoude bovenstad. Even maar, want er staat al snel een spettererende canyoning op het programma. Daarna trekken we verder naar de kust, waar L'île Rousse zich perfect leent voor een uitdagende fietstocht in de Balagne of een dagtocht door de Désert des Agriates. Waterratten kunnen hier kiezen voor een duikinitiatie in de azuurblauwe zee (facultatief).

4 Dag 11-14
Palet van sportieve mogelijkheden in Porto en omgeving

We zakken via Calvi stilaan terug af richting het zuiden, naar Porto. Mogelijk zijn een stevige dagtocht door de Gorges de Lonca, een beklimming van de Capu d'Ortu (1.294 m) of een boottocht naar het reservaat van Scandola of Capu Rossu (facultatief). De taaie klim naar Les Calanches is dan weer spek voor de bek voor fietsliefhebbers. 

5 Dag 15
Ajaccio

We nemen de bus naar Ajaccio, waar onze terugvlucht naar Charleroi wacht.

Vertrekdata en prijzen

De prijzen op de website zijn richtprijzen. Boek je vroeg, dan kunnen we jou de goedkoopste prijs garanderen. Lees hier hoe dit werkt.

Vertrek: 04/09/2020
Terug: 19/09/2020
Eco
Bij deze afreis kies je voor minder vliegen
Basisprijs: €750
+ 675 EUR budget
1 boeking
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekvoordeel t.e.m. 31/01/2020

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Charleroi - Ajaccio en terug (enkel voor de reis van juli)
 • Trein Brussel - Marseille en ferry naar Ajaccio en lijnvlucht Ajaccio - Charleroi (enkel voor de reis van september)
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Gebruik van de Joker-tenten en kampeermateriaal
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

 • Deze reis is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
 • Door de meerdaagse tocht met rugzak (gedeelte eigen bagage en eten) en het ruwe terrein vereist deze reis een uitstekende lichamelijke conditie.
 • De septemberreis duurt 1 dag langer omdat we voor de heenreis kiezen voor trein en (nacht)ferry. Voor de terugreis nemen we een lijnvlucht.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 26 / 02 / 2020
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie. Hoe we dat allemaal concreet maken op deze reis, dat lees je hieronder. Tijdens de 6-daagse trekking genieten we samen en volledig te voet van de woeste maar bloedmooie berglandschappen. De beleving als groep maar ook de ontmoetingen met andere, soms doorwinterde hikers op de moeder aller GR's zijn bijzonder. Na de trekking exploreren we volop de andere (facultatieve) sportieve activiteiten die "l'île de beauté" te bieden heeft: fietsen, canyoning, rotsklimmen, dagtochten, snorkelen en duiken... en dat alles in sterk wisselende maar steeds adembenemende landschappen.

Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen. Specifiek voor deze reis werden volgende 'duurzame' keuzes gemaakt. Tijdens onze trekking door het "Parc Naturel Régional de Corse" genieten we van indrukwekkende bergpassen en vergezichten maar steeds met respect voor de natuur waar we doorheen trekken. We overnachten op de voorziene bivakplaatsen of in de vaste refuges op de GR20 en we nemen ons afval terug mee naar beneden. Op die manier houden we onze voetafdruk klein.

Ook na de trekking verplaatsen we ons maximaal op een duurzame wijze door het gebruik van openbaar vervoer en in het bijzonder de Corsicaanse bergtrein, die al een attractie op zich is.

Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken. Hoe we tijdens de reis kansen creëren om mensen te leren kennen, dat lees je hier. Vooral de ontmoetingen met doorwinterde hikers, onervaren stappers die hun grenzen verleggen en andere gelijkgestemden tijdens de trekking op de mythische GR20, blijven hangen.

Tijdens de tweede week leren we ongetwijfeld de eilandbewoners zelf wat beter kennen.

Documenten

Voor Frankrijk volstaat je geldige Belgische identiteitskaart.

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist of neem contact op met je Joker-reiskantoor.

Transport
Heen en terug

Vaak vliegen we naar de reisbestemming, maar minibus of trein kunnen ook. Kies je voor een reis met een vlucht dan is het goed om weten dat Joker samenwerkt met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. We raden je aan om de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren door middel van een bijdrage aan BOS+ (www.joker.be/bosplus).

Het gebeurt dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen. De vluchturen die je hieronder vindt, of die worden aangevuld van zodra ze beschikbaar zijn, zijn indicatief en geven bij wijziging geen recht op annulering. Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. Ook eventuele info over minibus, huurwagens of trein vind je hieronder.

Tijdens de juli-reis vliegen we met Air Corsica rechtstreeks van Charleroi naar Ajaccio (en omgekeerd).

Tijdens de september-reis nemen we vanuit Brussel de TGV naar Marseille en van daaruit de ferry naar Ajaccio. Voor de terugreis vliegen we met Air Corsica rechtstreeks vanuit Ajaccio naar Charleroi.

Vluchturen

Reis met vertrek op 04/09/2020

Vertrek
Aankomst
AJACCIO - CAMPO DELL ORO 19/09/20 - 10:45
CHARLEROI - BRU SOUTH 19/09/20 - 12:35
Ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus of gecharterde minibus, auto, te voet, …). De keuze voor openbaar of gecharterd vervoer hangt af van de plaatselijke omstandigheden. Wanneer het risico bestaat dat we de schaarse plaatsen van de lokale bevolking inpalmen op de bus, dan kiezen we voor gecharterd vervoer. Ook dat is verantwoord transport.

specifiek voor deze reis

De enige manier om het woeste noordwesten van Corsica optimaal te ervaren is te voet en dat is precies wat we doen tijdens onze 6-daagse trekking. Daarnaast verplaatsen we ons voornamelijk met bus of trein en zelfs - ja hoor, op Corsica werkt dit nog prima - al liftend!

Logies

We overnachten in kleine hotels en bij een aantal reizen in tenten. Ook een combinatie van beide is mogelijk. De hotels, pensions of – bij een aantal reizen – campings zijn veelal in handen van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie. De logementen worden in naam van Joker door de reisbegeleider gereserveerd waardoor hij/zij impact heeft op het verloop van de reis. Daardoor kunnen de logies verschillen van reis tot reis. De overnachtingen betalen de deelnemers ter plaatse vanuit het budget. Doorgaans variëren de logementen van basic, charmant tot wat meer comfortabel, afhankelijk van het plaatselijke aanbod. Meestal slapen we in 2- of 3-persoonskamers, maar ook 4- of meerpersoonskamers kunnen voorkomen. Een regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk.

specifiek voor deze reis

Gezien de hoge prijzen voor pensions en hotels in het hoogseizoen en het warme (soms hete) zomerweer, wordt er de gehele reis gekampeerd: op plaatselijke campings (elementair comfort), aan berghutten (elementair comfort) of onder de blote hemel (geen comfort). Van de deelnemers wordt een actieve inzet gevraagd voor alle kampeeractiviteiten (koken, afwassen,...).

Joker zorgt voor tenten, gasvuurtjes en kookpotten. Voor het overige kampeermateriaal (borden, tassen, plastic bestek, slaapzak...) moet je zelf zorgen. Aan de berghutten huren we tenten, inclusief slaapmatjes. Zo moeten we ze niet meedragen in onze rugzak tijdens onze trektocht en houden we die wat lichter.

Maaltijden

Lokale restaurantjes die ons tegen een redelijke prijs 'streekspecialiteiten' serveren zijn dé plaatsen om een land niet alleen te bekijken maar letterlijk te ruiken en te proeven.

Culinaire specialiteiten voor deze reis zijn: Frisse geiten- en schapenkaas, artisanaal bereide charcuterie, pizza's en pasta's, heerlijke wijnen en niet te vergeten: een uniek Corsicaans kastanjebier.

Tijdens de trekking voorzien we zelf in ons proviand en koken we ons potje aan de berghutten, waarbij we deels gebruik maken van droogvriesvoeding.

Bagage

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige info over de bagage krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

 • rugzak (±65L) met inwendig frame
 • warme slaapzak, liefst met kap
 • stevige ingelopen bergschoenen met enkelsteun én degelijk profiel
 • goede wandelsokken, geen katoen, zonder of met platte naden
 • evt. stapstokken
 • degelijke regenjas en regenbroek (van ‘ademende’ type)
 • waterzak met drinkslurf of een drinkbus van minimum 1,5 liter
 • bord of gamel, beker en PLASTIC bestek, licht en onbreekbaar
 • zakmes, aansteker of lucifers
 • een of meerdere warme truien (fleece is ook warm als het nat is geworden)
 • thermisch ondergoed
 • muts, handschoenen en een sjaal, eventueel in fleece
 • zwemkledij
 • waterbestendige sandalen, type Teva
 • trekkingsbroek(en) met afritsbare pijpen, géén jeans
 • T-shirt of hemd met lange mouwen, bescherming tegen zon en muggen, lippenstift
 • biologisch afbreekbare tandpasta, zeep, shampoo
 • wc-papier
 • EHBO-set: met oa Compeed, sporttape en persoonlijke medicatie
 • trekkershanddoek
 • oordoppen en ooglappen
 • voedzame extra’s (granenrepen ed.)
 • zonnebril, zonnepet en/of sjaaltje
 • zaklamp en reservebatterijen; verrekijker
 • compact gezelschapsspel, reisgids en/of ander leesboek
 • diepvrieszakjes: om kleren te verpakken, dienen ook als waterdichte sok
 • biologisch afbreekbaar handwasmiddel, enkele wasknijpers en een stuk touw
 • een slaapmatje
 • DuckTape (platte reisverpakking)
 • een vuilniszak

Joker voorziet het gemeenschappelijk materiaal zoals tenten, kookpotten en gasbrandertjes. Let er bij het pakken dus op dat je ongeveer 1/3 van je rugzakinhoud reserveert voor dit groepsmateriaal en eten.

Probeer het gewicht te beperken!

Geldzaken
Budget ter plaatse

Het budget ter plaatse bedraagt 675 euro.

Neem zeker een stuk van het budget cash mee. Tijdens de trekking komen we immers geen geldautomaten tegen.

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een redelijke fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

De hoogte van die fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budgetbedrag is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Je inenting tegen TETANUS kan je maar beter in orde hebben.

Om zonnebrand en hitteslag te vermijden, zijn een petje of hoofdeksel en zonnebril, zeker in de bergen, een must. Goed insmeren met zonnecrème, zeker tijdens de trekking en tijdens de outdoor activiteiten in de buurt van water, is sterk aangeraden. Indien men gevoelig is aan hitte moet men veel water drinken en de verloren zouten en mineralen vervangen. ORS of een ander product, op te lossen in het drinkwater, kan soelaas brengen en is verkrijgbaar bij elke apotheker.

Voor mensen met gevoelige voeten (blaren, oververhitting,...): voorzie een klein kitje met wat materiaal om je voeten te verzorgen.

Conditie

Voornamelijk vanwege de 6-daagse trektocht is een goede fysieke conditie vereist! Deze reis is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Reisperiode en klimaat

We reizen in het hoogseizoen wat aan de kust een gezellige drukte met zich meebrengt in deze periode. Een zeebriesje en de Middellandse Zee brengen daarentegen de nodige verkoeling bij het zonnige, soms bloedhete zomerweer. In de bergen zijn de temperaturen - vooral 's nachts - aangenaam maar overdag loopt het kwik vaak op. Bergen zijn onberekenbaar en regen of een onweersbui vallen niet uit te sluiten, maar zorg dus vooral voor zonnecrème, een petje en een zonnebril!

De reisbegeleider

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Een gids is hij niet: voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een leuk restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een leuke activiteit.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig (met uitzondering van de reis naar Indonesië, met reiscode IDAJ, die wordt begeleid door een lokale, Engelstalige ViaVia-medewerker) en werden geselecteerd en opgeleid door vzw Karavaan. De Karavaan-opleiding is gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. De opleiding legt vooral de nadruk op contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur, praktische vaardigheden en theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Gebruik van je gegevens

Bij boeking vragen we je naar je e-mailadres. We maken van dit adres enkel gebruik om je info te bezorgen over de door jou geboekte reis of om je de link naar het feedbackformulier te sturen.

Over Frankrijk
Geografie

De totale oppervlakte van Frankrijk bedraagt 643.801 km², dit is inclusief de overzeese gebieden Freans Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte en Reunion. Als we deze gebieden niet meerekenen, is de oppervlakte van Frankrijk 551.500 km².

Het Franse vasteland grenst aan België, Luxmburg, Duitsland, Zwitserland, Italië, Monaco, Spanje en Andorra.

Langs de kusten (buiten Bretagne) en in het noordoorsten liggen de laaggelegen gebieden, hoe meer men naar het centrum van het land gaat, hoe geaccidenteerder het terrein wordt. De Elzas en de Vogezen, tegen de Duitse grens, kennen toppen tot 1.400 m. Meer naar het zuiden komen we in de uitlopers van de Alpen met de Mont Blanc, 4.807 m, als hoogste top van het land en van Europa. De Pyreneeën vormen in het zuidwesten de grens met Spanje. In deze bergketen bevindt zich de hoogste waterval van Europa, de Grande Cascade de Gavarnie.

Fauna en flora

Wegens de uitgestrektheid van Frankrijk komen er verschillende vegetatiezones voor. In het noorden waren vroeger uitgestrekte wouden waarvan er nog enkele terug te vinden zijn zoals Compiègne bij Parijs en in Normandië. Meer naar het zuiden worden de bossen afgewisseld met heidegebied om verder over te gaan in wijngebieden en olijfgaarden tot citrusgaarden. Helemaal in het zuiden vindt men de maquis en de garrigue. In de berggebieden komen, eens boven de boomgrens, bergweides voor met vooral in de zomer prachtige bloemen. De nationale bloem van Frankrijk is de iris.

De fauna is vrij gelijkaardig met dat van ons. In de Pyreneeën en de Alpen komen nog een aantal wilde bruine beren voor. Typisch voor de Pyreneeën is de lammergier, de grootste Europese gier met een spanwijdte tot 3 meter. In de Elzas vindt men veel ooievaars. Het nationale dier van Frankrijk is de haan.

Staatsvorm

Frankrijk viert zijn nationale feestdag op de quatorze juillet, een herinnering aan de bestorming van de Bastille die het einde van de Franse monarchie inluidde. Sindsdien is Frankrijk voornamelijk een republiek geweest. Op 4 oktober 1958 werd de 5de Franse republiek gesticht.

In 2017 werd Emmanuel Macron verkozen als nieuwe president van Frankrijk. Een Franse president wordt door het volk verkozen voor een termijn van 5 jaar en kan maximaal 1 keer herkozen worden. De president stelt de premier aan en momenteel is dit Edouard Philippe.

Het parlement bestaat uit 2 kamers, de Senate met 348 zetels en Assemblee Nationale met 577 zetels. In de senaat zijn er 328 zetels voorzien voor het vaste land en 10 zetels voor de overzeese gebieden. Senatoren worden voor 6 jaar verkozen, maar om de 3 jaar wordt één derde van de senatoren verkozen. In de Assemblee Nationale zijn er 555 zetels voor het vasteland en 22 voor de overzeese gebieden.

Bevolking

In Frankrijk wonen ongeveer 66,8 miljoen mensen waarvan een goede 3 miljoen in de overzeese gebieden. Frankrijk staat op de 2 plaats in Europa qua bevolkingsaantal, maar bijna helemaal onderaan de ladder naar bevolkingsdichtheid.

85% van de Fransen wonen in de steden. In Parijs telt meer dan 10 miljoen inwoners, Lyon is de 2de grootste stad met 1,6 miljoen inwoners op de voet gevolgd door Marseille.

Frankrijk telt een groot aantal inwoners uit de voormalige (Noord)Afrikaanse kolonies.

Economie

Frankrijk is het meest door toeristen bezochte land te wereld. Ieder jaar bezoeken bijna 80 miljoen toeristen Frankrijk.

De belangrijkste industriën van Frankrijk zijn de dienstensector, goed voor bijna 80% van het bbp. Ook de industrie is belangrijk met als grootste exportproducten vliegtuigen, auto's, elektrische apparaten en natuurlijk wijn.

In Frankrijk betaalt men met de euro.

Religie

Sinds 1905 is er in Frankrijk een scheiding tussen kerk en staat. Daarvoor was het katholicisme de staatsgodsdienst, tussen 1309 en 1377 verbleven ook pausen in Frankrijk, meer bepaald in Avignon.

Nog steeds is het katholicisme de grootste godsdienst in Frankrijk, ongveer 80% van de inwoners noemt zich katholiek. Ongeveer 10% van de Fransen is moslims, voor soennieten.

Lokale gebruiken en gewoonten
Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Frankrijk en België.

Elektriciteit

In Frankrijk gebruiken ze dezelfde stekkers en voltage als in België. Geen nood dus om een wereldstekker mee te nemen.

Veiligheid

Frankrijk deelt met de rest van Europa de algemene dreiging van terrorisme.

Naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Frankrijk hebben de Franse autoriteiten bijzondere maatregelen genomen, die kunnen leiden tot verscherpte grenscontroles en een versterking van de bewaking van gevoelige locaties. Maatregelen die het verkeer beperken kunnen worden genomen, ook wat het openbaar vervoer betreft, alsook beperking van parkeerruimte. Belgen ter plaatse dienen waakzaam te zijn, grote bijeenkomsten te vermijden en de richtlijnen van de lokale autoriteiten op te volgen.

Toeristen vormen geen specifiek doelwit van criminaliteit, maar opgelet voor zakkenrollers en diefstal in geparkeerde wagens, alsook voor diefstallen door motorrijders in wagens die in de file staan te wachten. In de grootsteden en voorsteden kunnen er ten tijde van betogingen spanningen optreden tussen de betogers en de ordediensten.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
t

Wat andere reizigers vinden

Ik heb een fantastische reis achter de rug. Het samen afzien op de GR20 heeft voor een leuke groepssfeer gezorgd. De sfeer was dan ook goed
gezet om week 2 in te gaan. Door de zware fysieke inspanningen, was ik mentaal heel ontspannen en leek mijn werk heel ver weg.

Ellen Benoot

Het was een super toffe ervaring om te wandelen op de GR20, inderdaad één van de moeilijkste wandelpaden van Europa. De zichten waren
fantastisch en de fysieke uitdagingen waren super ontspannend. Tijdens de tweede week was er iets meer tijd voor relaxen wat zorgde voor een
ideale mix.
 

Davy Marblie

"14 dagen leven in een heerlijke bubbel"  Want ik heb 2 weken echt genoten van Corsica, van de fijne groep, van de activiteiten,...

Rienke Spruyt