Overslaan en naar de inhoud gaan

Over  Zwitserland

Geografie

De oppervlakte van Zwitserland os iets meer dan 41.000 km² waarvan iets meer dan 1.000 km² uit water bestaat. Zwitserland grenst aan 5 landen: Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland en Liechtenstein. Het hoogste punt van Zwitserland ligt op 4.634 meter.

Fauna en flora
Staatsvorm

Zwitserland is een federale republiek en heeft Bern als hoofdstad. Op 1 augustus is de Zwitserse nationale feestdag, ook de dag van de oprichting van de Zwitserse confederatie in 1291.

De president van Zwitserland is sinds 1 januari 2021 Guy Parmelin.

Bevolking

In Zwitserland telt ongeveer 8,5 miljoen inwoners. Naast Zwitsers zijn Duitsers, Italianen en Portugezen de grootste bevolkingsgroepen.

Economie

De Zwitsers betalen met de Zwitserse Frank (CHF). Op 18 mei 2021 is de wisselkoers 1 euro = 1,09 CHF).

Religie

In Zwitserland is de voornaamste religie Rooms-Katholicisme, gevolgd door Protestantisme. Meer dan 25% van de Zwitsers geeft aan niet gelovig te zijn.

Lokale gebruiken en gewoonten
Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil met België.

Elektriciteit

In Zwitserland gebruiken ze dezelfde stekkers en voltage als in België. Geen nood dus om verloopstekkers mee te nemen.

Veiligheid

Er zijn geen bijzondere risico’s verbonden aan reizen naar Zwitserland. Regelmatig gebeuren er echter ongevallen in de bergen.

Elke zomer verdrinken mensen in de rivieren en meren. De rivieren kennen een hogere snelheid naarmate de hoeveelheid water toeneemt, dit vooral in het begin van de zomer door het smeltwater van de sneeuw en de gletsjers. In de meren kunnen koude onderstromen de spieren verkrampen, waardoor er kans op verdrinking bestaat. Informeer u goed bij de plaatselijke autoriteiten voor u de bergen intrekt of te water gaat en volg de gegeven instructies goed op.

Criminaliteit

Bezoekers moeten oppassen voor kleine criminaliteit, zoals diefstal in de treinstations en omgeving, in de luchthavens en in het openbaar vervoer in de grote agglomeraties. In het algemeen moet de aandacht van bezoekers ook gevestigd worden op de noodzaak om de plaatselijke wetgeving en gebruiken te respecteren (meer in het bijzonder de verkeerscode).