Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlakbij de Duitse grens in Bohemen, ligt het Nationaal Park Boheems Zwitserland, een schilderachtige regio van rivieren en diepe kloven opgesmukt met mysterieuze rotsformaties. Samen met de rustige rivier de Elbe spelen ze de hoofdrol tijdens deze avonturenweek. Wandelend, fietsend, klimmend en varend ontdek je dit mooie raadselachtige landschap dat menigmaal het decor vormde voor sprookjes en films.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Sprookjesachtige vergezichten

Sprookjesachtige vergezichten

3-daagse wandeltocht in ongerept natuurpark met fenomenaal zandsteengebergte en rotsstructuren

3-daagse wandeltocht in ongerept natuurpark met fenomenaal zandsteengebergte en rotsstructuren

Afwisselende activiteiten: fietsen, rafting, Via Ferrata, boottocht, downhill-step, aquapark, …

Afwisselende activiteiten: fietsen, rafting, Via Ferrata, boottocht, downhill-step, aquapark, …

Programma

Programma

A Dag 1
Děčín

Aankomst in het stadje Děčín, aan de rivier de Elbe en ten zuiden van het Nationaal Park Boheems Zwitserland. Het plaatsje heeft een oud centrum en een mooi kasteel dat hoog boven de Elbe uittorent. Een lokale gids overloopt samen met jou de details van de komende week.

Hotelovernachting in Děčín. (A)

O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

B Dag 2
Děčín: soft-rafting en fietsen

De Elbe stroomt door de diepste zandstenen canyon van Europa. Op een rustige raftboot dobber en peddel je de rivier af, een activiteit die geschikt  is voor het ganse gezin. Je glijdt door een bucolisch landschap van bizarre rotstorens en dichte wouden tot aan de kade van het  kleine stadje Bad Schandau aan de Duitse zijde van de grens. Hier spring je de fiets op en fiets je langs het water terug naar het hotel. Onderweg zoek je een mooi plekje uit om van de picknick te genieten.

Varen: 10 km. Fietsen: 25 km.

Hotelovernachting in Děčín. (O, L, A)

C Dag 3
Děčín: downhill step

Transfer naar de top van de Děčínský Sněžník, met z’n 723 m de hoogste (tafel-)berg van het Elbezandsteengebergte en met een grandioos uitzicht op de omliggende bergwereld van het nationaal park. Je kan naar het unieke rotsdorpje Tisa wandelen, het ligt middenin een fraai landschap met bizarre rotsen die zijn ontstaan door duizenden jaren erosie. Terugkeer naar  Děčín met een step over een 'downhill-fietspad' zonder verkeer. Paden van verschillende lengte.

Step: 12 km.

Hotelovernachting in Děčín. (O, A)

D Dag 4
Děčín: Via Ferrata en actie- of aquapark

In de voormiddag kan je je wagen aan een ‘Via Ferrata’ hetgeen letterlijk ‘ijzeren weg’ betekent. Met behulp van stalen kabels en hangbruggen klim je omhoog tegen de steile rotswanden. Het parcours hier in  Děčín is toegankelijk voor iedereen en er is begeleiding van een ervaren instructeur.

Na de lunch kan je in het actiepark gedurende twee uur een aantal outdoor-spellen uitproberen (met of zonder begeleiding naar keuze); petanque, kanjam, slacklining, boogschieten of hoverboard. Wie liever gaat zwemmen kan naar het geo-thermaal aquapark (met allerlei sauna's en waterglijbanen, inkomticket niet inbegrepen) op 10 minuutjes wandelen van het hotel.

Via Ferrata: 2 uur. Actiepark of aquapark: 2 uur.

Hotelovernachting in Děčín. (O, A)

E Dag 5
Doorreis naar Mezní Louka en wandeling in het Nationaal Park Boheems Zwitserland

Vandaag reis je verder naar het volgende logies in Mezní Louka (20 km). Na het inchecken rijd je verder door naar Kyjov (22 km), een dorpje bij het Nationaal Park Boheems Zwitserland. Over mooie bospaden trek je langs zandstenen rotsformaties en met zicht op de smalle kloof van de rivier de Křinici, een zijrivier van de Elbe. Er is keuze uit twee wandelingen. Na de tocht keer je terug naar het logies.

Wandeling van 7,7 km, 2 à 3 uur. Hoogteverschil van + / - 389 m. Of wandeling van 18 km, 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 558 m / 543 m.

Overnachting in een gastenverblijf in Mezní Louka. (O, A)

F Dag 6
Mezní Louka: wandeling in het Nationaal Park Boheems Zwitserland

Met de wagen of de bus naar Jetřichovice waar je een mooie, maar pittige klim aanvat naar de Mariina Skala-uitkijkhut waar je overdonderd wordt door de bizarre wereld van de zandstenen torens. Het pad loopt verder hoog in de heuvels en biedt prachtige zichten op de omgeving. Je maakt een zijsprong naar de gigantische rotsformaties Šaunštejn. Ook hier heb je weer de keuze tussen een korte lijnwandeling en een langere lusvormige tocht. 

Tocht van 10 km, 5,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 479 m / - 480 m. Of: 15,7 km, 5,5 uur stappen. Hoogteverschil: + / - 572 m.

Overnachting in een gastenverblijf in Mezní Louka. (O, A)

G Dag 7
Mezní Louka: Wandeling in het Nationaal Park Boheems Zwitserland Edmundkloof en ‘Pravčice Brana’ - twee hoogtepunten

Vanuit je logies in Mezni Louka kan je zo naar de Edmundkloof wandelen. Deze kloof, ook wel de 'Stille Kloof' genoemd, is zonder twijfel één van de mooiste plekjes in het park. Je kan er een boottochtje maken langs de hoge vochtige canyonwanden van de Kamenice-rivier. Je trekt naar de 'Pravčice Brana’, de grootste natuurlijke zandsteenbrug van Europa, een indrukwekkend zicht. De mystieke schoonheid van deze plek inspireerde Hans Christian Andersen in zijn sprookjes én ze was het decor voor de Disney-film 'de Kronieken van Narnia’. Je pad loopt hoog in de heuvels en biedt prachtige zichten op de omgeving.

Lusvormige tocht van 14,1 km, 5 uur stappen. Hoogteverschil: + 476 m / - 469 m.

Overnachting in een gastenverblijf in Mezni Louka. (O, A)

H Dag 8
Einde

Einde van de reis. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal
 • 1 x lunch (rafting- en fietsdag)
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • activiteiten zoals beschreven in het dagschema inclusief het benodigde materiaal (fietsen, step, raft)
 • professionele begeleiding en klimbenodigdheden bij de Via Ferrata
 • gratis te downloaden app met kaarten
 • transfers naar het startpunt van de downhill step activiteit
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden en dranken
 • alle inkomgelden
 • boottochtjes
 • openbaar vervoer en evt. bijkomende transfers
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

Eenpersoonskamer samenreizend: prijs op aanvraag 

Transfers indien je niet met de wagen naar Tsjechië reist:

 • dag 1: shuttlebus naar het hotel in Děčín:
  • vanuit Dresden station: € 30 per persoon (vanaf 4 personen)
  • vanuit Praag: € 45 per persoon (vanaf 4 personen)
  • of met een taxi van Děčín naar het hotel: € 10 per wagen
 • dag 5: doorreis van het hotel in Decin naar het hotel in Mezni Louka (dag 5)
  • met publieke bus: € 4 per persoon
  • shuttlebus: € 20 per persoon
 • dag 8: shuttlebus vanuit Mezni Louka:
  • naar je wagen in Děčín : € 20 per persoon
  • naar Praag: € 45 per persoon (vanaf 4 personen)
  • naar Dresden: € 30 per persoon (vanaf 4 personen)

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Deze familiereis is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het programma is erg gevarieerd: wandelen, fietsen, steppen, via ferrata, bootje varen, een aquapark... En dit alles in een sprookjesachtig landschap en met kindvriendelijk logies om in uit te rusten. Als ze zouden willen uitrusten, die kids... 

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 mei tot/met 30 september 2022.

Continentaal klimaat waarbij de neerslag sterk varieert van plaats tot plaats. Over het algemeen kan worden gesteld dat het in deze regio tijdens de zomermaanden aangenaam wandelweer is. In de kloven tussen de rotsen is het vaak aangenaam fris.

Heen- en terugreis

Met de wagen

Afstand Brussel - Děčín: ca. 850 km. Je kan de wagen achterlaten op de parking van beide logies (Děčín en Mezni Louka) gedurende de ganse reis.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

Met de trein

 • Vlotste verbinding is vanuit Brussel via Frankfurt en Dresden (Duitsland) tot Děčín. In totaal ben je 9 à 10 uur onderweg. Bij aankomst in Děčín kan je makkelijk met de publieke bus of met een shuttlebus of taxi naar het hotel reizen (er is een busstop voor het hotel).
 • Of iets tijdrovender met de trein vanuit Brussel via Praag, 11 à 12 uur. Verder met de trein vanuit Praag - Děčín: 1,5 à 2 uur, zeer regelmatige verbinding. In totaal ben je dan een 14-tal uren onderweg.  Shuttlebus Praag - hotel Děčín: zie toeslagen.

Op het einde van de reis kan je met een shuttlebus vanuit Mezni Louka terug naar het station van Dresden of Praag gebracht worden. Prijs shuttlebussen: zie toeslagen.

Vliegtuig + openbaar vervoer

 • Vlucht tot Dresden (Duitsland) en verder met de trein naar Děčín (regelmatige verbinding met tweemaal overstappen, ritduur: 46 min., ca. € 18). 
 • Vlucht tot Praag (Tsjechië) en verder met de trein naar Děčín (regelmatige verbinding met één overstap, ritduur: 1u28', prijs ca. € 8). 

Op het einde van de reis kan je met een private transfer (prijs op aanvraag) vanuit Mezni Louka terug naar Děčín gebracht worden vanwaar je terug met de trein naar Dresden of Praag reist. 

 • Vanuit Dresden: ca. 1u10’,  71 km
 • Vanuit Praag: ca. 1,5 uur 110 km

Dienstregelingen treinen: Deutsche Bahn

Vervoer tijdens de reis

Tijdens de reis zijn er een aantal verplaatsingen nodig, respectievelijk:

 • dag 3: de transfer naar de top van de berg Sněžník is inbegrepen (8 km)
 • dag 5: rit van Děčín naar het volgende logies in Mezni Louka: 20 km (met eigen wagen) of met de openbare bus als je niet met de wagen reist (€ 4). Er is een busstop voor beide hotels. Ofwel met een shuttlebus op afspraak: prijs zie toeslagen
 • dag 6 - 7: de wandelingen in het Nationaal Park zijn allemaal rondwandelingen, je rijdt zelf naar het startpunt met je wagen. Indien je met het openbaar vervoer reist neem je de bus. Alle beginpunten van de wandelingen kan je makkelijk bereiken, bij elk hotel is er een busstop. Er zijn regelmatige verbindingen. Prijs per rit: 50 CZK (ca. € 2 per persoon)

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 en 2 stappertjes. Wandelingen van 7 tot 18 km met hoogteverschillen van gemiddeld 500 m stijgen en dalen. Deze tochten kunnen eventueel worden ingekort tot 10 à 13 km per dag. De twee langere wandelingen in het nationaal park kunnen halverwege worden afgebroken door de bus te nemen. De hoogteverschillen blijven echter dezelfde. De fietstocht is 25 km. De overige activiteiten (rafting en downhill) zijn haalbaar voor kinderen vanaf 8 jaar en vereisen geen ervaring.

  Bagagevervoer

  Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. Op dag 5 neem je zelf je bagage mee naar het logies in Mezni Louka. 

  Logies

  • 4 x in Děčín: rustig gelegen ***- hotel aan de oevers van de Elbe. De 18 comfortabele kamers zijn hedendaags ingericht en voorzien van een private badkamer. Eveneens familiekamers met twee aparte ruimtes beschikbaar. Wifi. Verder beschikt het hotel over eigen restaurant en een ruim terras waar je op mooie dagen kan eten. Overdekte sport- en recreatieruimte, grote speeltuin vlak naast het hotel. 
  • 3 x in Mezni Louka: mooi gastenverblijf middenin de natuur. Kamers in hoofdgebouw of huisjes, volledig in hout gebouwd en naar lokale stijl. Restaurant gekend voor de lekkere Boheemse keuken. Kamers met privé sanitair. 

  Omwille van beperkte beschikbaarheid kan het zijn dat er wordt uitgeweken naar een ander logies.

  Maaltijden

  In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
  O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

  • ontbijt en avondmaal inbegrepen
  • 1 x lunch inbegrepen op de fiets- en vaardag

  Wat je moet weten over deze reis

  Over Tsjechië

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren

  Reistips

  Veelgestelde vragen

  Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
  • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
  • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
  • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
  • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

  Andere individuele reizen die je kunnen interesseren