Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlakbij de Duitse grens in Bohemen, ligt het Nationaal Park Boheems Zwitserland, een schilderachtige regio van rivieren en diepe kloven opgesmukt met mysterieuze rotsformaties. Samen met de rustige rivier de Elbe spelen ze de hoofdrol tijdens deze avonturenweek. Wandelend, fietsend, klimmend en varend ontdek je dit mooie raadselachtige landschap dat menigmaal het decor vormde voor sprookjes en films.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Sprookjesachtige vergezichten

Sprookjesachtige vergezichten

3-daagse wandeltocht in ongerept natuurpark met fenomenaal zandsteengebergte en rotsstructuren

3 dagtochten in een ongerept natuurpark met fenomenaal zandsteengebergte en rotsstructuren

Afwisselende activiteiten: fietsen, rafting, via ferrata, boottocht, downhill-step, aquapark, …

Afwisselende activiteiten: fietsen, rafting, Via Ferrata, boottocht, downhill-step, aquapark, …

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst Děčín

Aankomst in het stadje Děčín, aan de rivier de Elbe en ten zuiden van het Nationaal Park Boheems Zwitserland. Het plaatsje heeft een oud centrum en een mooi kasteel dat hoog boven de Elbe uittorent. Een lokale gids overloopt samen met jou de details van de komende week.

Hotelovernachting in Děčín. (A)

O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

B Dag 2
Soft-rafting en fietsen

De Elbe stroomt door de diepste zandstenen canyon van Europa. Op een rustige raftboot dobber en peddel je de rivier af, een activiteit die geschikt  is voor het ganse gezin. Je glijdt door een bucolisch landschap van bizarre rotstorens en dichte wouden tot aan de kade van het  kleine stadje Bad Schandau aan de Duitse zijde van de grens. Hier spring je de fiets op en fiets je langs het water terug naar het hotel. Onderweg zoek je een mooi plekje uit om van de picknick te genieten.

Varen: 10 km. Fietsen: 25 km.

Hotelovernachting in Děčín. (O, L, A)

C Dag 3
Downhill step

Transfer naar de top van de Děčínský Sněžník, met z’n 723 m de hoogste (tafel-)berg van het Elbezandsteengebergte en met een grandioos uitzicht op de omliggende bergwereld van het nationaal park. Je kan naar het unieke rotsdorpje Tisa wandelen, het ligt middenin een fraai landschap met bizarre rotsen die zijn ontstaan door duizenden jaren erosie. Terugkeer naar  Děčín met een step over een 'downhill-fietspad' zonder verkeer. Paden van verschillende lengte.

Step: 12 km.

Hotelovernachting in Děčín. (O, A)

D Dag 4
Via Ferrata en actie- of aquapark

In de voormiddag kan je je wagen aan een ‘Via Ferrata’ hetgeen letterlijk ‘ijzeren weg’ betekent. Met behulp van stalen kabels en hangbruggen klim je omhoog tegen de steile rotswanden. Het parcours hier in  Děčín is toegankelijk voor iedereen en er is begeleiding van een ervaren instructeur.

Na de lunch kan je in het actiepark gedurende twee uur een aantal outdoor-spellen uitproberen (met of zonder begeleiding naar keuze); petanque, kanjam, slacklining, boogschieten of hoverboard. Wie liever gaat zwemmen kan naar het geo-thermaal aquapark (met allerlei sauna's en waterglijbanen, inkomticket niet inbegrepen) op 10 minuutjes wandelen van het hotel.

Via Ferrata: 2 uur. Actiepark of aquapark: 2 uur.

Hotelovernachting in Děčín. (O, A)

E Dag 5
Doorreis naar en wandeling in het Nationaal Park Boheems Zwitserland

Vandaag reis je verder naar het volgende logies, waarbij je kan kiezen tussen een eenvoudig pension met lekker eten een een grote speeltuin in Doubice, of een 4-sterrenhotel in Hrensko of Mezni Louka. Je wandeling start vandaag in het dorpje Jetřichovice. Er is keuze uit twee doorgaande wandelingen die je laten kennismaken met het rotsachtige terrein van het Nationaal Park Boheems Zwitserland en enkele typische dorpjes. Ook de gigantische rotsformaties van Šaunštejn staan op het menu voor vandaag. 

7,3 km | 291 m stijgen | 236 m dalen
Of: 13 km | 473 m stijgen | 422 m dalen

Overnachting in pension of hotel (O, A)

F Dag 6
Wandeling in het Nationaal Park Boheems Zwitserland

Met de wagen of de bus naar Jetřichovice waar je een mooie, maar pittige klim aanvat naar de Mariina Skala-uitkijkhut waar je overdonderd wordt door de bizarre wereld van de zandstenen torens. Het pad loopt verder hoog in de heuvels en biedt prachtige zichten op de omgeving. Je hebt de keuze tussen een korte en een langere lusvormige tocht. 

6,8 km | 345 m stijgen | 345 m dalen
Of: 14,3 km | 524 m stijgen | 524 meter dalen

Overnachting in pension of hotel (O, A)

G Dag 7
Wandeling in het Nationaal Park Boheems Zwitserland

Je verkent de 'Divoká soutěska' of 'Wilde Kloof', zonder twijfel één van de mooiste plekjes in het park. Je kunt er een boottochtje maken langs de hoge vochtige canyonwanden van de Kamenice-rivier. Je trekt naar de 'Pravčice Brana’ (de 'Prebische poort'), de grootste natuurlijke zandsteenbrug van Europa, een indrukwekkend zicht. De mystieke schoonheid van deze plek inspireerde Hans Christian Andersen in zijn sprookjes én ze was het decor voor de Disney-film 'de Kronieken van Narnia’. 

 12,6 km | 471 m stijgen | 378 m dalen

Overnachting in pension of hotel (O, A)

H Dag 8
Einde

Einde van de reis na het ontbijt (O).

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies in hotel (hoogste prijs) of in hotel & pension (laagste prijs)
 • ontbijt en avondmaal
 • 1 x lunch (op rafting- en fietsdag)
 • informatiepakket + app
 • activiteiten zoals beschreven in dagschema, incl. materiaal (fietsen, step, raft, via ferrata)
 • professionele begeleiding  bij via ferrata
 • transfer naar startpunt downhill step activiteit
 • gps-tracks
 • btw.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • dranken
 • inkomgelden
 • evt. toeslag via ferrata: extra gids indien meer dan 1 kind < 40 kg
 • boottochtjes
 • openbaar vervoer en evt. bijkomende transfers
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering.

Prijzen

Indien je kiest voor het pension in het tweede deel van de reis:

 • Vanaf 13 jaar: € 855 (op basis van een tweepersoonskamer)
 • Tot 12 jaar / pension: € 830

Indien je kiest voor het hotel in het tweede deel van de reis:

 • Vanaf 13 jaar: € 995 (op basis van een tweepersoonskamer)
 • Tot 12 jaar: € 960

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Deze familiereis is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het programma is erg gevarieerd: wandelen, fietsen, steppen, via ferrata, bootje varen, een aquapark ... En dit alles in een sprookjesachtig landschap en met kindvriendelijk logies om in uit te rusten. Als ze zouden willen uitrusten, die kids... 

Bijkomende info

Reisperiode

Continentaal klimaat waarbij de neerslag sterk varieert van plaats tot plaats. Over het algemeen kan worden gesteld dat het in deze regio tijdens de zomermaanden aangenaam wandelweer is. In de kloven tussen de rotsen is het vaak aangenaam fris.

Heen- en terugreis

Voor deze reis heb je ter plaatse geen auto nodig, waardoor je gemakkelijk je reis kunt plannen met het openbaar vervoer. Je kunt de reis eventueel combineren met een citytrip in Berlijn, Dresden of Praag. Dit zijn de mogelijkheden:

Met de trein:

Vanaf maart 2024 kan je met de nachttrein via Berlijn naar Dresden, Děčín en Praag. De nachttrein rijdt op maandag, woensdag en vrijdag met vertrek in Brussel-Zuid (19.22 u.) of Antwerpen (20.01 u.). Aankomst volgende ochtend om 8.30 u. in Dresden, 9.18 u. in Děčín en rond 11 u. in Praag. Nachttreinen vanuit Praag naar België op zondag, dinsdag en donderdag. Van Brussel tot Děčín ben je zo’n 14 uur onderweg. In Děčín neem je best een taxi naar het logies (± € 10 per taxi).

Het blijft ook mogelijk om overdag met de trein naar Děčín te reizen, je moet dan meermaals overstappen.

Met de wagen: De afstand vanuit Brussel tot Doubice bedraagt ongeveer 850 km. Je kunt de wagen achterlaten op de parking van het hotel gedurende de ganse reis.

Met het vliegtuig: Vlucht naar Praag + trein naar Děčín (1 x overstappen, ca. 1,5 uur) + taxi naar het logies in Děčín (± € 10 per taxi). Dienstregelingen treinen: Deutsche Bahn en bussen: Transport regio Ústí nad Labem

Vervoer tijdens de reis

Tijdens de reis zijn er een aantal verplaatsingen nodig, respectievelijk:

 • Dag 3: de transfer naar de top van de berg Sněžník is voorzien en inbegrepen (8 km).
 • Dag 5: de rit van Decin naar het volgende logies in Doubicen Hrensko of Mezni Louka doe je met je eigen wagen of met de lijn- of shuttlebus.
 • Dagen 5-6-7: Je rijdt naar het startpunt van de wandelingen met je eigen wagen of met de bus. Na de wandeling moet je mogelijk opnieuw de bus nemen naar je accommodatie of eerst naar je wagen.

Transfers indien je niet met de wagen naar Tsjechië reist:

Dag 1: naar het hotel in Děčín

 • shuttlebus van Dresden station: € 120 per wagen (max. 4 personen)
 • shuttlebus van Praag: € 200 per wagen (max. 4 personen)
 • taxi van Děčín-station: € 10 per wagen

Dag 5: doorreis van het hotel in Děčín naar het hotel in Mezni Louka

 • met lijnbus: € 4 per persoon
 • met shuttlebus: € 25 per persoon

Dag 8: shuttlebus vanuit Mezni Louka

 • naar Praag: € 200 (max. 4 personen)
 • naar Dresden: € 120 (max. 4 personen).

Wandelniveau

Wandelingen van 7 tot 15 km. Op dag 5 en 6 heb je telkens de keuze tussen een korte en lange wandeling. Afhankelijk van je keuze schommelen de hoogteverschillen tussen ongeveer 300 en 500 m stijgen. Er moet iets minder gedaald worden. De langere wandelingen in het nationaal park kunnen vroeger worden afgebroken door de bus te nemen.

De fietstocht is 25 km. De overige activiteiten (rafting en downhill) zijn haalbaar voor kinderen vanaf 8 jaar en vereisen geen ervaring. Indien gewenst, kan je bij de downhill-activiteit ook voor een fiets opteren in plaats van een step.

  Bagagevervoer

  Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen. Op dag 5 neem je zelf je bagage mee naar het logies in Mezni Louka. 

  Logies

  • 4 x in Decin: rustig gelegen ***- hotel aan de oevers van de Elbe. De 18 comfortabele kamers zijn hedendaags ingericht en voorzien van een private badkamer. Eveneens familiekamers met twee aparte ruimtes beschikbaar. Verder beschikt het hotel over eigen restaurant en een ruim terras waar je op mooie dagen kan eten. Overdekte sport- en recreatieruimte, grote speeltuin vlak naast het hotel. 
  • 3 x 4-sterrenhotel (hoogste prijs) in Mezni Louka of Hrensko, OF een eenvoudig pension (laagste prijs) met lekker eten een een grote speeltuin in Doubice. Telkens in kamers met privésanitair. 

  Dit zijn de hotels die standaard geboekt worden voor deze reis. Indien deze volgeboekt zijn, kan het zijn dat er wordt uitgeweken naar een ander logies.

  Maaltijden

  In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

  Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen, alsook 1 x lunch op de fiets- en vaardag.

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren

  Reistips

  Veelgestelde vragen

  Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
  • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
  • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
  • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
  • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

  Andere individuele reizen die je kunnen interesseren