Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlakbij de Duitse grens, meer bepaald in de historische regio Bohemen, ligt het Nationaal Park Boheems Zwitserland; een schilderachtig groene regio van rivieren en diepe kloven opgesmukt met mysterieuze rotstorentjes en -figuren, grotten, bogen en steile wanden. Samen met de rustige rivier de Elbe spelen ze de hoofdrol tijdens deze avonturenweek. Wandelend, fietsend, klimmend en varend ontdek je dit mooie raadselachtige landschap dat menigmaal het decor vormde voor sprookjes en films.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Sprookjesachtige vergezichten

Sprookjesachtige vergezichten

3-daagse wandeltocht in ongerept natuurpark met fenomenaal zandsteengebergte en rotsstructuren

3-daagse wandeltocht in ongerept natuurpark met fenomenaal zandsteengebergte en rotsstructuren

Afwisselende activiteiten: fietsen, rafting, Via Ferrata, boottocht, downhill-step, aquapark, …

Afwisselende activiteiten: fietsen, rafting, Via Ferrata, boottocht, downhill-step, aquapark, …

Programma

Programma

A Dag 1
Děčín

Aankomst in het stadje Děčín, gelegen aan de rivier de Elbe en onder het Nationaal Park Boheems Zwitserland. Het plaatsje heeft een prachtig oud centrum en een mooi kasteel dat hoog boven de rivier de Elbe uittorent. Vandaag heb je een afspraak met de lokale gids die je het verloop van deze avontuurlijke week zal schetsen.

Hotelovernachting in Děčín. (A)

B Dag 2
Treinrit en start driedaagse trekking Jonsdorf - Luž (Jedlová)

Na het ontbijt word je tot over de Duitse grens gebracht (ca. 1 u.), naar het mooie kuuroord Oybin. Hier bestijg je letterlijk het stalen ros, een unieke stoomtrein. Je maakt namelijk een ritje (45’) met de ‘Zittauer Schmalspurbahn’, die dwars door het Zittaugebergte de kuuroorden Oybin en Jonsdorf met Zittau verbindt.

Hier start ook je driedaags wandelavontuur, je trekt naar het plaatsje Luž, het hoogste punt van de Lusatian Mountains. Vandaag overnacht je in een berghut op de top van de Jedlová. Mis vooral de mooie ruïnes van het voormalige klooster en de mooie stadswallen niet! Je bagage wordt vervoerd. Tocht van ca. 5 uur, + 675 m / - 820 m.

Overnachting in een chalet (O, A)

C Dag 3
Rynartice - Mezní Louka

Transfer naar het dorpje Rynartice, van hieruit daal je af naar de rivier Pavlino Udolí en Kamenice, een ijskoude stroom die smalle en diepe kloven heeft uitgesleten in de zandstenen rotsen en die naar het hart van het nationaal park en het dorpje Jetřichovice stroomt. Een mooie klim brengt je tot op de kam met schitterende zichten vanop de zandstenen torens. Aankomst in Mezní Louka. s’Avonds proef je van de typische Boheemse keuken. Tocht van 7 uur stappen, + 911 m / - 990 m.

Overnachting in een chalet (O, A)

D Dag 4
Wandeling en boottocht in Edmund Kloof

Laat je overdonderen door de bizarre wereld van de zandstenen torens tijdens deze prachtige wandeling naar de gigantische kalkstenen boog ‘Pravčice Brana’. De unieke schoonheid van deze plek inspireerde Hans Christian Andersen in zijn sprookjes én ze werd gebruikt als filmset voor de Walt Disney film ‘De kronieken van Narnia’. Je pad loopt hoog in de heuvels en biedt prachtige zichten op de omgeving. Je maakt een historisch busritje naar Mezní Louka gevolgd door een boottocht tussen de hoge en met mos begroeide rotsen van de Edmund Kloof. Vervolgens word je terug naar Děčín gebracht. Tocht van 5,5 uur, 11 of 19 km. + 774 m / - 776 m.

Hotelovernachting in Děčín. (O, A)

E Dag 5
Děčín

De rivier de Elbe stroomt door de diepste zandstenen canyon van Europa, een  fantastische plaats voor een rustige rafting, geschikt voor het ganse gezin. Je glijdt door een bucolisch landschap van bizarre rotstorentjes en dichte wouden tot aan de kade van het  kleine stadje Bad Schandau aan de Duitse zijde van de grens. Van hieruit fiets je langs de oevers van de Elbe terug naar het hotel. Onderweg is er zeker voldoende tijd voor een picknick. Rafting: 10 km. Fietsen: 25 km.

Hotelovernachting in Děčín. (O, L, A)

F Dag 6
Děčín

In de voormiddag kan je je wagen aan een ‘Via Ferrata’ wat letterlijk ‘ijzeren weg’ betekent. Met behulp van stalen kabels, haken en touwen en hangbruggen baan je je een weg omhoog tegen de steile rotswanden. Het parcours hier in  Děčín is toegankelijk voor iedereen en uiteraard word je begeleid door een ervaren instructeur. Na de lunch kan je kiezen voor een schattenjachtspel in de historische binnenstad of je gaat voor een namiddagje waterpret in het aquapark dat zich op 10' wandelen van het hotel bevindt. Via Ferrata: 2 uur. Schattenjacht: 2 à 3 uur.

Hotelovernachting in Děčín. (O, A)

G Dag 7
Děčín

Transfer (8 km) naar de top van de Děčínský Sněžník, met z’n 723 m de hoogste (tafel-)berg van het Elbezandsteengebergte en met een grandioos uitzicht op de omliggende bergwereld van het nationaal park. Je kan naar het unieke rotsdorpje Tisa wandelen, het ligt temidden een bijzonder fraai natuurlandschap met bizarre rotsen die ontstonden door duizenden jaren erosie. Terugkeer naar  Děčín met een step over een 'downhill-fietspad' zonder verkeer. Paden van verschillende lengte. Fietsen: 12 km.

Hotelovernachting in Děčín. (O, A)

H Dag 8
Einde van de reis

Einde van de reis. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal
 • 1 x lunch (rafting- en fietsdag)
 • routebeschrijving
 • bagagetransport tijdens de 3-daagse trekking
 • transfers zoals beschreven in het dagschema
 • activiteiten zoals beschreven in het dagschema inclusief het benodigde materiaal
 • professionele begeleiding bij de Via Ferrata
 • wandelkaart (deze ontvang je ter plaatse)
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden 
 • dranken
 • boottocht ca. € 3 p.p.
 • historische busrit ca. € 4 p.p.
 • stoomtrein ca. € 6 p.p.
 • evt. toegang van het aquapark ca. € 3 p.p.
 • inkomgelden boottochten en Pravicka brana: € 10 p.p.
 • evt. verzekering

Toeslagen

Eenpersoonskamer samenreizend: € 115 p.p.

Transfer Praag - Děčín enkel (prijs per persoon tot 4 personen): €50 p.p.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 31 oktober 2020

Wandelniveau

1 à 2 stappertjes. De driedaagse wandeltocht is 2 stappertjes. De afstanden variëren van 15 tot 19 km met hoogteverschillen van gemiddeld 750 m stijgen en dalen. Deze tochten kunnen eventueel worden ingekort voor kinderen tot 10 à 13 km per dag. De hoogteverschillen blijven echter dezelfde. De fietstocht is 25 km. De overige activiteiten (rafting en downhill) zijn haalbaar voor kinderen vanaf 8 jaar en vereisen geen ervaring.

Bagage

Tijdens de driedaagse draag je enkel je dagrugzakje. Verder pak je wat reservekledij en de spullen die je nodig hebt voor drie dagen. Deze bagage wordt vervoerd naar de twee chalets waar je verblijft tijdens de trekking. Je hoofdbagage kan in het hotel in Děčín blijven.

Logies

 • 5 x overnachting in een rustig gelegen ***- hotel aan de oevers van de Elbe in de stad Děčín. De 18 comfortabele kamers zijn hedendaags ingericht en allen voorzien van een private badkamer. Eveneens familiekamers met twee aparte ruimtes beschikbaar. Wifi. Verder beschikt het hotel over eigen restaurant en een ruim terras waar je op mooie dagen kan eten. Overdekte sport- en recreatieruimte, grote speeltuin vlak naast het hotel.
 • 1 x overnachting in een eenvoudige berghut / chalet. Kamers met douche en toilet.
 • 1 x overnachting in een mooi gastenverblijf middenin de natuur. Kamers in hoofdgebouw of huisjes, volledig in hout gebouwd en naar lokale stijl. Restaurant gekend voor de lekkere Boheemse keuken. Kamers met privé sanitair.

Maaltijden

 • ontbijt en avondmaal inbegrepen
 • 1 x lunch inbegrepen op raftingdag

Wat je moet weten over deze reis

Over Tsjechië

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren