Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlakbij de Duitse grens in Bohemen, ligt het Nationaal Park Boheems Zwitserland, een schilderachtige regio van rivieren en diepe kloven opgesmukt met mysterieuze rotsformaties. Samen met de rustige rivier de Elbe spelen ze de hoofdrol tijdens deze avonturenweek. Wandelend, fietsend, klimmend en varend ontdek je dit mooie raadselachtige landschap dat menigmaal het decor vormde voor sprookjes en films.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Sprookjesachtige vergezichten

Sprookjesachtige vergezichten

3-daagse wandeltocht in ongerept natuurpark met fenomenaal zandsteengebergte en rotsstructuren

3-daagse wandeltocht in ongerept natuurpark met fenomenaal zandsteengebergte en rotsstructuren

Afwisselende activiteiten: fietsen, rafting, Via Ferrata, boottocht, downhill-step, aquapark, …

Afwisselende activiteiten: fietsen, rafting, Via Ferrata, boottocht, downhill-step, aquapark, …

Programma

Programma

A Dag 1
Děčín

Aankomst in het stadje Děčín, aan de rivier de Elbe en ten zuiden van het Nationaal Park Boheems Zwitserland. Het plaatsje heeft een prachtig oud centrum en een mooi kasteel dat hoog boven de Elbe uittorent. Vandaag heb je een afspraak met de lokale gids die je het verloop van deze avontuurlijke week zal schetsen.

Hotelovernachting in Děčín. (A)

O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

B Dag 2
Děčín: varen en fietsen

De Elbe stroomt door de diepste zandstenen canyon van Europa. Op een rustige raftboot dobber en peddel je de rivier af, een activiteit die geschikt  is voor het ganse gezin. Je glijdt door een bucolisch landschap van bizarre rotstorens en dichte wouden tot aan de kade van het  kleine stadje Bad Schandau aan de Duitse zijde van de grens. Hier spring je de fiets op en fiets je langs het water terug naar het hotel. Onderweg is er zeker voldoende tijd voor een picknick.

Varen: 10 km. Fietsen: 25 km.

Hotelovernachting in Děčín. (O, L, A)

C Dag 3
Děčín: downhill step

Transfer naar de top van de Děčínský Sněžník, met z’n 723 m de hoogste (tafel-)berg van het Elbezandsteengebergte en met een grandioos uitzicht op de omliggende bergwereld van het nationaal park. Je kan naar het unieke rotsdorpje Tisa wandelen, het ligt middenin een fraai landschap met bizarre rotsen die zijn ontstaan door duizenden jaren erosie. Terugkeer naar  Děčín met een step over een 'downhill-fietspad' zonder verkeer. Paden van verschillende lengte.

Step: 12 km.

Hotelovernachting in Děčín. (O, A)

D Dag 4
Děčín: Via Ferrata

In de voormiddag kan je je wagen aan een ‘Via Ferrata’ hetgeen letterlijk ‘ijzeren weg’ betekent. Met behulp van stalen kabels en hangbruggen klim je omhoog tegen de steile rotswanden. Het parcours hier in  Děčín is toegankelijk voor iedereen en er is begeleiding van een ervaren instructeur. Na de lunch kan je kiezen voor een schattenjachtspel in de historische binnenstad of je gaat voor een namiddagje waterpret in het aquapark op 10 minuutjes wandelen van het hotel.

Via Ferrata: 2 uur. Schattenjacht: 2 à 3 uur.

Hotelovernachting in Děčín. (O, A)

E Dag 5
Nationaal Park Boheems Zwitserland: Mezní Louka: de Kyjovské-vallei

Vandaag reis je door naar het Nationaal Park Boheems Zwitserland waar je de komende dagen zal verblijven in een gastenverblijf in Mezní Louka. Een klein paadje door het woud brengt je naar de zandstenen rotsen met schitterend zicht op de groene Kyjovské-vallei.  Je verkent het stadje Krasna Lipa met een museum van het nationaal park, een lokale brouwerij en een chocolade fabriek! Ongeveer halfweg is er een vijver waar je op warme dagen even kan stoppen voor een plons. Wie kiest voor de korte wandeling kan hier de namiddag doorbrengen.

Tocht van 8 km, 3,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 436 m / - 436 m.

Of 17 km, 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 542 m / - 542 m.

Overnachting in een gastenverblijf. (O, A)

F Dag 6
Mezní Louka: naar het uitzicht vanop de zandstenen torens

Je maakt een rondwandeling in het hart van dit schitterende natuurpark, naar het dorpje Jetřichovice. Van hieruit maak je een mooie klim tot op de kam met schitterende zichten vanop de zandstenen torens. Onderweg passeer je ook nog een ruïne van een kasteel, verscholen in de natuur. s’ Avonds proef je van de typische Boheemse keuken.

Tocht van 15,7 km, 5,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 570 m / - 570 m.

Overnachting in een gastenverblijf. (O, A)

G Dag 7
Mezní Louka: Edmundkloof en ‘Pravčice Brana’ - twee hoogtepunten

Vanuit je logies kan je zo naar de Edmundkloof wandelen. Deze kloof, ook wel de 'Stille Kloof' genoemd, is zonder twijfel één van de mooiste plekjes in het park. Je maakt er een klein boottochtje langs de hoge vochtige canyonwanden van de Kamenice-rivier. Laat je daarna overdonderen door de bizarre wereld van zandstenen torens tijdens een wandeling naar de 'Pravčice Brana, de grootste natuurlijke zandsteenbrug van Europa. De mystieke schoonheid van deze plek inspireerde Hans Christian Andersen in zijn sprookjes én ze was het decor voor de Disney-film 'de Kronieken van Narnia’. Je pad loopt hoog in de heuvels en biedt prachtige zichten op de omgeving.

Tocht van 16,3 km, 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 454 m / - 462 m.

Overnachting in een gastenverblijf. (O, A)

H Dag 8
Einde

Einde van de reis. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal
 • 1 x lunch (vaar- en fietsdag)
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • overzichtskaart met schaal 1:50000 van het gebied (ter plaatse)
 • activiteiten zoals beschreven in het dagschema inclusief het benodigde materiaal
 • professionele begeleiding bij de Via Ferrata
 • gratis te downloaden app met kaarten
 • transfers:
  • dag 3: naar het startpunt van de downhill step activiteit
  • dag 5: van Děčín naar het volgende logies voor openbaar vervoer reizigers
  • dag 8: transfer van Mezni Louka naar Děčín 
 • GPS-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden en dranken
 • inkomgelden en boottochtjes tijdens de wandelingen in het nationaal park: Edmund Kloof, Pravčická brána (ca. € 13 p.p.)
 • evt. toegang van het aquapark ca. € 3 p.p.
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering.

Prijs

geldig in 2021

 • € 765 p.p. (volwassenen)
 • € 730 p.p. (kinderen tot 13 jaar)
 • € 715 p.p. (volwassenen, obv 3 deelnemers en meer)
 • € 680 p.p. (kinderen tot 13 jaar, obv 3 personen en meer)

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer samenreizend: € 115 p.p.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 mei tot/met 30 september 2021

Continentaal klimaat waarbij de neerslag sterk varieert van plaats tot plaats. Over het algemeen kan worden gesteld dat het in deze regio tijdens de zomermaanden aangenaam wandelweer is. In de kloven tussen de rotsen is het vaak aangenaam fris.

Heen- en terugreis

Met de wagen: Afstand Brussel - Děčín: ca. 850 km. Je kan de wagen achterlaten op de parking van beide logies gedurende de ganse reis.

Vliegtuig + openbaar vervoer: Vlucht tot Dresden (Duitsland) en verder met het openbaar vervoer. Er is een zeer regelmatige treinverbinding naar Děčín (2 x overstappen, ritduur: 46 min., ca. € 18). 

Of vlucht tot Praag (Tsjechië) en verder met het openbaar vervoer. Er is een zeer regelmatige treinverbinding naar Děčín (1 x overstappen, ritduur: 1u28', prijs ca. € 8). 

Op het einde van de reis word je vanuit Mezni Louka terug naar Děčín gebracht vanwaar je terugreis naar Dresden of Praag. Deze transfer is inclusief. Je kan ook kiezen voor een privétransfer vanuit de luchthaven tot Děčín (prijs op aanvraag):

 • Vanuit Dresden: ca. 1u10’,  71 km
 • Vanuit Praag: ca. 1,5 uur 110 km

Dienstregelingen treinen: Deutsche Bahn

Vervoer tijdens de reis

Tijdens de reis zijn er een aantal verplaatsingen nodig, respectievelijk:

 • dag 3: transfer naar de top van de berg Sněžník, 8 km (inbegrepen transfer)
 • dag 5: rit van Děčín naar het volgende logies in Mezni Louka: 20 km (met eigen wagen) of inbegrepen  transfer indien je met het openbaar vervoer reist
 • dag 6 - 7: de wandelingen in het Nationaal Park zijn allemaal rondwandelingen, je rijdt zelf naar het startpunt met je wagen of indien je met het openbaar vervoer reist neem je de bus. Alle beginpunten van de wandelingen kan je makkelijk bereiken, bij elk hotel is er een busstop, er zijn regelmatige verbindingen. Prijs per rit: 50 CZK (ca. € 2 p.p.)
 • dag 8: voor openbaar vervoer reizigers: de transfer van Mezni Louka terug naar Děčín is inbegrepen

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reizen zijn van niveau 1 en 2 stappertjes. De driedaagse wandeltocht is 2 stappertjes. De afstanden variëren van 15 tot 19 km met hoogteverschillen van gemiddeld 750 m stijgen en dalen. Deze tochten kunnen eventueel worden ingekort voor kinderen tot 10 à 13 km per dag. De hoogteverschillen blijven echter dezelfde. De fietstocht is 25 km. De overige activiteiten (rafting en downhill) zijn haalbaar voor kinderen vanaf 8 jaar en vereisen geen ervaring.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. Op dag 5 neem je zelf je bagage mee naar het logies in Mezni Louka. Voor openbaar vervoer reizigers wordt de bagage vervoerd op die dag (incl.)..

Logies

 • 4 x in Děčín: rustig gelegen ***- hotel aan de oevers van de Elbe. De 18 comfortabele kamers zijn hedendaags ingericht en voorzien van een private badkamer. Eveneens familiekamers met twee aparte ruimtes beschikbaar. Wifi. Verder beschikt het hotel over eigen restaurant en een ruim terras waar je op mooie dagen kan eten. Overdekte sport- en recreatieruimte, grote speeltuin vlak naast het hotel. 
 • 3 x in Mezni Louka: mooi gastenverblijf middenin de natuur. Kamers in hoofdgebouw of huisjes, volledig in hout gebouwd en naar lokale stijl. Restaurant gekend voor de lekkere Boheemse keuken. Kamers met privé sanitair. 

Omwille van beschikbaarheid kan het zijn dat er wordt uitgeweken naar een ander logies.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijt en avondmaal inbegrepen
 • 1 x lunch inbegrepen op de fiets- en vaardag

Wat je moet weten over deze reis

Over Tsjechië

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren