Overslaan en naar de inhoud gaan

De ideale combo van steden, natuur en strand, dat is onze Great Eastern Cities-reis.  Van The Big Apple trek je via de kust van Cape Cod en Boston en doorheen de  bossen en meren van Upstate New York naar de iconische Niagara Falls. Je eindigt met een rit zuidwaarts langs Gettysburg en de Amish-regio en sluit af in de steden Washington D.C. en Philadelphia.

De hoogtepunten van deze reis

New York City
New York City

Laat je dromen uitkomen in New York, the city that never sleeps!

Horseshoe Falls
Horseshoe Falls

Beleef het natuurlijke spektakel van de Niagarawatervallen!

The Smithsonian
The Smithsonian

Bezoek Washington, DC met zijn vele monumenten en musea van wereldklasse

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in New York

Aankomst op de luchthaven van New York. Neem één van de iconische gele taxi’s en laat je in echte New York stijl naar je hotel voeren. Laat de energie van de stad je meteen overmeesteren en wurm je ‘s avonds tussen de menigte op het felverlichte Times Square met zijn gigantische elektronische reclameborden en populaire winkels zoals M&M’s World en de Disney Store.  

B Dag 2 - 3
New York City

Er is gigantisch veel te beleven in ‘The City That Never Sleeps’. Toppers zoals Brooklyn Bridge en de 9/11 site, en klassiekers zoals Central Park, Times Square, het vrijheidsbeeld en het Rockefeller Center. En dan zijn er die 1001 mogelijkheden voor wie net iets anders wil: wandelen op The Highline, chillen in Washington Square Park of shoppen in het hippe SoHo.

Optionele excursie: Met de fiets door New York City

De fiets is de nieuwe manier om je snel door de drukke stad te verplaatsen. Ideaal voor de lange afstanden in Central Park, over de Brooklyn Bridge en langs de Hudson en East River.

Je kan kiezen voor een begeleide fietstocht of fietshuur in New York

Optionele excursie: New York Citytour

Dompel jezelf onder in de magie van New York City tijdens een volledig begeleide bustour door NYC. Kies voor een allesomvattende dagtour of voor de charme van een avondtour met een afsluiter op de Top of the Rock. 

Optionele excursie: De hoogste uitzichten van New York City

Waag je op de bovenste verdiepingen van enkele wolkenkrabbers: het Rockefeller Center, One World Trade Center, het Empire State Building, of het duizelingwekkende Summit One Vanderbilt.

Optionele excursie: Helikoptervlucht in NY

Geen beter zicht op het iconische New York City dan vanuit de lucht tijdens een helicoptervlucht

Optionele excursie: Broadway Show

Miljoenen bezoekers komen elk jaar naar New York om de bruisende energie de stad te ervaren. Hoewel er een miljoen dingen te doen zijn, is geen bezoek compleet zonder een echte Broadway-show te zien.

C Dag 4
New York - Cape Cod
405 km  -  04u15

Pik vanmorgen je huurwagen op en zet koers naar Newport, gelegen in de staat Rhode Island. Dit is een belangrijke havenplaats voor zeilschepen bekend van onder andere de America’s Cup zeilwedstrijd. Newport is ook gekend om zijn luxe herenhuizen en zomervilla’s. De bekendste villa is het huis “The Breakers”, gebouwd door Cornelius Vanderbilt II. Maak een rit langs de panoramische “Ten Mile Drive”, deze brengt je langs de mooiste plekjes in de omgeving. Rij verder langs de grillige kust tot in Cape Cod. Geniet van de uitgestrekte, witte zandstranden van ‘The Cape’.

D Dag 5
Cape Cod

Vanuit Cape Cod kan je een boottocht maken op zoek naar walvissen of een bezoek brengen aan de nabijgelegen historische stadjes Chatham en Provincetown. Een andere aanrader is een excursie naar Martha’s Vineyard, een eiland te bereiken per ferry. Het geniet vooral faam als een zomerverblijf voor vermogende toeristen door het aangename klimaat en de mooie stranden.

Optionele excursie: Met de ferry naar Martha's Vineyard

Boek je ferry naar Martha's Vineyard en geniet van een dagje op dit idyllische eiland. 

E Dag 6
Cape Cod - Boston
120 km  -  02u00

Via het gezellige dorpje Plymouth, de plaats waar de Pilgrims voor het eerst aankwamen in de USA, rij je verder naar Boston, de meest Europese stad van de USA. Boston is één van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten, met een economie gebaseerd op financiële diensten, verzekeringen, onderwijs, hightechproducten, medische diensten en research. Deze statige en welvarende stad is een favoriete stad in Amerika vanwege de knusse sfeer in de binnenstad.

F Dag 7
Boston

Boston, de meest Europese stad van de USA, dateert uit de tijd van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Volg er de Freedom Trail dwars door historische plaatsen zoals Boston Commons en Beacon Hill. Je hebt een volledige dag om de stad te ontdekken.

Optionele excursie: Walvissen spotten in de baai van Boston

Duurzaam walvissen spotten: met de speciale catamarans kan je het beste zicht op de dieren hebben zonder hen te storen.

Optionele excursie : Harvard University

Harvard studenten brengen de geschiedenis  tot leven en tonen je het echte leven op de campus van Harvard.

G Dag 8
Boston - The Berkshires
235 km  -  02u50

De regio van de Berkshires wordt gekenmerkt door vredige beboste heuvels, groene valleien, ruisende rivieren en watervallen. Enkele van de eerste toeristen waren schrijvers. Toen zij over het natuurschoon van de streek schreven, trok dat de aandacht van vele rijke mensen in dit gebied, die hier hun zomers begonnen door te brengen. De streek is bezaaid met charmante stadjes en dorpjes als Williamstown, Pittsfield en Lenox.

H Dag 9
The Berkshires - Finger Lakes
325 km  -  03u50

De Finger Lakes zijn een elftal gletsjermeren in het noorden van de staat New York. De ligging van de meren deed de cartografen denken aan de vingers van een hand, vandaar de naam. Het gebied rondom de meren staat tevens bekend als wijnstreek, met verscheidene wijnproeverijen. Bezoek hier zeker het Watkins Glenn State Park, waar je onder de waterval kan doorwandelen.

I Dag 10
Finger Lakes - Niagara Falls
270 km  -  03u00

De stad Niagara Falls is gelegen in zowel de Verenigde Staten, in de staat New York, én in Canada in de provincie Ontario. Deze 2 steden zijn verbonden door de Rainbow Bridge die over de Niagara River loopt. Bijna allesbepalend in deze steden zijn de watervallen, die honderdduizenden toeristen lokken. De Niagara Falls behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls.

J Dag 11
Niagara Falls

Je hebt een volledige dag om de activiteiten en excursies rond de Niagara Falls te doen. Ervaar de Niagarawatervallen met al je zintuigen aan boord van de boot die je tot enkele meters voor het bulderende water brengt of begeeft je achter de Horseshoe Falls en zie hoe de waterval zich vlak voor je ogen te pletter stort. Voor wie het wat rustiger wil is een ritje over de Niagara Parkway tot in het historische dorpje Niagara-on-the-Lake in Canada een aanrader.

Optionele excursie: Ervaar de Niagara Falls

Maak kennis met de indrukwekkende Niagara Falls van dichtbij of ervaar de een uniek perspectief tijdens een helikoptervlucht.

Bekijk hier alle details over de verschillende excursies

K Dag 12
Niagara Falls - Gettysburg
565 km  -  06u15

Vertrek vroeg vandaag voor een lange rit door de bosgebieden van Pennsylvania. Iets na Corning rij je de staat Pennsylvania binnen. Een leuke lunchstop is de supermarkt Wegmans in Williamsport. Daarna flirt je met de Susquehanna River tot je aankomt in Gettysburg, de plaats waar de grootste veldslag ooit op Amerikaans grondgebied werd uitgevochten. Breng een bezoek aan het Gettysburg National Military Park Museum, maak daarna een tour door het indrukwekkende nationale militaire park met al zijn monumenten. ’s Avonds is het heerlijk vertoeven in de oude binnenstad van Gettysburg, waar nog veel gebouwen uit de tijd van de Burgeroorlog bewaard zijn gebleven.

L Dag 13
Gettysburg - Washington DC
145 km  -  02u00

Breng vooraleer af te zakken naar de hoofdstad Washington een bezoek aan de regio rond Lancaster, ook wel Amish Country genoemd. De Amish-gemeenschap is vanuit Europa geëmigreerd naar Pennsylvania, waar godsdienstvrijheid heerste, en leven daar nog grotendeels volgens de traditionele waarden en normen van de 18de en 19de eeuw. Ze rijden rond met paard en kar, gebruiken nauwelijks elektriciteit en telefoons en zijn grotendeels zelfvoorzienend. Wil je zelf proeven van hun biologische keuken, bezoek dan de Kitchen Kettle Village in het dorpje Intercourse.

Na je diner in Washington DC zak je af naar de National Mall. Geniet van een rustige avond langs de prachtig belichte monumenten tijdens een begeleide fietstocht (optioneel), bustour (optioneel) of te voet. Een avondlijk bezoek aan het Jefferson Memorial mag zeker niet ontbreken. 

Optionele excursie: Washington DC's monumenten bij maanlicht

Wanneer de avond over de hoofdstad neerdaalt, wordt elk van de monumenten en memorials prachtig belicht, waardoor ze nóg intrigerend worden en tegelijk een vereeuwigde rust uitstralen. Fiets mee langs de National Mall by night of kies voor een begeleide bustour.

M Dag 14 - 15
Washington DC

Geniet van de vele gratis bezienswaardigheden die Washington DC te bieden heeft. Talloze Smithsonian musea en verschillende memorialen liggen verspreid over de ‘National Mall’, het groene gedeelte van de stad. Het Washington Monument, Witte Huis en het Capitool zijn hier ook terug te vinden! Kies hier voor de fiets als je vervoersmiddel op de National Mall. Fietsen kan begeleid of op eigen houtje met een gehuurde fiets (optioneel). Voor je lunch ga je naar de historische vismarkt in The Wharf of de overdekte markthal op Capitol Hill. Trek ook naar het Pentagon in Virginia en Arlington Cemetery. Deze militaire begraafplaats is echt indrukwekkend en je kan er ook het graf van John F. Kennedy terugvinden. In dezelfde buurt staat het Iwo Jima Memorial (of Marine Corps Memorial), een enorm bronzen standbeeld. Ontspannen doe je ’s avonds in de leuke wijken Adams Morgan, U Street NoMa en Georgetown waar je in oude gerestaureerde woningen, luxewinkels, boetieks en restaurants kan terugvinden.

Optionele excursie: Met de fiets door Washington DC

Trek met de fiets langs naar de vele toppers van Washington DC, één van de meest fietsvriendelijke steden van de VS. 

Optionele excursie: Washington DC Citytour

Verken de highlights van Washington DC tijdens een volledig begeleide bustour. Kies voor een uitgebreide dagtour, een charmante avondtour wanneer alle monumenten prachtig belicht zijn, of een intrigerende African American History Tour. 

N Dag 16
Washington DC - Philadelphia
230 km  -  02u35

Philadelphia is bekend in de hele wereld als de bakermat van de Verenigde Staten en kent meer Amerikaanse geschiedenis dan eender welke stad in dit land. Trek meteen naar het hart van de stad, die door William Penn boven op de City Hall duidelijk wordt aangeduid. Wandel over de Benjamin Franklin Parkway tot LOVE park waar de liefdevolle letters een grote aantrek kennen bij Instagrammers. Ga voor je lunch naar de Reading Terminal Market. Deze markthal neemt een hele stadsblok in en bruist met stijlen en keukens, maar de meest aangeboden lekkernij is de 'Philly Cheesesteak'.

In de namiddag ontdek je het belang van Philly als bakermat van de Verenigde Staten. Het historisch district bestaat uit een eminente mix van koloniale gebouwen langs gezellige kasseistraten met daartussen vele start-ups, eclectische kunstgalerijen, boetiekhotels en diverse restaurants. Volg onze uitgestippelde route (roadbook) langs de meest notoire koloniale gebouwen en plaatsen, startend aan de Independence Hall.

Zoek 's avonds de gezellige drukte op aan de waterkant in Penn's Landing, een leuke bar in Gayborhood, of een funky nachtclub in South Street.

O Dag 17
Philadelphia - Vertrek vanuit New York
175 km  -  02u00

Geniet van je laatste uren op Amerikaanse bodem alvorens naar de luchthaven te rijden voor je terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Overweeg een upgrade van je huurwagenPrijs op aanvraag
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2 - 3: Optionele excursie
Optionele excursie: Met de fiets door New York City Prijs op aanvraag
Optionele excursie: New York Citytour Prijs op aanvraag
Optionele excursie: De hoogste uitzichten van New York City Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Helikoptervlucht in NY Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Broadway Show Prijs op aanvraag
Dag 5: Optionele excursie
Optionele excursie: Met de ferry naar Martha's Vineyard Prijs op aanvraag
Dag 7: Optionele excursie
Optionele excursie: Walvissen spotten in de baai van Boston Prijs op aanvraag
Optionele excursie : Harvard University Prijs op aanvraag
Dag 11: Optionele excursie
Optionele excursie: Ervaar de Niagara Falls Prijs op aanvraag
Dag 13: Optionele excursie
Optionele excursie: Washington DC's monumenten bij maanlicht Prijs op aanvraag
Dag 14 - 15: Optionele excursie
Optionele excursie: Met de fiets door Washington DC Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Washington DC Citytour Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig:
  • Bij 2 personen - op basis van een tweepersoonskamer          
  • Bij 3 personen - op basis van een driepersoonskamer
  • Bij 4 personen - op basis van een vierpersoonskamer
 • 1 Joker Roadbook
 • Plaatselijke taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale en/of binnenlandse vluchten en luchthaventaksen
 • Huurwagen: (richtprijzen)
  • 2pers. - Nissan Versa (CDAR) - tussen €60 en €85 per huurdag
  • 3pers. - Toyota RAV4 (IFAR) - tussen €65 en €100 per huurdag
 • Benzine en eventuele kosten voor parking, one-way en tolwegen
 • Eventuele Resort fees
 • Maaltijden en dranken
 • Optionele excursies
 • Toegangsgelden parken
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • ESTA (Visum Verenigde Staten - https://esta.cbp.dhs.gov/esta/)
 • Reis- en annulatieverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Wens je dit programma op één of andere manier te wijzigen? Geen probleem, wij kunnen elk programma op maat uitwerken!
   
 • Prijzen van accommodaties in de Verenigde Staten zijn afhankelijk van vraag en aanbod. De prijs kan van dag tot dag wijzigen. De prijs van een offerte kan dus hoger of lager liggen dan de bovenstaande richtprijzen per reisperiode. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je rondreis! Wil je de scherpste prijs en de grootste keuze op vlak van accommodaties? Boek dan in oktober-november-december wanneer je wilt reizen in juli of augustus.

Hotels

Budget

 • New York: Radisson Wall Street
 • Cape Cod: Shoreway Acres Inn (Falmouth) 
 • Boston: Doubletree by Hilton Boston Bayside
 • The Berkshires: Yankee Inn (Lenox)
 • Finger Lakes: Econo Lodge Ithaca (Ithaca)
 • Niagara Falls, NY: Wyndham Garden at Niagara Falls
 • Gettysburg: Marriott Courtyard Gettysburg
 • Washington DC: Capitol Skyline Hotel
 • Philadelphia: Holiday Inn Express Midtown Philadelphia

Comfort

 • New York City: Paul Hotel NYC
 • Cape Cod: Hyannis Harbor Hotel
 • Boston: Courtyard by Marriott Boston Downtown
 • The Berkshires: Red Lion Inn Stockbridge (Stockbridge)
 • Finger Lakes: The Hotel Ithaca (Ithaca)
 • Niagara Falls, ON: Crowne Plaza Fallsview
 • Gettysburg: Wyndham Gettysburg
 • Washington DC: Holiday Inn Washington Capitol - National Mall
 • Philadelphia: Holiday Inn Express Midtown Philadelphia

Deluxe

 • New York City: RIU Plaza New York Times Square
 • Cape Cod: Chatham Bars Inn (Chatham)
 • Boston: Fairmont Copley Plaza
 • The Berkshires: Orchards Hotel (Williamstown)
 • Finger Lakes: The Hotel Ithaca (Ithaca)
 • Niagara Falls, ON: Sheraton On The Falls
 • Gettysburg: Gettysburg Hotel
 • Washington DC: Fairmont Washington DC
 • Philadelphia: Loews Philadelphia Hotel
Bekijk de avonturen van onze reizigers in de USA. Wil jij je foto's binnenkort ook op onze website zien schitteren? Deel je foto's dan openbaar op Instagram met de hashtag #jokerreizen.

Praktisch

Klimaatinfo

De temperatuur wordt in de USA uitgedrukt in graden Fahrenheit. Om deze om te rekenen naar graden trek je eerst 26° af en deel je de uitkomst dan door 2. Bijvoorbeeld, 86°F is ongeveer 30°C.

De westkust

 • Californië

In het grootste gedeelte van Californië heb je eigenlijk het hele jaar door een aangenaam, mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers. Langs de kust heb je te maken met een gematigd klimaat met in het noorden natte winters. In de Sierra Nevada-bergketen in het oosten valt regelmatig sneeuw, terwijl in de woestijnachtige gebieden in het zuiden de temperaturen hoog kunnen oplopen. Er valt het hele jaar door relatief weinig neerslag, zeker in het zuiden. De meeste neerslag valt tijdens de wintermaanden.

 • Washington & Oregon

Het klimaat van deze noordwestelijke staten is onder te verdelen in drie delen. Langs de kustlijn van Washington en Oregon is een mediterraan klimaat te vinden met warme, relatief droge zomers en natte, milde winters. Centraal in Washington en Oregon ligt het Cascade-gebergte, waar je een bergklimaat vindt. Dit gebergte vormt de barrière tussen het oosten en het westen van dit gebied. Ten oosten van het Cascade-gebergte vind je meer een landklimaat. Het is er veel droger en de temperaturen zijn extremer, zowel voor de zomer als de winter. Hoewel in dit gebied over het algemeen minder neerslag valt, is er toch meer kans op sneeuwval in de winter.

Het zuidwesten

 • Nevada

Nevada is de droogste staat in de VS en wordt gekenmerkt door zijn steppe- en woestijnklimaat. Winters zijn er koud in het noorden van de staat en mild in het zuiden. De zomers zijn er warm tot heet. Er is over het algemeen weinig neerslag. In de bergen valt er tijdens de winters veel sneeuw.

 • Arizona, Utah & Colorado

Dit gebied bestaat voornamelijk uit bergen en woestijngebied met een overwegend landklimaat. In de berggebieden zijn de temperaturen het hele jaar door lager en er valt meer neerslag dan de lagergelegen, drogere gebieden. In de woestijngebieden, vooral in het zuiden, zijn de winters mild en kunnen de zomers heel heet zijn.

Het zuiden

 • Texas tot Florida

Van Texas in het westen, langs Mississippi en Louisiana tot Florida in het oosten vind je een vochtig subtropisch klimaat met zachte, koele winters en hete zomers. Vooral de gebieden langs de kust aan de Golf van Mexico kunnen enorm vochtig worden, met het meeste neerslag in de vorm van regen tijdens de zomer. Verder landinwaarts, richting centraal USA, is het koeler en valt er in de winter lichte sneeuw. Het westelijke deel van dit gebied maakt deel uit van ‘Tornado Alley’. Tijdens de lente en de vroege zomer is er hierdoor verhoogde kans op sterke winden en tornado’s.

 • Zuid-Florida

In het meest zuidelijke deel van Florida heerst een tropisch klimaat. Het is er vochtig en altijd warm. Dit gebied kent slechts twee seizoenen, een nat en een droog seizoen. Het droge seizoen loopt ongeveer van eind oktober tot eind maart en is koeler dan het regenseizoen. Tijdens de zomermaanden regent het er bijna dagelijks. Elk jaar krijgt Florida te kampen met één of meerdere orkanen. Er is dan ook een officieel orkaanseizoen van 1 juni tot 30 november. Een orkaan kan soms behoorlijk huishouden.

Het noordoosten

Het noordoosten bestaat uit twee grote regio’s: New England in het uiterste noordoostelijke deel van de VS, en de Midden-Atlantische staten, van New York tot Virginia. Deze regio kent hete, zwoele zomers waar de temperaturen stijgen hoe zuidelijker je bent. In de winter kan het erg koud worden en valt er neerslag in de vorm van regen, sneeuw of een combinatie. Hoe verder naar het noorden je bent in de regio hoe kouder het zal zijn. In deze regio staat er in de winter een strakke koude wind uit het noordoosten. Deze winden kunnen stevige sneeuwstormen veroorzaken die ‘blizzards’ genoemd worden.

Rocky Mountains & noordelijke Great Plains

In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat, met sneeuw als neerslag hoofdzakelijk in de winter. Ten oosten van de Rockies is vooral droog steppegebied te vinden met een landklimaat en extreme temperaturen. Winters kunnen er heel koud zijn met gemiddelden onder het vriespunt. Zomers zijn er heel warm en droog. In deze gebieden mag je je verwachten aan sterke winden. Hoe meer je naar het (zuid)oosten gaat, hoe dieper je in ‘Tornado Alley’ terecht komt waar er, zeker tijdens de lente en de vroege zomer, verhoogde kans is op tornado’s.

Alaska

Het klimaat van Alaska is grofweg op te delen in 5 zones: het zuidoosten, het zuiden, het westen, het noorden en het binnenland. Het zuidoosten kent een zacht zeeklimaat met milde winters en aangename zomers. Door de ligging aan de oceaan kent het gebied een hoge luchtvochtigheid en veel neerslag het hele jaar door. In het zuiden van Alaska is het al een stuk kouder als het zuidoosten. De zomers zijn gematigder en de winters langer. Er valt ook minder neerslag, maar de neerslag die er valt is meer in de vorm van sneeuw. Er waait een strakke zuidoostenwind door dit gebied, die zeker in de winter ijzig koud aanvoelt. In het westen zijn te temperaturen redelijk gematigd, door de ligging langs de Beringzee, gezien hoe noordelijk dit gebied ligt. De zomers zijn er kort en de winters lang met weinig neerslag doorheen het jaar. Het noorden van Alaska kent korte koele zomers en een lange, zeer strenge winter. Sneeuw kan er vallen gedurende het hele jaar, zelfs in de zomer. Tot slot heeft het binnenland van Alaska een arctisch landklimaat dat gekenmerkt wordt door extremen. In de zomer lopen temperaturen op tot boven de 30°C en ’s winters daalt het kwik met gemak tot -45°C. Er valt relatief weinig neerslag: tijdens de winter bijna uitsluitend in de vorm van sneeuw en tijdens de zomer regent het meer.

Hawaï

Op de eilanden van Hawaii heerst een tropisch klimaat. De temperaturen liggen vrijwel het hele jaar overdag tussen de 24 en 32°C, de hoge bergpieken waar het koeler kan zijn vormen hierop de uitzondering. Op de hoogste bergtoppen kan het in de wintermaanden sneeuwen. Door de vochtige lucht die vanuit het noordoosten tegen de bergen wordt geblazen, is er erg veel neerslag aan de oostelijke zijde van de eilanden. De berg Wai'ale'ale is door dit effect de natste plek op aarde. In totaal valt er gemiddeld zo'n 12.000 millimeter neerslag per jaar op de eilanden van Hawaï, wat bijna vijftien keer zoveel is als in België. Als het regent dan zijn het vooral korte, soms intense, buien. Aan de andere kant van de bergen is het juist weer vrij droog.

Goed om weten
 • Reizigers met de Belgische nationaliteit die de USA willen bezoeken moeten een elektronische reistoestemming aanvragen via het web. Zie verder op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor de te volgen procedure.
 • Voor mobiele data tijdens de reis raden we aan om gebruik te maken van een Amerikaanse SIMkaart of E-SIMkaart. Via Joker krijg je 10% korting op e-SIM als nieuwe klant bij AirAlo met code JOKER10.
 • Sommige National Parken in de USA maken gebruik van 'permits' om het park binnen te komen of om bepaalde activiteiten of wandelingen te doen. Deze permits dien je vooraf aan te vragen via www.recreation.gov. Meer informatie hierover vind je op de websites van de Nationale Parken www.nps.gov. Vraag je Joker reisagent voor de juiste werkwijze en meer gedetailleerde informatie. 
 • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan ten allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.

 • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Amerika vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.

 • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers,… kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd.

 • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt. Gezien het gaat om een gratis service, kan het hotel te allen tijde beslissen om het gratis (complimentary) ontbijt te schrappen. Hiervoor kan geen compensatie worden bekomen.  

 • Sommige hotels rekenen een resort fee aan (per kamer, per nacht) voor het gebruik van bepaalde faciliteiten of cleaning fees voor de eindopkuis. Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze verplichte fees zijn inbegrepen. In de andere gevallen zal de resort fee of cleaning fee (+ taks) ter plaatse te betalen zijn. Bedragen van deze extra kosten kunnen steeds wijzigen of toegevoegd worden. 
 • Vele hotels vragen bij check-in een kredietkaart voor de betaling van eventuele “incidentals”. Hiermee bedoelt men de extra zaken die je in het hotel mogelijk zou consumeren zoals maaltijden of drankjes uit de minibar. Om te vermijden dat klanten zouden uitchecken zonder hun rekening te betalen, vraagt men de kredietkaart als garantie. Ook in het dagelijkse leven is de kredietkaart niet weg te denken. Zelfs kleine bedragen worden hier gemakkelijk mee geregeld.

 • Het voltage varieert tussen 110 - 127 volt. De Belgische stekker van je elektrische apparatuur past ook niet in de aanwezige stopcontacten. Je kan een verloopstekker met een aansluiting voor een Belgisch apparaat naar het type A (of B) met een adapter of een wereldstekker gebruiken. Deze kan je tegenwoordig overal kopen. Breng ook eventueel een auto-oplader met één of meerdere usb-poorten mee waarop een gps kan aangesloten worden. Zo kan je in de wagen tijdens lange ritten ook je toestellen opladen.
Fooien en geldzaken

In de Verenigde Staten is de officiële munteenheid de Amerikaanse dollar (USD). De meest voorkomende biljetten zijn die van $1, $2, $5, $10 en $20. Briefjes van $50 en $100 zijn minder handig gezien het moeilijker is om wisselgeld terug te geven. De dollar heeft ook volgende munten: 1 cent (penny), 5 cents (nickel), 10 cents (dime), 25 cents (quarter). Honderd cent is een dollar die in de volksmond ook wel 'buck' wordt genoemd.

Aangezien de Amerikaan met zijn kredietkaart is getrouwd is het gebruik hiervan vanzelfsprekend. Zelfs heel kleine bedragen worden gemakkelijk met de kredietkaart betaald. Zorg ervoor dat je na gebruik telkens de kopie van de ondertekende sales-slip bijhoudt. Het vergemakkelijkt de controle van de afrekeningen die je later thuis ontvangt. Voor vertrek kan je best je bank contacteren om te informeren of je kredietkaart moet opengesteld worden zodat je deze kan gebruiken in de VS. Sommige banken blokkeren kredietkaarten standaard voor bepaalde landen als extra veiligheidsmaatregel om fraude te voorkomen. Indien je dit bent vergeten, kan je dit probleem verhelpen door ter plaatse geld af te halen aan een automaat (ATM genoemd).

Als je ter plaatse geld afhaalt, wordt hier steeds een service fee voor aangerekend. Neem ter plaatse contact op met je bank om betalingen wereldwijd alsnog open te stellen voor je kredietkaart. Als je wilt afrekenen met een kredietkaart dan moet je ‘credit’ kiezen en als je met bankkaart kan betalen dan is dit ‘debit’.

 • Kredietkaart

Je hebt een kredietkaart nodig om de ESTA te verkrijgen én als waarborg voor de huurwagen en de hotels. Verder kan je in de VS bijna alles met je kredietkaart betalen.

 • Taksen

Op aankopen, maaltijden,... wordt altijd een lokale heffing (Sales Tax) berekend. Hou hier rekening mee zodat je niet bij de kassa tot de ontdekking komt dat je meer geld kwijt bent dan je verwachtte. Het percentage van de heffing verschilt van staat tot staat en is afhankelijk van het soort product. Taksen variëren meestal tussen de 6 en 16%.

 • Fooien

In hotels verwachten vooral de bagagedragers en de parkeerwachters een fooi. Voor de bagagedrager is 2 dollar per koffer gepast terwijl dit voor de parkeerwachter zo’n 4 dollar is. Hetzelfde geldt trouwens voor kruiers op de luchthavens. In restaurants ligt het wat anders. De reden voor de vriendelijke bediening komt er voornamelijk omdat de kelner of serveerster een aardige fooi hoopt te krijgen. Ze verdienen het minimumloon en zijn voor de aanvulling van hun loon op fooien aangewezen. Gemiddeld wordt zo'n 15 à 20 percent van de totale rekening verwacht. Dit staat op de rekening vermeld als ‘Service charge’ of ‘Gratuity included’. Let er dan wel op dat je dit geen 2 keer betaalt.

Medische info

Voor het reizen naar de Verenigde Staten zijn momenteel geen vaccinaties verplicht. In bijna iedere supermarkt of drugstore zijn geneesmiddelen te vinden die je probleemloos zonder voorschrift kan verkrijgen. We raden wel aan om speciale of noodzakelijke medicijnen van thuis mee te brengen. Medicatie op voorschrift is niet altijd even gemakkelijk aan te vullen, heeft een andere naam of is in de VS helemaal niet verkrijgbaar. Om die reden is een voorschrift vertaald naar het Engels wel handig voor noodgevallen. Vraag hiernaar bij je arts of apotheker indien nodig.

Zorg er in ieder geval voor dat je reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maagklachten en darmproblemen, pijnstillend en koortswerend middel, medicatie tegen reisziekte, muggenspray en de medicijnen die door je arts zijn voorgeschreven. De geneeskundige verzorging in de VS is goed, maar erg duur. Als je normale ziektekostenverzekering geen of onvoldoende dekking geeft, is het heel belangrijk dat je een aanvullende reisverzekering afsluit. Bij ziekenhuisopname kan je best direct de verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen zodat zij voor de betaling kunnen zorgen.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren