Overslaan en naar de inhoud gaan

Dromen moét, maar soms is het tijd voor een reality check: wat zal mijn droomreis kosten? We lichten hier graag even onze prijzen toe, wat precies inbegrepen is en wat je ervoor terugkrijgt. Natuurlijk zijn kortingen mooi meegenomen. Dan is vroeg boeken een gouden tip, en er zijn ook kinderkortingen.

Een realistische richtprijs

Op onze website niet enkel een flitsende vanaf-prijs, maar een realistische richtprijs van de te verwachten kostprijs voor jouw reisgezelschap in jouw reisperiode. Bij elke reis vind je een prijstabel met alle richtprijzen per persoon en per comfortniveau. De prijzen variëren afhankelijk van het aantal medereizigers. In elk voorstel zijn hotels en plaatselijke taksen inbegrepen.

Vliegtickets en huurwagens zijn niet opgenomen in de prijs, omdat deze zeer onderhevig zijn aan beschikbaarheid en prijsschommelingen. In de offerte die je online of in je reiskantoor kan aanvragen krijg je een gedetailleerd overzicht van alle kosten, dus ook van vliegtickets, huurwagen, optionele excursies en verzekeringen.

Contacteer je Joker-reiskantoor voor een persoonlijke offerte of spring even binnen >>

Jouw Joker-Roadbook

Trek je met de huurwagen op roadtrip naar de USA* of Canada**, dan ontvang je enkele weken voor vertrek jouw Joker-Roadbook. Verheug je op een stevige brok puur leesplezier met: 

 • praktische info over je Roadtrip met huurwagen 
 • kaarten met suggesties voor leuke stops onderweg
 • de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op jouw route, incl. onze insider-tips 
 • uitgestippelde fietstochten (met kaart) en wandelingen (met duur en moeilijkheidsgraad)
 • vouchers voor activiteiten en toegangstickets die je vooraf reserveerde 
 • duurzame tips voor onderweg

*regio's met Joker-Roadbook in de USA: Southwest, Northwest, Northeast, Deep South, New York, Washington D.C., Chicago 
**regio's met Joker-Roadbook in Canada: West Canada
Voor andere regio's wordt een gespecialiseerde reisgids voorzien.

Jouw Joker-Camper manual

Trek je er met de camper of campervan op uit, dan ontvang je een uitgebreide manual boordevol praktische info over kamperen in de USA & Canada:

 • Hoe bereid ik me voor op mijn camper trip: hoe stel ik mijn route samen, wat neem ik mee, aan welke kampeervoorzieningen kan ik me verwachten in de USA & Canada, …
 • Een gedetailleerd stappenplan om de ultieme kampeerplaatsen in de nationale parken te bemachtigen én een inspiratielijst met verschillende campgrounds langs de fijnste plekjes
 • Uitgebreide ‘goed om weten’-tips om jouw campertrip vlot te laten verlopen: van tips bij ophalen van de camper tot de lekkerste kampeergerechten en alles over duurzaam kamperen.

Bovendien krijg je ook via deze camper manual digitale toegang tot de beschikbare Joker-bestemmingsinfo in de door jou gekozen regio in de USA* of Canada**.   

*regio’s met Joker-bestemmingsinfo in de USA: Southwest, Northwest, Northeast

**regio's met Joker-Roadbook in Canada: West-Canada
Voor andere regio's wordt een gespecialiseerde reisgids voorzien.

Kinderkortingen en wisselende kamerbezetting

Heel wat hotels bieden kortingen aan voor kinderen tot 12, 16 of zelfs 18 jaar, als ze vergezeld worden van min. 2 betalende volwassenen. Ook voor excursies krijgen de jongste medereizigers vaak mooie kortingen. Geef dus zeker alle leeftijden door bij het aanvragen van een offerte.   

In de meeste 'standaard' hotelkamers in de USA & Canada kan je met 4 personen terecht. Sommige hotels laten tegen betaling een bijzetbedje (rollaway bed) toe of beschikken over speciale familiekamers & suites (vaak met sofabed). Door af en toe van kamerbezetting te wisselen (bv. afwisselend 2 standaardkamers en 1 familiekamer) kunnen grote gezinnen heel wat besparen.   

Hoe vroeger je boekt,  hoe meer voordelen!

 1. De goedkoopste vliegtickets en meest comfortabele vluchten. Vliegtickets zijn beschikbaar vanaf 11 maanden voor vertrek.
 2. Een ruime keuze aan huurwagens en  camper(van)s aan de beste prijs. Op campers zijn er kortingen tot 25% voor wie vroeg boekt.
 3. De beschikbaarheid van logies in populaire steden en speciale accommodaties is beperkt. Hoe vroeger je boekt, hoe meer keuze je hebt.

Wil je toch nog last minute boeken? Geen probleem! We zoeken graag voor je uit wat er nog allemaal mogelijk is

Maatwerk zonder meerkost

De routes op onze website zijn met zorg door onze bestemmingsexperten samengesteld en meermaals uitgetest door onze reizigers. Laat deze programma's als inspiratie dienen om jouw droomreis op maat vorm te geven. Graag een extra stop onderweg? Ergens langer blijven? Of een excursie plannen? Je Joker-reiskantoor past de voorbeeldroute volledig aan naar jouw wensen! Verander je iets aan een programma of combineer je hotels uit verschillende comfortniveaus, dan betaal je geen wijzigingskost. Budget en comfort hotels combineren? Hotels afwisselen met originele overnachtingen? Een penthouse suite boeken in Las Vegas? Je betaalt alleen het prijsverschil met een standaardkamer! 

Inclusief service onderweg

Ook tijdens je Roadtrip blijven wij aan je denken. Zowel je Joker-reisexpert als onze lokale partners volgen de situatie ter plaatse op de voet. Zo staan we meteen voor je klaar als onverwachte omstandigheden je reis dreigen te beïnvloeden (vluchtvertragingen, natuurrampen,...). Door je complete reis (vluchten, vervoer, hotels, excursies, verzekering, …) bij je Joker-reisexpert te boeken, geniet je van de beste bescherming en garanties.

Sofie Cleiren, Southwest USA
Onze reis naar de westkust van Amerika was onbeschrijfelijk: de prachtig diverse natuur, de verschillende culturen, de grootsheid van de steden en de filmachtige decors onderweg. We hadden er de tijd van ons leven en moesten ons vooral geen zorgen maken over praktische zaken. We zijn enorm blij met onze keuze voor Joker, want het heeft voor een heel comfortabel reis gezorgd waarbij we het gevoel hadden dat elke minuut goed benut werd en we zeker geen highlights misten. Ook toen we wat hinder ondervonden van Storm Hillary werden we super goed geholpen vanuit België, waardoor we ons vakantiegevoel niet kwijt geraakten. We zijn nog altijd aan het nagenieten!
Dries Notenboom, Southwest USA
“Leuk dat er ook tijdens de reis een oogje in het zeil werd gehouden. We misten onze vlucht en een hotel werd geannuleerd wegens bosbranden. Joker heeft dit goed opgelost voor ons.”