Overslaan en naar de inhoud gaan

Duik na je citytrip in Washington DC de bergen, bossen en wilde rivieren in van de nationale parken Shenandoah (Virginia), New River Gorge (West Vriginia) en Great Smoky Mountains (Tennessee/North Carolina). Vergaap je aan door de prachtige pleinen en architectuur van de historische steden Savannah (Georgia) en Charleston (South Carolina). Laat je entertainen in de kuststeden Myrtle Beach en Virginia Beach en ontdek ondertussen de idyllische Outer Banks. Afsluiten doe je in Williamsburg, waar je kan kiezen tussen een portie koloniale geschiedenis of knotsgekke pret- en waterparken. Het Zuidoosten van de USA is zowel voor koppels als families een aanrader. 

Mits aanpassingen kan deze reis ook met de camper gedaan worden!     

De hoogtepunten van deze reis

Great Smoky Mountains

Cruise op de Skyline Drive in Shenandoah NP, ga raften in de New River Gorge en spot beren in de bossen van de Great Smoky Mountains.

Savannah

Ontdek de hoofdstad Washington DC en breng een bezoek aan de historische steden Savannah en Charleston. 

Outer Banks

Geniet van de eindeloze stranden en de idyllische charme van de Outer Banks

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Washington DC

Na aankomst op de luchthaven van Washington DC brengt Silver Line je van het gloednieuwe metrostation in Dulles Airport tot in het District of Columbia. Installeer je in je hotel en trek dan naar het historische Georgetown. Rust uit in het verfrissende Waterfront Park en flaneer langs de vele boetieks op M-Street. Trek de achterliggende straten in en laat je charmeren door de rustige uitstraling van de koloniale rijhuizen. Dineer in één van de gemoedelijke restaurantjes zoals Clyde's of Georgetown, één van de eerste in Washington DC om lokaal geteeld en duurzaam voedsel te koken.

B Dag 2
Washington DC: National Mall - The Wharf - Virginia - Adams Morgan

Spring deze voormiddag de fiets op voor een bezoek aan de National Mall. Fietsen kan begeleid of op eigen houtje met een gehuurde fiets (optioneel). Begin aan de voet van het Washington Monument, de hoogste obelisk ter wereld en werp een blik op de Oval Office van het Witte Huis. Rij daarna via het WO II Memorial langs de Reflecting Pools. Poseer op de magnifieke trappen van het Lincoln Memorial waar Martin Luther King zijn overweldigende 'I have a dream' speech gaf. Ontdek de verhalen achter de adembenemende memorialen van Vietnam en Korea en vervolg je rit langs de memorialen voor Martin Luther King, Franklin Delano Roosevelt en Thomas Jefferson. Slenter nog wat rond in The Wharf, een nieuwe hippe buurt aan het water, en neem je lunch op de vismarkt.

In de namiddag neem je de Metro en snel je de Potomac rivier onderdoor naar de staat Virginia, waar je meteen oog in oog staat met het Pentagon. Aan het 9/11 Pentagon Memorial wordt je herinnerd aan de tragedie van 11 september 2001, toen een vliegtuig de westkant van het gebouw inboorde. Bezoek daarna het omvangrijke Arlington Cemetery, waar honderdduizenden militairen en vele notoire figuren, zoals de Kennedy's, begraven liggen. Laat je ‘s avonds in Adams Morgan verrassen door de multiculturele keuken. Sluit af met een geanimeerde avond in Madam’s Organ of duik het nachtleven in aan Dupont Circle of tussen de graffiti-muren in U Street.

Optionele excursie: Met de fiets door Washington DC

Trek met de fiets langs naar de vele toppers van Washington DC, één van de meest fietsvriendelijke steden van de VS. 

Optionele excursie: Washington DC Citytour

Verken de highlights van Washington DC tijdens een volledig begeleide bustour. Kies voor een uitgebreide dagtour, een charmante avondtour wanneer alle monumenten prachtig belicht zijn, of een intrigerende African American History Tour. 

C Dag 3
Washington DC: Musea - Downtown - Capitol Hill - Washington by night

Vandaag maak je tijd voor de vele topmusea van Washington DC. Aan de National Mall bevinden zich vele Smithsonian musea, die bekend staan om hun uitgebreide collecties en hun gratis toegang! Maak je keuze uit de hele geschiedenis van de lucht- en ruimtevaart in het Air & Space Museum, de herkomst van mens en dier in het Natural History Museum, de tragedie van WOII in het Holocaust Museum, de meest uitgebreide kunstcollectie in de Gallery of Art, en véél meer.

's middags maak je je lunchkeuze uit de culinaire diversiteit van het kosmopolitische downtown. Via het Black Lives Matter Plaza ga je naar Lafayette Square, je staat hier slechts op enkele tientallen meters van het Witte Huis. Marcheer over Pennsylvania Avenue waar het FBI hoofdkwartier statig staat te pronken. Trek dan naar het historische Capitol Hill. Ga binnen in de weelderige Library of Congress en wandel door het aards paradijs van de gratis Botanische tuinen van het Capitool. Volg ook een gratis rondleiding in het Capitool (vooraf te boeken op de website van het Capitool).

Voor je diner moet je op Barrack's Row zijn. Tot de vroege avond kan je ook in de historische markthal Eastern Market terecht voor een overvloed aan smaken. Geniet van een rustige avond langs de prachtig belichte monumenten tijdens een begeleide fietstocht (optioneel), bustour (optioneel) of te voet.

Optionele excursie: Washington DC's monumenten bij maanlicht

Wanneer de avond over de hoofdstad neerdaalt, wordt elk van de monumenten en memorials prachtig belicht, waardoor ze nóg intrigerend worden en tegelijk een vereeuwigde rust uitstralen. Fiets mee langs de National Mall by night of kies voor een begeleide bustour.

D Dag 4
Washington DC - Shenandoah NP
180 km  -  02u30

Pik deze ochtend je huurwagen op en vervang je ‘urban feel’ door je natuurbegeerte. Na een korte rit  sta je al op de Skyline Drive, de panoramische weg die de volgende dagen je gids zal zijn doorheen het Shenandoah National Park. Je eerste stop is het Dickey Ridge Visitor, vul je drinkbus, praat met de rangers en neem je wandelkaarten mee. De Skyline Drive slingert je verder langs de mooiste uitzichtpunten en wandelingen. Onze aanrader is de wandeling naar Compton Peak, door de diepe bossen, met een schitterend zicht over de bergen en langs vreemde rotsen die als basaltkolommen de heuvels uitsteken.  

’s Middags maak je een korte side trip naar Luray. De stad met unieke winkels en restaurants is nog maar een voorproefje voor de adembenemende schoonheid van de Luray Caverns 

Wentel je in je hotel in Luray en neem een welverdiende duik in het zwembad.

E Dag 5
Shenandoah NP

Wanneer de rest van de wereld nog slaapt, rij jij al naar Buck Hollow Overlook in het Shenandoah NP voor een wondermooie zonsopgang. Van zodra de zon wakker is, neemt de Skyline Drive de show over. Maak je selectie aan wandelingen voor vandaag, de beste manier om je te laten omringen door natuurschoon en de beste kans om wildlife te spotten! Kies uit een hele schoonheidswedstrijd van watervallen, zoals de Lewis Falls, de Rose River Falls en de Doyles River Falls. Klim ook naar beste top-of-the-world uitzichten, zoals Hawksbill Summit, Hightop Peak en Blackrock Summit. Meer uitdaging nodig? Old Rag Mountain zal met plezier je fysieke conditie en klautervaardigheden testen.  

Na je diner in de Skyland Lodge geef je je zoete zonde vrij spel met een lokale specialiteit, de Blackberry Ice Cream pie. Wanneer de zon ondergaat in Shenandoah National Park, opent het doek voor één van de donkerste hemels aan de oostkust met een schouwspel van miljoenen sterren.  

F Dag 6
Shenandoah NP - Seneca Rocks
160 km  -  02u10

De country roads trekken je West-Virginia binnen. Deze staat is één gigantisch bosgebied, waar de rust en de natuur met veel trots de rug keren naar de grote toeristische trekpleisters, waardoor het hier ‘bijna hemels’ wordt. 

Verblijf in een luxueuze houten cabin in de bossen van het bergdorpje Seneca Rocks. De hele omgeving zal je zeker één of twee dagen kunnen plezieren. Ga te paard naar de hoge Seneca Rocks kliffen, hike je tenen krom in de weelderige bossen, rij naar de meest magnifieke uitzichtpunten en wacht tot er een beer of arend in de verte verschijnt, bezoek de mooie Blackwater Falls, en sluit je avond af in een small town drive-in movie theater. 

G Dag 7
Seneca Rocks - New River Gorge
280 km  -  03u40

Tussen de dichte bossen van West-Virginia ligt een open terrein met gigantische telescopen die stilletjes staan te luisteren naar geluiden van miljoenen lichtjaren ver. Schakel je smartphone uit om de telescopen niet te storen. Een korte busrit brengt je naar de grootste telescoop ter wereld. Geloof je nu in buitenaards leven? 

Lunchen doe je in het dorpje Cass, waar alles er nog exact hetzelfde uitziet als honderd jaar geleden. Snuister rond in de historische Casse Company Store, zet je op de porch en kijk naar een voorbij tuffende stoomtrein die je hartelijk uitnodigt voor een ritje, en lunch in de oude Shays diner. 

Je eindbestemming is de New River Gorge, het allernieuwste nationaal park van de USA die de prachtige natuur rond de diepe kloof van de New River beschermt en de intrigerende geschiedenis van de oude mijnstadjes en de railroad tentoonstelt. 

H Dag 8
New River Gorge

Daag jezelf vandaag uit voor een spetterende whitewater raft in het New River Gorge National Park. Ben je geen waterrat? Neem dan de auto naar één van de langste boogbruggen ter wereld, rij langs de panoramische Fayette Station Road, bezoek het historische Thurmond waar nog slechts vijf mensen wonen, volg de intrigerende verhalen langs de African American Heritage Auto Tour en laat je wegblazen door de magnifiekste uitkijkpunten over de New River Gorge. 

Extra voor kinderen: Ga helemaal wild op het hoogteparcours of het meer vol drijvende springkastelen in het Ace Adventure Resort. 

I Dag 9
New River Gorge - Great Smoky Mountains
450 km  -  04u30

Rij vandaag met een portie Country Music op je autoradio de staat Tennessee binnen. In de namiddag kom je aan in Pigeon Forge, de entertainmenthoofdstad van het zuiden. Laat je verleiden door de vele attracties, zoals het intrigerende Titanic Museum, de all-American Lumberjack Show, een indoor skydive, het knotsgekke Wonderworks, en veel meer.  

J Dag 10
Great Smoky Mountains NP

De mysterieuze mist die opstijgt uit het Great Smoky Mountains National Park lonken je vandaag de natuur in. Snoep vandaag van de mooiste plekjes langs Little River Road. Wandel in de diepe bossen langs een bruisende bergrivier op de Little River Trail, ga op zoek naar de wonderlijke Laurel Falls, bezoek de historische huizen van Cades Cove en Elkmont, en hou je ogen open voor dieren als herten, zwarte beren en kalkoenen 

Heb je vandaag echter nog pretpark-honger? Ga dan à volonte voor nog meer Pigeon Forge entertainment of bezoek Dollywood, het pretpark van Dolly Parton waar country music met je mee langs alle rides en shows walst.  

K Dag 11
Great Smoky Mountains - Bryson City
100 km  -  02u00

Stijg vandaag naar de toppers van het Smoky Mountains National Park langs de Newfound Gap Road. Stop bij het Sugarland Visitor Center en laat een ranger je menu voor de dag samenstellen.  

Wat staat er alvast op onze suggestielijst? Wandelingen als de Alum Cave Bluffs en de Chimney Tops Trail, het uitzicht op de top van de Newfound Gap waar je op de grens staat tussen Tennessee en North Carolina, en de observatietoren Clingmans Dome 

De panoramische Newfound Gap Road brengt je uiteindelijk naar het grondgebied van de Cherokee tribe. Breng hier een bezoek aan het Museum of the Cherokee Indian, de Oconaluftee Indian Village of het Mountain Farm Museum. 

Overnachten doe je in Cherokee of het charmante Bryson City. Voel je je hier aangetrokken tot een unieke natuurbeleving met trein en raft? Dan breien wij er graag een tweede nacht aan vast. Zo kan jij genieten van een heenrit met een authentieke stoomtrein en een terugvaart met spetterende whitewater raft in een bosrijk panorama dat zelfs kinderogen doet verbazen.  

L Dag 12
Bryson City - Greenville
230 km  -  03u00

Slinger vandaag verder door de Blue Ridge Mountains naar het hippe Asheville. Kuier rond in het charmante downtown of maak tijd voor een bezoek aan het grootste en meest glorieuze huis dat je ooit zag, de Biltmore Mansion, waar de rijkdom van familie Vanderbilt meer dan 100 jaar geleden nog steeds doet verbazen.  

Je volgende halte is het Jones Gap State Park. Daag jezelf uit voor een inspannende hike. Het geklauter over rotsen en boomstammen wordt uitermate beloond met de adembenemende Rainbow Falls.  

Sluit je dag af in het voorbeeldige stadje Greenville. Kuier langs lokale boetieks en restaurants in het gezellige Main Street en wandel langs de Reedy River waar de mooie watervallen nog een plotse romantische toets aan je avond geven.  

M Dag 13
Greenville - Savannah
420 km  -  03u45

Vandaag ontmoet je het echte American South. Je eerste kennismaking krijg je in het Congaree National Park, waar oeroude cipressen op zuiderse wijze staan te pronken in de moerassen 

In de late namiddag kom je aan in Savannah, waar je helemaal vertederd wordt door de schoonheid en de charme van de binnenstad. De historische huizen in allerlei kleuren, de leuke pleintjes en de oude eiken die de hele stad versieren met miljoenen slingers van Spaans mos, maken van Savannah de mooiste stad van de Verenigde Staten.  

Verwen jezelf vanavond met nog meer zuiderse traditie. Een authentieke schoepenradboot neemt je mee op de Savannah River. Terwijl je proeft van de Southern Cuisine, kijk je naar een echte live Gospel show 

N Dag 14
Savannah - Charleston
190 km  -  02u30

In de voormiddag staat de Magnolia Plantation op je programma, waar het duistere verleden plots erg dichtbij komt. Bezoek het pronkende plantagehuis en stap binnen in de vroegere slavenhutten. Wandel door de sierlijke tuinen waar het Spaans mos zachtjes boven de moerassen zweeft en de snuit van enkele alligators stilletjes boven water komen.  

Je komt aan in het historische Charleston. De gigantische overdekte markt zuigt je de historische binnenstad in. Met je lading lokaal geteelde vitaminen ben je klaar om door de straten te trekken, van het historische District, langs het French Quarter, tot het verfrissende Waterfront Park. 

O Dag 15
Charleston - Myrtle Beach
200 km  -  02u00

Kom helemaal tot rust in de wondermooie parktuinen van Brookgreen Gardens, waar de betoverende beelden een nieuw elan aan je vakantiefotos geven.  

Nu ben je helemaal klaar voor de crazy vibes van Myrtle Beach. Zet je vakantie op z’n kop in Wonderworks, de SkyWheel, Ripleys Aquarium, het Hollywood Wax Museum, een hilarische minigolf, een bungeejump, en veel meer.  

Toch geen fan van toeristische attracties? Schop dan je schoenen uit en ga de Atlantische oceaan tegemoet. Vlei neer op het strand of slenter langs de promenade en over de pier. 

P Dag 16
Myrtle Beach - Outer Banks
530 km  -  09u30 met ferry

Een heerlijke trip met de ferry zet je vandaag met je wagen op de Outer Banks, een smalle landstrook in de Atlantische oceaan. Vele jongeren kennen deze unieke kust van de gelijknamige Netflix-serie, voor volwassenen is het misschien bekend van de luchtvaartpioniers.  

Cruise verder langs duinen en stranden en zie het oceaanwater langs beide zijden van de weg naar je toe rollen. Je rit eindigt in Kitty Hawk. Voel de verfrissende wind langs je oren vliegen, je begrijpt meteen waarom de gebroeders Wright deze plaats hadden uitgekozen om als eerste een vliegtuig de lucht in te krijgen. 

Q Dag 17
Outer Banks

Kies deze ochtend voor een kajaktocht in de diepe moerasgebieden van de Alligator River. Glij stilletjes door smalle kreken waar het krioelt van alligators, schildpadden en slangen. 

Je kan ook kiezen om net zoals de Wright Brothers de lucht in te gaan. In de duinen van het Jockey’s Ridge State Park sta je op de top van de Outer Banks, de wind is hier je beste hulp om je kite de lucht in te duwen. 

Een stop bij het Wright Brothers Memorial kan je niet overslaan. Ontdek het boeiende museum en sta op de plaats waar het eerste vliegtuig ooit opsteeg. 

Sluit je dag af met een hapje, drankje en zacht muziekje bij zonsondergang op het strand van Kitty Hawk. 

R Dag 18
Outer Banks - Virginia Beach
150 km  -  01u40

Ga in Virginia Beach mee op tocht met een lokale oesterboer. Laat de verhalen van Captain Chris over oesters en hun bijdrage aan de lokale ecologie wegsmelten langs al je zintuigen. Spring mee het water in om de oesters uit de netten te vissen en proef waarom enkel de meest luxueuze restaurants hun oesters bij deze kleine oesterboer aankopen. Droog je voeten, trek je wandelschoenen aan, en maak nog een wandeling tussen de moerassen in het First Landing State Park.  

Nestel je in je hotel, trek je slippers aan, zwier je strandhanddoek over je schouder en geniet van een heerlijke avond langs de kilometers lange stranden van deze populaire beach town. Leef je uit als een toerist, maar dineer wel als een local, zoals in het outdoor farm-to-beach restaurant Harvest. 

Extra voor kinderen: Ontdek het rijke zeeleven van de Chesapeake Bay in het Virginia Beach Aquarium. ’s Avonds klauter en zipline je tussen de hoge bomen op een glow-in-the-dark hoogteparcours. 

S Dag 19
Virginia Beach - Williamsburg
100 km  -  01u00

Maak in de voormiddag een stop in Norfolk, de stad van de grootste marinebasis ter wereld. Haal je handen uit de mouwen in het hands-on museum Nauticus en bezoek het oorlogsschip USS Wisconsin. Ondervind de complexiteit van het glasblazen in één van de grootste collecties aan glaskunst in de wereld. Zoek je lunch in ‘Restaurant Row’ in het hart van de stad. Probeer een ijsje van Doumar’s, de enige echte uitvinder van de ijshoorntjes. En tour langs de 19e eeuwse huizen in de buurt met een prominente naam, Ghent! 

In de namiddag kom je aan in Colonial Williamsburg. Kuier door de straten van de eerste koloniale hoofdstad, langs de huizen en winkels die sinds de 18e eeuw bleven stilstaan. Sluit je avond af met een heerlijk diner in een plaatselijke ‘Tavern’ in één van de historische huizen.  

T Dag 20
Williamsburg

De Colonial Parkway brengt je naar het jaar 1607, in het historische Jamestown, de allereerste Engelse nederzetting in Noord-Amerika! De innovatieve tentoonstellingsruimtes en het perfect gereconstrueerde dorp vertellen je de echte verhalen van kolonisten en lokale indiaanse volkeren, met Pocahontas als bekendste inwoner! 

Maak de driehoek van de Historic Triangle af met een bezoek aan het American Revolution Museum in het gezellige Yorktown 

Extra voor kinderen: Leef je helemaal uit op de rides van Busch Gardens of de water slides van Water Country USA.  

U Dag 21
Williamsburg - IAD Airport
260 km  -  02u45

Je laatste rit brengt je weer naar de luchthaven van Washington DC. Aviation geeks moeten zeker nog het gratis museum Steven F. Udvar-Hazy Center bezoeken, de grote broer van het Air & Space Museum in Washington DC. Neem de lift naar de luchtverkeerstoren van het museum, en kijk uit over het landschap van Virginia met Dulles Airport in de voorgrond.   

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Overweeg een upgrade van je huurwagenPrijs op aanvraag
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2: Optionele excursie
Optionele excursie: Met de fiets door Washington DC Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Washington DC Citytour Prijs op aanvraag
Dag 3: Optionele excursie
Optionele excursie: Washington DC's monumenten bij maanlicht Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig:
  • Bij 2 personen - op basis van een tweepersoonskamer          
  • Bij 3 personen - op basis van een driepersoonskamer
  • Bij 4 personen - op basis van een vierpersoonskamer
 • 1 reisgids
 • 1 Joker manual met duurzaamheidstips
 • Plaatselijke taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale en/of binnenlandse vluchten en luchthaventaksen
 • Huurwagen (richtprijzen):
  • 2 pers. - Nissan Versa (CDAR) - tussen €65 en €95 per huurdag
  • 3 pers. - Toyota RAV 4 (IFAR) - tussen €75 en €105 per huurdag
  • 4 pers. - Ford Expedition (FFAR) - tussen €100 en €130 per huurdag 
 • Benzine en eventuele kosten voor parking, one-way en tolwegen
 • Eventuele Resort fees
 • Maaltijden en dranken
 • Optionele excursies
 • Toegangsgelden parken
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • ESTA (Visum Verenigde Staten - https://esta.cbp.dhs.gov/esta/)
 • Reis- en annulatieverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels

Budget

 • Washington DC: The Churchill Hotel Near Embassy Row
 • Shenandoah NP: Skyland Resort - Traditional (NP)
 • Seneca Rocks: Yokum's Vacationland - Bunkhouse
 • New River Gorge: Ace Adventure Resort
 • Great Smoky Mountains: River Terrace Resort
 • Bryson City: Microtel Inn & Suites
 • Greenville: Best Western Plus Greenville
 • Savannah: Best Western Savannah Historic District
 • Charleston: Cambria Hotel Charleston Riverview
 • Myrtle Beach: Surfside Beach Oceanfront Hotel
 • Outer Banks: Ramada Plaza by Wyndham Nags Head Oceanfront
 • Virginia Beach: Holiday Inn Virginia Beach - Oceanside (21st Street)
 • Williamsburg: Best Western Williamsburg Historic District

Comfort

 • Washington DC: Melrose Georgetown Hotel
 • Shenandoah NP: Skyland Resort - Preferred (NP)
 • Seneca Rocks: Yokum's Vacationland - Cabin
 • New River Gorge: Ace Adventure Resort
 • Great Smoky Mountains: Under Canvas Smoky Mountains - Safari Tent
 • Bryson City: Sleep Inn Bryson City
 • Greenville: Embassy Suites by Hilton Greenville Downtown Riverplace
 • Savannah: Best Western Savannah Historic District
 • Charleston: Homewood Suites by Hilton Charleston Historic District
 • Myrtle Beach: Holiday Inn Oceanfront Resort at the Pavilion
 • Outer Banks: Ramada Plaza by Wyndham Nags Head Oceanfront
 • Virginia Beach: Holiday Inn Virginia Beach - Oceanside (21st Street)
 • Williamsburg: Comfort Inn Williamsburg Gateway

Deluxe

 • Washington DC: Yours Truly DC
 • Shenandoah NP: Mimslyn Inn (Luray)
 • Seneca Rocks: Harman's Luxury Log Cabins
 • New River Gorge: Ace Adventure Resort
 • Great Smoky Mountains: Under Canvas Smoky Mountains - Deluxe Tent
 • Bryson City: Mountain Log Cabin with Hot Tub
 • Greenville: Grand Bohemian Lodge
 • Savannah: JW Mariott Savannah Plant Riverside District
 • Charleston: HarborView Inn
 • Myrtle Beach: Springhill Suites by Mariott Myrtle Beach Oceanfront
 • Outer Banks: Shutters on the Banks
 • Virginia Beach: The Cavalier Virginia Beach
 • Williamsburg: Colonial Houses Historic Lodging

Praktisch

Klimaatinfo

De temperatuur wordt in de USA uitgedrukt in graden Fahrenheit. Om deze om te rekenen naar graden trek je eerst 26° af en deel je de uitkomst dan door 2. Bijvoorbeeld, 86°F is ongeveer 30°C.

De westkust

 • Californië

In het grootste gedeelte van Californië heb je eigenlijk het hele jaar door een aangenaam, mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers. Langs de kust heb je te maken met een gematigd klimaat met in het noorden natte winters. In de Sierra Nevada-bergketen in het oosten valt regelmatig sneeuw, terwijl in de woestijnachtige gebieden in het zuiden de temperaturen hoog kunnen oplopen. Er valt het hele jaar door relatief weinig neerslag, zeker in het zuiden. De meeste neerslag valt tijdens de wintermaanden.

 • Washington & Oregon

Het klimaat van deze noordwestelijke staten is onder te verdelen in drie delen. Langs de kustlijn van Washington en Oregon is een mediterraan klimaat te vinden met warme, relatief droge zomers en natte, milde winters. Centraal in Washington en Oregon ligt het Cascade-gebergte, waar je een bergklimaat vindt. Dit gebergte vormt de barrière tussen het oosten en het westen van dit gebied. Ten oosten van het Cascade-gebergte vind je meer een landklimaat. Het is er veel droger en de temperaturen zijn extremer, zowel voor de zomer als de winter. Hoewel in dit gebied over het algemeen minder neerslag valt, is er toch meer kans op sneeuwval in de winter.

Het zuidwesten

 • Nevada

Nevada is de droogste staat in de VS en wordt gekenmerkt door zijn steppe- en woestijnklimaat. Winters zijn er koud in het noorden van de staat en mild in het zuiden. De zomers zijn er warm tot heet. Er is over het algemeen weinig neerslag. In de bergen valt er tijdens de winters veel sneeuw.

 • Arizona, Utah & Colorado

Dit gebied bestaat voornamelijk uit bergen en woestijngebied met een overwegend landklimaat. In de berggebieden zijn de temperaturen het hele jaar door lager en er valt meer neerslag dan de lagergelegen, drogere gebieden. In de woestijngebieden, vooral in het zuiden, zijn de winters mild en kunnen de zomers heel heet zijn.

Het zuiden

 • Texas tot Florida

Van Texas in het westen, langs Mississippi en Louisiana tot Florida in het oosten vind je een vochtig subtropisch klimaat met zachte, koele winters en hete zomers. Vooral de gebieden langs de kust aan de Golf van Mexico kunnen enorm vochtig worden, met het meeste neerslag in de vorm van regen tijdens de zomer. Verder landinwaarts, richting centraal USA, is het koeler en valt er in de winter lichte sneeuw. Het westelijke deel van dit gebied maakt deel uit van ‘Tornado Alley’. Tijdens de lente en de vroege zomer is er hierdoor verhoogde kans op sterke winden en tornado’s.

 • Zuid-Florida

In het meest zuidelijke deel van Florida heerst een tropisch klimaat. Het is er vochtig en altijd warm. Dit gebied kent slechts twee seizoenen, een nat en een droog seizoen. Het droge seizoen loopt ongeveer van eind oktober tot eind maart en is koeler dan het regenseizoen. Tijdens de zomermaanden regent het er bijna dagelijks. Elk jaar krijgt Florida te kampen met één of meerdere orkanen. Er is dan ook een officieel orkaanseizoen van 1 juni tot 30 november. Een orkaan kan soms behoorlijk huishouden.

Het noordoosten

Het noordoosten bestaat uit twee grote regio’s: New England in het uiterste noordoostelijke deel van de VS, en de Midden-Atlantische staten, van New York tot Virginia. Deze regio kent hete, zwoele zomers waar de temperaturen stijgen hoe zuidelijker je bent. In de winter kan het erg koud worden en valt er neerslag in de vorm van regen, sneeuw of een combinatie. Hoe verder naar het noorden je bent in de regio hoe kouder het zal zijn. In deze regio staat er in de winter een strakke koude wind uit het noordoosten. Deze winden kunnen stevige sneeuwstormen veroorzaken die ‘blizzards’ genoemd worden.

Rocky Mountains & noordelijke Great Plains

In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat, met sneeuw als neerslag hoofdzakelijk in de winter. Ten oosten van de Rockies is vooral droog steppegebied te vinden met een landklimaat en extreme temperaturen. Winters kunnen er heel koud zijn met gemiddelden onder het vriespunt. Zomers zijn er heel warm en droog. In deze gebieden mag je je verwachten aan sterke winden. Hoe meer je naar het (zuid)oosten gaat, hoe dieper je in ‘Tornado Alley’ terecht komt waar er, zeker tijdens de lente en de vroege zomer, verhoogde kans is op tornado’s.

Alaska

Het klimaat van Alaska is grofweg op te delen in 5 zones: het zuidoosten, het zuiden, het westen, het noorden en het binnenland. Het zuidoosten kent een zacht zeeklimaat met milde winters en aangename zomers. Door de ligging aan de oceaan kent het gebied een hoge luchtvochtigheid en veel neerslag het hele jaar door. In het zuiden van Alaska is het al een stuk kouder als het zuidoosten. De zomers zijn gematigder en de winters langer. Er valt ook minder neerslag, maar de neerslag die er valt is meer in de vorm van sneeuw. Er waait een strakke zuidoostenwind door dit gebied, die zeker in de winter ijzig koud aanvoelt. In het westen zijn te temperaturen redelijk gematigd, door de ligging langs de Beringzee, gezien hoe noordelijk dit gebied ligt. De zomers zijn er kort en de winters lang met weinig neerslag doorheen het jaar. Het noorden van Alaska kent korte koele zomers en een lange, zeer strenge winter. Sneeuw kan er vallen gedurende het hele jaar, zelfs in de zomer. Tot slot heeft het binnenland van Alaska een arctisch landklimaat dat gekenmerkt wordt door extremen. In de zomer lopen temperaturen op tot boven de 30°C en ’s winters daalt het kwik met gemak tot -45°C. Er valt relatief weinig neerslag: tijdens de winter bijna uitsluitend in de vorm van sneeuw en tijdens de zomer regent het meer.

Hawaï

Op de eilanden van Hawaii heerst een tropisch klimaat. De temperaturen liggen vrijwel het hele jaar overdag tussen de 24 en 32°C, de hoge bergpieken waar het koeler kan zijn vormen hierop de uitzondering. Op de hoogste bergtoppen kan het in de wintermaanden sneeuwen. Door de vochtige lucht die vanuit het noordoosten tegen de bergen wordt geblazen, is er erg veel neerslag aan de oostelijke zijde van de eilanden. De berg Wai'ale'ale is door dit effect de natste plek op aarde. In totaal valt er gemiddeld zo'n 12.000 millimeter neerslag per jaar op de eilanden van Hawaï, wat bijna vijftien keer zoveel is als in België. Als het regent dan zijn het vooral korte, soms intense, buien. Aan de andere kant van de bergen is het juist weer vrij droog.

Goed om weten
 • Reizigers met de Belgische nationaliteit die de USA willen bezoeken moeten een elektronische reistoestemming aanvragen via het web. Zie verder op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor de te volgen procedure.

 • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan ten allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.

 • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Amerika vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.

 • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers,… kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd.

 • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt.

 • Sommige hotels hanteren een resort fee (verblijfstaks). Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze resort fee is inbegrepen. Indien van toepassing is dit ter plaatse te betalen.

 • Vele hotels vragen bij check-in een kredietkaart voor de betaling van eventuele “incidentals”. Hiermee bedoelt men de extra zaken die je in het hotel mogelijk zou consumeren zoals maaltijden of drankjes uit de minibar. Om te vermijden dat klanten zouden uitchecken zonder hun rekening te betalen, vraagt men de kredietkaart als garantie. Ook in het dagelijkse leven is de kredietkaart niet weg te denken. Zelfs kleine bedragen worden hier gemakkelijk mee geregeld.

 • Het voltage varieert tussen 110 - 127 volt. De Belgische stekker van je elektrische apparatuur past ook niet in de aanwezige stopcontacten. Je kan een verloopstekker met een aansluiting voor een Belgisch apparaat naar het type A (of B) met een adapter of een wereldstekker gebruiken. Deze kan je tegenwoordig overal kopen. Breng ook eventueel een auto-oplader met één of meerdere usb-poorten mee waarop een gps kan aangesloten worden. Zo kan je in de wagen tijdens lange ritten ook je toestellen opladen.
Fooien en geldzaken

In de Verenigde Staten is de officiële munteenheid de Amerikaanse dollar (USD). De meest voorkomende biljetten zijn die van $1, $2, $5, $10 en $20. Briefjes van $50 en $100 zijn minder handig gezien het moeilijker is om wisselgeld terug te geven. De dollar heeft ook volgende munten: 1 cent (penny), 5 cents (nickel), 10 cents (dime), 25 cents (quarter). Honderd cent is een dollar die in de volksmond ook wel 'buck' wordt genoemd.

Aangezien de Amerikaan met zijn kredietkaart is getrouwd is het gebruik hiervan vanzelfsprekend. Zelfs heel kleine bedragen worden gemakkelijk met de kredietkaart betaald. Zorg ervoor dat je na gebruik telkens de kopie van de ondertekende sales-slip bijhoudt. Het vergemakkelijkt de controle van de afrekeningen die je later thuis ontvangt. Voor vertrek kan je best je bank contacteren om te informeren of je kredietkaart moet opengesteld worden zodat je deze kan gebruiken in de VS. Sommige banken blokkeren kredietkaarten standaard voor bepaalde landen als extra veiligheidsmaatregel om fraude te voorkomen. Indien je dit bent vergeten, kan je dit probleem verhelpen door ter plaatse geld af te halen aan een automaat (ATM genoemd).

Als je ter plaatse geld afhaalt, wordt hier steeds een service fee voor aangerekend. Neem ter plaatse contact op met je bank om betalingen wereldwijd alsnog open te stellen voor je kredietkaart. Als je wilt afrekenen met een kredietkaart dan moet je ‘credit’ kiezen en als je met bankkaart kan betalen dan is dit ‘debit’.

 • Kredietkaart

Je hebt een kredietkaart nodig om de ESTA te verkrijgen én als waarborg voor de huurwagen en de hotels. Verder kan je in de VS bijna alles met je kredietkaart betalen.

 • Taksen

Op aankopen, maaltijden,... wordt altijd een lokale heffing (Sales Tax) berekend. Hou hier rekening mee zodat je niet bij de kassa tot de ontdekking komt dat je meer geld kwijt bent dan je verwachtte. Het percentage van de heffing verschilt van staat tot staat en is afhankelijk van het soort product. Taksen variëren meestal tussen de 6 en 16%.

 • Fooien

In hotels verwachten vooral de bagagedragers en de parkeerwachters een fooi. Voor de bagagedrager is 2 dollar per koffer gepast terwijl dit voor de parkeerwachter zo’n 4 dollar is. Hetzelfde geldt trouwens voor kruiers op de luchthavens. In restaurants ligt het wat anders. De reden voor de vriendelijke bediening komt er voornamelijk omdat de kelner of serveerster een aardige fooi hoopt te krijgen. Ze verdienen het minimumloon en zijn voor de aanvulling van hun loon op fooien aangewezen. Gemiddeld wordt zo'n 15 à 20 percent van de totale rekening verwacht. Dit staat op de rekening vermeld als ‘Service charge’ of ‘Gratuity included’. Let er dan wel
op dat je dit geen 2 keer betaalt.

Medische info

Voor het reizen naar de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht. In bijna iedere supermarkt of drugstore zijn geneesmiddelen te vinden die je probleemloos zonder voorschrift kan verkrijgen. We raden wel aan om speciale of noodzakelijke medicijnen van thuis mee te brengen. Medicatie op voorschrift is niet altijd even gemakkelijk aan te vullen, heeft een andere naam of is in de VS helemaal niet verkrijgbaar. Om die reden is een voorschrift vertaald naar het Engels wel handig voor noodgevallen. Vraag hiernaar bij je arts of apotheker indien nodig.

Zorg er in ieder geval voor dat je reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maagklachten en darmproblemen, pijnstillend en koortswerend middel, medicatie tegen reisziekte, muggenspray en de medicijnen die door je arts zijn voorgeschreven. De geneeskundige verzorging in de VS is goed, maar erg duur. Als je normale ziektekostenverzekering geen of onvoldoende dekking geeft, is het heel belangrijk dat je een aanvullende reisverzekering afsluit. Bij ziekenhuisopname kan je best direct de verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen zodat zij voor de betaling kunnen zorgen.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren