Overslaan en naar de inhoud gaan

Weet je nog hoe het was toen er gewoon herfst in het land was, en geen corona? Velen maakten plannen om, eens de winter voorbij was, de zon op te zoeken, of alleszins verre oorden. Nu is het reizen helaas nog steeds beperkt en in 2020 vielen onze reisplannen dit jaar massaal in het water door COVID-19.

Niet leuk. Maar die reisstop, hoe frustrerend ook, heeft ook een enorme impact op de landen waar je normaal gezien naartoe zou reizen. Onze duurzame manier van reizen geeft de mensen ter plaatse zekerheid. Zekerheid van een eerlijk loon en een vast inkomen. Vele families zijn afhankelijk van toerisme (10% van de inkomsten wereldwijd komt van toerisme). Nu reizigers wegblijven en dit alles wegvalt, is er in vele landen geen structureel vangnet van de overheid om dat verlies tijdelijk bij te passen. Daar willen we met Joker iets aan doen. Steun jij onze solidariteitsactie?

Steun de lokale gemeenschappen van de ViaVia Reiscafés

Met deze solidariteitsactie van vzw ViaVia Tourism Academy in samenwerking met Joker en de ViaVia Joker Reiscafés roepen we op om een gift te doen aan lokale gemeenschappen. Misschien kan jij wat missen uit je (reis)spaarpot? De lokale bevolking zal meteen het verschil merken: eten op tafel, kinderen naar school, weer even houvast in hun dagelijks leven. Met deze actie ondersteunen we de gemeenschappen van de ViaVia Joker Reiscafés in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Joker en de lokale uitbaters doen zelf wat ze kunnen om de gemeenschappen rond hun zeer geapprecieerde medewerkers, te ondersteunen. Helaas is dit niet voldoende. De ViaVia reiscafés weten het best waar de nood in hun community vandaag het hoogst is, en stelden elk een noodactieplan op voor hun community. Op die manier weten we zeker dat het geld toekomt op de juiste plaatsen en bij de juiste mensen.

Om die hulpacties mee te realiseren, roepen we jullie, reizigers en sympathisanten, op om tijdens onze solidariteitsactie een gift te doen van een bedrag naar keuze. Zo kunnen we de positieve impact van duurzaam toerisme deels waarmaken in 2020, ook zonder te reizen.

Liever eerst meer weten over wat de ViaVia's juist zijn, waarom ze lokaal en internationaal bekend staan om hun sociaal bewuste werking, en wat hun band met Joker is? 

Schenken van giften extra voordelig in 2020

Wist je dat je in België tot eind 2020 kan genieten van een tijdelijk extra belastingvoordeel? Giften zijn vanaf €40 nu 60% aftrekbaar i.p.v. 45%. Stortte je dus vroeger €40, dan betaalde je na aftrek eigenlijk €22, nu kost het je maar €16.
Een gift doen kan nog tot eind december 2020, via overschrijving. 

Kies de solidariteitsactie die jij wil ondersteunen!

Je kan één bepaalde ViaVia steunen, bijvoorbeeld omdat je er al eens te gast was of een band hebt met het land. Evengoed kan je een algemene gift doen, bestemd voor alle ViaVia-gemeenschappen. Wij verdelen deze algemene giften dan eerlijk over alle ViaVia’s, die er hun noodplan mee zullen realiseren.

Elke ViaVia heeft een noodplan opgesteld met een concrete bestemming voor de giften uit de solidariteitsactie. Klik op een actie om te lezen wat er met de gift gebeurt en wat ze met een bepaald bedrag kunnen realiseren. Dat kan gaan van het uitdelen van voedselpakketten tot steun bij medische zorgen, onderwijs of de aankoop van een kippenren of akker. Welke bestemming je ook kiest, de gezinnen in het netwerk rond de ViaVia's zullen je impact meteen voelen. Alvast ontzettend hard bedankt!

De resultaten van onze noodhulpactie zijn bekend

Ondertussen werden er heel wat concrete acties op poten gezet, want de solidariteitsactie werd een gigantisch succes. Bekijk de acties en vele dankwoorden!