Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook in Nicaragua heeft COVID-19 hard toegeslagen. Internationaal toerisme was een belangrijke bron van inkomsten. Niet alleen voor de overheid maar zeker ook voor de lokale bevolking. Voor het ViaVia Joker Reiscafé in León betekende het concreet dat ze 16 van de 21 vaste werknemers moesten laten gaan, net zoals ze de samenwerking met alle freelancers moesten stopzetten. Hun events ten voordele van plaatselijke projecten konden niet meer plaatsvinden. Alle reizigers annuleerden, het hotel staat leeg. Met 2 internationale vluchten per week en geen reden om te denken dat het toerisme hier snel weer op gang komt, is er nog geen licht aan het einde van de tunnel. 

De families van de medewerkers, de freelancers en de volwassenen en kinderen verbonden aan de sociale projecten krijgen het dan ook al maanden zwaar te verduren. ViaVia León vraagt daarom hulp in de vorm van voedselpakketten voor hen en voor speciale steun voor de oudste ex-werknemers.

Waar gaat je gift naartoe?

  • Een gift van €25 is goed voor één voedselpakket voor 4 personen, met basisvoeding voor 2 weken. Deze voedselpakketten gaan naar de community rond ViaVia León. Het gaat om basispakketten met daarin telkens rijst, bonen, suiker, olie, pasta, zout, eieren, bloem, room en melk. Hoe meer donaties ViaVia León ophaalt, hoe langer ze deze voedselpakketten kunnen uitdelen aan de families die direct of indirect bij de ViaVia betrokken waren in betere tijden.
  • Een gift van €150 is goed voor sociale zekerheid voor alle oudste ex-werknemers, gedurende 1 maand. ViaVia León is hun sociale zekerheid altijd blijven betalen, ook al hebben ze geen arbeidsovereenkomst meer en de ViaVia maar 15% van haar normale inkomsten. Door dit te kunnen blijven voorzien, wordt een hele familie tegen torenhoge kosten voor gezondheidszorg beschermd: doktersbezoeken, opnames in het ziekenhuis, aankoop van een beademingstoestel…

Doe een gift

Maar eerst een wist-je-datje…

Wist je dat er voor giften in België tot eind 2020 een tijdelijk extra belastingvoordeel is? Giften zijn vanaf €40 nu 60% aftrekbaar i.p.v. 45%. Stortte je dus vroeger € 40, dan betaalde je na aftrek eigenlijk €22, terwijl het je nu maar €16 kost. Je goede doel krijgt evenveel, jij betaalt zelf minder!

We bezorgen je later een fiscaal attest voor giften vanaf €40.

Een gift overschrijven

  • Deze gegevens heb je nodig:
    Rekeningnummer van ViaVia Tourism Academy: BE71 7360 1995 3469
    Vermelding: “Gift ViaVia Leon”

De community rond ViaVia Leon dankt je alvast voor je solidariteit!

Meer weten over ViaVia León?

Op dit moment zijn er 5 vaste medewerkers aan het werk. Van links naar rechts op de foto zie je Erick de nachtwaker, Gerardo de manager, Lesber de ober, Hilda de keukenprinses en Beyron de kassamedewerker. Ondanks al hun miserie lachen deze toppers achter het mondmasker. Ze kijken uit naar hun ViaVia León zoals ze was: een gezellige bar met cocktails en rumdegustatie, een restaurant met wereldgerechten, een comfortabel hotel, in een koloniaal pand. Wekelijks werd er een Trivia-night georganiseerd ten voordele van de werking van de enige cliniclown in Nicaragua (Dr. Tito Aguirre van publiek kinderkankerziekehuis La Mascota). Op woensdag werd met de ondersteuning van dansleerkracht Sterling Vasquez een culturele avond georganiseerd. ViaVia León staat ook bekend om haar live-concerten op vrijdagavond. Hun excursies en trips stellen ze met kennis van zaken samen, net dat tikje anders. ViaVia León is een plek waar mensen uit Nicaragua en reizigers elkaar ontmoeten, samen biljarten, praten, dansen. Een uitgelaten sfeer om met veel nostalgie aan terug te denken. Komt goed, met jullie hulp!

Lees meer op de website van ViaVia León