Overslaan en naar de inhoud gaan

Het ViaVia Joker Reiscafé in Yogyakarta, op het Indonesische eiland Java, verloor door de coronacrisis nagenoeg al haar hotelreservaties en 75% van de klanten van hun restaurant. Geen reizigers in hun hotel en resto, betekenen ook geen reizigers op de trips van hun duurzame reisbureau. De bakkerij en de fair trade souvenirshop kunnen voorlopig alleen verkopen aan lokale klanten, die zelf moeten besparen op hun uitgaven. 

Een deel van de werknemers werd tijdelijk werkloos, een deel bleef parttime aan het werk. De zeer beperkte overheidssteun is niet voldoende om brood op de plank te krijgen voor iedereen, noch voor het personeel, noch voor de naburige gezinnen rond de ViaVia.

ViaVia Yogya zou haar creatieve, strijdlustige zelf niet zijn, als de vrouwen er niet zelf met oplossingen voor de dag kwamen. Ze zetten volop in op afhaalgerechten en thuisgeleverde maaltijden, ze brachten een e-book uit met hun beroemde gerechten, organiseerden corona-proof yogalessen, verkochten planten, openden hun paviljoen voor vergaderingen enz.

Maar er is méér nodig voor de families om te overleven tot de crisis voorbij is. Hier lees je hoe de managers, hardwerkende vrouwen met een visie, jouw gift zullen inzetten.

Waar gaat je gift naartoe?

  • Schooltoelages en basisvoeding voor de kinderen van de ViaVia Community 
  • Geld voor de huur van een veld voor groenteteelt en naar de aankoop van plantgoed. De oogst zal verkocht worden aan het ViaVia restaurant en enkele verdelers. Hiermee compenseren ze dus zelf een deel van hun loonverlies. 

ViaVia Yogya hoopt met deze inzamelingsactie minstens 18 kinderen te kunnen voeden en naar school te laten gaan en te investeren in groenteteelt. 

=> Brood op de plank voor €350 

=> Op weg naar een diploma voor €600

=> Een slimme omschakeling (groenteteelt) voor €700

Doe een gift

Maar eerst een wist-je-datje…

Wist je dat er voor giften in België een tijdelijk extra belastingvoordeel is? Giften zijn vanaf €40 nu 60% aftrekbaar i.p.v. 45%. Stortte je dus vroeger € 40, dan betaalde je na aftrek eigenlijk €22, terwijl het je nu maar €16 kost. Je goede doel krijgt evenveel, jij betaalt zelf minder!

We bezorgen je later een fiscaal attest voor giften vanaf €40.

Een gift overschrijven

  • Deze gegevens heb je nodig:
    Rekeningnummer van ViaVia Tourism Academy: BE71 7360 1995 3469
    Vermelding: “Gift ViaVia Yogyakarta”

De community rond ViaVia Yogyakarta dankt je alvast voor je solidariteit!

Meer weten over ViaVia Yogyakarta?

ViaVia Yogyakarta is een fantastische plek voor personeel, buurtbewoners en reizigers. Heel wat case studies met ViaVia Yogyakarta als rolmodel voor duurzaam ondernemen en empowerment (vooral van vrouwen) doen de ronde in academische middens. Hun reisbureau won prijzen voor haar duurzame trips, o.a. de Wild Asia Responsible Tourism Award. Daarnaast is het er ook heerlijk vertoeven in hun restaurant, hotel, tijdens expo’s of optredens, in hun bakkerij, de fairtradeshop of onderweg met hun lokale, getrainde gidsen.