Overslaan en naar de inhoud gaan

In Ghana, waar het ViaVia Joker Reiscafé Accra ligt, sloot de overheid snel alle horeca, scholen en andere plaatsen waar het onveilig was teveel mensen samen te brengen. Hotels en restaurants zijn intussen weer open, net zoals het luchtruim. Maar… er komen geen reizigers naar het land, en dus ook niet naar ViaVia Accra. De uitbaters, die hun personeel, ex-medewerkers en een succesvol onderwijsprogramma proberen te blijven steunen winden er geen doekjes om: “Het onderste uit de kan is bijna opgedroogd”.

Vanaf maart 2020 is de bezetting in ViaVia Accra tot nul gereduceerd, en take-away kwam niet van de grond. Nu merken ze er stilaan een lichte kentering: soms worden weer kamers geboekt door Ghanezen. Door het gebrek aan steunmaatregelen voor de bevolking, de lange maanden die eraan komen vooraleer toerisme weer op gang komt en om de druk op hun kleine community te verlagen, heeft ViaVia Accra de steun van onze reizigers nodig. Het gaat om financiële steun aan gezinnen die verbonden zijn aan ViaVia Accra. Zodat alles wat ze aan het opbouwen waren, niet verbrokkelt in hun handen. Wie steunen we en waarom?

Waar gaat je gift naartoe in Accra, Ghana?

Toen we ViaVia Accra vroegen waar de nood het hoogst was in hun community, kregen we het eerlijke antwoord dat op dit moment alleen een financiële bijdrage soelaas kan brengen. Overheidsmaatregelen zijn er niet, inkomen is er (bijna) niet, maar de noden van de gezinnen zijn niet veranderd. En die kosten geld, net zoals in normale tijden. De giften gaan naar:

  • Schooltoelages. Al sinds de kinderen van de uitbaters naar school gingen, investeren ze met raad en daad in educatief materiaal voor de plaatselijke scholen. Die lijn trekken ze nu door bij de financiële ondersteuning van enkele gezinnen die het financieel moeilijk krijgen. Aangezien er in tijden van schaarste vaak het eerst op onderwijs wordt bespaard, willen ze dit "luxe-product" toch toegankelijk houden voor hen; 
  • Financiële steun voor gezinnen die verbonden zijn aan ViaVia Accra, bestemd voor huur, voeding en medische bijstand

=> Een doorstart in crisistijden voor €600

Doe een gift!

Maar eerst een wist-je-datje…

Wist je dat er voor giften in België een tijdelijk extra belastingvoordeel is? Giften zijn vanaf €40 nu 60% aftrekbaar i.p.v. 45%. Stortte je dus vroeger € 40, dan betaalde je na aftrek eigenlijk €22, terwijl het je nu maar €16 kost. Je goede doel krijgt evenveel, jij betaalt zelf minder!

We bezorgen je later een fiscaal attest voor giften vanaf €40.

Een gift overschrijven

  • Deze gegevens heb je nodig:
    Rekeningnummer van ViaVia Tourism Academy: BE71 7360 1995 3469
    Vermelding: “Gift ViaVia Accra”

De community rond ViaVia Accra dankt je alvast voor je solidariteit!