Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat waren jullie met velen om er een warm eindejaar van te maken voor de ViaVia communities! We kregen ontzettend veel giften binnen tijdens onze solidariteitsactie. In totaal kregen de gemeenschappen rond de ViaVia’s steun ter waarde van €37.153! Hun dank is groot want met de hulp die jullie, gulle schenkers, boden, is er weer meer hoop en houvast gekomen in wankele tijden. Bedankt voor jullie massale respons, ook van Joker en de ViaVia Tourism Academy! Het doet deugd om weten dat we ons in goed gezelschap bevinden;-)

Hieronder laten we jullie meegenieten van de hartverwarmende woorden die we vanuit Azië, Afrika en Latijns-Amerika ontvingen. Gevolgd door een overzicht van de concrete hulpacties die met de opbrengst op poten gezet werden, dat hadden we beloofd!

Ook delen we graag de fantastische wandel-challenge die onze reisbegeleiders en Karavaan bedachten om op een actieve manier geld in te zamelen. Missie geslaagd!

Het woord is aan de communities...

ViaVia Kathmandu Team
We would like to thank you for all your support during this difficult time.
As you know the ViaVia Kathmandu had just recently been started up, but we had to close our doors one month after the official opening.
Your financial contribution means that we have been able to provide support to people who worked for ViaVia and now lost their source of income.
Thank you again for thinking of us in these difficult times.
We look forward to welcoming you again in the future.
ViaVia Kathmandu Team
Haydee, 45 jaar, Ayacucho community
Dankzij dit pakket kreeg ik, als alleenstaande moeder, toch nog de kans om mijn familie een mooie kerst te geven met panetón en warme chocolademelk.
haydee ayacucho
ViaVia Ayacucho Team
Beste ViaVia-vrienden,

Dankzij jullie geweldige reactie realiseerden we samen met jullie een positieve impact op 68 huishoudens! We verzamelden het mooie bedrag van €3208 en bereikten samen ons doel om elk gezin een voedselpakket te overhandigen! Meer zelfs: we slaagden erin om hen een groot voedselpakket van 100 soles (€23) te geven, inclusief de typische panetón en chocolate, die onmisbaar zijn op elke Peruaanse kersttafel.
Bovendien hebben we nog een extra steun kunnen geven aan de helft van deze groep, die nog geen uitzicht heeft op werk de komende maanden. Zij ontvingen op 1 februari een groot voedselpakket ter waarde van 220 soles (€50.50).
Heel goed nieuws dus en dat allemaal dankzij jullie!
We willen jullie in naam van iedereen enorm bedanken voor het vertrouwen! Jullie stuurden onze gemeenschap met jullie steun zoveel warmte, liefde en solidariteit.
Wij zijn ervan overtuigd dat met jullie bijdrage een krachtige boodschap van hoop werd gestuurd, eentje die we hier in Peru nooit zullen vergeten.
We zetten nu onze hoop in op een veilige herstart van het binnenlands en internationaal toerisme in Peru.
Cuídense mucho y ojalá hasta pronto en el hermoso Ayacucho (Hou jullie goed en hopelijk tot snel in het prachtige Ayacucho)!
viavia ayacucho team
Djeredjef, ViaVia Dakar community
Oneindig veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen. We zijn heel tevreden en erg dankbaar. Dat God jullie moge beschermen!
ViaVia DAkar
Max, 42 jaar, Ayacucho community
Bedankt vanuit het diepst van mijn ziel! Ik voel me trots om deel uit te maken van dit ViaVia netwerk. Zo speciaal dat mensen in België, die ons niet eens kennen, ons een warm hart toedragen.
max ayacucho
Berggids van de Sherpa-familie, Kathmandu community
I was 16 when I started working in the tourism industry in Nepal, and while the work was hard at times, we have never experienced difficulties like this past year. Thank you for your help.
Magaly, 20 jaar, Ayacucho community
Dankzij dit voedselpakket kan ik mijn dochtertje en de baby die ik verwacht eten geven. Als alleenstaande moeder is het niet makkelijk, zeker nu niet, om rond te komen. Que Diós les bendiga (God zegene jullie).
Ambachtsman verbonden aan het Marrakech Artisan Fund
Ik ben enorm dankbaar voor deze gift. Het is prachtig dat iemand die me nog nooit ontmoette, me toch zo goed helpt in deze moeilijke tijd. Shokran!
ViaVia Marrakech Team
Hartelijk bedankt voor jouw gift! Wij hebben een groot hart voor de ambachtslui in de souks van Marrakech. Het doet ons enorm deugd dat jouw steun voor enkelen onder hen het verschil maakt in deze moeilijke tijd. Shokran!

Waar gingen jullie giften concreet naartoe?

Hieronder geven we jullie graag enkele resultaten mee van de noodhulpacties in Latijns-Amerika, Azië en Afrika. 

ViaVia Ayacucho community

€3208 mocht ViaVia Ayacucho ontvangen om haar netwerk mee te ondersteunen. Tot tweemaal toe konden ze de omringende families aan de meest noodzakelijke voedingsmiddelen helpen. Minder witte vlaggen aan huizen die geen eten meer hadden voor de bewoners: dat is ons samen gelukt! 

Op 23 december ontvingen 68 gezinnen een voedselpakket met basisvoedingswaren en nog iets extra voor de kersttafel (panetón en chocola). Dit pakket had een waarde van 100 soles (ongeveer €23).

Op 1 februari ontving de helft van deze groep een 2de, groter pakket, ter waarde van zo'n 220 soles (ongeveer € 50.50). Deze groep heeft nog steeds geen uitzicht op werk en wordt daarom extra ondersteund.

ViaVia Entebbe community

€5235, zoveel hadden jullie over voor de community rond ViaVia Entebbe! Een fantastisch bedrag, waarmee ze in Entebbe meteen aan de slag gingen. Het kippenhok is ondertussen bijna helemaal af en de kippen zelf scharrelen al rustig rond in de kippenren. Dankzij de hoge opbrengst van de solidariteitsactie werden ook nog 100 kuikens bijbesteld. De gezinnen die mee in het kippenproject gestapt zijn kwamen al verschillende keren samen om afspraken te maken, verantwoordelijkheden te verdelen enz. Een vlotte start! 

Verder werden er 10 fietsen aangekocht zoals voorzien. 5 voor de mannen, 5 voor de vrouwen. Ze gaan voor deze fietsen ook een afdak bouwen zodat ze langer in goede staat blijven. Extra duurzaam dus.

ViaVia Dakar community

In totaal kon er €1775 opgehaald worden voor de ViaVia Dakar community. Dat was meer dan verwacht! Ze kozen er daarom voor om 2x voedselpakketten uit te delen en ze iets groter te maken.

Op 23 december 2020 deelden ze er de eerste voedselpakketten uit aan 8 gezinnen uit de gemeenschap. Dat pakket bestond uit: 50 kg rijst, 10 kg macaroni, 3 kg couscous, 3 kg melkpoeder, smeerkaas, 5L olie, 12,5 kg aardappelen, 6 kg ajuin en 3 kippen. De voedselpakketten kwamen net tijdens de eindejaarsfeesten, wat voor veel gezinnen een perfect moment was om er tijdens deze moeilijke periode toch fijne feestdagen van te maken. 

Er wordt voorzien om eind maart de resterende voedselpakketten uit te delen. 

ViaVia Kigali community

€2132 werd geschonken aan de ViaVia Kigali community. Het geld was bedoeld voor schooltoelages van een 10-tal kinderen. Daar is een eerste deel (voor het 1ste trimester) al aan besteed maar... plots stegen de besmettingscijfers weer en werd de langverwachte opening van de scholen toch weer uitgesteld. De tweede schenking zal overhandigd worden wanneer het 2de trimester moet betaald worden. 

ViaVia Kathmandu community

ViaVia Kathmandu haalde €4902 op voor haar gemeenschap. 17 gezinnen kregen steun om in te zetten bij hun belangrijkste noden. Voor de ene familie bleek dat medische zorg te zijn, voor andere families schoolgeld of voeding. Heel veel dank van Kavita, Labuti, Zhangmu, Pasang, Hari Chan, Prakaj Rai, Uda Rai en de berggidsen Danuru Sherpa, Rinji Sherpa, Nima Sherpa, Wongel Sherpa, Pasang Sherpa, Chewang Sherpa, Tsapting Sherpa, Phunuru Sherpa, Hira Tamang en Tek Gurung. 
 

ViaVia Marrakech community

€959 voor de vakmensen rond ViaVia Marrakech en de vrijwilligersorganisatie Marrakech Artisan Fund, een mooi steuntje in de rug! Een 15-tal vaklui uit de souks van Marrakech kregen zowel een premie voor huur en medicijnen als een family size voedselpakket voor 3 weken. 

ViaVia Accra community

Het team hier kon met €719 een doorstart geven in crisistijden aan 7 gezinnen verbonden aan de ViaVia. Voor een bedrag gelijk aan een kwart van hun gebruikelijke loon, werden voor elk van hen onkosten betaald voor huur, schoolgeld of medische kosten. Een warme dankjewel van Rejoice, Adjei, Lydia, Christabell, Paulina, Daniel en Ida!

 

ViaVia Yogyakarta - Indonesië
You helped us to provide educational grants and staple food for our employees and their children. In addition to that, we also use the support to produce vegetables to make another source of income. It's been a challenging time for us, and this project really helps us a lot.
yogya

Onze reisbegeleiders in actie op de GR128

Onze reisbegeleiders, aangevoerd door vzw Karavaan die hen opleidt tot zeer veelzijdige reisgidsen, bedachten een wandel-challenge om geld in het potje te krijgen: als ze er met z'n allen in zouden slagen om 2020 km te wandelen langs de GR 128, dan zou Karavaan voor elke km één euro schenken aan de ViaVia solidariteitsactie, dus €2020! Ze verdeelden de GR 128, de Vlaanderenroute die dwars door Vlaanderen loopt, in verschillende etappes. Enthousiast als ze altijd zijn, schreven onze reisbegeleiders zich massaal in en wandelden ze door modder, regen en zonneschijn, langs ongekende velden, bossen, waterlopen en héél veel wegwijzers. Of ze het haalden, is een overbodige vraag: onze reisbegeleiders plooien nooit! En lachen altijd heel wat af...

Bekijk hieronder het vrolijke filmpje van hun wandel-challenge!