Overslaan en naar de inhoud gaan

All Aboard... Ontdek de grote steden van het Oosten van Amerika op het ritme van de trein. Deze unieke treinreis voert je van Washington DC naar Chicago, met onderweg overnachtingen in Philadelphia, New York en Boston.
Ga cityhoppen en proef de unieke sfeer van deze vijf onvergetelijke metropolen: de gratie van DC, de Brotherly Love van Philly, de energie van the Big Apple, de historische flair van Boston en de cool van de Windy City.
Stap aan boord van dit onvergetelijk avontuur.             

De hoogtepunten van deze reis

Chicago

Combineer de grote steden van het Oosten van de USA: Washington DC, Philadelphia, New York, Boston en Chicago 

Amtrak

Doe al je verplaatsingen met de trein en het openbaar vervoer. Neem de nachttrein van Boston naar Chicago en laat je in slaap wiegen door de cadans van de trein

Village

Bezoek wereldberoemde musea, trek er met de fiets op uit, ontdek hippe buurten en wereldse keukens en laat je meeslepen op de unieke vibe van elke stad   

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Washington DC

Na aankomst op de luchthaven van Washington DC neem je de Silver Line, Uber of een taxi naar het District of Columbia. Installeer je in je hotel en trek dan naar het historische Georgetown. Rust uit in het verfrissende Waterfront Park en flaneer langs de vele boetieks op M-Street. Trek de achterliggende straten in en laat je charmeren door de rustige uitstraling van de koloniale rijhuizen. Dineer in één van de gemoedelijke restaurantjes zoals Clyde's of Georgetown of Martin's Tavern.

B Dag 2
Washington DC: National Mall - The Wharf - Virginia - Adams Morgan

Spring deze voormiddag de fiets op voor een bezoek aan de National Mall. Fietsen kan begeleid of op eigen houtje met een gehuurde fiets (optioneel). Begin aan de voet van het Washington Monument, de hoogste obelisk ter wereld en werp een blik op de Oval Office van het Witte Huis. Rij daarna via het WO II Memoriaal langs de Reflecting Pools. Poseer op de magniefieke trappen van het Lincoln Memorial waar Martin Luther King zijn overweldigende 'I have a dream' speech gaf. Ontdek de verhalen achter de adembenemende memorialen van Vietnam en Korea en vervolg je rit langs de memorialen voor Martin Luther King, Franklin Delano Roosevelt en Thomas Jefferson. Slenter nog wat rond in The Wharf, een nieuwe hippe buurt aan het water, en neem je lunch op de vismarkt.

In de namiddag neem je de Metro en snel je de Potomac rivier onderdoor naar de staat Virginia, waar je meteen oog in oog staat met het Pentagon. Aan het 9/11 Pentagon Memorial wordt je herinnerd aan de tragedie van 11 september 2001, toen een vliegtuig de westkant van het gebouw inboorde. Bezoek daarna het omvangrijke Arlington Cemetery, waar honderduizenden militairen en vele notoire figuren, zoals de Kennedy's, begraven liggen. Laat je ‘s avonds in Adams Morgan verrassen door de multiculturele keuken. Sluit af met een geanimeerde avond in Madam’s Organ of duik het nachtleven in aan Dupont Circle of tussen de graffiti-muren in U Street.

Optionele excursie: Met de fiets door Washington DC

Trek met de fiets langs naar de vele toppers van Washington DC, één van de meest fietsvriendelijke steden van de VS. 

Optionele excursie: Washington DC Citytour

Verken de highlights van Washington DC tijdens een volledig begeleide bustour. Kies voor een uitgebreide dagtour, een charmante avondtour wanneer alle monumenten prachtig belicht zijn, of een intrigerende African American History Tour. 

C Dag 3
Washington DC: Musea - Downtown - Capitol Hill - Washington by night

Vandaag maak je tijd voor de vele topmusea van Washington DC. Aan de National Mall bevinden zich vele Smithsonian musea, die bekend staan om hun uitgebreide collecties en hun gratis toegang! Maak je keuze uit de hele geschiedenis van de lucht- en ruimtevaart in het Air & Space Museum, de herkomst van mens en dier in het Natural History Museum, de tragedie van WOII in het Holocaust Museum, de meest uitgebreide kunstcollectie in de Gallery of Art, en véél meer.

's middags maak je je lunchkeuze uit de culinaire diversiteit van het kosmopolitische downtown. Via het Black Lives Matter Plaza ga je naar Lafayette Square, je staat hier slechts op enkele tientallen meters van het Witte Huis. Marcheer over Pennsylvania Avenue waar het FBI hoofdkwartier statig staat te pronken. Trek dan naar het historische Capitol Hill. Ga binnen in de weelderige Library of Congress en wandel door het aards paradijs van de gratis Botanische tuinen van het Capitool. Volg ook een gratis rondleiding in het Capitool (vooraf te boeken op de website van het Capitool).

Voor je diner moet je op Barrack's Row zijn. Tot de vroege avond kan je ook in de historische markthal Eastern Market terecht voor een overvloed aan smaken. Geniet van een rustige avond langs de prachtig belichte monumenten tijdens een begeleide fietstocht (optioneel), bustour (optioneel) of te voet.

Optionele excursie: Washington DC's monumenten bij maanlicht

Wanneer de avond over de hoofdstad neerdaalt, wordt elk van de monumenten en memorials prachtig belicht, waardoor ze nóg intrigerend worden en tegelijk een vereeuwigde rust uitstralen. Fiets mee langs de National Mall by night of kies voor een begeleide bustour.

D Dag 4
Washington DC - Philadelphia
02u00

Ontbijt in de nieuwe foodie hub Union Market in het hippe NoMa. Neem zoals Michelle Obama een insta foto aan de Never Give Up muurschildering, alvorens je je naar het nabijgelegen Union Station begeeft. Op minder dan 2 uur sta je met de all-American Amtrak trein in Philadelphia.

Na aankomst met de trein in 30th Street Station neem je de blauwe metrolijn of de taxi naar je hotel om je bagage achter te laten. Trek meteen naar het hart van de stad, die door William Penn boven op de City Hall duidelijk wordt aangeduid. Wandel over de Benjamin Franklin Parkway tot LOVE park waar de liefdevolle letters een grote aantrek kennen bij Instagrammers. Ga voor je lunch naar de Reading Terminal Market. Deze markthal neemt een hele stadsblok in en bruist met stijlen en keukens, maar de meest aangeboden lekkernij is de 'Philly Cheesesteak'.

In de namiddag ontdek je het belang van Philly als bakermat van de Verenigde Staten. Het historisch district bestaat uit een eminente mix van koloniale gebouwen langs gezellige kasseistraten met daartussen vele start-ups, eclectische kunstgalerijen, boetiekhotels en diverse restaurants. Volg onze uitgestippelde route (roadbook) langs de meest notoire koloniale gebouwen en plaatsen, startend aan de Independence Hall.

Zoek 's avonds de gezellige drukte op aan de waterkant in Penn's Landing, een leuke bar in Gayborhood, of een funky nachtclub in South Street.

E Dag 5
Philadelphia - New York City
01u30

Ga voor je vertrek uit de Quaker stad nog even naar de Rocky Steps, de trappen van het Museum of Art die helemaal op het einde van de Benjamin Franklin Parkway liggen. Loop zoals Rocky de trappen op met gebalde vuisten in de lucht.    

Zet je reis verder met de trein tot in New York City. Je komt aan in het iconische Moynihan Station. Neem één van de iconische gele taxi’s en laat je in echte New York stijl naar je hotel voeren. Laat de energie van de stad je meteen overmeesteren en wurm je ‘s avonds tussen de menigte op het felverlichte Times Square met zijn gigantische elektronische reclameborden en populaire winkels zoals M&M’s World en de Disney Store. 

F Dag 6
New York City: Central Park - Midtown - Times Square

Duik deze voormiddag in de groene oase van Manhattan. Ga mee op de (Nederlands) begeleide fietstocht (optioneel) langs de highlights van Central Park of verken het park op eigen houtje met een fiets (optioneel) of te voet. Breng zeker een bezoek aan de romantische Bow Bridge, de iconische bomenrij met bankjes van The Mall en de prachtige fontein aan het Bethesda Terrace. Ook Strawberry Fields is niet te missen. Deze gedenkplaats voor John Lennon ligt op wandelafstand van The Dakota building waar deze bekende Beatle in 1980 werd vermoord. Laat je verleiden door een typische hotdog of zorg voor een gezonde picknick uit de Whole Foods aan Columbus Circle. Vandaag is ook de uitgelezen kans om één van de notoire musea van New York te bezoeken: het American Museum of Natural History, The Metropolitan Museum of Art, The Museum of Modern Art of het Guggenheim om er maar enkele te noemen.

Stap in de namiddag mee in het ritme van de duizenden voetgangers langs de hoogtepunten van Midtown Manhattan. In een setting waar taxi’s bumper aan bumper staan, waar je sirénes om elke hoek hoort en waar overal de geur van de eetkraampjes hangt, zet je koers naar het wereldbekende Rockefeller Center. Vanop the Top of The Rock (optioneel) krijg je het beste beeld van New Yorks bekendste skyscrapers Chrysler Building en Empire State Building. Flaneer over het chique Fifth Avenue en bezoek de majestueuze St. Patricks Cathedral. Ontdek de grandeur van weleer in de grote hal van het Grand Central Terminal en de New York Public Library. Dompel je daarna onder in de gezelligheid van Bryant Park. Hier valt bijna altijd iets te beleven.

Ga ‘s avonds nog een hapje eten in Restaurant Row in de wijk Hell’s Kitchen of vlij je neer in een comfortabele theaterstoel en geniet van een Broadway show van wereldklasse (optioneel).

Optionele excursie: Met de fiets door New York City

De fiets is de nieuwe manier om je snel door de drukke stad te verplaatsen. Ideaal voor de lange afstanden in Central Park, over de Brooklyn Bridge en langs de Hudson en East River.

Je kan kiezen voor een begeleide fietstocht of fietshuur in New York

Optionele excursie: New York Citytour

Dompel jezelf onder in de magie van New York City tijdens een volledig begeleide bustour door NYC. Kies voor een allesomvattende dagtour of voor de charme van een avondtour met een afsluiter op de Top of the Rock. 

Optionele excursie: De hoogste uitzichten van New York City

Waag je op de bovenste verdiepingen van enkele wolkenkrabbers: het Rockefeller Center, One World Trade Center, het Empire State Building, of het duizelingwekkende Summit One Vanderbilt.

Optionele excursie: Broadway Show

Miljoenen bezoekers komen elk jaar naar New York om de bruisende energie de stad te ervaren. Hoewel er een miljoen dingen te doen zijn, is geen bezoek compleet zonder een echte Broadway-show te zien.

G Dag 7
New York City: Lower Manhattan - Ellis Island

Trek vandaag naar Lower Manhattan, waar New York ooit als Nieuw-Amsterdam werd opgericht en waar de wereld op 11 september 2001 in het diepste van haar ziel getroffen werd. Met de Subway kom je aan in de futuristische Oculus, het nieuwe station ontworpen door de bekende architect Calatrava. Je bent meteen op Ground Zero, waar je roerloos staat bij de duizenden namen op het 9/11 Memorial. Laat nog meer van deze tragedie tot je indringen tijdens een bezoek aan het 9/11 Museum (optioneel). Doe vandaag nog een intense New York ervaring op. Boek een helikoptervlucht (optioneel) en bekijk de wolkenkrabbers en het Vrijheidsbeeld vanuit vogelperspectief. Ook een bezoek aan het One World Observatory (optioneel) is erg spectaculair. Met een supersnelle lift reis je door de geschiedenis van New York om boven getrakteerd te worden op een fenomenaal zicht op de samenvloeiing van de East River en de Hudson River.

Via Wall Street, het hart van de Amerikaanse financiële wereld en de bijzondere Charging Bull gaat het naar The Battery, waar je zicht hebt op het Vrijheidsbeeld. Vanuit het park neem je de ferry (optioneel) naar Liberty Island en Ellis Island. Het Vrijheidsbeeld op Liberty Island is voor de vele migranten die vanuit Europa toekwamen in de haven van New York het lichtbaken van hoop en het symbolische startpunt van hun zoektocht naar geluk, vrijheid en rijkdom. Over deze migratie en de lokroep van de American Dream leer je alles in het bijzonder interessante Ellis Island Immigration Museum.

Zak ’s avonds af naar het Flatiron District. Aan het markante hoefijzervormige gebouw kan je heerlijk Italiaans (Eataly), Spaans (Boqueria), Zweeds (Veronika) of Belgisch (BXL Zoute) eten. Afsluiten doe je in New York stijl in de 230 Fifth Rooftop bar. Hier heb je een prachtig zicht op de verlichte Empire State Building die je ook tot laat ’s avonds nog kan bezoeken (optioneel).

Optionele excursie: Helikoptervlucht in NY

Geen beter zicht op het iconische New York City dan vanuit de lucht tijdens een helicoptervlucht

H Dag 8
New York City: Brooklyn - The Highline - The Village

Bij de New York City Hall spring je vandaag de fiets op (optioneel) en rij je onmiddellijk over de houten paden van de overbekende Brooklyn Bridge. Aan de overkant fiets je langs de waterkant van het Brooklyn Bridge Park met een eerste klas zicht op de Manhattan skyline, bekend van de vele romantische komedies die er werden opgenomen. Cruise daarna tussen oude pakhuizen en poseer voor die iconische foto in Washington Street met de Manhattan Bridge in de achtergrond. Foodies en hipsters zullen smullen van de wijk Williamsburg. Op en rond Bedford Avenue krioelt het van hippe restaurants, lokale brouwerijen en vintage boetieks. Fiets terug naar Manhattan en dompel je onder in de bedrijvigheid van Chinatown met zijn vele dim sum-paleizen, dumpling-shops en goedkope noedel-zaakjes. Snuif de zeelucht op in het oude havengebied South Street Seaport en op de brede fietspaden langs de Hudson River alvorens je fiets weer in te leveren.

Neem in de namiddag de Subway naar het Meatpacking District, waar vele oude slachthuizen zijn getransformeerd tot hippe nachtclubs en trendy kunstgalerijen. Waai even uit in Little Island, een gloednieuw park gebouwd op 280 palen in de Hudson River alvorens je wandeling over de High Line te starten. Deze groene oase werd gebouwd op een ongebruikte verhoogde spoorlijn en loopt langs en door de gebouwen waar de treinen vroeger hun lading losten. Vele van deze loodsen zijn ondertussen omgebouwd tot kantoorgebouwen, winkelcentra en luxueuze lofts. De High Line brengt je langs Chelsea. In de omgebouwde koekjesfabriek Chelsea Market vind je allerlei leuke winkels en een high-end food court. De High Line eindigt in de nieuwe wijk Hudson Yards. Probeer hier de curieuze honinggraatstructuur van The Vessel in je lens te krijgen en bezoek The Edge (optioneel), een glazen observatieplatform dat in de lucht lijkt te zweven.  

Trek tegen valavond naar het bruisende Washington Square en het alternatieve Greenwich Village. Proef de wereldkeuken in de buurt van Bleecker Street en trakteer jezelf op een comedy night in de Comedy Cellar of live muziek in de Blue Note Jazz Club.

I Dag 9
New York City - Boston

Na een rit van een 4-tal uur met de trein kom je aan in Boston Back Bay Station. Na de check-in in je hotel, trek je naar de glooiende Boston Common. In dit park vind je de start van de Freedom Trail, de rode lijn die je door het koloniale Boston leidt. Je passeert het staatshuis met gouden koepel, lugubere begraafplaatsen met scheefgezakte zerken, notoire gebouwen waar de woorden 'No Taxation without Representation' nog nazinderen, en veel meer. In en rond Quincy Market kan je terecht voor je diner. Probeer de Clam Chowder of een heerlijk bereide kreeft, want je bent tenslotte in New England.

Na je diner trek je naar de Waterfront. Geniet van de zonsondergang vanop de Harborwalk of ga voor een rustgevende rondvaart in de Charles River Basin (optioneel). Naast het gezegende zicht op de duizenden lichtjes van de stad, woon je ook het tradionele strijken van de vlag van de USS Constition bij met de bijhorende kanonschoten.  

J Dag 10
Boston

Interesse in de wereldbefaamde Harvard University? Neem de rode metrolijn naar Cambridge en wandel tussen studenten, professoren en bezoekers over Harvard Yard, of bezoek de campus onder begeleiding van een Harvard student (optioneel), die de geschiedenis van Harvard tot leven brengt en je het echte leven op de campus toont. Nadien zoek je nog meer animo op de aangrenzende The Plaza. Toch eerder sportliefhebber? Neem dan de groene metrolijn naar Fenway Park voor een bezoek aan het beruchte stadion van de Red Sox (optioneel).

Als je maag begint te rammelen, keer je terug naar North End. Deze wijk is doordrenkt met de smaak en geuren van zijn rijke Italiaanse geschiedenis. In de smalle straten met oude huizen vind je vele visrestaurants, bakkerijen, pizzeria's en een café-cultuur met veel geklingel van espresso-kopjes. Kijk ook eens naar beneden, want de rode lijn van de Freedom Trail komt hier ook voorbij. Wandel langs de schommelstoelen en fonteinen van de Greenway tot de Waterfront. Je hebt hier een overvloed aan niet-te-missers. De Whale Watch cruise (optioneel) met catamaran zijn een absolute aanrader om op een duurzame manier tot bij de giganten van de oceaan te komen. In het New England Aquarium (optioneel) kan je een hele resem aan zeedieren ontmoeten: vele vissoorten, zeeschildpadden, pinguins en zeehonden. Wil je nog meer van Boston zien? Ga dan mee op de Duck Tour (optioneel). Deze stadsrondrit wordt gedaan met een amfibievoertuig dat zowel over land als in het water zal reizen. Toeristisch, maar wel fun.  

De zon bij valavond zorgt voor een prachtig licht op de rode bakstenen voetpaden, oude lantaarns en koloniale huizen van het charmante Acorn Street in de historische wijk Beacon Hill. Het grootste palet aan culinaire mogelijkheden en avondvertier vind je in Back Bay. Centraal in deze commerciële wijk ligt Copley Square, waar de Trinity Church in de ramen van de hoog oprijzende John Hancock Tower reflecteert. In dezelfde buurt ligt ook de eindmeet van de Boston Marathon, waar in 2013 een aanslag werd gepleegd. Sluit je avond af in één van de vele bars, lounges, comedyclubs of nachtclubs van deze levendige buurt.

K Dag 11
Nachttrein van Boston naar Chicago
22u00

Geniet nog van je ontbijt in het ontwakende Theater District of aan de Chinatown Gate. Dan maak je je klaar voor je lange treinreis naar Chicago. Je rijdt door de uitgestrekte bossen van de Berkshires, langs de pittoreske velden en boerderijen van de Hudson Valley, door het wijngebied van de Finger Lakes in upstate New York en langs de oevers van Lake Erie en Lake Michigan. Na een dag en een nacht rijden kom je in de voormiddag aan in Chicago.

Indien gewenst kan je vandaag ook een binnenlandse vlucht nemen naar Chicago. In dat geval wordt een extra nacht in Boston of Chicago voorzien. 

L Dag 12
Chicago: aankomst en The Loop

Na aankomst in Chicago's Union Station drop je je bagage in je hotel om er meteen op uit te kunnen trekken. Met een echte Chicago-style hotdog in de hand zoek je het meest herkenbare beeld van de stad op langs de Chicago River. Ga de uitdaging aan om de rivier op foto te zetten met zo veel mogelijk bruggen en flankerende wolkenkrabbers erbij. Stap aan boord van één van de boten die een tocht van 75 minuten tussen de high-rises maakt (optioneel). Laat de beroemde Willis Tower, één van de hoogste gebouwen ter wereld, niet aan je blik ontsnappen.

Verken The Loop, het downtown van Chicago, waar de 'elevated train' boven je hoofd voorbij dondert. In het theater district stelen de old-school overkapping en lichtreclame aan het Chicago Theatre de show. Via het commerciële State Street wandel je tot het startpunt van de historische Route 66. Het bombastische Art Institute leidt je naar Millenium Park, die je meteen herkent aan de illusionistische Crown Fountain. Hier staat ook de Cloud Gate hevig te blinken. Dit ultieme symbool van Chicago staat door zijn boonvorm ook bekend als 'The Bean'.

Vanuit metrostation State/Lake neem je de L-train naar Morgan Station. De roze lijn voert je in Chicago-stijl over de ijzeren constructies tussen de high-rises van The Loop. Je komt uit in de hippe wijk West Loop, waar Fulton Street en Randolph Street het walhalla van culinair genot geworden zijn. Als stad met een diep gewortelde biercultuur kan je na je diner niet ontsnappen aan een lokaal biertje in Goose Island Brewery.          

Optionele excursie: Boottocht op de Chicago River

Vaar over de Chicago River langs de meest notoire gebouwen, onder de vele bruggen en tussen de high-rises van downtown Chicago.  

M Dag 13
Chicago: Magnificent Mile en Navy Pier - Fietstocht - Comedy en Blues&Jazz

Kuier deze voormiddag langs één van de bekendste straten ter wereld. De Magnificent Mile heeft over een hele mijl een ton aan shops en attracties te bieden. Drink je koffie van de grootste Starbucks ter wereld en ga dan uitwaaien op de kilometer lange Navy Pier, waar je je kan laten verleiden door het breed uitzicht over Lake Michigan of het breed gamma aan entertainment.

Trek met de fiets het drukke downtown uit en verken de hippe wijken en culinaire parels van Chicago. Navigeer je langs de chique mansions van Gold Coast, zoals de originele Playboy mansion van Hugh Hefner, door Lincoln Park, het grootste stadspark van Chicago met één van Amerika's grootste gratis dierentuinen, door de fleurige LGBTQ+-buurt Boystown en door het het bruisende Wrigleyville, de thuis van het charmante Wrigley Field honkbalstadion. Verken de buurten op eigen houtje of ga mee op een begeleide food-fietstocht, je stopt onderweg aan restaurants, kraampjes en pubs en proeft van Chicago-Style Pizza, lokale bierbrouwsels, cupcakes of brownies en echte Chicago-Style hotdogs. Je fietstocht eindigt aan één van de beste stranden van de stad.

Na je diner in de wijk Old Town trakteer je jezelf op een avond vol humor in The Second City, de geboorteplaats van het improvisatietheater. In River North moet je zeker het lichtspektakel Art on the Mart meemaken en je avond afsluiten in een bar met live Chicago Blues & Jazz muziek.   

N Dag 14
Chicago: Skyline - Chinatown - vertrek

Tuur deze voormiddag de verte in op één van de hoogste gebouwen ter wereld (optioneel). Laat je blik glijden over de unieke skyline van Chicago tot ver over Lake Michigan en vier aangrenzende staten van Illinois. Bezoek de befaamde Willis Tower, waar de uitdagende Skydeck je doet zweven, of de John Hancock Tower die je over 360 graden over de skyline meeneemt.

Neem de Red Line naar South Loop, waar je tussen de restanten van de rijke autoindustrie belandt op Motor Row. Even verderop kom je aan Chicago's Chinatown. Trakteer jezelf op klassiek Chinees gebak bij Chiu Quon of smul van bekroonde dim sum, alvorens je je klaarmaakt om weer naar de luchthaven te vertrekken.

     

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2: Optionele excursie
Optionele excursie: Met de fiets door Washington DC Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Washington DC Citytour Prijs op aanvraag
Dag 3: Optionele excursie
Optionele excursie: Washington DC's monumenten bij maanlicht Prijs op aanvraag
Dag 6: Optionele excursie
Optionele excursie: Met de fiets door New York City Prijs op aanvraag
Optionele excursie: New York Citytour Prijs op aanvraag
Optionele excursie: De hoogste uitzichten van New York City Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Broadway Show Prijs op aanvraag
Dag 7: Optionele excursie
Optionele excursie: Helikoptervlucht in NY Prijs op aanvraag
Dag 12: Optionele excursie
Optionele excursie: Boottocht op de Chicago River Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

De prijs in deze tabel is een richtprijs. Contacteer Joker voor een correcte prijs voor jouw reisperiode.

 • 12 overnachtingen in comfort hotels
 • 1 overnachting in roomette op de nachttrein tussen Boston en Chicago
 • Amtrak trein (Northeast Regional) tussen Washington Union -> Philadelphia -> New York -> Boston (coach)
 • Uitgebreide Joker informatiebundel Washington DC, Philadelphia, New York, Boston en Chicago
 • Plaatselijke taksen
 • Bijdrage voor het Garantiefonds en Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • Internationale en/of binnenlandse vluchten, luchthaventaksen
 • Eventuele Resort fees
 • Maaltijden en dranken
 • Optionele excursies en transfers
 • Toegangsgelden
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • ESTA (Visum Verenigde Staten - https://esta.cbp.dhs.gov/esta/)
 • Reis- en annulatieverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Wens je dit programma op één of andere manier te wijzigen? Geen probleem, wij kunnen elk programma op maat uitwerken!
   
 • Prijzen van accommodaties in de Verenigde Staten zijn afhankelijk van vraag en aanbod. De prijs kan van dag tot dag wijzigen. De prijs van een offerte kan dus hoger of lager liggen dan de bovenstaande richtprijzen per reisperiode. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je rondreis! Wil je de scherpste prijs en de grootste keuze op vlak van accommodaties? Boek dan in oktober-november-december wanneer je wilt reizen in juli of augustus.
Bekijk de avonturen van onze reizigers in de USA. Wil jij je foto's binnenkort ook op onze website zien schitteren? Deel je foto's dan openbaar op Instagram met de hashtag #jokerreizen.

Praktisch

Klimaatinfo

De temperatuur wordt in de USA uitgedrukt in graden Fahrenheit. Om deze om te rekenen naar graden trek je eerst 26° af en deel je de uitkomst dan door 2. Bijvoorbeeld, 86°F is ongeveer 30°C.

De westkust

 • Californië

In het grootste gedeelte van Californië heb je eigenlijk het hele jaar door een aangenaam, mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers. Langs de kust heb je te maken met een gematigd klimaat met in het noorden natte winters. In de Sierra Nevada-bergketen in het oosten valt regelmatig sneeuw, terwijl in de woestijnachtige gebieden in het zuiden de temperaturen hoog kunnen oplopen. Er valt het hele jaar door relatief weinig neerslag, zeker in het zuiden. De meeste neerslag valt tijdens de wintermaanden.

 • Washington & Oregon

Het klimaat van deze noordwestelijke staten is onder te verdelen in drie delen. Langs de kustlijn van Washington en Oregon is een mediterraan klimaat te vinden met warme, relatief droge zomers en natte, milde winters. Centraal in Washington en Oregon ligt het Cascade-gebergte, waar je een bergklimaat vindt. Dit gebergte vormt de barrière tussen het oosten en het westen van dit gebied. Ten oosten van het Cascade-gebergte vind je meer een landklimaat. Het is er veel droger en de temperaturen zijn extremer, zowel voor de zomer als de winter. Hoewel in dit gebied over het algemeen minder neerslag valt, is er toch meer kans op sneeuwval in de winter.

Het zuidwesten

 • Nevada

Nevada is de droogste staat in de VS en wordt gekenmerkt door zijn steppe- en woestijnklimaat. Winters zijn er koud in het noorden van de staat en mild in het zuiden. De zomers zijn er warm tot heet. Er is over het algemeen weinig neerslag. In de bergen valt er tijdens de winters veel sneeuw.

 • Arizona, Utah & Colorado

Dit gebied bestaat voornamelijk uit bergen en woestijngebied met een overwegend landklimaat. In de berggebieden zijn de temperaturen het hele jaar door lager en er valt meer neerslag dan de lagergelegen, drogere gebieden. In de woestijngebieden, vooral in het zuiden, zijn de winters mild en kunnen de zomers heel heet zijn.

Het zuiden

 • Texas tot Florida

Van Texas in het westen, langs Mississippi en Louisiana tot Florida in het oosten vind je een vochtig subtropisch klimaat met zachte, koele winters en hete zomers. Vooral de gebieden langs de kust aan de Golf van Mexico kunnen enorm vochtig worden, met het meeste neerslag in de vorm van regen tijdens de zomer. Verder landinwaarts, richting centraal USA, is het koeler en valt er in de winter lichte sneeuw. Het westelijke deel van dit gebied maakt deel uit van ‘Tornado Alley’. Tijdens de lente en de vroege zomer is er hierdoor verhoogde kans op sterke winden en tornado’s.

 • Zuid-Florida

In het meest zuidelijke deel van Florida heerst een tropisch klimaat. Het is er vochtig en altijd warm. Dit gebied kent slechts twee seizoenen, een nat en een droog seizoen. Het droge seizoen loopt ongeveer van eind oktober tot eind maart en is koeler dan het regenseizoen. Tijdens de zomermaanden regent het er bijna dagelijks. Elk jaar krijgt Florida te kampen met één of meerdere orkanen. Er is dan ook een officieel orkaanseizoen van 1 juni tot 30 november. Een orkaan kan soms behoorlijk huishouden.

Het noordoosten

Het noordoosten bestaat uit twee grote regio’s: New England in het uiterste noordoostelijke deel van de VS, en de Midden-Atlantische staten, van New York tot Virginia. Deze regio kent hete, zwoele zomers waar de temperaturen stijgen hoe zuidelijker je bent. In de winter kan het erg koud worden en valt er neerslag in de vorm van regen, sneeuw of een combinatie. Hoe verder naar het noorden je bent in de regio hoe kouder het zal zijn. In deze regio staat er in de winter een strakke koude wind uit het noordoosten. Deze winden kunnen stevige sneeuwstormen veroorzaken die ‘blizzards’ genoemd worden.

Rocky Mountains & noordelijke Great Plains

In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat, met sneeuw als neerslag hoofdzakelijk in de winter. Ten oosten van de Rockies is vooral droog steppegebied te vinden met een landklimaat en extreme temperaturen. Winters kunnen er heel koud zijn met gemiddelden onder het vriespunt. Zomers zijn er heel warm en droog. In deze gebieden mag je je verwachten aan sterke winden. Hoe meer je naar het (zuid)oosten gaat, hoe dieper je in ‘Tornado Alley’ terecht komt waar er, zeker tijdens de lente en de vroege zomer, verhoogde kans is op tornado’s.

Alaska

Het klimaat van Alaska is grofweg op te delen in 5 zones: het zuidoosten, het zuiden, het westen, het noorden en het binnenland. Het zuidoosten kent een zacht zeeklimaat met milde winters en aangename zomers. Door de ligging aan de oceaan kent het gebied een hoge luchtvochtigheid en veel neerslag het hele jaar door. In het zuiden van Alaska is het al een stuk kouder als het zuidoosten. De zomers zijn gematigder en de winters langer. Er valt ook minder neerslag, maar de neerslag die er valt is meer in de vorm van sneeuw. Er waait een strakke zuidoostenwind door dit gebied, die zeker in de winter ijzig koud aanvoelt. In het westen zijn te temperaturen redelijk gematigd, door de ligging langs de Beringzee, gezien hoe noordelijk dit gebied ligt. De zomers zijn er kort en de winters lang met weinig neerslag doorheen het jaar. Het noorden van Alaska kent korte koele zomers en een lange, zeer strenge winter. Sneeuw kan er vallen gedurende het hele jaar, zelfs in de zomer. Tot slot heeft het binnenland van Alaska een arctisch landklimaat dat gekenmerkt wordt door extremen. In de zomer lopen temperaturen op tot boven de 30°C en ’s winters daalt het kwik met gemak tot -45°C. Er valt relatief weinig neerslag: tijdens de winter bijna uitsluitend in de vorm van sneeuw en tijdens de zomer regent het meer.

Hawaï

Op de eilanden van Hawaii heerst een tropisch klimaat. De temperaturen liggen vrijwel het hele jaar overdag tussen de 24 en 32°C, de hoge bergpieken waar het koeler kan zijn vormen hierop de uitzondering. Op de hoogste bergtoppen kan het in de wintermaanden sneeuwen. Door de vochtige lucht die vanuit het noordoosten tegen de bergen wordt geblazen, is er erg veel neerslag aan de oostelijke zijde van de eilanden. De berg Wai'ale'ale is door dit effect de natste plek op aarde. In totaal valt er gemiddeld zo'n 12.000 millimeter neerslag per jaar op de eilanden van Hawaï, wat bijna vijftien keer zoveel is als in België. Als het regent dan zijn het vooral korte, soms intense, buien. Aan de andere kant van de bergen is het juist weer vrij droog.

Goed om weten
 • Reizigers met de Belgische nationaliteit die de USA willen bezoeken moeten een elektronische reistoestemming aanvragen via het web. Zie verder op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor de te volgen procedure.
 • Voor mobiele data tijdens de reis raden we aan om gebruik te maken van een Amerikaanse SIMkaart of E-SIMkaart. Via Joker krijg je 10% korting op e-SIM als nieuwe klant bij AirAlo met code JOKER10.
 • Sommige National Parken in de USA maken gebruik van 'permits' om het park binnen te komen of om bepaalde activiteiten of wandelingen te doen. Deze permits dien je vooraf aan te vragen via www.recreation.gov. Meer informatie hierover vind je op de websites van de Nationale Parken www.nps.gov. Vraag je Joker reisagent voor de juiste werkwijze en meer gedetailleerde informatie. 
 • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan ten allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.

 • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Amerika vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.

 • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers,… kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd.

 • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt. Gezien het gaat om een gratis service, kan het hotel te allen tijde beslissen om het gratis (complimentary) ontbijt te schrappen. Hiervoor kan geen compensatie worden bekomen.  

 • Sommige hotels rekenen een resort fee aan (per kamer, per nacht) voor het gebruik van bepaalde faciliteiten of cleaning fees voor de eindopkuis. Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze verplichte fees zijn inbegrepen. In de andere gevallen zal de resort fee of cleaning fee (+ taks) ter plaatse te betalen zijn. Bedragen van deze extra kosten kunnen steeds wijzigen of toegevoegd worden. 
 • Vele hotels vragen bij check-in een kredietkaart voor de betaling van eventuele “incidentals”. Hiermee bedoelt men de extra zaken die je in het hotel mogelijk zou consumeren zoals maaltijden of drankjes uit de minibar. Om te vermijden dat klanten zouden uitchecken zonder hun rekening te betalen, vraagt men de kredietkaart als garantie. Ook in het dagelijkse leven is de kredietkaart niet weg te denken. Zelfs kleine bedragen worden hier gemakkelijk mee geregeld.

 • Het voltage varieert tussen 110 - 127 volt. De Belgische stekker van je elektrische apparatuur past ook niet in de aanwezige stopcontacten. Je kan een verloopstekker met een aansluiting voor een Belgisch apparaat naar het type A (of B) met een adapter of een wereldstekker gebruiken. Deze kan je tegenwoordig overal kopen. Breng ook eventueel een auto-oplader met één of meerdere usb-poorten mee waarop een gps kan aangesloten worden. Zo kan je in de wagen tijdens lange ritten ook je toestellen opladen.
Fooien en geldzaken

In de Verenigde Staten is de officiële munteenheid de Amerikaanse dollar (USD). De meest voorkomende biljetten zijn die van $1, $2, $5, $10 en $20. Briefjes van $50 en $100 zijn minder handig gezien het moeilijker is om wisselgeld terug te geven. De dollar heeft ook volgende munten: 1 cent (penny), 5 cents (nickel), 10 cents (dime), 25 cents (quarter). Honderd cent is een dollar die in de volksmond ook wel 'buck' wordt genoemd.

Aangezien de Amerikaan met zijn kredietkaart is getrouwd is het gebruik hiervan vanzelfsprekend. Zelfs heel kleine bedragen worden gemakkelijk met de kredietkaart betaald. Zorg ervoor dat je na gebruik telkens de kopie van de ondertekende sales-slip bijhoudt. Het vergemakkelijkt de controle van de afrekeningen die je later thuis ontvangt. Voor vertrek kan je best je bank contacteren om te informeren of je kredietkaart moet opengesteld worden zodat je deze kan gebruiken in de VS. Sommige banken blokkeren kredietkaarten standaard voor bepaalde landen als extra veiligheidsmaatregel om fraude te voorkomen. Indien je dit bent vergeten, kan je dit probleem verhelpen door ter plaatse geld af te halen aan een automaat (ATM genoemd).

Als je ter plaatse geld afhaalt, wordt hier steeds een service fee voor aangerekend. Neem ter plaatse contact op met je bank om betalingen wereldwijd alsnog open te stellen voor je kredietkaart. Als je wilt afrekenen met een kredietkaart dan moet je ‘credit’ kiezen en als je met bankkaart kan betalen dan is dit ‘debit’.

 • Kredietkaart

Je hebt een kredietkaart nodig om de ESTA te verkrijgen én als waarborg voor de huurwagen en de hotels. Verder kan je in de VS bijna alles met je kredietkaart betalen.

 • Taksen

Op aankopen, maaltijden,... wordt altijd een lokale heffing (Sales Tax) berekend. Hou hier rekening mee zodat je niet bij de kassa tot de ontdekking komt dat je meer geld kwijt bent dan je verwachtte. Het percentage van de heffing verschilt van staat tot staat en is afhankelijk van het soort product. Taksen variëren meestal tussen de 6 en 16%.

 • Fooien

In hotels verwachten vooral de bagagedragers en de parkeerwachters een fooi. Voor de bagagedrager is 2 dollar per koffer gepast terwijl dit voor de parkeerwachter zo’n 4 dollar is. Hetzelfde geldt trouwens voor kruiers op de luchthavens. In restaurants ligt het wat anders. De reden voor de vriendelijke bediening komt er voornamelijk omdat de kelner of serveerster een aardige fooi hoopt te krijgen. Ze verdienen het minimumloon en zijn voor de aanvulling van hun loon op fooien aangewezen. Gemiddeld wordt zo'n 15 à 20 percent van de totale rekening verwacht. Dit staat op de rekening vermeld als ‘Service charge’ of ‘Gratuity included’. Let er dan wel op dat je dit geen 2 keer betaalt.

Medische info

Voor het reizen naar de Verenigde Staten zijn momenteel geen vaccinaties verplicht. In bijna iedere supermarkt of drugstore zijn geneesmiddelen te vinden die je probleemloos zonder voorschrift kan verkrijgen. We raden wel aan om speciale of noodzakelijke medicijnen van thuis mee te brengen. Medicatie op voorschrift is niet altijd even gemakkelijk aan te vullen, heeft een andere naam of is in de VS helemaal niet verkrijgbaar. Om die reden is een voorschrift vertaald naar het Engels wel handig voor noodgevallen. Vraag hiernaar bij je arts of apotheker indien nodig.

Zorg er in ieder geval voor dat je reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maagklachten en darmproblemen, pijnstillend en koortswerend middel, medicatie tegen reisziekte, muggenspray en de medicijnen die door je arts zijn voorgeschreven. De geneeskundige verzorging in de VS is goed, maar erg duur. Als je normale ziektekostenverzekering geen of onvoldoende dekking geeft, is het heel belangrijk dat je een aanvullende reisverzekering afsluit. Bij ziekenhuisopname kan je best direct de verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen zodat zij voor de betaling kunnen zorgen.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Chicago trein

Wat andere reizigers vinden

We hadden een geweldige reis. Het was echt een meerwaarde om al de verplaatsingen met de trein te doen. Dit was op voorhand super geregeld waardoor we tijdens de reis geen zorgen hadden hierover. Ook de hotels waren perfect in orde we moesten nooit lang wachten en konden telkens direct inchecken.De bestemmingen hebben ons overweldigd en we hebben genoten van alles dat we zagen. Ook de combinatie van de verschillende steden was leuk omdat we zo vanalles eens konden proeven. De reisduur was perfect we hebben het gevoeld dat we alles konden doen zoals we wilden. We deden wel een extra nacht Chicago en dit vonden we echt een meerwaarde.

Lisa Olievier, 26 jaar

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren