Overslaan en naar de inhoud gaan

Er is gigantisch veel te beleven in The City That Never Sleeps. Er zijn de toppers zoals Brooklyn Bridge en de 9/11 site, de klassiekers zoals Central Park, Times Square en het Rockefeller Center. En dan zijn er die 1001 mogelijkheden voor wie net iets anders wil: shoppen in het hippe SoHo , wandelen op The Highline, chillen in Washington Square Park of ronddwalen in één van de vele musea die New York rijk is.

De hoogtepunten van deze reis

Brooklyn Bridge

Wandelen of fietsen over de Brooklyn Bridge.

Street Food

Eten zoals een échte New Yorker.

Central Park

Picknicken in Central Park.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in New York

Na aankomst in New York gaat het naar het hotel. Aankomst op de luchthaven van New York. Neem één van de iconische gele taxi’s (niet inbegrepen) en laat je in echte New York stijl naar je hotel voeren.

B Dag 2
Central Park - Midtown - Times Square

De manier om Central Park en omgeving te leren kennen is de fiets (inbegrepen in de NYC Explorer Pass). Breng zeker een bezoek aan Strawberry Fields. Deze gedenkplaats voor John Lennon ligt op wandelafstand van The Dakota building waar deze bekende Beatle in 1980 werd vermoord. Vandaag is ook de uitgelezen kans om 1 van de bekende New Yorkse musea te bezoeken: het American Museum of Natural History, The Metropolitan Museum of Art, The Museum of Modern Art of het Guggenheim (inbegrepen in de NYC Explorer Pass). Laat de rust van Central Park achter en zak via het chique Fifth Avenue en de majestueuze St. Patricks Cathedral af naar het Rockefeller Center. Een bezoek aan New York is niet compleet zonder een bezoek aan The Top of The Rock (inbegrepen in NYC Explorer Pass). Nergens krijg je zo’n goed beeld van New Yorks bekendste skyscrapers Chrysler Building & Empire State Building. Alvorens je onder te dompelen in de gezelligheid van Bryant Park moet je zeker nog een bezoek brengen aan de Grand Central Terminal en de New York Public Library. Hongertje? Aan restaurants geen tekort in Hell’s Kitchen en rondom Times Square. Sluit je avond af met een wandeling over het felverlichte Times Square, de plaats waar elk jaar honderdduizenden mensen afzakken voor een spectaculair nieuwjaarsfeest.

Optionele excursie: New York City Explorer Pass

De New York City Explorer Multi-Pass is de beste keuze om te besparen op toegangsprijzen van meer dan 100 activiteiten! 

Bekijk hier alle details

Optionele excursie: Uitzicht vanop de hoogste wolkenkrabbbers

Het Rockefeller Center, One World Trade Center en het Empire State Building zijn drie van de beroemdste wolkenkrabbers van New York. Het zicht vanop de bovenste verdiepingen van deze torens is fenomenaal. Durvers kunnen zich wagen aan het platform van 'The Edge'.

Bekijk hier alle details

C Dag 3
Lower Manhattan - Ellis Island

Vandaag staat Lower Manhattan op het programma. Wandel via de City Hall en de St. Paul Chapel of Trinity Church naar de Oculus, het nieuwe station van het World Trade Center ontworpen door de bekende architect Calatrava. Hoog tijd nu om de 9/11 site te bezoeken. Het indrukwekkende 9/11 Memorial & Museum (inbegrepen in de NYC Explorer Pass) en het nieuwe One World Observatory (inbegrepen) zijn een absolute must. Via het Financial District met het bekende Wall Street, het gebouw van de New York Stock Exchange en de Charging Bull gaat het verder naar Battery Park. Hier kan je de ferry nemen naar Liberty Island en Ellis Island (inbegrepen in de NYC Explorer Pass). Het Vrijheidsbeeld is het symbool van de vrijheid en was voor vele migranten de start van hun American Dream. Over deze migratie leer je alles in het Ellis Island Immigration Museum.

Optionele excursie: Met de fiets door New York City

De fiets is de nieuwe manier om je snel door de drukke stad te verplaatsen. Ideaal voor de lange afstanden in Central Park, over de Brooklyn Bridge en langs de Hudson en East River.

Je kan kiezen voor een tocht onder begeleiding of op eigen houtje. 

Bekijk hier alle details

Optionele excursie: Statue of Liberty en Ellis Island

Een boottocht naar de twee wereldberoemde en meest symbolische eilanden van de VS. 

Bekijk hier alle details

D Dag 4
SoHo - The Village - The Highline

Via de volkse buurten Chinatown en Little Italy ga je vandaag de alternatieve tour op. Beginnen doe je in SoHo een hippe wijk vol galerijen en boetieks, die trendsettend is op gebied van kunst en mode. Wanneer je Houston Street oversteekt kom je in een van de belangrijkste studentenbuurten van New York terecht, Greenwich Village of kortweg The Village. Proef de relaxte sfeer van Washington Square Park waar veel straatartiesten en muzikanten het beste van zichzelf geven. Grote sterren als Paul Simon en Bob Dylan begonnen hun carrière in deze buurt. Vervolg je hiptrip door het glamoureuze Meatpacking District naar Chelsea Market. In deze omgebouwde koekjesfabriek vind je verschillende leuke winkels en hebben enkele High Tech bedrijven een zetel. Zet je wandeling verder over The High Line. Deze groene oase werd gebouwd op een ongebruikte verhoogde spoorlijn en loopt langs en door de gebouwen waar de treinen vroeger hun lading losten. Vele van deze loodsen zijn ondertussen omgebouwd tot kantoorgebouwen, winkelcentra en luxueuze lofts. Zin om nog wat te toeristen? Haal je shoppinghartje op in W 34th Street en sluit je avond af in een van de rooftopbars van New York. Een aanrader is de 230 FIFTH Rooftop Garden & Bar vanwaar je een spectaculair zicht op het Empire State Building hebt.

Optionele excursie: Helikoptervlucht in NY

Geen beter zicht op het iconische New York City dan vanuit de lucht! 

Bekijk hier alle details

E Dag 5
Vertrek uit New York

Geniet nog van je laatste uren in The Big Apple alvorens naar de luchthaven terug te keren.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2: Optionele activiteit
Optionele excursie: New York City Explorer Pass Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Uitzicht vanop de hoogste wolkenkrabbbers Prijs op aanvraag
Dag 3: Optionele activiteit
Optionele excursie: Met de fiets door New York City Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Statue of Liberty en Ellis Island Prijs op aanvraag
Dag 4: Optionele activiteit
Optionele excursie: Helikoptervlucht in NY Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

De prijzen in deze tabel zijn vanafprijzen per maand. Contacteer Joker voor een correcte prijs voor jouw reisperiode.

 • Alle overnachtingen in het vermelde hotels
 • Facility Fee (met o.a. Gratis WIFI, bagageservice en toegang tot de Fitness)
 • New York City Explorer Pass: 5 attracties
 • Toegangsticket One World Observatory 
 • Plaatselijke taksen
 • Bijdrage voor het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale en/of binnenlandse vluchten, luchthaventaksen
 • Andere optionele excursies en transfers
 • Maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Andere toegangstickets, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Prijzen van hotelkamers in de Verenigde Staten zijn afhankelijk van vraag en aanbod, dus de prijs van een hotelkamer en huurwagen kan van dag tot dag wijzigen. De prijs van onze offertes op maat kan lager of hoger kunnen liggen dan de richtprijzen per reisperiode, die we hiernaast weergeven. Op eventuele tijdelijke promoties na, geldt voor reizen naar de Verenigde Staten: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je rondreis!

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

De temperatuur wordt in de USA uitgedrukt in graden Fahrenheit. Om deze om te rekenen naar graden trek je eerst 26° af en deel je de uitkomst dan door 2. Bijvoorbeeld, 86°F is ongeveer 30°C.

De westkust

 • Californië

In het grootste gedeelte van Californië heb je eigenlijk het hele jaar door een aangenaam, mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers. Langs de kust heb je te maken met een gematigd klimaat met in het noorden natte winters. In de Sierra Nevada-bergketen in het oosten valt regelmatig sneeuw, terwijl in de woestijnachtige gebieden in het zuiden de temperaturen hoog kunnen oplopen. Er valt het hele jaar door relatief weinig neerslag, zeker in het zuiden. De meeste neerslag valt tijdens de wintermaanden.

 • Washington & Oregon

Het klimaat van deze noordwestelijke staten is onder te verdelen in drie delen. Langs de kustlijn van Washington en Oregon is een mediterraan klimaat te vinden met warme, relatief droge zomers en natte, milde winters. Centraal in Washington en Oregon ligt het Cascade-gebergte, waar je een bergklimaat vindt. Dit gebergte vormt de barrière tussen het oosten en het westen van dit gebied. Ten oosten van het Cascade-gebergte vind je meer een landklimaat. Het is er veel droger en de temperaturen zijn extremer, zowel voor de zomer als de winter. Hoewel in dit gebied over het algemeen minder neerslag valt, is er toch meer kans op sneeuwval in de winter.

Het zuidwesten

 • Nevada

Nevada is de droogste staat in de VS en wordt gekenmerkt door zijn steppe- en woestijnklimaat. Winters zijn er koud in het noorden van de staat en mild in het zuiden. De zomers zijn er warm tot heet. Er is over het algemeen weinig neerslag. In de bergen valt er tijdens de winters veel sneeuw.

 • Arizona, Utah & Colorado

Dit gebied bestaat voornamelijk uit bergen en woestijngebied met een overwegend landklimaat. In de berggebieden zijn de temperaturen het hele jaar door lager en er valt meer neerslag dan de lagergelegen, drogere gebieden. In de woestijngebieden, vooral in het zuiden, zijn de winters mild en kunnen de zomers heel heet zijn.

Het zuiden

 • Texas tot Florida

Van Texas in het westen, langs Mississippi en Louisiana tot Florida in het oosten vind je een vochtig subtropisch klimaat met zachte, koele winters en hete zomers. Vooral de gebieden langs de kust aan de Golf van Mexico kunnen enorm vochtig worden, met het meeste neerslag in de vorm van regen tijdens de zomer. Verder landinwaarts, richting centraal USA, is het koeler en valt er in de winter lichte sneeuw. Het westelijke deel van dit gebied maakt deel uit van ‘Tornado Alley’. Tijdens de lente en de vroege zomer is er hierdoor verhoogde kans op sterke winden en tornado’s.

 • Zuid-Florida

In het meest zuidelijke deel van Florida heerst een tropisch klimaat. Het is er vochtig en altijd warm. Dit gebied kent slechts twee seizoenen, een nat en een droog seizoen. Het droge seizoen loopt ongeveer van eind oktober tot eind maart en is koeler dan het regenseizoen. Tijdens de zomermaanden regent het er bijna dagelijks. Elk jaar krijgt Florida te kampen met één of meerdere orkanen. Er is dan ook een officieel orkaanseizoen van 1 juni tot 30 november. Een orkaan kan soms behoorlijk huishouden.

Het noordoosten

Het noordoosten bestaat uit twee grote regio’s: New England in het uiterste noordoostelijke deel van de VS, en de Midden-Atlantische staten, van New York tot Virginia. Deze regio kent hete, zwoele zomers waar de temperaturen stijgen hoe zuidelijker je bent. In de winter kan het erg koud worden en valt er neerslag in de vorm van regen, sneeuw of een combinatie. Hoe verder naar het noorden je bent in de regio hoe kouder het zal zijn. In deze regio staat er in de winter een strakke koude wind uit het noordoosten. Deze winden kunnen stevige sneeuwstormen veroorzaken die ‘blizzards’ genoemd worden.

Rocky Mountains & noordelijke Great Plains

In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat, met sneeuw als neerslag hoofdzakelijk in de winter. Ten oosten van de Rockies is vooral droog steppegebied te vinden met een landklimaat en extreme temperaturen. Winters kunnen er heel koud zijn met gemiddelden onder het vriespunt. Zomers zijn er heel warm en droog. In deze gebieden mag je je verwachten aan sterke winden. Hoe meer je naar het (zuid)oosten gaat, hoe dieper je in ‘Tornado Alley’ terecht komt waar er, zeker tijdens de lente en de vroege zomer, verhoogde kans is op tornado’s.

Alaska

Het klimaat van Alaska is grofweg op te delen in 5 zones: het zuidoosten, het zuiden, het westen, het noorden en het binnenland. Het zuidoosten kent een zacht zeeklimaat met milde winters en aangename zomers. Door de ligging aan de oceaan kent het gebied een hoge luchtvochtigheid en veel neerslag het hele jaar door. In het zuiden van Alaska is het al een stuk kouder als het zuidoosten. De zomers zijn gematigder en de winters langer. Er valt ook minder neerslag, maar de neerslag die er valt is meer in de vorm van sneeuw. Er waait een strakke zuidoostenwind door dit gebied, die zeker in de winter ijzig koud aanvoelt. In het westen zijn te temperaturen redelijk gematigd, door de ligging langs de Beringzee, gezien hoe noordelijk dit gebied ligt. De zomers zijn er kort en de winters lang met weinig neerslag doorheen het jaar. Het noorden van Alaska kent korte koele zomers en een lange, zeer strenge winter. Sneeuw kan er vallen gedurende het hele jaar, zelfs in de zomer. Tot slot heeft het binnenland van Alaska een arctisch landklimaat dat gekenmerkt wordt door extremen. In de zomer lopen temperaturen op tot boven de 30°C en ’s winters daalt het kwik met gemak tot -45°C. Er valt relatief weinig neerslag: tijdens de winter bijna uitsluitend in de vorm van sneeuw en tijdens de zomer regent het meer.

Hawaï

Op de eilanden van Hawaii heerst een tropisch klimaat. De temperaturen liggen vrijwel het hele jaar overdag tussen de 24 en 32°C, de hoge bergpieken waar het koeler kan zijn vormen hierop de uitzondering. Op de hoogste bergtoppen kan het in de wintermaanden sneeuwen. Door de vochtige lucht die vanuit het noordoosten tegen de bergen wordt geblazen, is er erg veel neerslag aan de oostelijke zijde van de eilanden. De berg Wai'ale'ale is door dit effect de natste plek op aarde. In totaal valt er gemiddeld zo'n 12.000 millimeter neerslag per jaar op de eilanden van Hawaï, wat bijna vijftien keer zoveel is als in België. Als het regent dan zijn het vooral korte, soms intense, buien. Aan de andere kant van de bergen is het juist weer vrij droog.

Goed om weten
 • Reizigers met de Belgische nationaliteit diede USA willen bezoeken moeten een elektronische reistoestemming aanvragen via het web. Zie verder op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor de te volgen procedure.

 • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan ten allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.

 • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Amerika vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.

 • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers,… kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd.

 • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt.

 • Sommige hotels hanteren een resort fee (verblijfstaks). Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze resort fee is inbegrepen. Indien van toepassing is dit ter plaatse te betalen.

 • Vele hotels vragen bij check-in een kredietkaart voor de betaling van eventuele “incidentals”. Hiermee bedoelt men de extra zaken die je in het hotel mogelijk zou consumeren zoals maaltijden of drankjes uit de minibar. Om te vermijden dat klanten zouden uitchecken zonder hun rekening te betalen, vraagt men de kredietkaart als garantie. Ook in het dagelijkse leven is de kredietkaart niet weg te denken. Zelfs kleine bedragen worden hier gemakkelijk mee geregeld.

 • Het voltage varieert tussen 110 - 127 volt. De Belgische stekker van je elektrische apparatuur past ook niet in de aanwezige stopcontacten. Je kan een verloopstekker met een aansluiting voor een Belgisch apparaat naar het type A (of B) met een adapter of een wereldstekker gebruiken. Deze kan je tegenwoordig overal kopen. Breng ook eventueel een auto-oplader met één of meerdere usb-poorten mee waarop een gps kan aangesloten worden. Zo kan je in de wagen tijdens lange ritten ook je toestellen opladen.
Fooien en geldzaken

In de Verenigde Staten is de officiële munteenheid de Amerikaanse dollar (USD). De meest voorkomende biljetten zijn die van $1, $2, $5, $10 en $20. Briefjes van $50 en $100 zijn minder handig gezien het moeilijker is om wisselgeld terug te geven. De dollar heeft ook volgende munten: 1 cent (penny), 5 cents (nickel), 10 cents (dime), 25 cents (quarter). Honderd cent is een dollar die in de volksmond ook wel 'buck' wordt genoemd.

Aangezien de Amerikaan met zijn kredietkaart is getrouwd is het gebruik hiervan vanzelfsprekend. Zelfs heel kleine bedragen worden gemakkelijk met de kredietkaart betaald. Zorg ervoor dat je na gebruik telkens de kopie van de ondertekende sales-slip bijhoudt. Het vergemakkelijkt de controle van de afrekeningen die je later thuis ontvangt. Voor vertrek kan je best je bank contacteren om te informeren of je kredietkaart moet opengesteld worden zodat je deze kan gebruiken in de VS. Sommige banken blokkeren kredietkaarten standaard voor bepaalde landen als extra veiligheidsmaatregel om fraude te voorkomen. Indien je dit bent vergeten, kan je dit probleem verhelpen door ter plaatse geld af te halen aan een automaat (ATM genoemd).

Als je ter plaatse geld afhaalt, wordt hier steeds een service fee voor aangerekend. Neem ter plaatse contact op met je bank om betalingen wereldwijd alsnog open te stellen voor je kredietkaart. Als je wilt afrekenen met een kredietkaart dan moet je ‘credit’ kiezen en als je met bankkaart kan betalen dan is dit ‘debit’.

 • Kredietkaart

Je hebt een kredietkaart nodig om de ESTA te verkrijgen én als waarborg voor de huurwagen en de hotels. Verder kan je in de VS bijna alles met je kredietkaart betalen.

 • Taksen

Op aankopen, maaltijden,... wordt altijd een lokale heffing (Sales Tax) berekend. Hou hier rekening mee zodat je niet bij de kassa tot de ontdekking komt dat je meer geld kwijt bent dan je verwachtte. Het percentage van de heffing verschilt van staat tot staat en is afhankelijk van het soort product. Taksen variëren meestal tussen de 6 en 16%.

 • Fooien

In hotels verwachten vooral de bagagedragers en de parkeerwachters een fooi. Voor de bagagedrager is 2 dollar per koffer gepast terwijl dit voor de parkeerwachter zo’n 4 dollar is. Hetzelfde geldt trouwens voor kruiers op de luchthavens. In restaurants ligt het wat anders. De reden voor de vriendelijke bediening komt er voornamelijk omdat de kelner of serveerster een aardige fooi hoopt te krijgen. Ze verdienen het minimumloon en zijn voor de aanvulling van hun loon op fooien aangewezen. Gemiddeld wordt zo'n 15 à 20 percent van de totale rekening verwacht. Dit staat op de rekening vermeld als ‘Service charge’ of ‘Gratuity included’. Let er dan wel
op dat je dit geen 2 keer betaalt.

Medische info

Voor het reizen naar de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht. In bijna iedere supermarkt of drugstore zijn geneesmiddelen te vinden die je probleemloos zonder voorschrift kan verkrijgen. We raden wel aan om speciale of noodzakelijke medicijnen van thuis mee te brengen. Medicatie op voorschrift is niet altijd even gemakkelijk aan te vullen, heeft een andere naam of is in de VS helemaal niet verkrijgbaar. Om die reden is een voorschrift vertaald naar het Engels wel handig voor noodgevallen. Vraag hiernaar bij je arts of apotheker indien nodig.

Zorg er in ieder geval voor dat je reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maagklachten en darmproblemen, pijnstillend en koortswerend middel, medicatie tegen reisziekte, muggenspray en de medicijnen die door je arts zijn voorgeschreven. De geneeskundige verzorging in de VS is goed, maar erg duur. Als je normale ziektekostenverzekering geen of onvoldoende dekking geeft, is het heel belangrijk dat je een aanvullende reisverzekering afsluit. Bij ziekenhuisopname kan je best direct de verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen zodat zij voor de betaling kunnen zorgen.

Over Verenigde Staten

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren