Overslaan en naar de inhoud gaan

Ga cityhoppen aan de Oostkust van Amerika en combineer je citytrip New York met een bezoek ook de hoofdstad Washington DC. Ervaar het contrast tussen de bruisende drukte van de Big Apple en de monumentale gratie van DC. Ontdek de verschillende wijken van New York en zie de highlights zoals de Brooklyn Bridge, het Vrijheidsbeeld, Times Square en Central Park. Fiets langs het Witte Huis en de bekende monumenten op de Mall en bezoek het Capitool en de gratis Smithsonian Museums.         

De hoogtepunten van deze reis

New York
New York

Laat je overweldigen door de energie van New York

Amtrak
Amtrak

Neem de trein van Penn Station in New York naar Union Station in Washington DC 

Washington DC
Washington DC

Ontdek de gratis musea van Washington DC en de prachtige monumenten

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in New York

Aankomst op de luchthaven van New York. Neem één van de iconische gele taxi’s en laat je in echte New York stijl naar je hotel voeren. Laat de energie van de stad je meteen overmeesteren en wurm je ‘s avonds tussen de menigte op het felverlichte Times Square met zijn gigantische elektronische reclameborden en populaire winkels zoals M&M’s World en de Disney Store.  

B Dag 2
New York City: Central Park - Midtown - Times Square

Duik deze voormiddag in de groene oase van Manhattan. Ga mee op de (Nederlands) begeleide fietstocht (optioneel) langs de highlights van Central Park of verken het park op eigen houtje met een fiets (optioneel) of te voet. Breng zeker een bezoek aan de romantische Bow Bridge, de iconische bomenrij met bankjes van The Mall en de prachtige fontein aan het Bethesda Terrace. Ook Strawberry Fields is niet te missen. Deze gedenkplaats voor John Lennon ligt op wandelafstand van The Dakota building waar deze bekende Beatle in 1980 werd vermoord. Laat je verleiden door een typische hotdog of zorg voor een gezonde picknick uit de Whole Foods aan Columbus Circle. Vandaag is ook de uitgelezen kans om één van de notoire musea van New York te bezoeken: het American Museum of Natural History, The Metropolitan Museum of Art, The Museum of Modern Art of het Guggenheim om er maar enkele te noemen.

Stap in de namiddag mee in het ritme van de duizenden voetgangers langs de hoogtepunten van Midtown Manhattan. In een setting waar taxi’s bumper aan bumper staan, waar je sirénes om elke hoek hoort en waar overal de geur van de eetkraampjes hangt, zet je koers naar het wereldbekende Rockefeller Center. Vanop the Top of The Rock (optioneel) krijg je het beste beeld van New Yorks bekendste skyscrapers Chrysler Building en Empire State Building. Flaneer over het chique Fifth Avenue en bezoek de majestueuze St. Patricks Cathedral. Ontdek de grandeur van weleer in de grote hal van het Grand Central Terminal en de New York Public Library. Dompel je daarna onder in de gezelligheid van Bryant Park. Hier valt bijna altijd iets te beleven.

Ga ‘s avonds nog een hapje eten in Restaurant Row in de wijk Hell’s Kitchen of vlij je neer in een comfortabele theaterstoel en geniet van een Broadway show van wereldklasse (optioneel).

Optionele excursie: Met de fiets door New York City

De fiets is de nieuwe manier om je snel door de drukke stad te verplaatsen. Ideaal voor de lange afstanden in Central Park, over de Brooklyn Bridge en langs de Hudson en East River.

Je kan kiezen voor een begeleide fietstocht of fietshuur in New York

Optionele excursie: New York Citytour

Dompel jezelf onder in de magie van New York City tijdens een volledig begeleide bustour door NYC. Kies voor een allesomvattende dagtour of voor de charme van een avondtour met een afsluiter op de Top of the Rock. 

Optionele excursie: De hoogste uitzichten van New York City

Waag je op de bovenste verdiepingen van enkele wolkenkrabbers: het Rockefeller Center, One World Trade Center, het Empire State Building, of het duizelingwekkende Summit One Vanderbilt.

Optionele excursie: Broadway Show

Miljoenen bezoekers komen elk jaar naar New York om de bruisende energie de stad te ervaren. Hoewel er een miljoen dingen te doen zijn, is geen bezoek compleet zonder een echte Broadway-show te zien.

C Dag 3
New York City: Lower Manhattan - Ellis Island

Trek vandaag naar Lower Manhattan, waar New York ooit als Nieuw-Amsterdam werd opgericht en waar de wereld op 11 september 2001 in het diepste van haar ziel getroffen werd. Met de Subway kom je aan in de futuristische Oculus, het nieuwe station ontworpen door de bekende architect Calatrava. Je bent meteen op Ground Zero, waar je roerloos staat bij de duizenden namen op het 9/11 Memorial. Laat nog meer van deze tragedie tot je indringen tijdens een bezoek aan het 9/11 Museum (optioneel). Doe vandaag nog een intense New York ervaring op. Boek een helikoptervlucht (optioneel) en bekijk de wolkenkrabbers en het Vrijheidsbeeld vanuit vogelperspectief. Ook een bezoek aan het One World Observatory (optioneel) is erg spectaculair. Met een supersnelle lift reis je door de geschiedenis van New York om boven getrakteerd te worden op een fenomenaal zicht op de samenvloeiing van de East River en de Hudson River.

Via Wall Street, het hart van de Amerikaanse financiële wereld en de bijzondere Charging Bull gaat het naar The Battery, waar je zicht hebt op het Vrijheidsbeeld. Vanuit het park neem je de ferry (optioneel) naar Liberty Island en Ellis Island. Het Vrijheidsbeeld op Liberty Island is voor de vele migranten die vanuit Europa toekwamen in de haven van New York het lichtbaken van hoop en het symbolische startpunt van hun zoektocht naar geluk, vrijheid en rijkdom. Over deze migratie en de lokroep van de American Dream leer je alles in het bijzonder interessante Ellis Island Immigration Museum.

Zak ’s avonds af naar het Flatiron District. Aan het markante hoefijzervormige gebouw kan je heerlijk Italiaans (Eataly), Spaans (Boqueria), Zweeds (Verōnika) of Belgisch (BXL Zoute) eten. Afsluiten doe je in New York stijl in de 230 Fifth Rooftop bar. Hier heb je een prachtig zicht op de verlichte Empire State Building die je ook tot laat ’s avonds nog kan bezoeken (optioneel).

Optionele excursie: Helikoptervlucht in NY

Geen beter zicht op het iconische New York City dan vanuit de lucht tijdens een helicoptervlucht

D Dag 4
New York City: Brooklyn - The Highline - The Village

Bij de New York City Hall spring je vandaag de fiets op (optioneel) en rij je onmiddellijk over de houten paden van de overbekende Brooklyn Bridge. Aan de overkant fiets je langs de waterkant van het Brooklyn Bridge Park met een eerste klas zicht op de Manhattan skyline, bekend van de vele romantische komedies die er werden opgenomen. Cruise daarna tussen oude pakhuizen en poseer voor die iconische foto in Washington Street met de Manhattan Bridge in de achtergrond. Foodies en hipsters zullen smullen van de wijk Williamsburg. Op en rond Bedford Avenue krioelt het van hippe restaurants, lokale brouwerijen en vintage boetieks. Fiets terug naar Manhattan en dompel je onder in de bedrijvigheid van Chinatown met zijn vele dim sum-paleizen, dumpling-shops en goedkope noedel-zaakjes. Snuif de zeelucht op in het oude havengebied South Street Seaport en op de brede fietspaden langs de Hudson River alvorens je fiets weer in te leveren.

Neem in de namiddag de Subway naar het Meatpacking District, waar vele oude slachthuizen zijn getransformeerd tot hippe nachtclubs en trendy kunstgalerijen. Waai even uit in Little Island, een gloednieuw park gebouwd op 280 palen in de Hudson River alvorens je wandeling over de High Line te starten. Deze groene oase werd gebouwd op een ongebruikte verhoogde spoorlijn en loopt langs en door de gebouwen waar de treinen vroeger hun lading losten. Vele van deze loodsen zijn ondertussen omgebouwd tot kantoorgebouwen, winkelcentra en luxueuze lofts. De High Line brengt je langs Chelsea. In de omgebouwde koekjesfabriek Chelsea Market vind je allerlei leuke winkels en een high-end food court. De High Line eindigt in de nieuwe wijk Hudson Yards. Probeer hier de curieuze honinggraatstructuur van The Vessel in je lens te krijgen en bezoek The Edge (optioneel), een glazen observatieplatform dat in de lucht lijkt te zweven.  

Trek tegen valavond naar het bruisende Washington Square en het alternatieve Greenwich Village. Proef de wereldkeuken in de buurt van Bleecker Street en trakteer jezelf op een comedy night in de Comedy Cellar of live muziek in de Blue Note Jazz Club.

E Dag 5
New York City - Washington DC
360 km  -  03u30

Vanuit Penn Station reis je met de all-American Amtrak-trein naar Washington DC. Je komt aan in het prachtige Union Station. Installeer je in je hotel en trek het kosmopolitische downtown in. Via het Black Lives Matter Plaza ga je naar Lafayette Square waar je op slechts enkele tientallen meters van het Witte Huis staat. Marcheer over Pennsylvania Avenue langs het statige FBI hoofdkwartier en ga langs het Ford's Theater waar president Lincoln werd vermoord kort nadat hij ervoor zorgde dat de slavernij werd afgeschaft. Bewonder de honderden draken op de toegangspoort van het kleine Chinatown en ontdek de culinaire diversiteit van deze buurt: van New American bij City Tap House tot Zuid-Afrikaans bij Nando's Peri-Peri. Na je diner zak je af naar de National Mall. Geniet van een rustige avond langs de prachtig belichte monumenten tijdens een begeleide fietstocht (optioneel), bustour (optioneel) of te voet. Een avondlijk bezoek aan het Jefferson Memorial mag zeker niet ontbreken. 

Optionele excursie: Washington DC's monumenten bij maanlicht

Wanneer de avond over de hoofdstad neerdaalt, wordt elk van de monumenten en memorials prachtig belicht, waardoor ze nóg intrigerend worden en tegelijk een vereeuwigde rust uitstralen. Fiets mee langs de National Mall by night of kies voor een begeleide bustour.

F Dag 6
Washington DC: National Mall - The Wharf - Virginia - Adams Morgan

Spring deze voormiddag de fiets op voor een bezoek aan de National Mall. Fietsen kan begeleid of op eigen houtje met een gehuurde fiets (optioneel). Begin aan de voet van het Washington Monument, de hoogste obelisk ter wereld en werp een blik op de Oval Office van het Witte Huis. Rij daarna via het WO II Memorial langs de Reflecting Pools. Poseer op de magnifieke trappen van het Lincoln Memorial waar Martin Luther King zijn overweldigende 'I have a dream' speech gaf. Ontdek de verhalen achter de adembenemende memorialen van Vietnam en Korea en vervolg je rit langs de memorialen voor Martin Luther King, Franklin Delano Roosevelt en Thomas Jefferson. Slenter nog wat rond in The Wharf, een nieuwe hippe buurt aan het water, en neem je lunch op de vismarkt.

In de namiddag neem je de Metro en snel je de Potomac rivier onderdoor naar de staat Virginia, waar je meteen oog in oog staat met het Pentagon. Aan het 9/11 Pentagon Memorial wordt je herinnerd aan de tragedie van 11 september 2001, toen een vliegtuig de westkant van het gebouw inboorde. Bezoek daarna het omvangrijke Arlington Cemetery, waar honderdduizenden militairen en vele notoire figuren, zoals de Kennedy's, begraven liggen. Laat je ‘s avonds in Adams Morgan verrassen door de multiculturele keuken. Sluit af met een geanimeerde avond in Madam’s Organ of duik het nachtleven in aan Dupont Circle of tussen de graffiti-muren in U Street.

Optionele excursie: Met de fiets door Washington DC

Trek met de fiets langs naar de vele toppers van Washington DC, één van de meest fietsvriendelijke steden van de VS. 

Optionele excursie: Washington DC Citytour

Verken de highlights van Washington DC tijdens een volledig begeleide bustour. Kies voor een uitgebreide dagtour, een charmante avondtour wanneer alle monumenten prachtig belicht zijn, of een intrigerende African American History Tour. 

G Dag 7
Washington DC: Musea - Capitol Hill - NoMa

Vandaag maak je tijd voor de vele topmusea van Washington DC. Aan de National Mall bevinden zich vele Smithsonian musea, die bekend staan om hun uitgebreide collecties en hun gratis toegang! Maak je keuze uit de hele geschiedenis van de lucht- en ruimtevaart in het Air & Space Museum, de herkomst van mens en dier in het Natural History Museum, de tragedie van WOII in het Holocaust Museum, de meest uitgebreide kunstcollectie in de Gallery of Art, en véél meer.

Trek 's middags naar het historische Capitol Hill, in de overdekte markthal of op Barrack's Row wordt je overladen met de beste lunchmogelijkheden. Ga binnen in de weelderige Library of Congress en wandel door het aards paradijs van de gratis Botanische tuinen van het Capitool. Volg ook een gratis rondleiding in het Capitool (vooraf te boeken op de website van het Capitool).

's Avonds trek je naar de nieuwe foodie hub Union Market in het hippe NoMa. Neem zoals Michelle Obama een insta foto aan de Never Give Up muurschildering en geniet nog van een film in de Angelika pop-up of een biertje in Wunder Garten.

H Dag 8
Washington DC: Georgetown en Vertrek

Geniet nog van een rustige voormiddag in het historische Georgetown. Rust uit in het verfrissende Waterfront Park en flaneer langs de vele boetieks op M-Street. Trek de achterliggende straten in en laat je charmeren door de rustige uitstraling van de koloniale rijhuizen. Brunch in één van de de gemoedelijke restaurantjes zoals Martin's Tavern of Clyde's of Georgetown voor je weer naar de luchthaven vertrekt. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2: Optionele excursie
Optionele excursie: Met de fiets door New York City Prijs op aanvraag
Optionele excursie: New York Citytour Prijs op aanvraag
Optionele excursie: De hoogste uitzichten van New York City Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Broadway Show Prijs op aanvraag
Dag 3: Optionele excursie
Optionele excursie: Helikoptervlucht in NY Prijs op aanvraag
Dag 5: Optionele excursie
Optionele excursie: Washington DC's monumenten bij maanlicht Prijs op aanvraag
Dag 6: Optionele excursie
Optionele excursie: Met de fiets door Washington DC Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Washington DC Citytour Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

De prijs in deze tabel is een vanafprijs. Contacteer Joker voor een correcte prijs voor jouw reisperiode.

 • 7 overnachtingen in comfort hotels (bv. Park Central Hotel, 50 Bowery, The Dylan NYC, Holiday Inn Capitol - National Mall of Capitol Skyline of gelijkwaardig)
 • Amtrak trein (Northeast Regional) tussen New York Moynihan Station en Washington Union Station (coach)
 • Digitale Joker informatiebundel New York en Washington DC 
 • Plaatselijke taksen
 • Bijdrage voor het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale en/of binnenlandse vluchten, luchthaventaksen
 • Eventuele resort fees
 • Maaltijden en dranken
 • Optionele excursies en transfers
 • Toegangsgelden
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • ESTA (Visum Verenigde Staten - https://esta.cbp.dhs.gov/esta/)
 • Reis- en annulatieverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bekijk de avonturen van onze reizigers in de USA. Wil jij je foto's binnenkort ook op onze website zien schitteren? Deel je foto's dan openbaar op Instagram met de hashtag #jokerreizen.

Praktisch

Klimaatinfo

De temperatuur wordt in de USA uitgedrukt in graden Fahrenheit. Om deze om te rekenen naar graden trek je eerst 26° af en deel je de uitkomst dan door 2. Bijvoorbeeld, 86°F is ongeveer 30°C.

De westkust

 • Californië

In het grootste gedeelte van Californië heb je eigenlijk het hele jaar door een aangenaam, mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers. Langs de kust heb je te maken met een gematigd klimaat met in het noorden natte winters. In de Sierra Nevada-bergketen in het oosten valt regelmatig sneeuw, terwijl in de woestijnachtige gebieden in het zuiden de temperaturen hoog kunnen oplopen. Er valt het hele jaar door relatief weinig neerslag, zeker in het zuiden. De meeste neerslag valt tijdens de wintermaanden.

 • Washington & Oregon

Het klimaat van deze noordwestelijke staten is onder te verdelen in drie delen. Langs de kustlijn van Washington en Oregon is een mediterraan klimaat te vinden met warme, relatief droge zomers en natte, milde winters. Centraal in Washington en Oregon ligt het Cascade-gebergte, waar je een bergklimaat vindt. Dit gebergte vormt de barrière tussen het oosten en het westen van dit gebied. Ten oosten van het Cascade-gebergte vind je meer een landklimaat. Het is er veel droger en de temperaturen zijn extremer, zowel voor de zomer als de winter. Hoewel in dit gebied over het algemeen minder neerslag valt, is er toch meer kans op sneeuwval in de winter.

Het zuidwesten

 • Nevada

Nevada is de droogste staat in de VS en wordt gekenmerkt door zijn steppe- en woestijnklimaat. Winters zijn er koud in het noorden van de staat en mild in het zuiden. De zomers zijn er warm tot heet. Er is over het algemeen weinig neerslag. In de bergen valt er tijdens de winters veel sneeuw.

 • Arizona, Utah & Colorado

Dit gebied bestaat voornamelijk uit bergen en woestijngebied met een overwegend landklimaat. In de berggebieden zijn de temperaturen het hele jaar door lager en er valt meer neerslag dan de lagergelegen, drogere gebieden. In de woestijngebieden, vooral in het zuiden, zijn de winters mild en kunnen de zomers heel heet zijn.

Het zuiden

 • Texas tot Florida

Van Texas in het westen, langs Mississippi en Louisiana tot Florida in het oosten vind je een vochtig subtropisch klimaat met zachte, koele winters en hete zomers. Vooral de gebieden langs de kust aan de Golf van Mexico kunnen enorm vochtig worden, met het meeste neerslag in de vorm van regen tijdens de zomer. Verder landinwaarts, richting centraal USA, is het koeler en valt er in de winter lichte sneeuw. Het westelijke deel van dit gebied maakt deel uit van ‘Tornado Alley’. Tijdens de lente en de vroege zomer is er hierdoor verhoogde kans op sterke winden en tornado’s.

 • Zuid-Florida

In het meest zuidelijke deel van Florida heerst een tropisch klimaat. Het is er vochtig en altijd warm. Dit gebied kent slechts twee seizoenen, een nat en een droog seizoen. Het droge seizoen loopt ongeveer van eind oktober tot eind maart en is koeler dan het regenseizoen. Tijdens de zomermaanden regent het er bijna dagelijks. Elk jaar krijgt Florida te kampen met één of meerdere orkanen. Er is dan ook een officieel orkaanseizoen van 1 juni tot 30 november. Een orkaan kan soms behoorlijk huishouden.

Het noordoosten

Het noordoosten bestaat uit twee grote regio’s: New England in het uiterste noordoostelijke deel van de VS, en de Midden-Atlantische staten, van New York tot Virginia. Deze regio kent hete, zwoele zomers waar de temperaturen stijgen hoe zuidelijker je bent. In de winter kan het erg koud worden en valt er neerslag in de vorm van regen, sneeuw of een combinatie. Hoe verder naar het noorden je bent in de regio hoe kouder het zal zijn. In deze regio staat er in de winter een strakke koude wind uit het noordoosten. Deze winden kunnen stevige sneeuwstormen veroorzaken die ‘blizzards’ genoemd worden.

Rocky Mountains & noordelijke Great Plains

In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat, met sneeuw als neerslag hoofdzakelijk in de winter. Ten oosten van de Rockies is vooral droog steppegebied te vinden met een landklimaat en extreme temperaturen. Winters kunnen er heel koud zijn met gemiddelden onder het vriespunt. Zomers zijn er heel warm en droog. In deze gebieden mag je je verwachten aan sterke winden. Hoe meer je naar het (zuid)oosten gaat, hoe dieper je in ‘Tornado Alley’ terecht komt waar er, zeker tijdens de lente en de vroege zomer, verhoogde kans is op tornado’s.

Alaska

Het klimaat van Alaska is grofweg op te delen in 5 zones: het zuidoosten, het zuiden, het westen, het noorden en het binnenland. Het zuidoosten kent een zacht zeeklimaat met milde winters en aangename zomers. Door de ligging aan de oceaan kent het gebied een hoge luchtvochtigheid en veel neerslag het hele jaar door. In het zuiden van Alaska is het al een stuk kouder als het zuidoosten. De zomers zijn gematigder en de winters langer. Er valt ook minder neerslag, maar de neerslag die er valt is meer in de vorm van sneeuw. Er waait een strakke zuidoostenwind door dit gebied, die zeker in de winter ijzig koud aanvoelt. In het westen zijn te temperaturen redelijk gematigd, door de ligging langs de Beringzee, gezien hoe noordelijk dit gebied ligt. De zomers zijn er kort en de winters lang met weinig neerslag doorheen het jaar. Het noorden van Alaska kent korte koele zomers en een lange, zeer strenge winter. Sneeuw kan er vallen gedurende het hele jaar, zelfs in de zomer. Tot slot heeft het binnenland van Alaska een arctisch landklimaat dat gekenmerkt wordt door extremen. In de zomer lopen temperaturen op tot boven de 30°C en ’s winters daalt het kwik met gemak tot -45°C. Er valt relatief weinig neerslag: tijdens de winter bijna uitsluitend in de vorm van sneeuw en tijdens de zomer regent het meer.

Hawaï

Op de eilanden van Hawaii heerst een tropisch klimaat. De temperaturen liggen vrijwel het hele jaar overdag tussen de 24 en 32°C, de hoge bergpieken waar het koeler kan zijn vormen hierop de uitzondering. Op de hoogste bergtoppen kan het in de wintermaanden sneeuwen. Door de vochtige lucht die vanuit het noordoosten tegen de bergen wordt geblazen, is er erg veel neerslag aan de oostelijke zijde van de eilanden. De berg Wai'ale'ale is door dit effect de natste plek op aarde. In totaal valt er gemiddeld zo'n 12.000 millimeter neerslag per jaar op de eilanden van Hawaï, wat bijna vijftien keer zoveel is als in België. Als het regent dan zijn het vooral korte, soms intense, buien. Aan de andere kant van de bergen is het juist weer vrij droog.

Goed om weten
 • Reizigers met de Belgische nationaliteit die de USA willen bezoeken moeten een elektronische reistoestemming aanvragen via het web. Zie verder op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor de te volgen procedure.
 • Voor mobiele data tijdens de reis raden we aan om gebruik te maken van een Amerikaanse SIMkaart of E-SIMkaart. Via Joker krijg je 10% korting op e-SIM als nieuwe klant bij AirAlo met code JOKER10.
 • Sommige National Parken in de USA maken gebruik van 'permits' om het park binnen te komen of om bepaalde activiteiten of wandelingen te doen. Deze permits dien je vooraf aan te vragen via www.recreation.gov. Meer informatie hierover vind je op de websites van de Nationale Parken www.nps.gov. Vraag je Joker reisagent voor de juiste werkwijze en meer gedetailleerde informatie. 
 • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan ten allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.

 • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Amerika vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.

 • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers,… kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd.

 • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt. Gezien het gaat om een gratis service, kan het hotel te allen tijde beslissen om het gratis (complimentary) ontbijt te schrappen. Hiervoor kan geen compensatie worden bekomen.  

 • Sommige hotels rekenen een resort fee aan (per kamer, per nacht) voor het gebruik van bepaalde faciliteiten of cleaning fees voor de eindopkuis. Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze verplichte fees zijn inbegrepen. In de andere gevallen zal de resort fee of cleaning fee (+ taks) ter plaatse te betalen zijn. Bedragen van deze extra kosten kunnen steeds wijzigen of toegevoegd worden. 
 • Vele hotels vragen bij check-in een kredietkaart voor de betaling van eventuele “incidentals”. Hiermee bedoelt men de extra zaken die je in het hotel mogelijk zou consumeren zoals maaltijden of drankjes uit de minibar. Om te vermijden dat klanten zouden uitchecken zonder hun rekening te betalen, vraagt men de kredietkaart als garantie. Ook in het dagelijkse leven is de kredietkaart niet weg te denken. Zelfs kleine bedragen worden hier gemakkelijk mee geregeld.

 • Het voltage varieert tussen 110 - 127 volt. De Belgische stekker van je elektrische apparatuur past ook niet in de aanwezige stopcontacten. Je kan een verloopstekker met een aansluiting voor een Belgisch apparaat naar het type A (of B) met een adapter of een wereldstekker gebruiken. Deze kan je tegenwoordig overal kopen. Breng ook eventueel een auto-oplader met één of meerdere usb-poorten mee waarop een gps kan aangesloten worden. Zo kan je in de wagen tijdens lange ritten ook je toestellen opladen.
Fooien en geldzaken

In de Verenigde Staten is de officiële munteenheid de Amerikaanse dollar (USD). De meest voorkomende biljetten zijn die van $1, $2, $5, $10 en $20. Briefjes van $50 en $100 zijn minder handig gezien het moeilijker is om wisselgeld terug te geven. De dollar heeft ook volgende munten: 1 cent (penny), 5 cents (nickel), 10 cents (dime), 25 cents (quarter). Honderd cent is een dollar die in de volksmond ook wel 'buck' wordt genoemd.

Aangezien de Amerikaan met zijn kredietkaart is getrouwd is het gebruik hiervan vanzelfsprekend. Zelfs heel kleine bedragen worden gemakkelijk met de kredietkaart betaald. Zorg ervoor dat je na gebruik telkens de kopie van de ondertekende sales-slip bijhoudt. Het vergemakkelijkt de controle van de afrekeningen die je later thuis ontvangt. Voor vertrek kan je best je bank contacteren om te informeren of je kredietkaart moet opengesteld worden zodat je deze kan gebruiken in de VS. Sommige banken blokkeren kredietkaarten standaard voor bepaalde landen als extra veiligheidsmaatregel om fraude te voorkomen. Indien je dit bent vergeten, kan je dit probleem verhelpen door ter plaatse geld af te halen aan een automaat (ATM genoemd).

Als je ter plaatse geld afhaalt, wordt hier steeds een service fee voor aangerekend. Neem ter plaatse contact op met je bank om betalingen wereldwijd alsnog open te stellen voor je kredietkaart. Als je wilt afrekenen met een kredietkaart dan moet je ‘credit’ kiezen en als je met bankkaart kan betalen dan is dit ‘debit’.

 • Kredietkaart

Je hebt een kredietkaart nodig om de ESTA te verkrijgen én als waarborg voor de huurwagen en de hotels. Verder kan je in de VS bijna alles met je kredietkaart betalen.

 • Taksen

Op aankopen, maaltijden,... wordt altijd een lokale heffing (Sales Tax) berekend. Hou hier rekening mee zodat je niet bij de kassa tot de ontdekking komt dat je meer geld kwijt bent dan je verwachtte. Het percentage van de heffing verschilt van staat tot staat en is afhankelijk van het soort product. Taksen variëren meestal tussen de 6 en 16%.

 • Fooien

In hotels verwachten vooral de bagagedragers en de parkeerwachters een fooi. Voor de bagagedrager is 2 dollar per koffer gepast terwijl dit voor de parkeerwachter zo’n 4 dollar is. Hetzelfde geldt trouwens voor kruiers op de luchthavens. In restaurants ligt het wat anders. De reden voor de vriendelijke bediening komt er voornamelijk omdat de kelner of serveerster een aardige fooi hoopt te krijgen. Ze verdienen het minimumloon en zijn voor de aanvulling van hun loon op fooien aangewezen. Gemiddeld wordt zo'n 15 à 20 percent van de totale rekening verwacht. Dit staat op de rekening vermeld als ‘Service charge’ of ‘Gratuity included’. Let er dan wel op dat je dit geen 2 keer betaalt.

Medische info

Voor het reizen naar de Verenigde Staten zijn momenteel geen vaccinaties verplicht. In bijna iedere supermarkt of drugstore zijn geneesmiddelen te vinden die je probleemloos zonder voorschrift kan verkrijgen. We raden wel aan om speciale of noodzakelijke medicijnen van thuis mee te brengen. Medicatie op voorschrift is niet altijd even gemakkelijk aan te vullen, heeft een andere naam of is in de VS helemaal niet verkrijgbaar. Om die reden is een voorschrift vertaald naar het Engels wel handig voor noodgevallen. Vraag hiernaar bij je arts of apotheker indien nodig.

Zorg er in ieder geval voor dat je reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maagklachten en darmproblemen, pijnstillend en koortswerend middel, medicatie tegen reisziekte, muggenspray en de medicijnen die door je arts zijn voorgeschreven. De geneeskundige verzorging in de VS is goed, maar erg duur. Als je normale ziektekostenverzekering geen of onvoldoende dekking geeft, is het heel belangrijk dat je een aanvullende reisverzekering afsluit. Bij ziekenhuisopname kan je best direct de verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen zodat zij voor de betaling kunnen zorgen.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren