Overslaan en naar de inhoud gaan

Plezier zowel in als uit het water en grensverleggend avontuur in een prachtig decor; daar draait het om in deze reis. Je kan kiezen voor een multisportprogramma aangepast aan 3 leeftijdscategorieën. Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De gediplomeerde begeleiders delen graag hun passie met jou tijdens een wervelend avontuur in de prachtige omgeving van de Spaanse Pyreneeën. Er zijn verschillende logiesmogelijkheden van verblijf in een hotel tot het eigen tentje. Een spannend avontuur voor gezinnen met jonge kinderen.

Het minimum aantal deelnemers voor de activiteiten is vier. Gezelschappen van twee of drie personen sluiten aan bij een ander gezelschap.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

speleologie ainsa

Baan je een weg door smalle gangetjes en nauwe spleten tijdens een dagje speleologie.

gieren ainsa

Spot meer dan vijf soorten gieren tijdens hun wekelijkse voederbeurt.

canyoning ainsa

Ontdek de prachtige regio op een avontuurlijke manier tijdens een initiatie canyoning.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Aínsa

Aankomst in Aínsa, een mooi bergstadje aan de voet van de Aragonese Pyreneeën. Ainsa ligt aan de samenvloeiing van de rivieren Cinca en Ara, die samen het begin van een groot stuwmeer vormen. Het is tevens de ideale uitvalsbasis voor een uitstap in het Nationaal Park van Ordesa en Monte Perdido of het Natuurpark Sierra de Guara. Deze regio is het mekka voor allerlei avontuurlijke sporten.

A Dag 2
Canyoning

In een nabijgelegen rivierkloof ga je van start met een initiatie canyoning. Gewapend met een moderne uitrusting én onder professionele begeleiding zal je ten volle kunnen genieten van deze meest complete van alle bergsporten; al glijdend, rapellend, zwemmend en springend bekijk je de natuur vanuit een ander perspectief. Fun gegarandeerd voor zowel jong als oud.

Activiteit van ca. 4 uur. Verplaatsing van 40 min.

A Dag 3
Ontdek de grotten op een speelse manier

Vandaag zoek je wat afkoeling onder de grond. Tijdens een sessie speleologie duik je een grot in waar je van de ene grote zaal naar de andere gaat. Af en toe ook moet je ook eens op handen en voeten door smalle gangetjes en spleten verder kruipen. De grot is voor iedereen toegankelijk, er is altijd voldoende ruimte en iedereen beschikt over een eigen lampje.

Activiteit van ca. 3 uur. Verplaatsing van 30 min.

A Dag 4
Een dagje naar keuze

Vandaag kan je wat uitrusten van de voorbije dagen of te voet de bergen intrekken voor een leuke
wandeling. Wie graag kiest voor wat extra actie en avontuur, kan ter plaatse inschrijven voor nog meer activiteiten.

A Dag 5
Rafting op de Rio Ésera

Tijd om opnieuw het water in te duiken. Vandaag trotseer je de stromingen van de rivier de Rio Ésera tijdens een raftingavontuur.

Activiteit van ca. 2 uur. Verplaatsing: 20 min.

A Dag 6
Gieren spotten

Op vaste tijdstippen van de week worden net buiten Aínsa gieren gevoederd, een spektakel dat je moet gezien hebben. Behalve rode en zwarte wouwen, Egyptische gieren en vale gieren komen ook de uiterst zeldzame lammergieren hier hun graantje meepikken. Het is een gans team van kadaver-opruimers die ieder geduldig hun beurt afwachten. 

Activiteit van ca. 1,5 uur. Geen verplaatsing. 

A Dag 7
Opnieuw een dagje naar keuze

Vandaag heb je opnieuw een vrije dag die je kan vullen met dolce far niente of met een leuke ontdekkingstocht te voet doorheen de adembenemende Pyreneeën. Wie graag kiest voor wat extra actie en avontuur, kan ter plaatse ook nog inschrijven voor een activiteit.

Dag 8
Einde

Einde van het avontuur.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies (bij comfort/hotelformule) of standplaats (bij budget/kampeerformule)
 • ontbijt (enkel bij comfort/hotelformule)
 • de vermelde activiteiten
 • gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten
 • professionele begeleiding door Nederlands- of Engelstalige gidsen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lokale transfers
 • overige maaltijden bij verblijf in comfort/hotelformule
 • alle maaltijden bij verblijf in budget/campingformule
 • dranken
 • optionele activiteiten
 • evt. inkomgelden 
 • verplichte reisongevallenverzekering (al dan niet via Joker)

Toeslagen

 • huur gezinstent: € 50 p.p. ter plaatse te betalen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 juli tot en met 31 augustus 2021.

In de zomermaanden mag je je verwachten aan mooi weer in de Pyreneeën. Temperaturen rond 25 à 30° en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar… dat neemt niet weg dat het weer in de bergen af en toe grillig kan zijn; hevige wind en onweders kunnen altijd voorkomen, zij het meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts koelt het sterk af, dus warme kledij moet zeker in je bagage zitten.

Heen- en terugreis

Ter plaatse heb je een wagen nodig voor de verplaatsingen in het kader van het activiteitenprogramma.

Met de wagen

Afstand Brussel - Aínsa: ca. 1200 km. Aan het hotel is er een ruime parking. Op je route liggen enkele interessante plaatsen waar je kan overnachten, bijvoorbeeld de historische steden Orléans en Cahors. De camping ligt op wandelafstand van het centrum van Aínsa. 

Met het vliegtuig of de trein

 • Trein tot Lourdes (met overstap) en verder per huurwagen (150 km).
 • Vlucht en huurwagen: naar Toulouse (220 km), Barcelona (300 km) of Zaragoza (170 km).

Voor dienstregelingen van treinen kan je oa. bij The Trainline terecht.

Activiteitenniveau

Niveau 1. Dit is een actieve reis waarbij je de ganse dag in de buitenlucht bezig bent (zwemmen, klauteren, klimmen, rappellen…).

Voor geen enkele activiteit heb je voorafgaande kennis of ervaring nodig. De enige vereisten zijn een sportieve en avontuurlijke ingesteldheid EN je moet vlot 25 m kunnen zwemmen.

Alle activiteiten worden begeleid door Nederlands- of Engelstalige gediplomeerde gidsen. Er worden geen onnodige risico’s genomen en je wordt tot niets verplicht. Builen of schrammen zijn echter dagelijkse kost tijdens avontuurlijke reizen. De gidsen hebben steeds een beperkte EHBO-set bij en zijn opgeleid om hulp te bieden op plaatsen waar anderen moeilijk kunnen komen.

Bagagevervoer

Tijdens de activiteiten draag je enkel je dagrugzakje en misschien een deel van het benodigde materiaal voor de activiteiten. Ook van de kinderen wordt er soms wat hulp verwacht.

Logies

Er zijn verschillende verblijfsformules. Je kan kiezen om te overnachten in een hotel (=comfortformule) of op een camping (=budgetformule). Indien je kiest voor een hotel, heb je de keuze om te overnachten in een tweepersoonskamer of in een appartement. Indien je kiest om te overnachten op de camping, kan je kiezen om zelf je tent mee te nemen of om er eentje te huren.

Comfort/Hotelformule: in een kleinschalig hotelletje in Ainsa, waar de hotelkamers en appartementen één geheel vormen:

 • de hotelkamers zijn altijd voor max. twee personen en met eigen sanitair
 • keuze uit appartementen met 1 of 2 slaapkamers en een extra bed in de leefruimte, eveneens met eigen sanitair
 • ontbijt in buffetvorm
 • gratis wifi
 • gelegen in het centrum van de benedenstad, in de omgeving zijn er tal van winkels en bars
 • moderne kamers, mooie bar en eigen restaurant
 • op de bovenste verdieping is er een klein zwembad met ligstoelen en een zonneterras met zicht op de bergen
 • het gemeentelijke openluchtzwembad bevindt zich op wandelafstand (2 min) (open in juli en augustus) en is gratis toegankelijk voor klanten van het hotel.

Budget/Kampeerformule: Wil je het nog wat avontuurlijker maken, dan kan je ook overnachten op een rustig gelegen camping op wandelafstand van het centrum van Aínsa. De camping is ruim, biedt voldoende schaduw en heeft een zwembad, bar en restaurant. De nachtrust wordt gerespecteerd en ’s nachts mogen er geen auto’s rondrijden.

Je kan zelf je tent meebrengen, maar je kan er ook eentje huren (zie toeslagen). De tenten die gehuurd kunnen worden zijn van degelijke kwaliteit (merk Vaude of Coleman) en bieden plaats voor 2 personen + bagage of voor 3 à 4 personen zonder bagage. Wie overnacht op de camping maakt gebruik van de gemeenschappelijke sanitaire blok die zeer regelmatig gepoetst wordt.

Maaltijden

 • Wie kiest voor de comfort/hotelformule geniet ook elke morgen van een lekker ontbijt. Voor de kampeergasten is het ontbijt niet inbegrepen.
 • Lunchpakketten of avondmaaltijden zijn niet inbegrepen. Je kan een lunchpakket aankopen in het logies voor € 7.
 • Voor de avondmaaltijden kan je in de omgeving  van het hotel terecht in van de eetgelegenheden. Ook in het hotel zelf is er een restaurant waar je à-la-carte kan eten of een dagelijks menu kan kiezen. Het avondmaal nemen de Spanjaarden vanaf 21 uur (op sommige plaatsen kan je wel eerder terecht).

Honden

Enkel toegelaten bij verblijf op de camping. Honden kunnen er loslopen op de uitgestrekte velden naast de camping.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren