Overslaan en naar de inhoud gaan

Een verre reis maken met het hele gezin, voor veel ouders is het een uitdaging. En zeker als de kinderen nog klein zijn. Gelukkig zijn er genoeg reisbestemmingen waar reizen met (kleine) kinderen echt ... kinderspel is. We zetten graag alle redenen waarom Sri Lanka de ideale bestemming voor een trip met kinderen is op een rij! 

10 redenen waarom Sri Lanka trending is voor gezinnen

1. Geen grote afstanden

Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan. Het is niet zo groot;  iets meer dan 2 X België. Daarom kan je op korte tijd veel zien en doen zonder dat je grote afstanden moet afleggen. Geen ellenlange, vermoeiende transportdagen dus! 

2. Kijk mama, een olifant!

Welk kind houdt nu niet van dieren? Tijdens de jeepsafari's spot je met of zonder verrekijker olifanten, apen, kleurrijke vogels en wie weet zelfs een luipaard!

3. Betaalbare, comfortabele hotels

Het comfortniveau van de hotels is erg goed: een familiekamer in een hotel met zwembad neemt in Sri Lanka geen grote hap uit je budget! Of slaap je liever in een comfortabele boomhut of tented lodge voor de ultieme wildlife-ervaring?

4. Op maat van kleine en grotere ontdekkingsreizigers

Grotere kinderen stappen in alle vroegte mee naar The World’s End of Adam’s Peak en zien de zon mee ondergaan op de top van de Lion’s Rock. Onvergetelijk! Voor kleinere kinderen is deze tocht te moeilijk. Wie een zeer goede conditie heeft, kan kleine kinderen wel meenemen in een draagrugzak. Liever iets wat ook avontuurlijke kleuters zelf aankunnen? Dan kies je toch gewoon voor de Mini Adam’s Peak! Ze kijken vast ook hun ogen uit als ze gastvrij ontvangen worden in een dorp!

5. Tuktuk rijden

Samen in de tuktuk, dat vergeten jullie van jullie leven niet meer!

6. Veel afwisseling

De koelte van de centraalgelegen bergen en de theeplantages is welkom na enkele dagen in de hitte van de historische steden. Dankzij afwisseling in landschap, klimaat, activiteiten en rustmomenten blijft het één groot avontuur voor iedereen! 

7. Met privéchauffeur?

Een populaire reisformule is een rondreis met je eigen chauffeur: zo hebben je kinderen nog voldoende energie over voor allerlei activiteiten en excursies. 

8. Strandplezier

Even relaxen tussendoor? Voor elk seizoen is er een strand, want op dit eiland is het altijd wel aan één zijde mooi weer! Kies jij voor verlaten en authentiek of net lekker levendig met restaurantjes en beach resorts,...? 

9. Walvissen spotten

Deze indrukwekkende zeezoogdieren in het echt zien? Dat kan tijdens een excursie vanuit Mirissa!

10. Geen malariarisico

Altijd goed om te weten: Sri Lanka is al enkele jaren malariavrij. 

Bekijk reizen naar Sri Lanka

Alle individuele reisprogramma's zijn aanpasbaar op maat. Wil je graag deze reis maken met kleine of grotere kinderen? Kies je voor een rustiger reistempo? Wil je wat extra dagen aan het strand? Laat het ons weten! Onze reisexperts in de Joker-reiskantoren passen elke reis aan volgens jouw wensen, zonder meerkost voor de uitwerking.

Misschien is dit ook interessant voor jou?