Overslaan en naar de inhoud gaan

Joker-medewerkers Ludwig (37) en Kristien (35) namen hun kinderen Levi (5) en Lena (3) mee door het noordoosten van de USA. Ze vonden er de ideale mix van natuur, stad en strand. Tijdens hun roadtrip met een hippe campervan ontdekten ze  dat leuke activiteiten en ouderwets kamperen kinderoogjes harder doen fonkelen. Reis met hen mee en laat je verrassen van het leven on the road. 

It's New York, baby!

Omwille van de goede verbindingen vanuit Brussel startten we onze trip in New York. The City That Never Sleeps maakte zijn naam onmiddellijk waar toen onze dochter om 4u ’s morgens om een flesje warme melk kwam vragen ... Wij met zijn allen naar de buurtwinkel tegenover het hotel, die 24 uur op 24 open was. Het voordeel van ons vroege ontbijt: we waren helemaal alleen in het anders zo drukke High Line Park.

Met zijn gigantische wolkenkrabbers, het flitsende Times Square en het iconische Vrijheidsbeeld gaat NYC niet snel vervelen. Onze kinderen genoten vooral van de fietstocht over de Brooklyn Bridge, het spelen in de fontein op Washington Square en de hotdogs van Nathan’s op de boardwalk van het authentieke Coney Island.

On the road met een hippe campervan

Gnome Home was de naam van onze kleurrijke campervan: een uniek exemplaar, handgeschilderd door een graffitikunstenaar en de ideale ijsbreker om een gesprek te beginnen met je buren op de campground. Een compact hippiebusje inclusief gasvuur, wastafel en koelkastje op zonne-energie. Slapen deden we in een comfortabel queen bed in de campervan en in een panoramische tent bovenop het dak.

De meeste kampeerplekken regelden we ruim op voorhand via de website van de nationale en regionale parken. Waar we drie dagen verbleven, kozen we voor een luxecamping met zwembad en één keer sliepen we op het terrein van een drive-inbioscoop. Het leukste stekje van de reis? Dat vonden we op Hipcamp: helemaal alleen in de tuin van een boerderijtje, aan een groot meer in Maine met twee kajaks en een kano ter onzer beschikking.
 

4.350 kilometer zonder zeuren

Onze roadtrip door het oosten van de USA bracht ons van New York City via de Catskills en Finger Lakes naar de spectaculaire Niagara Falls, om dan via de ongerepte Adirondacks en imposante White Mountains de kust van New England te bereiken. Vanuit het verrassende Acadia National Park zakten we af naar het gezellige Boston en de mondaine stranden van Cape Cod, alvorens de campervan na drie weken weer in te leveren in New York. De natuur onderweg was ronduit schitterend. Spetterende watervallen, beboste bergen, langgerekte meren, ruwe kusten en zonnige stranden. Meer dan genoeg variatie om zowel actieve ouders als jonge ontdekkers te laten genieten.

Lange trajecten zijn onderdeel van elke roadtrip in de USA. Levi en Lena vonden het allemaal prima, zolang er aan het einde van de rit maar een leuke activiteit op de planning stond. Een rit met een oude trein, een boottocht of een helikoptervlucht scoorden natuurlijk hoog, maar ook de belofte van marshmallows bij het kampvuur was steeds een goede stok achter de deur.

Avontuur op kindermaat

De Adirondacks is een gigantisch natuurgebied in het noorden van de staat New York. Veel Europeanen vind je hier nog niet, wel locals en Québécois die hier komen kamperen, kanoën en vissen. Een meerdaagse kanotocht durfden we nog niet aan, maar we wilden onze kinderen toch al eens laten proeven van deze leuke activiteit. Daarom namen we deel aan een begeleide kanovaart vanuit het Wild Center in Tupper Lake. Écht een aanrader.

Met een dochter van 3, die nog erg gehecht was aan haar buggy, zaten lange wandelingen er niet echt in. De fiets bleek een schitterend alternatief. Met een aanhangfiets voor de oudste en een fietskar voor de jongste trokken we op verkenning in het Acadia National Park. Voor de picknick kozen we Conners Nubble uit, een korte klim over granietrotsen met een prachtig uitzicht op Eagle Lake als beloning.

Zelf koken of lokaal restaurant?

De campervan gaf ons de mogelijkheid om zelf te koken, wat een hele besparing was tegenover elke dag op restaurant gaan. De inkopen voor de maaltijden en de gezonde snacks voor onderweg kochten we niet in Walmart, maar in de lokale winkelketens die een uitgebreider aanbod aan verse en lokale ingrediënten hadden. Af en toe konden we niet weerstaan aan de lokroep van de lokale keuken. Een leuk adresje is Charlotte’s Legendary Lobster Pound nabij de Seawall in Acadia National Park. De Lobster Roll was om duimen en vingers af te likken!

 

Opgelet voor de tourist trap

Elke regio heeft zijn tourist traps. Zo gingen we, zoals de meeste buitenlandse toeristen, naar de Canadese kant van de Niagara Falls. Toegegeven, hier heb je het mooiste zicht op de watervallen, maar de pretparkachtige wachtrijen waren er te veel aan ... Wat een contrast met de Amerikaanse kant van de watervallen, die we de dag erna bezochten! Geen mini-Las Vegas daar, maar een mooi State Park zonder wachtrijen. We lieten ons verleiden tot de minder bekende Cave of The Winds-attractie, waar we een bulderende douche kregen van de Bridal Veil Falls.

Ook onderweg vonden we pareltjes waar bijna alleen locals kwamen. The Strong Museum of Play in Rochester, een interactief speelgoedmuseum, was een schot in de roos voor de kinderen, maar ook papa kon er zich uitleven in de rijke collectie flipperkasten en oude videogames. Santa’s Village, een family-owned pretpark in de White Mountains, was ook een topper: alle attracties op maat van de kleinsten, inclusief Ho Ho H2O, een klein waterpark.

Meer details over deze reis vind je hier:

Misschien is dit ook interessant voor jou?