Overslaan en naar de inhoud gaan

Het gastvrije koninkrijkje Jordanië is weer helemaal "in" en terecht!  Het herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na een bezoek aan de ‘highlights’ rond Amman - Jerash, Mount Nebo, Dode Zee en Madaba -, reis je zuidwaarts voor twee uitzonderlijke wandelavonturen.  De magische rotsstad Petra verken je twee dagen te voet.  Dan is er de meerdaagse trekking in Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld. De rust van de woestijn, kamperen rond een vuur, het contact met de Bedoeïenen en hun levenswijze,… Dat zijn belevenissen die je nooit meer vergeet.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Wadi Rum
Wadi Rum

Trekken door de Wadi Rum-woestijn,soms door het zand, soms ook klauterend over rotsformaties.

Dode zee
Dode zee

Zin om rond te dobberen op het uiterst zoute water van de Dode zee?

Gastvrijheid
Gastvrijheid

Ontdek het gastvrije Arabisch koninkrijk.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Amman

Aankomst op de luchthaven van Amman. Hier word je opgewacht door een medewerker van het plaatselijk agentschap. Vervolgens transfer naar het hotel in Amman.

Hotelovernachting in Amman

A Dag 2
Amman – Jerash - Amman

Na het ontbijt reis je in ongeveer een uur naar Jerash, één van de mooiste en best bewaarde Romeinse provinciesteden in het Midden-Oosten. Al dan niet o.l.v. een lokale gids wandel je door de antieke straten: colonnade, theater, tempels, nymphaeum, propyleeën, enz.
Na het bezoek transfer terug naar Amman, waar je de rest van de dag ter vrije besteding hebt. Je kan de Jordaanse hoofdstad gaan verkennen. Amman, gebouwd op zeven heuvels, is niet meteen de meest typische Arabische hoofdstad, uitgestrekt en met vrij weinig persoonlijkheid. Dat wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de opvallende netheid van de straten en vooral de vriendelijkheid en beleefdheid van de mensen. 'Downtown' (hier letterlijk op te vatten, want het laagste punt van de stad) is bijzonder levendig en lawaaierig en huist, naast ontelbare winkeltjes, ook een Romeins amfitheater en de Al-Husseini-moskee. Daarnaast kan je ook een kijkje nemen in de Jebel Qalat of citadel vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Hotelovernachting in Amman. (O)

B Dag 3
Amman – Madaba – Mount Nebo – Dode Zee – Petra

Na het ontbijt reis je naar Madaba waar je de 6de-eeuwse mozaïekkaart van Palestina in de St.-Gregoriuskerk kan bezichtigen. Daarna gaat het verder naar de berg Nebo (1200 m), waar Mozes voor het eerst het heilige land mocht aanschouwen en waar hij – volgens sommige bronnen althans – ook stierf. Op een heldere dag kan je van hier Jeruzalem zien liggen.
Vervolgens daal je af naar de Dode zee, gelegen op 394 m onder de zeespiegel en meteen het laagste punt op aarde.  Hier kan je wat ronddobberen op het uiterst zoute water; kopje-ondergaan is er niet bij.
Verder naar de verborgen roze stad Petra.

Hotelovernachting in Petra. (O)

Tip!  Wie graag iets unieks op zijn wandelpalmares schrijft, maakt best een tussenstop in Dana Nature Reserve, een van de minder bekende pareltjes van Jordanië en een heilzame bestemming voor vogels, herders en een eenzame wandelaar: rust verzekerd! Je overnacht eerst in het dorp Dana om daarna op eigen houtje naar de bedoeïennederzetting Feynan te wandelen. Hier slaap in een sprookjesachtige lodge die ecologie hoog in het vaandel draagt. Een magische plek!

B Dag 4
Petra

Na het ontbijt ga je op verkenning in en rond de verborgen stad Petra en maak je onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids een halve dagtocht (ca. 3u) langs tempels, graven, theater, offerplaats, triclinia, colonnades, enz.. Om de oude stad te bereiken moet je door de Siq (toegangskloof) lopen. Wie zich hierdoor begeeft, waant zich in de film van Indiana Jones. En plots sta je geheel onverwacht oog in oog met Al Khazneh (Treasury), het meest bekende gebouw van de stad. Na de begeleide tocht heb je de gelegenheid om Petra op eigen houtje verder te ontdekken.

Hotelovernachting in Petra. (O,L)

B Dag 5
Petra

Transfer naar El Beiddha of Little Petra en vandaar zet je, samen met je gids, je tocht te voet verder. Je ontdekt stap voor stap dat deze stad een belangrijk stukje geschiedenis omvat en een mooie natuur herbergt. Kleurrijke rotsformaties (gitzwart, chocoladebruin, bordeauxrood, donker paars), prachtige kloven en mooie landschappen maken de inspanningen de moeite meer dan waard.

Hotelovernachting in Petra. (O,L)

C Dag 6
Petra – Wadi Rum

Vandaag laat je Petra en zijn vele schatten achter je en rijd je via de Desert Road tussen indrukwekkende rotsmassieven naar Rum. Daar bevindt zich het 'hoofdkwartier' van de Desert Patrol, die in vroegere tijden over de stammenvrede waakte en zich verplaatste per kameel. Hier begint je woestijnavontuur in de voetsporen van Lawrence of Arabia. De komende dagen verken je de Wadi Rum-woestijn, soms door het zand, soms ook klauterend over rotsformaties. Je leeft enkele dagen op het ritme van de bedoeïenen en geniet van de stilte. De woestijn is dé plaats bij uitstek om tot rust te ko­men...

Overnachting in een mooi gelegen tentenkamp (O,L,A)

Tip! Wens je het graag iets avontuurlijker? Dat kan! In plaats van te overnachten in het vast tentenkamp kampeer je telkens op een ander uniek plekje in dit prachtige woestijnlandschap. De gids die met je meestapt zal je begeleiden en weet de beste plaatsjes uit te kiezen. Zie toeslagen.

C Dag 7 - 8
Wandeltochten in Wadi Rum

Na het ontbijt bind je je stapschoenen aan en neemt je gids je mee op ontdekking doorheen Wadi Rum, maar liefst 74.000 hectare zand en stenen die samen een prachtig woestijnplaatje opleveren: smalle kloven, natuurlijke bogen, torenhoge kliffen, hellingen, landverschuivingen en grotten. Om de mooiste locaties te bereiken wordt er soms gebruik gemaakt van de jeep, wat een extra portie avontuur én prachtige zichten oplevert. De afgeronde, veelkleurige zandsteenrot­sen nemen grillige vormen aan en de vergezichten zijn adembenemend mooi.

Overnachting in een mooi gelegen tentenkamp (O,L,A)

D Dag 9
Wadi Rum - Amman

In de late namiddag loopt je woestijnavontuur ten einde en begint je terugtocht naar de bewoonde wereld. Na 3 à 4 uur rijden aankomst in Amman.

Hotelovernachting in Amman. (O,L)

 

Optioneel: verlenging verblijf Rode Zee
In plaats van direct terug richting Amman te rijden kan je ook nog een paar extra dagen inlassen aan de Rode zee en genieten van rust, zon en water. Mogelijkheid tot zwemmen en snorkelen boven de prachtige tropische koraalriffen. We werken hiervoor samen met een comfortabel resort gelegen aan Tala Bay
D Dag 10
Vertrek vanuit Amman

Vrije dag tot aan de transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 

Uitbreiding Dana Natuurreservaat

Indien je het programma wenst uit te breiden met een verkenning van het natuurpark Dana dan reis je op dag 3 naar Dana ipv naar Petra. Het dagschema ziet er dan als volgt uit:

Dag 3
Amman – Madaba – Mount Nebo – Dode Zee – Dana
Na de bezoeken aan Madaba, Nebo en de Dode Zee kom je aan in het dorp Dana, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op Wadi Dana, het gebied dat je morgen te voet gaat verkennen. Je overnacht in een comfortabel guesthouse dat verbonden is aan het RSCN (Royal Society for the Conservation of Nature) dat instaat voor het natuurbehoud en -beheer van het reservaat en de lokale bevolking op een duurzame manier hierbij tracht te betrekken.

Overnachting in een guesthouse met een schitterend uitzicht over de bergen (O,A)

Dag 4
Wandeling naar Feynan
Vandaag maak je een zestien kilometer lange wandeling (niet begeleid) dwars door het natuurreservaat, dat maar liefst 300 m² groot, en daardoor het grootste natuurreservaat van Jordanië, is. Dankzij het grote hoogteverschil in het park, gaande van ca. 1200m tot ongeveer zeeniveau, is het het enige park waar je de vier verschillende biogeografische zones uit het land treft wat dan ook een bijzonder afwisselende fauna en flora met zich meebrengt. Via zandstenen kloven en rotsformaties daal je via een goed begaanbaar pad langs de droge rivierbedding van Wadi Dana af naar de bedoeïenennederzetting Feynan. Tussen de duinen van Wadi Araba ligt je sprookjesachtige overnachtingsplaats voor vanavond: Feynan Ecolodge. Voor het donker wordt kan je vanuit de lodge nog een korte wandeling met gids maken om de zonsondergang te bewonderen, een magisch moment! De dag wordt afgesloten met een heerlijke vegetarische schotel bij kaarslicht. 

Overnachting in een bijzonder sfeervolle ecolodge (O,L,A)

Dag 5
Petra
Rustige ochtend om nog wat te genieten in en rond de ecolodge.
Na de lunch transfer naar Petra.  Op dag 6 begin je dan aan het bezoek van Petra.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 9:
Optioneel: verlenging verblijf Rode Zee Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle logies zoals vermeld.
 • Alle maaltijden zoals vermeld.
 • Alle transfers (met privé-wagen en Engelssprekende chauffeur (geen gids).
 • Engelssprekende lokale gids in Petra en Wadi Rum.
 • Het inkomticket voor Petra (2 dagen).
 • Het inkomticket voor Wadi Rum.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Overige maaltijden.
 • Verzekering. 
 • Fooien. 
 • Dranken (uitgezonderd het water bij de lunchpakketten in Petra en tijdens de trekking in Wadi Rum).
 • Persoonlijke uitgaven. 
 • Inkomgelden (prijzen onder voorbehoud):
  • Jerash: € 10 p.p. - lokale gids: € 18 
  • Dode Zee: 10 JOD p.p.
  • Madaba & Mount Nebo: 1 JOD p.p. – lokale gids: € 10 per bezoek
  • Kerak: 1 JOD pp – Lokale gids € 10 per bezoek

Toeslagen

 • Vrij kamperen (doorgaande tocht) ipv in het vast tentenkamp: € 15 per persoon per nacht.
 • Uitbreiding Dana Natuurpark
  € 435 per persoon (obv 2 deelnemers) + extra nacht Petra: € 40 per persoon
  Inclusief:
  1x overnachting in een guesthouse met een schitterend uitzicht over de bergen 
  1x overnachting in een bijzonder sfeervolle ecolodge 
  2x ontbijt, 2x lunchbox, 2x avondmaaltijd
  bagagevervoer van Dana naar Feynan
  inkomgeld voor het natuurreservaat Dana en conservation fee
   
 • Uitbreiding Aqaba
  3* Hotel in stadscentrum: overnachting: € 40 per persoon per nacht (obv kamer en ontbijt) + extra transfers: € 52 per persoon (obv 2 deelnemers) en € 46 per persoon (obv 4 deelnemers).
  5* Resort in Tala Bay: overnachting: € 100 per persoon (obv kamer en ontbijt) + extra transfers: € 52 per persoon (obv 2 deelnemers) en € 46 per persoon (obv 4 deelnemers)
  Hoogseizoenstoeslag Tala Bay: € 42 per persoon per nacht

Kortingen

 • Kinderen (tot en met 11 jaar): € 240

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

van 1 januari tot/met 1 mei 2021
van 15 september tot/met 31 december 2021

Deze reis maak je best in de periode van oktober tot mei.  Tijdens de zomermaanden is het té warm voor wandelingen in Petra en Wadi Rum.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau een à twee stappertjes. Je hoeft geen atleet te zijn, maar een beetje conditie en een sportieve ingesteldheid zijn wel nodig. Het echte wandelen gebeurt in Petra en Wadi Rum. In Petra zijn het de hoogteverschillen die niet te onderschatten zijn. In Wadi Rum is het soms mulle zand dat het wandelen kan bemoeilijken. Het gebrek aan comfort tijdens het kamperen in Wadi Rum draagt ook bij tot de ‘zwaarte’ van deze reis.

Logies

In Amman slaap je in een comfortabel hotel, op 20 minuten stappen van het centrum van de stad. Alle kamers zijn voorzien van een private badkamer, gratis wifi, airconditioning, een waterkoker en een minibar. Het hotel heeft een eigen restaurant dat 24u open is en waar zowel Arabische als continentale gerechten geserveerd worden.

In Petra slaap je opnieuw in een middenklassehotel. De kamer is voorzien van een eigen badkamer met douche en een minibar. De meeste kamers kijken uit op ofwel de bergen rondom Petra, ofwel op het zwembad van het hotel. Het hotel biedt 2 buitenzwembaden met zonneterras en stoombad, gratis wifi in de openbare ruimtes en op de eerste verdieping een restaurant. Een pluspunt is dat het hotel niet ver van de ingang van de historische site ligt.

In Wadi Rum slaap je in een mooi gelegen, vast tentenkamp. Er staan een 6-tal versterkte tenten met per tent 2 éénpersoonsbedden (opgemaakt met kussen met kussensloop, onderlaken en deken). Jij dient zelf een lakenzak mee te brengen. Er is een niet-overdekt sanitair blok met een douche, 2 toiletten en 2 lavabo's (maar het spreekt voor zich dat je je waterverbruik tot een minimum dient te beperken). Verder is er een eettent waar 's morgens en 's avonds een lekker vuurtje brandt (en waarvoor enkel dood hout wordt gebruikt).

Je kan de woestijnbeleving nóg intenser maken door in tweepersoonstentjes of in open lucht te slapen op plaatsen die door de bedoeïenen worden uitgekozen. Er zijn dan geen sanitaire voorzieningen. Een warme slaapzak is een must. Zie toeslagen.

Uitbreiding Dana
In Dana slaap je in Dana Guesthouse. De kamers zijn eenvoudig en bieden niet allemaal privaat sanitair, soms dient de badkamer gedeeld te worden. Het guesthouse biedt gratis wifi in openbare ruimtes. Verder beschikt het over een ruim terras en een restaurant.

In Feynan slaap je in Feynan Ecolodge, in een van de 26 gastenkamers, gebouwd rond een centrale binnenplaats die doet denken een oude karavanserai. Elektriciteit tracht men op te wekken via zonnepanelen en ’s avonds werkt men met kandelaars. Een overnachting hier biedt dus een authentieke ervaring, maar de lodge en het beheer ervan is vooral een zeer mooi voorbeeld van duurzaam toerisme. Men tracht de lokale bevolking op een actieve manier te betrekken via vrijblijvende activiteiten voor de gasten. Men krijgt de kans om kennis te maken met bedoeïenfamilies en hun traditionele levensstijl. Zo kan je met een lokale bedoeïenfamilie Arabische koffie leren maken, Arbood-brood bakken of mee op stap gaan met een herder. De opbrengst van je activiteit (3 tot 5 JOD) gaat integraal naar de bedoeïnfamilies. Dit alles gaat gepaard met het creëren van zo’n min mogelijke impact op het milieu. De lodge werd door National Geographic verkozen als één van de 25 meest bijzondere ecolodges in de wereld.

Reisdocumenten

Reispas:
Voor Jordanië heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Jordanië. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum:
Bij aankomst in Amman ontvang je een gratis visum op de luchthaven. Bij de reservatie dien je hiervoor wel een kopie van je paspoort aan Anders Reizen te hebben bezorgd. Onze medewerker zal je dan vóór de visa-controlepost opwachten.

Wat je moet weten over deze reis

Over Jordanië

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren