Overslaan en naar de inhoud gaan

Het gastvrije koninkrijkje Jordanië is weer helemaal "in" en terecht!  Het herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na een bezoek aan de ‘highlights’ rond Amman - Jerash, Mount Nebo, Dode Zee en Madaba -, reis je zuidwaarts voor twee uitzonderlijke wandelavonturen.  De magische rotsstad Petra verken je twee dagen te voet.  Dan is er de meerdaagse trekking in Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld. De rust van de woestijn, kamperen rond een vuur, het contact met de Bedoeïenen en hun levenswijze,… Dat zijn belevenissen die je nooit meer vergeet.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Wadi Rum
Wadi Rum

Trekken door de Wadi Rum-woestijn,soms door het zand, soms ook klauterend over rotsformaties.

Dode zee
Dode zee

Zin om rond te dobberen op het uiterst zoute water van de Dode zee?

Gastvrijheid
Gastvrijheid

Ontdek het gastvrije Arabisch koninkrijk.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Amman

Aankomst op de luchthaven van Amman. Hier word je opgewacht door een medewerker van het plaatselijk agentschap. Vervolgens transfer naar het hotel in Amman.

Hotelovernachting in Amman

A Dag 2
Amman – Jerash - Amman (O)

Na het ontbijt naar Jerash (+/-1u rijden), één van de mooiste en best bewaarde Romeinse provinciesteden in het Midden-Oosten. Al dan niet o.l.v. een lokale gids wandel je door de antieke straten: colonnade, theater, tempels, nymphaeum, propyleeën, enz.
Na het bezoek aan Jerash kan je, indien de tijd het toelaat, de Jordaanse hoofdstad gaan verkennen. Amman, gebouwd op zeven heuvels, is niet meteen de meest typische Arabische hoofdstad, uitgestrekt en met vrij weinig persoonlijkheid. Dat wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de opvallende netheid van de straten en vooral de vriendelijkheid en beleefdheid van de mensen. 'Downtown' (hier letterlijk op te vatten, want het laagste punt van de stad) is bijzonder levendig en lawaaierig en huist, naast ontelbare winkeltjes, ook een Romeins amfitheater en de Al-Husseini-moskee. Daarnaast kan je ook een kijkje nemen in de Jebel Qalat of citadel vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Hotelovernachting in Amman

B Dag 3
Amman – Madaba – Mount Nebo – Dode Zee – Petra (O)

Na het ontbijt reis je naar Madaba waar je de 6de-eeuwse mozaïekkaart van Palestina in de St.-Gregoriuskerk kan bezichtigen. Daarna gaat het verder naar de berg Nebo (1200 m), waar Mozes voor het eerst het heilige land mocht aanschouwen en waar hij – volgens sommige bronnen althans – ook stierf. Op een heldere dag kan je van hier Jeruzalem zien liggen. 
Vervolgens daal je af naar de Dode zee, gelegen op 394 m onder de zeespiegel en meteen het laagste punt op aarde.  Hier kan je wat ronddobberen op het uiterst zoute water; kopje-ondergaan is er niet bij. Verder naar de verborgen roze stad Petra.

Hotelovernachting

B Dag 4
Petra (O-L)

Petra werd, op enkele gebouwen na, volledig uitgehouwen in de rotsen door de Nabateeërs en was tussen de 4de eeuw v.Chr. en 106 n.Chr. het centrum van hun rijk. De ligging alleen al is adembenemend: aan de rand van Wadi Araba, volledig omringd door grote en kleine heuvels en bergen. Om de oude stad te bereiken moet je door de Siq (toegangskloof) lopen. Wie zich hierdoor begeeft, waant zich in de film van Indiana Jones. En plots sta je geheel onverwacht oog in oog met Al Khazneh (Treasury), het meest bekende gebouw van de stad. Onder leiding van een lokale Engelssprekende gids wandel je langs tempels, graven, theater, offerplaats, triclinia, colonnades, enz.

Hotelovernachting in Petra

B Dag 5
Petra (O-L)

Na het ontbijt word je naar El Beiddha of Little Petra gebracht en vandaar zet je, samen met je gids, je tocht te voet verder. Je ontdekt stap voor stap dat deze stad een belangrijk stukje geschiedenis omvat en een mooie natuur herbergt. Kleurrijke rotsformaties (gitzwart, chocoladebruin, bordeauxrood, donker paars), prachtige kloven en mooie landschappen maken de inspanningen de moeite meer dan waard.

Hotelovernachting in Petra

C Dag 6
Petra – Wadi Rum (O-L-D)

Vandaag laat je Petra en zijn vele schatten achter je en rijd je via de Desert Road tussen indrukwekkende rotsmassieven naar Rum. Daar bevindt zich het 'hoofdkwartier' van de Desert Patrol, die in vroegere tijden over de stammenvrede waakte en zich verplaatste per kameel. (Nu rijden ze in terreinwagens) Hier begint je woestijnavontuur in de voetsporen van Lawrence of Arabia. Vier dagen trek je door de Wadi Rum-woestijn, soms door het zand, soms ook klauterend over rotsformaties. De afgeronde, veelkleurige zandsteenrot­sen nemen grillige vormen aan en de verzichten zijn adembenemend mooi. Je leeft enkele dagen op het ritme van de bedoeïenen en geniet van de stilte. De woestijn is dé plaats bij uitstek om tot rust te ko­men...

Overnachting in een mooi gelegen tentenkamp

C Dag 7 - 8
Woestijntrekking (O-L-D)

Verderzetting van de woestijntocht.

Overnachting in een mooi gelegen tentenkamp

D Dag 9
Wadi Rum - Amman (O-L)

In de late namiddag loopt je woestijnavontuur ten einde en begint je terugtocht naar de bewoonde wereld. Na 3 à 4 uur rijden aankomst in Amman.

Hotelovernachting in Amman

Optioneel: verlenging verblijf Rode Zee
In plaats van direct terug richting Amman te rijden kan je ook nog een paar extra dagen inlassen aan de Rode zee en genieten van rust, zon en water. Mogelijkheid tot zwemmen en snorkelen boven de prachtige tropische koraalriffen. We werken hiervoor samen met een comfortabel resort gelegen aan Tala Bay
D Dag 10
Vertrek vanuit Amman (O)

Vrije dag tot aan de transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 9:
Optioneel: verlenging verblijf Rode Zee Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle logies zoals vermeld
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het dagschema
  • O = ontbijt
  • L = lunch
  • D = avondmaal
 • Engelssprekende lokale gids in Petra en Wadi Rum
 • Het inkomticket voor Petra (2 dagen) en de huur van een paard in Petra voor de eerste dag (dit laatste wordt door de plaatselijke autoriteiten opgelegd)
 • Gebruik tenten en kampeermateriaal in Wadi Rum
 • Alle transfers (met privé-wagen en Engelssprekende chauffeur (geen gids)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Overige niet vermelde maaltijden
 • Verzekering
 • Fooien
 • Dranken (uitgezonderd het water bij de lunchpakketten in Petra en tijdens de trekking in Wadi Rum)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Inkomgelden (prijzen onder voorbehoud):
  • Jerash: € 10 p.p. - lokale gids: € 18 
  • Dode Zee: 5 JOD p.p.
  • Madaba & Mount Nebo: 1 JOD p.p. – lokale gids: € 10 per bezoek
  • Kerak: 1 JOD pp – Lokale gids € 10 per bezoek
  • Kamelenrit in de Wadi Rum: $15 p.p. /30 min.
  • Wadi Rum: 6.5 JOD

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Niveau

Dit is een reis met wandelniveau een à twee stappertjes. Je hoeft geen atleet te zijn, maar een beetje conditie en een sportieve ingesteldheid zijn wel nodig. Het echte wandelen gebeurt in Petra en Wadi Rum. In Petra zijn het de hoogteverschillen die niet te onderschatten zijn. In Wadi Rum is het soms mulle zand dat het wandelen kan bemoeilijken. Het gebrek aan comfort tijdens het kamperen in Wadi Rum draagt ook bij tot de ‘zwaarte’ van deze reis.

Kortingen

 • Kinderen (t.e.m. 12 jaar): €190

Wat je moet weten over deze reis

Over Jordanië

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren