Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit is een licht sportieve reis die enkele van Kroatië's allermooiste plekjes aan elkaar rijgt. De eerste dagen verken je de omgeving van de prachtige merensite van Plitvice Nationaal Park waar je naast wandelen oa. gaat kajakken. Daarna trek je de bergen in. Bij de machtige kloven van Paklenica maak je een tweedaagse trekking naar een oergezellige berghut middenin de natuur. In Paklenica Nationaal Park zit veel groot wild, het is ook een van de belangrijkste leefgebieden van de bruine beer in Kroatië. De laatste dagen strijk je neer aan het strand op het eilandje Dugi Otok. Naast dolce far niente kan je gaan zeekajakken en gaan varen tussen de wondermooie eilandjes van de Kornaten-archipel. Je kan deze reis nog uitbreiden op het schiereiland Istrië. 

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

Opgepast, dit programma heeft helaas geen beschikbaarheid meer deze zomer.

De hoogtepunten van deze reis

Onwaarschijnlijk mooie kusten

Onwaarschijnlijk mooie kusten.

kajakken

Een actief en gevarieerd programma: wandelen, fietsen, kajakken, zwemmen, ...

Plitvice Nationaal Park met verfrissende meren

Plitvice Nationaal Park met verfrissende meren

Programma

Programma

A Dag 1
Plitvice

Aankomst in Jelov Klanac bij het nationaal park Plitvice. Je verblijft er drie nachten in een appartement dat deel uitmaakt van een mooie houten lodge, zeer rustig gelegen middenin de natuur. In het nabijgelegen dorpje kan je inkopen doen of je kan naar een lokaal restaurantje. Je kan ook verblijven in een guesthouse aan de rand van het dorpje Plitvica Selo, hier zijn het ontbijt en het avondmaal inbegrepen en het is ook de vertrekplaats van een aantal wandelingen. (zie toeslagen).

Overnachting in een appartement in Jelov Klanac zonder maaltijden of in een guesthouse in Plitvica Selo met ontbijt en avondmaal. 

O = ontbijt     L = lunch     A = avondmaal

B Dag 2
Plitvice

Plitvice is het bekendste nationaal park van Kroatië. De regio is zeer dicht bebost door beuken, dennen en pijnbomen, je vindt er zelfs nog oerbossen. Hoofdattractie zijn de 16 kleine meren die met elkaar verbonden zijn door watervallen. In de voormiddag kan je wat gaan zwemmen op een mooie locatie bij de Korona-rivier, net buiten het nationaal park. In de latere namiddag, wanneer de grootste drukte aan de Plitvice-meren voorbij is, kan je er optimaal genieten van een mooie wandeling. Zwemmen is hier verboden.

Wandelingen van 11 en 13,4 km, beperkte hoogteverschillen. Deze wandelingen starten en eindigen bij het alternatieve guesthouse in Plitvica Selo.

Tickets voor het park moet je online kopen uiterlijk twee dagen voor je bezoek (lees de belangrijke opmerking onderaan deze pagina).

Overnachting in een appartement in Jelov Klanac (-) of in een guesthouse in Plitvica Selo. (O, A)

C Dag 3
Plitvice

Kajakken op de Mreznica-rivier

Vanochtend rijd je naar het dorpje Primislje. Hier vaar je in een kajak een stuk van de Mreznica-rivier af die zich hier een weg baant door dichte bossen en tussen steile rotsen. De rivier is een aaneenschakeling van rustige stukjes die door lage watervalletjes met elkaar verbonden zijn. Je kan hier makkelijk met je kajak afglijden. Onderweg is er zeker tijd voor waterpret. Deze activiteit gaat door in kleine groepjes van een tiental kajaks (max. 2 pers. / kajak) en onder professionele begeleiding. Incl. transfer van een tiental minuten terug naar het startpunt.

Kajak: 5 km, ca. 4,5 uur. Ca. 35 min. rijden naar het startpunt.

Overnachting in een appartement in Jelov Klanac (-) of in een guesthouse in Plitvica Selo. (O, A)

D Dag 4
Trektocht in Paklenica Nationaal Park

Vanmorgen rijd je in ongeveer 1,5 uur naar de ingang van de Paklenica-kloven net buiten Stari Grad. Hier start het tweede deel van je avontuur. Een chauffeur wacht je op in een 4 x 4 waarmee je naar het startpunt van de trekking wordt gebracht. In de schaduw van de Bojin Kuk trek je door een prachtig landschap van kale witte rotsen, hier en daar vang je een glimp op van de zee in de diepte. De wandeling is nergens echt steil of onveilig, enkel het stukje naar de top dat alleen is weggelegd voor geoefende klimmers. Na de rotsen duik je het bos in, in een drietal uur bereik je de berghut Ivancev Dom. Je bent er te gast bij een familie die hier al generaties lang woont. Voor de lunch van vandaag zorg je zelf, het avondmaal neem je aan de gastentafel.

Wandeling van 12 km, ca. 5 à 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 700 m / - 850 m. Je kan deze tocht met de helft inkorten door een stukje verderop te starten (kleine meerprijs - ter plaatse te betalen).

Overnachting in een familiekamer in de berghut (met zwembad) Ivancev Dom. (al dan niet O, A).

 

E Dag 5
Trektocht in Paklenica Nationaal Park en doorreis naar Dugi Otok

Na een stevig ontbijt daal je in een drietal uur weer af door de kloof naar de parking. Je kan een ommetje van een 4-tal kilometer maken naar de Mantica-grot. Wandeling van 9 km, 2,5 à 3 uur stappen. Hoogteverschil: - 500 m. 

Geoefende bergwandelaars kunnen zich nog wagen aan een klim naar de top Crni Vrh, of nog uitdagender, de Vaganski vrh. Beide wandelingen starten en eindigen bij de berghut, daarna is het nog drie uur afdalen naar de parking. Wil je beiden rondwandelingen maken  dan is een extra overnachting in de berghut noodzakelijk.

Tocht naar de Crni vrh: 13 km,  + / - 800 m. Tocht naar de Vaganski vrh: 14 km,  + / - 1200 m.

Na dit bergavontuur lonkt ongetwijfeld de mooie Kroatische kust. In een half uurtje rijd je naar Zadar waar je in de haven van Gazenica de veerboot* neemt naar het eilandje Dugi Otok. Je strijkt er neer in een pensionnetje in de afgelegen baai van Verunic aan de noordkust en op 2 km van Saharun-strand. Geen maaltijden inbegrepen maar er is wel een  restaurantje in het pension.

Overnachting in een twee-slaapkamer-appartement in een pension in Verunic. (O, L)

* de autoferry is niet inbegrepen en die je zelf vast te leggen, beperkte overzetten, check de actuele vaartijden op Jadrolinija.

 

F Dag 6
Dugi Otok

Bij het logies kan je gaan zeekajakken, er zijn twee tweepersoonskajaks aanwezig. Je krijgt er goede suggesties afgestemd op de weersomstandigheden. Zo kan je een tocht maken naar een scheepswrak dat hier sinds 1984 ligt, een bijzonder plek om te snorkelen. Kajaktocht van ca. 10 km, 2 uur (één sessie is inbegrepen - te reserveren de dag voordien).

Rond de beschermde baai van Telascica zijn een aantal zeer mooie wandelingen te maken. Zo kan je in het zuiden rond het zoutmeer van Mir wandelen, een route over de klifkust en langs modderbaden. Tocht van 9 km, ca. 2,5 uur stappen. Je kan deze wandeling combineren met een bezoek aan de grot van Strasna Pec, 4,5 km extra. Verplaatsing met de wagen noodzakelijk.

Overnachting in een twee-slaapkamer-appartement in Verunic. 

F Dag 7
Dugi Otok

In een kleine boot van max. 12 personen maak je een excursie naar de eilandenarchipel van de Kornaten. Honderden kleine en grotere eilanden vormen er een ongelooflijk mooi zeelandschap van inhammen en verborgen stranden, een waar nautisch paradijs. Vandaag zijn de meeste van deze eilandjes onbewoond, maar er zijn talrijke cultuurhistorische resten terug te vinden. Lunch tijdens de boottocht is inbegrepen.

Activiteit van ca. 5 uur excl. de rit van 40 km met de wagen. 

Overnachting in een twee-slaapkamer-appartement in Verunic. (L)

G Dag 8
Einde

Ferry terug naar Zadar. Einde van de reis of doorreis naar Istrië. (O)

 

Nationaal Park Plitvice

Nationaal Park Plitvice kan je enkel nog betreden als je vooraf je tickets online koopt en uiterlijk twee dagen voor je bezoek. Bij het kopen van een ticket moet je ook je bezoektijden uitkiezen. Met de papieren  (!!) voucher kun je vanaf 30 min. voor je bezoek je tickets ophalen bij de kassa aan inkom 1 en 2. We raden aan om de tickets zover mogelijk vooruit te kopen, zodat je je bezoektijd nog kunt uitkiezen. Je hebt keuze uit een één- of tweedaags bezoek.

Prijzen, meer informatie en details vind je op de website van het park.

I
Verlenging in Istrië

Istrië is het hoekige schiereiland in het noordwesten van Kroatië, langs haar kusten vind je prachtige oude stadjes (en helaas ook veel grote campings) die een eeuwenlange Venetiaanse en Habsburgse heerschappij in hun ziel dragen: Porec, Rovinj, Trieste, Pula, Rijeka,...Het binnenland is voor ons echter het meest charmant. De agrarische productie van wijnen, olijfolie, truffel en bijzondere kazen boetseerden er een groen landschap van landerijen, kleine akkers, wijngaarden, bossen en rivieren. Kortom een heerlijke streek om te wandelen en te fietsen. Hier ervaar je het echte Istrië!

 

Dag 8: doorreis naar Buzet in Istrië

Nadat je de ferry terug naar Zadar hebt genomen, rijd je langs de kustweg naar Istrië. Je verblijft in het prachtige klifstadje Buzet, in het mooie centrum waan je je zo terug in de middeleeuwen. Vanuit het hotel op de citadel kijk je uit over de heuvels van Istrië. Het hotel is ingericht met veel oog voor detail, er is een spa met binnenzwembad en het ontbijt is inbegrepen.

Hotelovernachting met zwembad. 

Dag 9: verschillende wandelopties

Vandaag trek je nog een laatste keer de wandelschoenen aan, er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Oprtalj - Buzet: met een taxi ga je naar Oprtalj vanwaar je door velden en bossen door het Istrische platteland terug naar Buzet trekt. Tocht van 18,3 km, 5 à 6 uur. Hoogteverschil: + 500 m / - 700 m.
 • Langs de 7 watervallen van de Mirna-rivier. Net buiten Buzet kronkelt de rivier zich een weg door het kalksteen. Op een aantal plekken zijn er zo mooie rotspoelen en watervallen ontstaan. Er loopt een wandelpad in de schaduw, en aan de rivier kun je picknicken. Op een warme dag behoort zelf een bad nemen in de rotspoelen tot de mogelijkheden. Tocht van 11,5 km, 3 à 3,5 uur. Hoogteverschil: + / - 240 m.
 • Klautertocht door de kloof van Vela Draga: 4 km, 2 uur stappen. Hoogteverschil: + / - 240 m.
 • Wandeling over de kaap Kamenjak in het uiterste zuiden van Istrië. Tocht van 13,5 km, 4 uur. + / - 125 m.

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 10: zeekajakken in Rabac

Samen met een gids ga je zeekajakken op de Adriatische Zee in Rabac. Langs de prachtige klifkust  vind je overal baaitjes en strandjes. Je krijgt een peddel, zwemvest en een robuuste zeekajak mee.  

Kajaktocht van ca. 5 km, ca. 4 uur. Verplaatsing met de wagen naar Rabac: 57 km enkele reis. Je dient altijd de dag voordien te bellen om te controleren of de weerberichten een kajaktocht toestaan. 

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 11: mountainbiken in Motovun

Je rijdt naar Motovun, van daaruit word je hogerop naar het beginpunt van de tocht in Oprtalj gebracht. Van hieruit fiets je over prachtige landwegen, afwisselend door bos en wijngaarden naar Groznjan. Vanaf hier vervolg je over een nooit voltooid spoortraject met her en der zelfs een treintunnel. 

Fietstocht van 37 km, + 250 m / - 600 m. Verplaatsing met de wagen: ca. 20 km enkele reis.

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 12: Einde

Einde na het ontbijt. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

  • logies 
  • maaltijden zoals aangegeven in het dagschema
  • 4x4 transfer naar start trektocht Paklenica
  • kajakexcursie incl. materiaal en begeleiding
  • één sessie zeekajakken in Dugi Otok
  • bootexcursie Kornati Nationaal Park (max. 12 personen) incl. inkom en lunch
  • informatiepakket met wandelbeschrijvingen en digitale kaarten
  • gps-tracks
  • wegenkaart van Kroatië
  • BTW

  Bij verlenging in Istrië:

  • logies
  • ontbijt
  • mountainbike-excursie van een volledige dag, incl. transfer, gids, fietshuur en helm
  • zeekajak-excursie (ca. 4 uur), incl. gids en materiaal
  • informatiepakket met wandelbeschrijvingen en tracks

  Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden en dranken
  • inkomgelden Plitvice (ca. € 30 p.p. voor volwassenen en ca. € 16 voor - 18 jarigen)
  • evt. optionele activiteiten en transfers
  • ferry Zadar - Dugi Otok (ca. € 60 voor 2 pers. + wagen heen en terug - niet inbegrepen, zelf vast te leggen)
  • ev. huurwagen en toeslagen - kosten afhankelijk van de onderaannemers van de verhuurmaatschappij
   • overtochten met de veerdienst: op die manier ben je op de boot en de eilanden ook verzekerd. Dit moet je vermelden bij het ophalen van de wagen, deze kost betaal je ter plaatse.
   • indien van toepassing: toeslag voor het inleveren van de huurwagen in een andere luchthaven als die van aankomst. Steeds doorgeven bij reservatie van de huurwagen.
  • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
  • evt. reisverzekering

  Prijzen

  Prijzen geldig in 2022

  8 dagen / 7 nachten

  • € 605 per persoon (2 volwassenen + 3 kinderen tot 18 jaar)
  • € 655 per persoon (2 volwassenen + 2 kinderen tot 18 jaar)
  • € 685 per persoon (2 volwassenen + 1 kind tot 18 jaar)
  • € 800 per persoon (1 volwassene + 1 kind tot 18 jaar)
  • € 800 per persoon (voor 2 volwassenen)

  Verlenging Istrië 5 dagen / 4 nachten: € 440 per persoon

  Toeslagen

  Upgrade Plitvica Selo: 3 nachten in een comfortabel pension incl. ontbijt en avondmaal: € 230 per persoon

  Prijs per extra overnachting en per appartement:

  • appartement 2-5 pers. nabij Plitvice: € 150
  • appartement 2-3 pers. op Dugi Otok (juli-aug): € 140
  • appartement 2-3 pers. op Dugi Otok (buiten de zomer): € 95 
  • appartement 4-6 pers. op Dugi Otok (juli-aug): € 220
  • appartement 4-6 pers. op Dugi Otok (buiten de zomer): € 150

  Promo

  Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

  Ook voor gezinnen?

  Deze reis is uitermate geschikt voor sportieve kinderen vanaf 8 jaar. We stelden een programma samen met toffe en afwisselende activiteiten in en rond het water, en tussendoor zijn er gevarieerde wandelingen. Op Dugi Otok is er de mogelijkheid om te gaan snorkelen. De boottocht tussen de Kornaten-eilanden zal jong en oud appreciëren. Het verblijf in een appartement geeft jullie als gezin ook de nodige vrijheid en rust. Een goeie combinatie dus, op een prachtige bestemming! 

   

  Bijkomende info

  Reisperiode

  Deze reis is mogelijk van 1 mei tot/met 31 oktober 2022. Enkel nog beschikbaarheid vanaf 23/8/2022.

  Heen- en terugreis

  Vlucht heen en terug tot Zadar (of eventueel Rijeka - zeker te overwegen bij de verlenging in Istrië). Voor je verplaatsingen tijdens de reis maak je gebruik van een huurwagen.

  Heenreis:

  • Afstand Zadar luchthaven - Jelov Klanac: 150 km, 2 uur rijden.
  • Afstand Rijeka luchthaven - Jelov Klanac: 165 km, 2 uur 20 min. rijden.

  Terugreis:

  • Afstand haven Zadar (Gazenica) - Zadar luchthaven: 10 km, 15 min. rijden.
  • Afstand haven Zadar (Gazenica) - Rijeka luchthaven: 235 km, 3 uur rijden.

  Verlenging Istrië

  Heenreis vanuit Zadar (= verlenging na het multisportavontuur in Dalmatië):

  De laatste dag van je reis in Dalmatië rijd je van Zadar naar Buzet, een rit van ongeveer vier uur. Je kan een route via het binnenland (340 km) kiezen of je kan via de kust (287 km) rijden. De kustroute is korter maar zal omwille van de drukte wellicht langere tijd in beslag nemen. De terugvlucht neem je dan best vanuit Rijeka.

  Heenreis (met daarna aansluiting op het multisportavontuur in Dalmatië):

  Je vliegt dan best op Rijeka (of Triëst in Italië). De luchthaven van Rijeka ligt een ongeveer 25 km ten zuiden van de stad Rijeka. Je rijdt in ongeveer 1u15min. naar Buzet (75 km). De terugvlucht neem je best vanuit Zadar.

  Huurwagen

  Voor de huurwagen zijn er ter plaatse een aantal toeslagen te betalen, deze kosten zijn variabel en afhankelijk van de onderaannemers van de verhuurmaatschappij:

  • reservatie van de huurwagen.
  • overtochten met de veerdienst: op die manier ben je op de boot en de eilanden ook verzekerd. Dit moet je vermelden bij het ophalen van de wagen, deze kost betaal je ter plaatse.
  • toeslag voor het inleveren van de huurwagen in een andere luchthaven als die van aankomst, steeds doorgeven bij reservatie van de huurwagen.

  Vervoer tijdens de reis

  Naast een aantal kortere verplaatsingen in het kader van de wandelingen zijn de volgende verplaatsingen met de wagen noodzakelijk:

  • dag 3: voor de kajaktocht rijd je naar het startpunt in Primislje (35 min.), transfer terug naar de wagen inbegrepen
  • dag 4: naar de parking bij de Paklenica-kloven (1,5 uur). Van daaruit is er een transfer per 4x4 inbegrepen naar het eigenlijke startpunt van de trekking
  • dag 5: doorreis naar Zadar en autoferry naar Dugi Otok (haven 'Gazenica' naar haven 'Brbinj'): 150 km, ca. 2 uur rijden. Overzet van 1u40. Opgelet: er zijn niet zoveel overvaarten, het is van belang dat je dit goed op voorhand checkt bij de rederij Jadrolinija. Rit naar logies: 16 km. De autoferry is niet inbegrepen.
  • dag 8: eventueel bij verlening Istrië: verplaatsing van Zadar naar Buzet: ca. 4 uur rijden. Je vliegt dan best terug vanuit Rijeka.

  Bij de verlenging in Istrië kunnen een aantal verplaatsingen nodig zijn met de wagen afhankelijk van de gekozen wandelingen.

  Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europesewegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

  Wandelniveau

  De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 en 2 stappertjes.

  Je heb geen ervaring nodig voor het raften of kajakken. Je moet wel kunnen zwemmen en over een sportieve ingesteldheid beschikken. Deze activiteiten zijn begeleid door een professionele instructeur en je krijgt de nodige uitrusting. De tweedaagse trekking in Paklenica Nationaal Park is zeker doenbaar voor kinderen vanaf 8 jaar die graag wandelen. Bovendien kan je de eerste dag van de trekking met een stuk inkorten door je wat verderop te laten afzetten (kleine meerprijs), daarmee halveer je de staptijd. Je mist dan wel het mooiste stukje van de tocht.

  Aangezien de paden niet overal even duidelijk zijn, is het gebruik van een gps-applicatie op je smartphone of een wandel-gps noodzakelijk om vlot de weg te vinden.

   Bagagevervoer

   Tijdens deze reis zorg je zelf voor het vervoer van je bagage. Tijdens de tweedaagse trekking blijft je hoofdbagage in de wagen en draag je zelf je bagage voor één nacht. In de berghut krijg je handdoeken en lakens, deze hoef je niet mee te nemen.

   Logies

   3 nachten in Plitvice:

   Standaard verblijf je in Jelov Klanac in een kleinschalig en zeer rustig gelegen domein in het groen bestaande uit twee gezellige houten lodges (200 m van elkaar) waarin telkens 3 appartementen zijn ondergebracht elk geschikt voor 2 tot 6 personen. Er is een terras, woonkamer, badkamer, kitchenette en aparte slaapgelegenheid voor twee personen. In de woonkamer staan extra bedden (geen zetelbedden!).  Er is een ruime tuin met bbq-faciliteiten. Eén appartement bevindt zich boven onder het dak, wij boeken enkel de gelijkvloerse appartementen.

   Of je kiest voor een upgrade (zie toeslagen) in een guesthouse (incl. ontbijt en avondmaal): comfortabel pension op 10 min. wandelen van de Plitvice-meren. Hedendaags interieur, ruime kamers met airco en gratis wifi, restaurant met groot terras. Eigen badkamer, familiekamers zijn mogelijk. Zwemmen mogelijk op strandjes bij de rivier in de buurt.

   1 nacht in berghut Ivancev Dom:

   Gezellige en kleinschalige berghut boven aan de kloof van Velika Paklenica. De hut is middenin de bossen gelegen, je hebt er veel kans om wilde dieren te spotten en een uniek uitzicht op de kloof. Je verblijft hier op een familiekamer, het sanitair deel je met andere gasten. 

   3 nachten in Dugi Otok:

   Hier verblijf je in een zeer rustig gelegen pensionnetje vlakbij de zee. Het hoofdgebouw is ietwat gedateerd, maar desalniettemin zeer proper. Het complex bestaat uit 6 eenheden: studio's voor 2 of 3 personen of appartementen voor gezinnen tot 6 personen. Ieder appartement is voorzien van een woonkamer, kitchenette, eigen badkamer, airco, terras. De grote appartementen (voor max. 6 personen) hebben steeds twee slaapkamers en een extra sofa-bed in de woonkamer. Gratis wifi. Grill restaurantje en winkeltje op het domein.

   Buzet Istrië (verlenging):

   Mooi kleinschalig boutiekhotel gelegen op de citadel van Buzet. Je overnacht er in comfortabele kamers (gezinnen hebben twee aangrenzende kamers) met eigen badkamer. Het hotel heeft een goed restaurant waar men streekspecialiteiten serveert en is voorzien van een wijnkelder. Verder is er een wellness met jacuzzi en binnenzwembad.

   Maaltijden

   Plitvice

   • appartement met een eigen keukentje in Jelov Klanac, op 4 km is er een winkel waar je je inkopen kan doen
   • indien je koos voor een verblijf in het pension in Plitvica Selo zijn ontbijt en avondmaal inbegrepen (zie toeslagen)
   • in Jelov Klanac zelf zijn er geen restaurants, wel in de buurt van Plitvice

   Berghut Ivancev Dom

   • avondmaal op dag 1 van de trekking is inbegrepen
   • op dag 2 is het ontbijt inbegrepen
   • je krijgt eveneens een lunchpakket mee voor dag 2  

   Dugi Otok

   • hier zijn geen maaltijden inbegrepen. Deze kan je naar keuze zelf bereiden in het keukentje de maaltijden kan je zelf klaarmaken, er is een kruidenierszaak op het domein.
   • verder is er een restaurantje op het domein zelf en enkele restaurantjes in de buurt.

   In Buzet (Istrië)

   • enkel ontbijt is inbegrepen.
   • het hotel beschikt over een goed restaurant en een wijnkelder

   Wat je moet weten over deze reis

   Over deze reisformule

   Reizen met Joker, dat is

   • méér beleven, durven en doen
   • op een duurzame manier
   • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
   • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
   • en als een betere versie van jezelf terug te keren

   Reistips

   Veelgestelde vragen

   Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
   • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
   • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
   • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
   • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

   Andere individuele reizen die je kunnen interesseren