Overslaan en naar de inhoud gaan

De regio Schladming-Dachstein biedt een heerlijke mix van adembenemende landschappen, moderne infrastructuur en traditie. Deze reis is ideaal om er met jonge kinderen op uit te trekken en hen op een fijne manier met het bergwandelen en andere Alpenactiviteiten te laten kennismaken. Voeg daar een bezoek aan de spectaculaire ‘Dachstein Gletscherwelt’ aan toe, en je hebt een reisje om nooit te vergeten.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Bachalmse Marmot

Marmot op doortocht

Wiebelen op een hangbrug

Wiebelen op een hangbrug

Indrukwekkende waterval

Indrukwekkende waterval

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Schladming

Vandaag kan je al een verkennende wandeling maken door de Talbachkloof en over het themawandelpad ’Wilde wateren’. Spreekt voor zich, nee? Je passeert het uitkijkplatform bovenop de rivier de Talbach en de ruïnes van een kasteel. 

Ca. 5 km, 2 uur, hoogteverschil 159 m stijgen en dalen.

Overnachting in een hotel (A).

A Dag 2
Schaapjes tellen

Korte transfer van Schladming naar het dalstation van de Tauern-kabelbaan die je in no time een eind de Hauser Kaibling op brengt. Vanaf hier begin je te wandelen door een gebied waar ’s winters geskied wordt. Naast het prachtige uitzicht over de hele Ennstal-vallei, biedt de wandeling veel informatie over het EU-project ‘Ennstal Lamm’. Eind mei, begin juni trekt een kudde van 800 schapen, samen met een herder en enkele honden, de Hauser Kaibling op om de hellingen de hele zomer al grazend te onderhouden. Terug naar beneden met de kabelbaan en terug naar het hotel.

6 km, 3 uur, hoogteverschil 213 m stijgen en dalen. 

Overnachting in een hotel (O-A)

A Dag 3
Drie-merentocht, met als extraatje 2 watervallen

Korte transfer tot even voor de Steirischer Bodensee. Het is heerlijk wandelen langs de oever van het meer en al gauw krijg je zicht op de waterval onder de Hans-Wödl-Hütte. Je passeert deze waterval over een trap van gestapelde stenen en dan komt meer nr. 2 in zicht: de Hüttensee. Via de Schleier-waterval tenslotte bereik je de Obersee. Langs dezelfde weg wandel je weer terug naar het startpunt. Terug naar het hotel.

8.4 km, 4 uur, hoogteverschil 540 m stijgen en dalen.

Overnachting in een hotel (O-A)

B Dag 4
Wandeling op de Glösalm en door naar Ramsau

Korte transfer naar de Glösalm. De wandeling leidt je naar de machtige zuidwand van de 2700 m hoge Dachstein. Een bospad brengt je naar de Bachlalm. Niet zomaar een alpenweide, maar eentje waar een marmottenkolonie is gehuisvest. Met een beetje geluk én als je 's morgens op tijd vertrekt (zodat het op de alm nog rustig is) kun je de marmotjes spotten. Via een gezellig Gasthof en over een stukje van de Dureggrundweg wandel je terug naar de Glösalm. 

10 km, 4 à 5 uur, hoogteverschil 548 m stijgen en 548 m dalen.

Na de wandeling rijd je door naar het volgend hotel in Ramsau.

Overnachting in een hotel (O, A).

B Dag 5
Avontuur op de Dachstein-gletsjer

Korte transfer naar de kabelbaan die je in een goeie 10 minuten naar een wereld van sneeuw en ijs brengt. Met zijn 2700 m is de Dachstein-gletsjer de hoogste en meest imposante berg in Stiermarken. Hier ontdek je een ijspaleis, 6 m onder het eeuwige ijs van de gletsjer, en wandel je over een 100 m lange hangbrug tot op de Skywalk, gewoonweg het meest spectaculaire uitkijkplatform in de Alpen. Onder je voeten: de 250 m steil aflopende rotswand van de Hunerkogel. En voor je: het prachtige panorama over de bergtoppen van de Ennstal dat reikt tot in Slovenië en Tsjechië. Een welgemeende “wow” is hier op z’n plaats. Terug naar beneden en naar het hotel.

Overnachting in een hotel (O, A).

B Dag 6-7
Actie en avontuur naar keuze

Elke dag krijg je een 'Sommer Card', een pasje dat een heleboel voordelen biedt en gekoppeld is aan een handige app. Met meer dan 100 kosteloze vakantiebelevenissen (o.a. wandelingen van verschillende niveaus, themawandelingen, enz.) en meer dan 100 bonusaanbiedingen behoort de Schladming-Dachstein Sommercard tot de grootste all-in-kaarten van het Alpengebied. Zo kan je voor de transfers die nodig zijn in het standaardprogramma gratis de bus nemen, zijn de vermelde kabelbanen gratis en krijg je vrijstelling van tol op een aantal lokale bergwegen. Bovendien krijg je mooie kortingen bij een 40-tal activiteiten in de omgeving: (openlucht-)zwembaden, musea, avonturenparken, rafting, mountainbiken, golf, ziplijnen,... Het zal moeilijk worden om te kiezen!

Overnachting in een hotel (O, A).

B Dag 8
Einde

Einde van het programma na het ontbijt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • 'Sommercard' (o.a. gratis gebruik bus en kabelbaan)
 • inkomgelden van beschreven activiteiten op dag 5
 • informatiepakket met originele kaarten
 • 1 boomaanplant
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • middagmaal
 • dranken
 • transfers met eigen wagen
 • toeristentaks (€ 1 à 3 per nacht)
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Prijzen

 • € 845 per persoon in hoogseizoen (juli-aug)
 • € 805 per persoon in laagseizoen
 • Gratis t.e.m. 2 jaar*
 • € 85 per kind 3 t.e.m. 4 jaar*
 • € 510 per kind 6 t.e.m. 11 jaar*
 • € 680 per kind 12 t.e.m. 14 jaar*

* Deze prijzen gelden indien het kind de kamer deelt met met 2 volbetalenden. Er kunnen max. 2 kinderen bij op de kamer. De prijs voor andere gezinssamenstellingen is op aanvraag.

Toeslagen

Eenpersoonskamer: € 155.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Deze reis is ideaal als eerste wandelreis voor gezinnen met kinderen van minimum 4 tot 6 jaar, in te schatten op basis van hoe sportief ze zijn en hoe eerdere wandeltochten ervaren werden door hen. Elke dag zijn er wel alternatieven mogelijk, dus twijfel zeker niet!

Bijkomende info

Heen- en terugreis

De afstand vanuit Brussel bedraagt ongeveer 970 km. In Schladming betaal je 10 euro per dag om te parkeren op de hotelparking, in Ramsau parkeer je gratis in de buurt van het hotel.

Transfers ter plaatse

Er zijn enkele korte verplaatsingen nodig in het kader van de wandelingen. Deze zijn mogelijk met auto of bus, en de ritten variëren van 20 tot 40 min. De busritten zijn gratis dankzij de Sommercard (zie lager).

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelingen/activiteiten van niveau 1 en 2 stappertjes. Deze reis is een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen die een eerste wandelervaring willen beleven in de bergen. De minimumleeftijd is 4 tot 6 jaar, afhankelijk van de conditie en eerdere wandelervaring van je kind. Elke dag zijn er wel alternatieven mogelijk.

Logies

3 nachten in Schladming in een gezellig familiehotel met comfortabele en hedendaags ingerichte kamers, en 4 nachten in Ramsau in een ****-hotel, allebei goed gelegen en met recreatieruimte en wellness.

Maaltijden

In het dagprogramma staat vermeld welke maaltijden zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

 • Ontbijten doe je in het hotel.
 • Lunch is niet inbegrepen. Je kan een picknick kopen in de supermarkt of een kleinigheid eten onderweg.
 • ’s Avonds eet je in het hotel. Geen gedoe met zoeken naar een restaurant. Voetjes onder tafel en genieten!

Wat je moet weten over deze reis

Over Oostenrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren