Overslaan en naar de inhoud gaan

De regio Schladming-Dachstein biedt een heerlijke mix van adembenemende landschappen, moderne infrastructuur en traditie. Deze reis is ideaal om er met jonge kinderen op uit te trekken en hen op een fijne manier met het bergwandelen te laten kennismaken. Voeg daar een bezoek aan de spectaculaire ‘Dachstein Gletscherwelt’ aan toe, en je hebt een reisje om nooit te vergeten. Je kan het basisprogramma uitbreiden met een verblijf in een gemoedelijk familiepension waar Anders Reizen al vele jaren te gast is.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Bachalmse Marmot
 • Marmot op doortocht
Wiebelen op een hangbrug

Wiebelen op een hangbrug

Indrukwekkende waterval

Indrukwekkende waterval

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Schladming

Vandaag kan je al een verkennende wandeling maken door de Talbachkloof en over het themawandelpad ’Wilde wateren’. Spreekt voor zich, nee? Je passeert het uitkijkplatform bovenop de rivier de Talbach en de ruïnes van een kasteel. 

Ca. 5 km, 2 uur, hoogteverschil 159 m stijgen en dalen.

Overnachting in een hotel (A).

Dag 2
Keuze uit twee wandelingen vanuit Schladming
 1. Schaapjes tellen. Korte transfer van Schladming naar het dalstation van de Tauern-kabelbaan die je in no time een eind de Hauser Kaibling op brengt. Vanaf hier begin je te wandelen door een gebied waar ’s winters geskied wordt. Naast het prachtige uitzicht over de hele Ennstal-vallei, biedt de wandeling veel informatie over het EU-project ‘Ennstal Lamm’. Eind mei, begin juni trekt een kudde van 800 schapen, samen met een herder en enkele honden, de Hauser Kaibling op om de hellingen de hele zomer al grazend te onderhouden. Terug naar beneden met de kabelbaan en terug naar het hotel.
  6 km, 3 uur, hoogteverschil 213 m stijgen en dalen. 
 2. Drie-merentocht, met als extraatje 2 watervallen. Korte transfer tot even voor de Steirischer Bodensee. Het is heerlijk wandelen langs de oever van het meer en al gauw krijg je zicht op de waterval onder de Hans-Wödl-Hütte. Je passeert deze waterval over een trap van gestapelde stenen en dan komt meer nr. 2 in zicht: de Hüttensee. Via de Schleier-waterval tenslotte bereik je de Obersee. Langs dezelfde weg wandel je weer terug naar het startpunt. Terug naar het hotel.
  8.4 km, 4 uur, hoogteverschil 540 m stijgen en dalen.

Overnachting in een hotel (O-A)

B Dag 3
Wandeling Glösalm - Doorreis naar Ramsau

Korte transfer naar de Glösalm. De wandeling leidt je naar de machtige zuidwand van de 2700 m hoge Dachstein. Een bospad brengt je naar de Bachlalm. Niet zomaar een alpenweide, maar eentje waar een marmottenkolonie is gehuisvest. Met een beetje geluk kun je zelfs een marmotje aaien en een worteltje aanbieden. (We raden sterk aan om ’s morgens op tijd te vertrekken, want het is zó fijn om in het gezelschap van die diertjes te vertoeven, dat je er moeilijk weg kan.) Via een gezellig Gasthof en over een stukje van de Dureggrundweg wandel je terug naar de Glösalm. 
Na de wandeling rijd je door naar het volgend logies in Ramsau. Indien je met het openbaar vervoer reist, wordt je bagage van Schladming naar Ramsau gebracht. 

10 km, 4 à 5 uur, hoogteverschil 548 m stijgen en dalen.

Overnachting in een hotel in Ramsau (O-A)

Dag 4
Avontuur op de Dachstein-gletsjer

Korte transfer naar de kabelbaan die je in een goeie 10 minuten naar een wereld van sneeuw en ijs brengt. Met zijn 2700 m is de Dachstein-gletsjer de hoogste en meest imposante berg in Stiermarken. Hier ontdek je een ijspaleis, 6 m onder het eeuwige ijs van de gletsjer, en wandel je over een 100 m lange hangbrug tot op de Skywalk, gewoonweg het meest spectaculaire uitkijkplatform in de Alpen. Onder je voeten: de 250 m steil aflopende rotswand van de Hunerkogel. En voor je: het prachtige panorama over de bergtoppen van de Ennstal dat reikt tot in Slovenië en Tsjechië. Een welgemeende “wow” is hier op z’n plaats. Terug naar beneden en naar het hotel.

Overnachting in een hotel (O-A)

Dag 5
Einde

Einde programma na het ontbijt (O).

C Dag 5 - 8
Verlenging

Wil je de reis nog wat langer maken? Dat kan door op dag 5 naar een familiepension in Haus im Ennstal te verhuizen, een goed kwartier rijden van Ramsau. Het is omringd door weilanden van mals gras en heeft een panoramisch uitzicht op het Ennstal. Het vee verblijft tijdens de zomermaanden op de bergalmen; de kalfjes, kippen, poezen en konijnen daarentegen zijn altijd thuis. Hier bieden wij je 3 mooie wandelingen aan:

 1. Superleuke wandeling voor kinderen door de Silberkarklamm, een kloof met veel trappen
 2. Wandeling rond de 2 bergmeren Oberer en Unterer Giglachsee met mooie vergezichten. Je krijgt een echt hooggebergtegevoel en er is volop gelegenheid tot waterpret.
 3. Wandeling met 3 varianten: makkelijke wandeling door de Sattental-vallei, pittiger wanneer je het hooggebergte ingaat tot de Stierkarsee (1810 m) en ronduit sportief indien je nog verder klimt tot het meer Goldlacken (2310 m) en de top van de Windlochhöhe (2534 m). 

Overnachting in een pension (O-A).

Einde van het programma na het ontbijt op dag 8.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 5
 • 'Sommercard' (o.a. gratis gebruik bus en kabelbaan)
 • inkomgelden van beschreven activiteiten op dag 4
 • informatiepakket met originele kaarten
 • 1 boomaanplant
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • middagmaal
 • dranken
 • transfers met eigen wagen
 • toeristentaks (€ 1 à 3 per nacht voor het standaardprogramma)
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Kinderprijzen

 • Kind t.e.m. 5 jaar (max. 2) op kamer ouders: gratis
 • Kind 6 t.e.m. 11 jaar (max. 2) op kamer ouders: € 315 per persoon
 • Kind 12 t.e.m. 15 jaar (max. 2) op kamer ouders: € 415 per persoon
 • Andere gezinssamenstellingen: op aanvraag.

Toeslag verlenging 4 dagen/3 nachten

 • Volwassene: € 230 per persoon
 • Kind t.e.m. 3 jaar op kamer ouders: gratis
 • Kind t.e.m. 3 jaar in familiekamer: € 115 per persoon
 • Kind 4-5 jaar op kamer ouders: € 115 per persoon
 • Kind 6 t.e.m. 12 jaar op kamer ouders: € 185 per persoon
 • Kind 4 t.e.m. 12 jaar in familiekamer: € 195 per persoon
 • Andere gezinssamenstellingen: op aanvraag.

Toeslag eenpersoonskamer

 • Standaardprogramma: € 100
 • Beide programma's samen: € 140

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Deze reis is ideaal als eerste wandelreis voor gezinnen met kinderen van minimum 4 tot 6 jaar, in te schatten op basis van hoe sportief ze zijn en hoe eerdere wandeltochten ervaren werden door hen. Elke dag zijn er wel alternatieven mogelijk, dus twijfel zeker niet!

Bijkomende info

Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer

Met de dag- of nachttrein tot Schladming. Meer info over treinen op ÖBBThe Train Line of Deutsche Bahn. Voor de terugreis neem je eerst de bus van Ramsau naar Schladming (20 min.) 

Met de wagen

De afstand vanuit Brussel bedraagt ongeveer 970 km. In Schladming betaal je 10 euro per dag om te parkeren op de hotelparking, in Ramsau parkeer je gratis in de buurt van het hotel en in Haus (verlenging) gratis op de parking van het logies.

Transfers ter plaatse

In het standaardprogramma zijn enkele korte verplaatsingen nodig in het kader van de wandelingen. Deze zijn mogelijk met auto of bus, en de ritten variëren van 20 tot 40 min. De busritten zijn gratis dankzij de Sommercard (zie lager).
Indien je ervoor kiest om te verlengen, kan je makkelijk met de bus van het laatste hotel in Ramsau naar het pension in Haus-im-Ennstal, maar is het zeer moeilijk tot onmogelijk om de aangeboden wandelingen te ondernemen. De wandelingen vertrekken nl. niet aan het pension en liggen op 25 tot 40 min. rijden. 

Sommercard

Elke dag krijg je een 'Schladming-Dachstein Sommer Card', een pasje dat een heleboel voordelen biedt. Zo kan je voor de transfers die nodig zijn in het vijfdaags programma gratis de bus nemen, zijn de vermelde kabelbanen gratis en krijg je vrijstelling van tol op een aantal lokale bergwegen. 

Bovendien krijg je mooie kortingen bij een 40-tal activiteiten in de omgeving: (openlucht-)zwembaden, musea, avonturenparken, rafting, mountainbiken, golf, ziplijnen en een aantal themapaden (sprookjes-, geologisch-, wildwater-, natuur-,...).

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelingen van niveau 1 en 2 stappertjes. Deze reis is een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen die een eerste wandelervaring willen beleven in de bergen. De minimumleeftijd is 4 tot 6 jaar, afhankelijk van de conditie en eerdere wandelervaring van je kind. Elke dag zijn er wel alternatieven mogelijk.

Logies

In het standaardprogramma slaap je 2 nachten in Schladming in een gezellig familiehotel met comfortabele en hedendaags ingerichte kamers, en 2 nachten in Ramsau in een ****-hotel, telkens goed gelegen en met recreatieruimte en wellness.

De extra-nachten bieden we aan in een kleinschalig en verzorgd gasthof met Finse en stoomsauna, erfdieren zoals kippen en konijnen, speeltuigen voor de kleintjes (schommel, klimtoren met glijbaan, zandbak, trampoline) en voor de grotere kinderen is er mogelijkheid tot tafeltennis, volleybal en voetballen.

Maaltijden

In het programma staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

 • Ontbijten doe je in het logies.
 • Lunch is niet inbegrepen. Je kan de avond voordien een lunchpakket bestellen of zelf iets gaan kopen in de supermarkt.
 • ’s Avonds eet je in het logies.

Wat je moet weten over deze reis

Over Oostenrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren