Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor een actieve vakantie met kinderen is er in Europa natuurpracht genoeg. Net zoals op onze verre bestemmingen, vind je in Europa zowel 100% familievakanties exclusief voor gezinnen als individuele reizen die je ook als gezin kan doen. Lees verder voor de populairste gezinsvakanties in Europa en tips van onze Joker-collega's. Want het plannen maken kan beginnen!

100% familievakanties, exclusief voor gezinnen

Op maat van avontuurlijke kids

Bestemming, logies en activiteiten van deze familievakanties in Europa zijn 100% ontworpen en met veel plezier getest voor kinderen, tieners en hun ouders. Bij de meeste programma’s staat een minimumleeftijd vermeld. Alles wordt netjes voor je georganiseerd zodat je je gewoon kan laten meedrijven met de stroom van de dag, soms zelfs letterlijk!

Erg populair in Europa zijn onze gevarieerde multisportvakanties, waarbij de adrenalinestoten aangepast zijn aan de leeftijd van je kids.  Geen tijd om zich te vervelen dankzij allerlei superleuke outdooractiviteiten die éindelijk op de radar van hun ouders zijn gekomen!

Naast de multisportvakanties, bieden we ook reizen aan waar het “W-woord” iets meer aan bod komt. De W van Wandelen dus, maar wel op avontuurlijke paden, en op plekken die tot de verbeelding spreken. Saai wordt het niet! Ook dat hotel met zwembad kan deugd doen voor jong en oud. En misschien willen de grootouders ook mee?

Onze aanraders

Individuele reizen die óók leuk zijn voor gezinnen

Naast onze 100% familievakanties, zijn er ook gevarieerde individuele reizen om uit te kiezen met je gezin. Deze reizen werden niet speciaal voor gezinnen ontwikkeld, maar de meeste zijn wél gezinsvriendelijk. Het reisprogramma is telkens goed omschreven zodat je als ouder perfect kan inschatten wat de kroost op gejuich of gezucht zal onthalen😉. Vind je een reis die in de smaak valt bij je gezin, vraag dan zeker een offerte aan!  

Individuele rondreizen in Europa

Deze rondreizen zijn een mix van natuur en cultuur. Samen met lokale partners stellen we reizen samen die je zowel naar de bekende trekpleisters brengen als naar minder begane wegen. Nog niet zeker welke regio jullie gezin verkiest? Bekijk dan onze selectie autovakanties per regio of onze favoriete vliegvakanties per regio

Individuele wandelreizen in Europa

Specifiek op zoek naar een wandelreis? Op basis van het aantal kilometer per dag en het wandelniveau kan je als ouder goed inschatten of een bepaalde wandelreis uit ons aanbod iets voor jouw gezin is. De meeste wandelreizen kan je met de auto doen, al zitten er ook enkele vliegbestemmingen tussen. 

Sneeuwreizen in het hoge noorden

Het moet niet altijd een klassieke skivakantie zijn, toch? Met onze sneeuwreizen naar Lapland doen jullie alternatieve winteractiviteiten in de uitgestrekte sneeuw van het hoge noorden. Bestuur zelf een hondenslee en laat je kinderen schateren achter je in de slee. Of wat denken jullie van een selfie in een rendierslee, samen onder een warm deken? Bedtijd is het pas als jullie samen in de nacht naar het noorderlicht hebben kunnen speuren. Toch heimwee naar de latten? Ga dan langlaufen! Jong geleerd is oud gedaan. Moe? Ga met z’n allen chillen in een authentieke sauna!

Onze aanraders in de sneeuw voor gezinnen

Vakantiehuis huren?

Heb je zin in een huisje aan zee of in de bergen, een gezellige stek in de Ardennen, een vakantiehuis met zwembad in het zuiden? Kies bij Joker zelf uit duizenden vakantiewoningen in 32 landen.

Tips van Joker-ouders

Waar trekken onze Joker-collega’s naartoe met hun gezin? Lees hun blogs en doe inspiratie op!

Liever buiten Europa op familiereis?